szarvasvadasz

Regisztráció: 2009-06-13 18:33:58

Hozzászólások száma: 8 112

Utolsó hozzászólás: 2021-10-22 07:21


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts péntek, 07:21

„...A következőt érdemes / lehet a következő pár napban mérlegelni:
 
 • Hetesen/naposon és H4-en a momentumkép alapján "robbanhat"
 • Ha 3 körülig felszökken, az esés szerkezete alapján sanszos, hogy 5-ig semmi nem állítja meg, ezért nagyon gyorsan emelkedhet.
 • Ha már most nagyon menni akar, akkor 2.0 - 1.88-nál nem jön mélyebbre, és csak kis abc-t csinál odáig, majd gyorsan fordul és kilő.
 • Ha nagy korrekciót csinál, akkor már a C értelmezés is képbe kerül. Az első erre utaló jel, ha most impulzív első esés indul, ami 1.88 körülig / picivel alá jön töretlenül (ld. A). Ekkor hosszabb lesz már, mint a (ii) vagy (iv) volt az emelkedésben, ezért "a" esésnek minősülne. A kész ABC esés ekkor 1.6 környékéig normális, de akkor legyen ABC karakterű és marad a long.

 
Összefoglalva: 1.88- a referencia vonalunk jelenleg, az első töretlen esés mértéke és karaktere segít megítélni, hogy ABC jön-e le és a kisebb vagy nagyobb épül…”
 
IO_211021
EUR/USD szerda, 16:50

És itt tartunk 7 nap múlva. 
EURUSD_211020
Financial Forecasts 2021. 10. 17. 20:35

SPX/DAX futi:
 
Több timeframen mutatom mindkettőt, a színes zónák jelölik a fontosabb szinteket, ahol kialakulhatnak fordulók. Hetesen egyelőre "semmi rendkívüli nem történt" októberben, a teljes esés az októberi aljig lehet korrekció vége, nálam egyelőre opció, hogy nagyobb esés első diagonal hulláma volt.
 
Az októberi aljtól az emelkedés szerkezete eltér a két határidőben: az SPX lehet ABC diagonal C-vel, míg a DAX lehet szimpla ABC megnyúlt impulzus C-vel. Az SPX már elért egy, az október alj környékéről általam várt jelentős supply zónát (~4500), sárga célzónában van, a DAX viszont le van még maradva a sajátjától.
 
A momentumképek szerint az emelkedés még támogatott, számomra jelenleg nincs elég támpont ahhoz, hogy tetőzésnek tekintsem. A szerkezet alapján az SPX mondja leginkább, hogy a jelenlegi szinteken tetőzhet a diagonal jellegű emelkedés miatt, akkor viszont gyors lefordulás fogja követni amint kész.
 
A most elért/elérendő sárga zóna szerkezet alapján részleges zárási szintnek minősül mindkettőben és ez az első olyan szint,  zónák miatt is, ahonnan lefordulhat. Ezeket mérlegelheted a saját szisztémád kiegészítéseként. Egyelőre ennyit tudok mondani.
 
SPX_211015
DAX_211015
EUR/USD 2021. 10. 14. 09:30

Ha elmélet, akkor jó a képeden levő értelmezés, jelenleg ez az egyik érvényes megfejtés azzal a pici módosítással, hogy az Y ágon belül a kék "a" aljat az egyel magasabb aljhoz tenném, ezt látod piros "A" -val a képemen.
 
Ugyanakkor nem feltétlen impulzus a képeden levő szekvencia, legalább három érvényes értelmezés van a teljes szerkezetre (a hónapos nagy képet is figyelembe véve meg további kettő), pl. most még lehet Y helyett befejezetlen diagonal is lefelé, ami ABC-k sorozatából épül le és felfelé is. Jellegre hasonló az Y-hoz, később válnak csak szét.
 
Kereskedési szempontból látod, nincs számozás a tegnapi képemen, de a hullámelméletből levezetett esszenciális dolgokat látod egy-egy "szerszámmal" vizualizálva, amelyek alapján már hétvégén láthatóvá vált egy potenciális long forduló esélye majd három nap múlva a konkrét piacra lépési lehetőség - számozás helyett ennek a kialakulásához tartozó jelek vizuális érzékelésén van a hangsúly.
 
Fontos és az egyes esetekben most még közös pont, hogy 1.192 impulzív elérése / törése nélkül shortos marad és ABC karakterű kisebb-nagyobb korrekciók lesznek csak a felfelé körök, amelyet legalább még egy új alj követ a jelzett szintekig. A képen jelölt sárga zónák potenciális fordulási/célzónák ehhez.
 
EU-vs-USDI_211114
EUR/USD 2021. 10. 13. 23:19

Sziasztok, rég jártam itt, izgalmas fázisban van az Euro / a dollár index. Meglátjuk, mit alkot a héten. Pár komment a képen.
 
EU_2021.11.10-13
Financial Forecasts 2021. 10. 13. 15:24
Hétvégén ránézünk röviden.
Financial Forecasts 2021. 10. 12. 08:47

Olajat figyelje, aki érdekelt, sanszos, hogy tető épül, kisebb-nagyobb esés indulhat a jelenlegi szintekről. Pár támpont hozzá a képeken.
 
Crude_211012

Financial Forecasts 2021. 10. 10. 20:42

A Forint
 
Szeptember elején néztük legutóbb, most Keffer kérésére nézzünk rá újra, hol járhat a mi drága kis "ropogósunk" jelenleg?
 
Szeptember elején azt írtam, hogy "...az egyes bullish/bearish scenariok éppen hasonló fázist építenek, ami azt sugallja, hogy a 347 - 343 körüli zónában a zajló esés jó eséllyel véget ér és kisebb-nagyobb korrektív rally valószínű, amivel 352, 354 illetve akár 363 körüli szintekig felmehet…" - ez azóta megtörtént.
 
Pár nappal később már láttuk a klubban, hogy vége lesz az esésnek és longra lehet spekizni, megosztok pár klubos képet azokból, ahogy követtük. A sárga zónák jelzik azokat a területeket, ahová megérkezve biztosan figyelni kell, nyitást / részleges zárást / folytatási esélyeket újra kell értékelni a módszertan alapján. 353 és 354 környéke volt a két fontosabb szint (Dollárban utoljára ~299.7), ahol átbillent a mérleg és eldőlt, hogy long marad és megyünk föl tovább legalább a szeptember elején jelzett felső szintekig.
 
Forint_210906 
Forint_210913 
Forint_210927 
Forint_211001
Forint_211008
 
Jelenleg az EURHUF-ban pl. a napos képen azt feltételezve, hogy C emelkedésben vagyunk, 362.3 fölötti tetőzést kellene látnunk, ideális esetben 363.3 körül. Az USDHUF előbbre jár. A múlt hétvégi „rendhagyó” klubnapon a zöld csatorna alá tartó esést vártunk, a héten le is jött a gyorsító csatorna alá picivel. A szerkezetet odáig az alacsonyabb timeframeken impulzusnak tekintem, ezért most trükkös a szitu és rövid távon három folytatással számolhatunk:
 
 • Ha mégis kész korrekciót láttunk egyetlen (!) impulzusként (láttunk már ilyet, nem normális, de van több oylan dokumentált példa rá, amelyekben ez biztosan nem ABC vég, hanem maga „a” korrekció önmagában), akkor a piros sematikus lefutás szerint mehet tovább nagyjából és lehet diagonal vég 363.3 körüli tetőzéssel.
 • Ha a zöld szerint haladuk, akkor most impulzívan lefordulunk vissza 355 környékére, de az A-nál nem meredekebben. Ha ezzel ABC karakterű lesz a teljes ABC eső szerkezet odáig, akkor még csak az lehet a 4-ik hullámvég és akkor újabb fel kör indul 363 felé.
 • Ha a következő esés viszont nem C hullámként viselkedik, akkor esetleg mégis ennyi volt a felfelé kör és megyünk vissza 352 körülig vagy tovább.
 • Fontos szinten vagyunk tehát ahol ismét tetőzhet, nem maradunk ebben a zónában tartósan.
  Financial Forecasts 2021. 10. 10. 19:18
  Kukker, elmondom, mi jön a földi világra: az, amit az ember akar. A rosszat nem "fentről" kapjuk (definíció szerint lehetetlen), mi magunk csináljuk magunknak, most és itt.
   
  A természetes világban ismeretlen fogalom a félelem, a gonoszság, a szemetelés. A teremtő nevében nem lehetséges háborút hirdetni, embereket tudatosan gyilkolni, keresztre feszíteni, máglyán elégetni - ilyet csak félelemből tehet egy uralkodni vágyó "hitetlen" fejletlen lény, érdekből - komoly lelkiismereti gondja lehet az intézményesített egyház(ak)nak, a "földi helytartóknak" is emiatt. Élvezet volt hallgatni anno nagyapámat tizenévesen, amikor jöttek hozzá a hittérítők és ámulva hallgatták az ő 80+ év alatt kiérlelt kikezdhetetlen intézménymentes "istenhitét" - zseniális volt.
   
  Tehát mi egy szűk réteg érdekét szolgáló "ezeréves" modellbe születtünk és szocializálódtunk és működtetjük, ebben kell megtaláld a lelki békéd a hétköznapokban úgy, hogy közben ebben élsz, amíg ez meg nem változik.
   
  Tehát ha van valódi hited, akkor ne legyél a sokadik "breaking news" csatorna, helyette a lehetőséget lásd a javításra és tedd jobbá a magad módján - szerintem.
  Financial Forecasts 2021. 09. 13. 15:57
  Rövid kiegészítés az SP500-hoz a hétvégén írtakhoz, a klubtagoknak küldtem ma 14 óra körül. Benne van minden lényeges infó, ami a héten figyelendő.
   
  „...egyelőre szépen teljesült a futiban várt folytatás...Ha esetleg befejezetlen még a múlt heti szerkezet (ez az eset van a képen), akkor ma még jön egy dupla / új alj piacnyitás környékén, ha pedig esetleg már kész, akkor már most épül tovább a felfelé korrekció – egyelőre mindkét eset passzol a jelenlegi szerkezethez. 
   
  Fontosabb, hogy ha nagyobb esés elejét láttuk a múlt héten, akkor max szerdáig lesz felfelé korrekció és nem mehet 4530 fölé, a hét végére újabb fekete gyertyát kell látnunk, ami már benéz a 4400-as következő célzónába és a környékén zárul a hét. Ha ehelyett momentum nélküli esést látunk vagy 4530 fölé megyünk már most, akkor oldalazásban ragadunk és valószínű, hogy legalább még egy dupla / új csúcs jön, mielőtt mélyebb esés indul….”   
  SP500 futi hétvégi /mai állapot
  Financial Forecasts 2021. 09. 12. 17:18

  SP500/SP500 futi
   
  A számozás tájékoztató jellegű - legalább öt érvényes van jelenleg, de akit ez is érdekel, a bal és a jobb képen mutatok két eltérőt az érvényesek közül a teljes múlt tavaszi aljtól indult emelkedésre.
   
  Akit a "hókusz-pókusz" nem érdekel, elég a sárga zónákra és a fontosabb jelölt szintekre figyelni. A mozgás jellege lesz a lényeg, melyik szintig jutunk el ezek közül és milyen karakterű mozgással. Berajzoltam hozzá sematikusan a fontosabb eseteket nagyjából, - a bal oldali pirosat se vessük el, lehetséges, de nagyon korai fázisban vagyunk, ezt még nem tudjuk értékelni.
   
  Egyelőre semmi rendkívüli nem történt, ABC korrekcióval 4350 fölött maradva nem is fog. Ha esetleg kész a múlt tavasz óta indult emelkedés vagy éves diagonalként a 3-ik csúcs tetőzik/tetőzött, akkor nem lesz sok gondolkodás a folytatásban, úgy hogy a jövő hét valóban fontos és beszédes lesz a mérlegeléshez.
   
  A közelebbi képeken csak a tetőzést és az esés szerkezetet boncolgattam a prompt/futit összehasonlítva. A számozás más is lehet, csak érdekességképp mutatom, hogy mennyire eltérnek egymástól.
   
  Sok sikert a jövő hétre.
   
  SP500/SP500 futi 2021.09.10 éves
  SP500/SP500 futi 2021.09.10 az esés közelről
  Financial Forecasts 2021. 09. 06. 00:04

  DAX
   
  Így néz ki nálam a DAX nagyobb képe (a kép tetején a (c)-től el lehet tekinteni). jelenleg tetőzés előtti fázisban lehet a képen kék (C).vel jelölt szakasz, amely 160xx . 162xx között bárhol kész lehet a következő 1-2 hétben. Ezt mélyebbre tartó korrekció kellene kövesse, ideális esetben 14000 alá, de 15000 fölött is elakadhat - elég  a felső két kék jelölt szintre figyelni, akit ez érdekel. Az alsó szinteket 1-2 db impulzív fekete gyertyával kellene elérni hetesen ahhoz, hogy a képen jelzett kék (C) szakaszt valóban késznek lehessen tekinteni. 15000 impulzív töréséig a jelentős tető tehát pajkos gondolat és akkor még rövid távon is bullish marad.
   
  DAX 2021.09.03 D3
  Financial Forecasts 2021. 09. 05. 23:45
  USDHUF
   
  Mutatom a nagyobb képet egy hasonló, de más értelmezéssel és teljes számozással, akit ez utóbbi is érdekel. Fontosabb, hogy eléggé tiszta a szerkezet és jó szintjeink vannak. 
   
  USDHUF 2021.09.03 hetes / napos
  Financial Forecasts 2021. 09. 05. 23:36

  XAUHUF
  Szívesen. Megnéztem az "arany/hazai ropogós" grafikonját, hááát, éééérdekes. Lehet kész az eddigi esés, egyelőre az emelkedés ABC korrekció elejének tekinthető, amíg a karaktere nem cáfolja. Ideális alsó/felső célszintek a képen + sematikus lefutás hozzá nagyjából.
   
  XAUHUF 2021.09.03 hetes
  Financial Forecasts 2021. 09. 02. 18:32

  USDHUF:
   
  A dollár indexet kell nézni ezerrel, mert rendkívül érdekes fázisban van. Sokan azt gondolják, hogy erősödési ciklusban van már, lehet, szerintem egyelőre sanszosabb, hogy nem és nagyobb ABC korrekció vége az emelkedés, ami tetőzés alatt állhat a jelenlegi szinteken (értsd 93.70 - 94.70).
   
  Sok szempontból oldalazás a valószínűbb számomra a dollárindexben (95 - 89 között) vagy pedig további esés sunyi diagonalként, oldalazáshoz hasonló swingekkel - jellegre hasonló a karakterük, úgy hogy egyelőre mindegy..Akkor kell esetleg felülbírálni, ha 91 környékén ABC karakterű eséssel látványosan kifullad.
   
  Az USDHUF képe is a dollár indexéhez hasonló karakterű lesz .Régóta követjük ezt is, a lenti képeken a diagonal scenario szerepel.
   
  USDHUF 2021.06.26 H2
  USDHUF 2021.09.02 H2
  USDHUF 2021.09.02 Napos

  Financial Forecasts 2021. 09. 02. 16:44
  Financial Forecasts 2021. 09. 02. 12:59

  EURHUF:
   
  A képeken az elmúlt pár hónapot látjátok, mikor mit gondoltunk a klubtagokkal, az egyes swingeket/fordulókat alacsonyabb timeframen is rendszeresen követjük.
   
  Többféle értelmezés (= számozás) érvényes az esésre jelenleg, mutatok kettőt (a napos kép tetején levő 1-et figyelmen kívül lehet hagyni), de a mostani fázisban gyakorlatilag mindegy. Miért? Mert az egyes bullish/bearish scenariok éppen hasonló fázist építenek, ami azt sugallja, hogy a 347 - 343 körüli zónában a zajló esés jó eséllyel véget ér és kisebb-nagyobb korrektív rally valószínű, amivel 352, 354 illetve akár 363 körüli szintekig felmehet.
   
  Az, hogy melyik scenario / emelkedési potenciálja lesz reális vagy esetleg a nagyobb emelkedést el kell vetni,  menet közben derül csak ki moszgás jellegét látva. A H4 képen levő kék szintvonalak környéke mind célzóna. Időbecsléshez az eddigi teljes esés swingjeinek az időigénye vehető alapul. Felfelé is hasonlóan arányos lesz, a diagonal scenario esetén lehet sokkal gyorsabb
   
  Jelenleg az a lényeg, hogy az alsó sárga zónában laposodó lecsengő esésvéget lássunk a folytatásban, amelyet gyors forduló követ. A mostani esés vége ideális esetben nem éri el a 343-at, max megközelíti.
   
  EURHUF hetes 2021.04.07
  EURHUF napos 2021.06.24
  EURHUF napos 2021.07.23
  EURHUF napos 2021.09.01
  EURHUF H4 2021.09.02

  Financial Forecasts 2021. 09. 01. 21:07

  Egyetértek Jánossal, a Forintban a 347-343 zónába ha lenéz, jó a vétel, de valószínű, hogy korrekció lesz csak az emelkedés, 10-15 Ft-os potenciállal. Holnap visszatérünk rá képpel / picit árnyaltabban.
  Financial Forecasts 2021. 08. 31. 21:38
   
  Az utóbbi kép jelen fázisban képlékeny, de azt valószínűsíti, hogy leghamarabb 2022/Q2 - 2023/Q1 körül jöhet komolyabb emelkedés (=3 vagy C). Ez azt jelenthetné pl. az SPX-ben, hogy a jelenlegi szinteken tetőzve egy ~3500 körüli, a múlt tavaszihoz hasonló gyors korrekció után még dupla/új csúcs jön.
  Érdekesség az EWI-től - Price of money at 5000-year lows
  CBOE Interest Rate

  friss hírek További hírek