Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
12 éve jó irányba mennek, szerinted! 267-413, elnézést már 414 Közben felszámolták a jogállamot! Tudod a diktatúrában csak egy dolgot nem tudsz, hogy te mikor kerülsz sorra, de sorra kerülsz!
Szerintem meg nem. Egy -két egyszerű módosítással jobban jártak volna (1mio felett 40%, ha egy cégtől jön), 50 helyett a minimálbérhez igazítani az adót stb. Mindezt persze januártól. Ez egy óriási hiba, de a 'szokásos' ügymenet. Mit okoz? Feketegazdaság előtérbe kerülése, áremelés, munkapiaci sokk, munkanélküliség növekedése. De az tény, hogy a csalások megszűnnek. Hol van egyébként a focisták megadóztatása, az extra adó a bányászaton, vagy az idegenforgalmi cégeken, a kaszinókon. A taxisok miért is kivételek? Lesz egy csomó álláskereső, a munkaerő érdekérvényesítése csökken. Ha KATAs cégtől vettél igénybe szolgáltatást, akkor te is élvezted az előnyét, most mehetsz majd te is a szürke zónába, vagy fizethetsz többet. Ne aggódj, csak egy oka lehet annak, hogy ezt így csinálták, előkészítik a következő kört, amibe már te is benne leszel.
A katával most jó irányba mennek. A kicsiknek megmarad az 50 ezer, akik viszont csaltak azok megszívták. Az adójóváirást kellene visszaállitani. Túl nagy az adóteher a miiinimálbéren.
Gyengul rendithetetlenul! A 480-as benzin sapkat 330-as dollarnal vezettek be (hasbol), lassan 30%-ot romlott azota. A sapkanak most 600-nak kene lennie, hogy pont olyan szar legyen, mint fel eve :)
A fidesz egy erosen lejtő valasztasi rendszerben, kvazi megvezetett emberektol kap 2/3adot,akik vagy kedvezmenyezettek, vagy kiszolgaltatottak a rendszerben. Ide jutottunk 12 ev alatt, h nemhogy Ausztriat nem értük utol (ez volt a maszlag, amit sokan megkajaltak), hanem gyakorlatilag egy feudalis rendszer lett kiepitve, csak jo lassan, h ne fajjon. Ez, ami a Katasokkal most történik, mar csak a hab a tortan,(most nem megyek bele abba, h jo volt e ez az adozas vagy sem), aki innen elhiszi, h ezek majd egyszer megszelidulnek, az tenyleg örök vesztes. Csak azt jozan esszel vegiggondolva, h lerabolnak, majd durva adokat vetnek ki, mindezt egy sokadik kamu indokkal (12 ev alatt egyszer nem hallottam, h valamire azt mondták volna, h oke, nem jött be, probaljuk mashogy, elnezest.) szoval h ehhez azert kell a vakhit, vagy a cselekveskeptelenseg, vagy nem tudom. Es felesleges az ellenzekre mutogatni, jol lathatoan ki vannak herelve. Ja, most olvasom, h megjelentek par szazan a oarlament elott tüntetni. Respect nekik. De ennyien kb a Vaci utcaban osszejonnek jobb napon, par eve.
"Jogállamban adószabályokat év közben kedvezőtlenebbre változtatni elképzelhetetlen, ez a jogállam definíciójával ellenkezik." - Dr Mérő László Ez nem jogállam, ez nem demokrácia. Az EU-s támogatások is ezért lettek felfüggesztve. A cselekedetek alapján döntöm el, hogy diktatúra, azon belül is annak melyik fajtája. Az adójogszabályokon év közben változtatni egy jogállamban is lehet, amennyiben az az adózó számára kedvező. Egyébként a 4 ígéret közül, amit pár napja tett a kormány egyet kapásból megszegett, ami a jogszabályalkotásra vonatkozik (társadalmi vita + speciális gyors jogalkotás mellőzése). Ha baj van a KATA-val miért nem szakmailag, az adóév végén változtatnak, ha baj van az adómértékével, akkor miért nem azt emelik? Ha visszaélésre használják, akkor miért nem az ellen lépnek fel? Normális demokráciában nem egy nap alatt hoznak döntés 450000 embert érintő kérdésben. Ez olyan, hogy le leehet állítani a tömegközlekedést Pesten, mert vannak, akik bliccelnek. Ez diktatúra, de nem a legmélyebb formája. Vajon ezek után miért gyengül a forint? Nyugi barátom, hasonlókra számíthatsz az ősszel!
Én meg pont a bandi_ujonc-cal értek egyet, 100 %-ig a hozzászólásaival. A Fidesz folyamatosan fasza 2/3-t kap, mindenki leszarja a mással való szolidaritást meg hogy a Párt folyamatosan dilettánssan kormányoz. De amikor rajtuk csattan az ostor, beindul a picsogás és az áldozati pózolás. Én is azt javaslom, hogy aki most itt fetreng a KATA beszántása miatt. Írjon levelet Főninek, talán megesik rajta a szíve.
Kerek 6 hónapja meg 308,42 volt. Fél év alatt 34% Januárban jobb választás volt a dollár, mint egy fél éves futamidejű évi 65%-ot fizető huf kötvény lett volna.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)