Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Amik problémák lehetnek: -az oroszok 2nap múlva nem indítják újra a nord steamet -szept közepén európai parlament Magyarországot elítélő ülése -szept végén 100%ra negatív kilátásba tesz minket a moodys -továbbra sem sön semmi pozitív az eus pénzekről Ez most egy nyugis pár nap/hét én csipegetem az eurót
Nem tudom jelenleg elkepzelni, hogy mikent lesz ennek vege, mi a biztositek arra, hogy a "vege" utan 2 evvel nem megint a ner fog pöffeszkedni az orszagon. Lelekben felkeszultem Argentinara, Venezuelara. 15-20 even belul nem varok valtozast. Mitol lenne? Kis erdekesseg, bar valoszinuleg a sajat buborekomon belul vagyok: tegnap Puzser Robi eloadason voltam, a kozonseg 90%-a 20-25 eves volt.
Szerintem a kamatstopot nem a bank fizeti ahogy a bankadót sem. A kamatstopot is a lakosság fizeti. Egyik oldalról a kamat 0.01% a legtöbb helyen még minding, és nincs verseny. Másik meg hogy a bank repóból szépen kaszál kamatot már, amit persze szintén mi fizetünk közvetetten.
Bebaszik itt szépen minden egyszerre. Jön a rezsidzsihád, kis cégek már zárnak be (pékség, étterem, szálloda, de jön más ágazat is) nagyok kis késéssel, de hasonló lesz ott is, max kisebb arányban. Lakossági fogyasztás is októberre bezuhan, infla marad, de recesszióval, állítólag nem a legjobb párosítás!:) Jó, hogy írtál, kikerestem, de csak idei dátumokat találtam. Moody's: szeptember 23 Fitch: 2023. Január vége? S&P: 2023 február?
Azta Q ! Mi ez a rettentő erő?? Kanyarban előzünk? Sosem volt még ilyen erős a FOSrint ugye? 400.675
+0.245
+0.06% LÁTJÁTOK BEÉRETT AZ UNORTODOX GAZDASÁGPOLITIKA! UGYE MILYEN JÓ? ÉRZITEK MÁR TI IS A BŐRÖTÖKÖN? Ezt kívánom akinek inge: We wish you graz!!! Have a Graz day! akinek nem inge, ne vegye magára!
nem csak lakosságnál vannak állampapírok , miből fizeti ki nem nagyon érdekel senkit ,ötleteket nem szándékozok adni , hogy miből .következő adósságbesoroláskor visszateszik az országot a befektetésre nem ajánlott kategóriába ,ennek következménye elég egyértelmű
Igen én is ezt számolgattam hogy a kamat teher 2024ben kritikus lehet. Nagyon észnél kell majd lenni. Jól látható, hogy az AKK nem is akar hosszú kötvényt kibocsátani, pedig azért van lejárat...Ha a fogyasztás beesik , vagy/és esetleg a lakosság elkezd nem fizetni lásd rezsi, akkor a büdzsé bajban is lehet. Most az inflacios bevetelek elfedik a valóságot. A masik oldalrol pedig mindenki kérni illetve egy ido után kovetelni fog..
Lehet, hogy számolja a lét az alapítványokban. Zsiday nagyon optimista lett, hogy mégsem a török úton vagyunk. Én azért még nem vagyok ebben biztos, mert hiába akar az MNB változtatni, ha szinte napokon belül valamelyik fityeszes okostojás nyilatkozik és semmivé válik a kamatemelés hatása. Azért azt megnézem, honnan lesz lóvé a kamatokra, amikor a rezsiárak miatt így is nagyobb lyuk lesz, mint amit a rezsicsökkentés csökkentésekor vártak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)