Pipamocsok

Regisztráció: 2023-02-02 19:22:00

Hozzászólások száma: 38

Utolsó hozzászólás: 2023-09-29 16:14


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

DAX péntek, 16:14

Sokan elfelejtik hogy ez a hónap utolsó kereskedési napja. A negyedév utolsó kereskedési napja. Emellett a legtöbb USA cégnél a pénzügyi év utolsó kereskedési napja.
Shortzárás és kozmetikázás van ma
Interactive Brokers csütörtök, 12:20

Amúgy én azon csodálkozom hogy pár hónapja még itt volt a főgóré és haverkodott a Karmelitában.
Arról volt szó hogy új bank, ügyfélszolgálat bővítése meg szokásos. A kivonulás az nem a fordítottja ?
Interactive Brokers csütörtök, 12:17

Teljesen mindegy hogy volt e, lesz.  Kártalanítás legjobb példája a Credit Suisse kötvényesei és részvényesei példája. Nagyjából erre készülj ha esetleg a broki megbicsaklik.A legjobb szöveg ez: 
In certain cases, if an investment firm has failed to properly segregate client funds, it may not be possible to return these funds to the client should the firm becomes insolvent.
Valahogy úgy lehetne érteni, hogy minden szövegünk ellenére hogy biztonságban van a pénzed, előfordulhat hogy ha baj van, lenyúljuk.
Jó ha ezt mindenki alaposan átgondolja
UCITS ETF 2023. 09. 14. 20:40
Nagyon is jók ezek a rövid kötvény ETF-ek és érdemes szemmel tartani őket. Most hogy magasabbak az alapkamatok az infláció miatt, ezek az alapok (USD treasury bonds) jelenleg súrolják a 4%-os éves hozamot. EUR ultrashort bonds kb 2,6%-on maxolódik ki mostanság. Senki ne várjon csodát tőlük de a jelenlegi környezetben a fenti számokat szépen hozzák, eszerint akár lehet allokálni cash és rövidkötvény között, persze figyelembe kell venni a vételi/eladási jutalékot.
Interactive Brokers 2023. 09. 09. 12:10
Gondolom tőkeáttétesen akarsz vásárolni ahova kell valamennyi cash fedezet
Interactive Brokers 2023. 09. 08. 09:24

A számlanyitás nem kerül pénzbe és nincs már minimum tőke sem amit rá kell utalnod, egyszerűen utalnod kell valamennyi összeget hogy élesítsék a számládat. A költségek: 100 ezer huf beutalása tranzakciós költség, USD alapú részvénynél devizakonverzió, vételi jutalék, eladási jutalék, devizavisszakonverzió. Havi 1 kiutalás ingyenes.
Én eddig kaptam egy automata kimutatást minden évben az adózáshoz, de bármikor te is csinálhatsz nagyon részletes kimutatást adott időintervalluumra, gyakorlatilag minden infora amire szükséged van, csak próbálgatni kell hogy mikor hozza ki azt az infot ami érdekel, erre vannak egyébként query template-ek is.
Nekem nincsenek jó tapasztalataim oktatóanyagokkal, sőt, mintha kifejezetten arra menne a dolog hogy minél nehezebben tudj utánanézni valaminek (jutalékból élnek) és magadra támaszkodj. Ráadásul, változtatásokat jóformán soha nem közölnek előre, utólag veszed észre hogy úgy van. (az ETF vásárlás tiltás júliusban kivétel volt, de arról már nem szóltak amikor újra engedélyezték a kereskedést.
Kis összegekkel próbálkozz mert úgyis belefutsz egy csomó nem várt dologba
Interactive Brokers 2023. 09. 08. 09:16
Az a tapasztalatom hogy ott is adja el ahol vetted
Interactive Brokers 2023. 09. 08. 09:15
A demó verzió nagyon limitált és csak arra való hogy megszokd magát a felületet, abból ne vonj le következtetést hogy mit csinál a demo a próba orderjeiddel. Élesen ha van jogod európai piacokon kereskedni (és miért ne lenne) akkor menni fog a Xetra
Interactive Brokers 2023. 09. 08. 09:13

Mintha arról panaszkodna hogy valamihez nem lenne elegendő tőkeerőd (margin feltételek teljesítéséhez ?)
Ezt valószínűleg csak úgy lehetne megérteni ha ismernénk milyen típusú számlád van, vannak e tőkeáttételes pozijaid. Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot biztos segítenek
Interactive Brokers 2023. 09. 03. 20:58
Az IBCE TBSZ egy alszámla. Forint alapú és csak cash lehet. Hiába margin a főszámlád. Képzeld úgy el mint a többitől teljesen független forint alapú számla amire 5 évig berakod a pénzedet és ha nem utalsz ki belőle akkor a rajta keletkezett esetleges árfolyamnyereség után nem kell adóznod. (Ha osztalékjövedelmed is keletkezik akkor azt viszont leadózod, akár mit csinálsz 15%-ot levonnak, illetve visszatartanak.
Arany-Ezüst 2023. 08. 10. 19:37
Máshol sem látni tüskét. Jó lenne tudni mi a szolgáltató
Interactive Brokers 2023. 08. 03. 19:06
Az Interactive Brokersnek van egy kötvény kereső alkalmazása egyedi kötvényekre. Bond search tool vagy vmi hasonló. Nagyon pengének kell lenned kötvényügyileg ha egyedit akarsz venni. Sokkal sokkal bonyolultabb eszköz mint a részvény, szerintem is inkább nézz rövid kötvény ETF-et (vagy hosszút, ha másodpiaci árfolyamnyereségre játszol és években gondolkozol) de egyedi kötvénynél szerintem egy alap sokkal jobb.
Interactive Brokers 2023. 07. 28. 21:50

Újra lehet ETF-ekkel kereskedni normál számlán is, feloldották a korábbi korlátozást a szocho miatt !
A kérdésre válaszolva egyébként a megoldást inkább az elérhető régiós piacok beállításánál keresd, az EBS svájci, a Gettex német, a Xetra kistestvére. Vagy, lehet hogy pont olyan ETF-et akarsz venni ami ott van elsődlegesen bevezetve. Ha Smart route-olással adsz ki megbízást akkor az aktuálisan legjobb áron lévő piacon köt.
Rába és a láma 2023. 07. 26. 09:30

A Rába helyzete csak egy kicsi lenyomata az országos helyzetnek. Ott tartanak hogy strómanokkal próbálják abban a kevés befektetőben tartani a lelket akik évek/évtizedek óta várják a csodát.
Nem tudlak sajnálni titeket mert engem sem sajnált senki amikor én ugyanezt beszívtam más papírral, vastag buktával.
Bízhattok benne hogy magára talál az árfolyam (nem fog). Számoljátok ki inflációval korrigálva hogy mekkora nyerőre lenne szükségetek hogy egyáltalán nullába kerüljön a spekulációtok amikor Rábára tettetek (óriásira). Ezután érdemes elmerengeni hogy még pár évig kínozzátok magatokat a korrekcióra várva, vagy jó nagy buktában kiszálltok, miután az élettől is elment a kedvetek. Pár év múlva dícsérni fogjátok magatokat hogy mertetek lépni és el fogtok gondolkozni rajta hogy forint alapon magyar állami cégbe érdemes e egyáltalán befektetésbe gondolkodni (nem érdemes).
A másik opció hogy pár évig még tovább olvasgatjátok a mama megmondta, a Rába jó és Era a csapos felszopó monológjait.
Interactive Brokers 2023. 07. 06. 13:24

Igen eddig én is tök türelmes voltam, elfogadtam hogy indoklás nélkül letiltanak a leveraged és swap termékekről (= DXS3 kuka), opciózást csak magasabb tőkeerővel engedik, elfogadtam hogy egyik napról a másikra letiltották a devizaváltást, (mindenféle kommunikáció nélkül)aztán visszahozták a bázisdevizára visszakonvertálást (mindenféle kommunikáció nélkül), majd megint elvették, de az hogy gyakorlatilag az összes UCITS ETF blokkolva van úgy, hogy ezek kereskedése ETÜ, azaz nagyon nem kéne hogy egyáltalán babrálva legyen, mert nem vonatkozik rájuk a 13% szocho,az most eléggé kiverte a biztosítékot. Úgyhogy én is írtam levelet hogy érezzék a törődést. Bár én csak azt kérdeztem tőlük, mennyi az átlagos idő teljes portfóliótranszferre másik szolgáltatóhoz, hátha értik.
Interactive Brokers 2023. 07. 05. 20:52
Az a baj hogy azt gondolom hogy itt nem hetekről lesz szó hogy nem tudsz kereskedni. Ez egy globális szolgáltató, rengeteg országban van jelen, vajon mennyit nyom a latba a te magyar adózási problémád ? Igen, kb 0,0002%-ot. Konkrétan lexarják és simán elképzelem hogy akár évekre ba..hatjuk a kereskedést révén hogy nem foglalkoznak vele inkább mindent letiltottak. ETÜről lévén szó nem is vonatkozna semmilyen szocho semmilyen etfre, mégis blokkolták mindet. Kb így állunk most és félek hogy nagyon sokáig így is marad. Ne legyen igazam !!!!!!!!
Interactive Brokers 2023. 06. 30. 21:10
Minek neked tbsz ha úgysem enged rá semmit se venni ? ;)
Interactive Brokers 2023. 06. 29. 07:39
5 évig tartva 720000
Interactive Brokers 2023. 06. 24. 08:41
De, vannak CFD-k, bár bevallom nem ismerem őket és nem tudom változott e az adózása.
UCITS ETF 2023. 06. 23. 11:29

Köszi :)

friss hírek További hírek