Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
ne bánkódj, az alját megcsiptem, de mennyiséget nem mertem venni, nagyon billegális volt.. bár kinézetre ha igy megyunk tovább finom lesz a reggeli, csak tartson is ki. más nem veszel kis shortot
Most a fém shortot DXY longban és Eur/Usd sell párokban próbálom megvenni. Számítok egy átmeneti esésre. Ami lehet tartós is, majd meglátjuk. A stop 2%-on. Ez nagy de a fémek longban védik a tőkém ha ellenem indul. Sajnos nincs VPN hálózatom, így jártam már úgy, hogy olyan gyors volt az árfolyammozgás, hogy az internet sebessége kevés volt ezért a stopot jócskán túlhaladta mire zárt. Nyilván nem kézzel nyitok-zárok ilyenkor. Sok sikert mindenkinek!
Megérkeztünk, ez már a show része! S&P, Nasdaq, Dox AU , Ag illetve nagy részvények nulla % napi változás körül vannak. Arany árfolyam csatorna napok óta szűkül, ez tapasztalatom szerint nagy energiát halmoz fel. Valamerre mindjárt megindul.
A DXY a fémkereskedés egyik alapköve. Most a mai érték +0.3% növekedésben van. Elvileg negatívan korrelál a nemesfémekkel. Aranynál most OK mert az arany -0.13%- on van. Na és az ezüst jelenleg együtt mozog a Dollár Index értékével mert az AG is emelkedik. Most. ( fél óra múlva lehet ez is mínuszban lesz) Akkor nézzük mi lehet ami közelebb visz az okokra! Úgy látom a VIX érték ma egy +2% feletti emelkedésben van. Ami azt jelzi, hogy nagy az aggodalom. Ez általában S&P 500 index esést jelezhet és néha nemesfém vásárlókat is. Nincs megbízható jel. Azt látom sokan zárnak és várnak.
Sziasztok és köszi a válaszokat. Az elmúlt egy évben sávosan kereskedtem az ezüsttel, ami többször megjárta az utat 21 és 26 dolláros (körülbelüli) tartományban. Az ide, ebbe a tpopikba írókat olvasva hihetetlen optimizmus van az ezüsttel kapcsolatban, mintha az irány csakis felfele lehetne és az esetleges esést is csak kizárólag vételre lehetne felhasználni. A 24 dollár körüli szinten már autót-házat tolnátok be:), miközben alig egy hónapja a 23 dollárt öröm volt nézni, hogy alulról átvitte (remélem, ott tényleg toltátok apait-anyait:)). Tehát többször tartózkodott az elmúlt egy évben -és egy hónapja is- 21-22 dolláron a fém. Most mi az oka a hurráoptimizmusnak, mi változozot ilyen drámaian az elmúlt hetekben? És ha olyan fényes a jövő, akkor nem mindegy, hogy most 25 vagy 24.5-ön történik a vásárlás? Ezt komolyan kérdezem. Aztán: meddig mehet első körben, 26 dollárig? Akkor felfele van innen 4%, de lefele 22 dollár felé meg 10%. Ez nem tűnik túl jó hozam/kockázati tényezőnek... Ugyanakkor, a trend jelenleg emelkedő. Ennek a trendnek figyelmen kívül hagyása vezetett komoly bukásba itt egy honfitársunkat sajnos, meg az átlagolás hibája, miszerint -idézem: " A tőzsdei kerekedés egyik nagy bűne, egy eleve vesztes játszmát leátlagolni"... És a 'nagytestvér' mozgását figyelve, az arany rendesen megvetette a lábát 2000 dollár felett már jó ideje és szinte a mindenkori csúcsa alatt valamivel várja a folytatást. Ez mindenképp elgondolkodtató és pozitív is egyben. Hogy lehet, valami különleges készül. Ami akár az ezüst sávból való kitörését is jelentheti -felfelé.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)