Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem reprezentatív minta. Egyik szomszédom egyszerűen sajnálja a pénzt szálláshelyre. Pedig van nekik, ő maszek villanyszerelő, párja állami alkalmazott, egy felnőtt gyerek kirepülve, két kiskorú még velük. Ők szabadság alatt minden nap elmennek valahova, vízpartra, strandra, hegyekbe, de sose alszanak ott, mindig hazajönnek. Most akkor ők nem is nyaralnak a statisztika szerint.
A tanulság ezekből az, hogy kötelező az alapok között is diverzifikálni. Ha alapot veszel, a kontroll csak annyiban marad nálad, hogy eladod vagy tartod, ugyanakkor hosszú távon a buy-and-hold lenne a jó stratégia itt is, tehát tartani kellene, nem eladni egy-egy leszúrásra.
Vesz 20 ezerért egy havi országbérletet, elcsomagol szendvicset, és leugrik a szabadstrandra, oda-vissza vonatozva. Nem mindenkinek van igénye nyaralásra.
OTP Supra csak azt hozza újabban, amit a piac is hoz, csodára ők sem képesek, az az alap már sose fogja visszahozni azt, amit a Szalma elbukott. Illetve a vezetőség bénázását, hogy hagyták ámokfutni az alapjuk kezelőjét. 1,4% az évesített hozama 10 évre, ezt is vért izzadva tudták ide feltornázni, mert 5 évre visszanézve még veszteségben van. Ez egyedül a párnaciha forintot verte meg, semmi mást.
Ide a rozsdasbokot h az m1-en juniusban sírnak majd a rablok majd szept elejen megint rekord evrol kapunk híreket. Nalam balaton evek ota off mert amive valt az nekem nem palya
Nyugu,zárni fogják a pozit,ha nem,mennek a Szalma után. Én nem izgulok,már a Suprát is egész jól visszahozták. Amúgy én tudtam, hogy ilyen a Föld Kincsei, ennek tudatában vettem.
Márciusban vettem aranyat, van rajta 12% nyereségem azóta. Ha ezüstöt vettem volna, ennél is több lenne. Ezek pedig csináltak azóta 7-8% mínuszt. Ha szándékosan kértek volna, hogy csináljak ekkora mínuszt, szerintem nem lettem volna rá képes, ehhez valami különleges tehetség kellett.
Inkább arról van szó, hogy az emberek egy nagy része inkább rádobja azt a 10-20%-ot, amivel a tenger ugyanabban a kategóriában drágább, mint a Balaton. Vagy lejjebb ad egy picit a kategóriából, és megy ugyanannyiból a tengerhez. Itt olyanokról beszélünk, akik amúgy megengedhetnek maguknak 1 hét Balatont.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)