Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az MNB azt hiszi, erősebb a piacnál.-Egyenlőre,aztán lehet,hogy a 2-hét múlva esedékes kamatdöntéskor majd hírtelen máshogy gondokoznak... Addig a Monetáris Tanács tagjai emésztik a fejleményeket. Nem kizárt,hogy kamatemelést jelentenek be 0.9-ről 1.5%-ra..?
Az MNB azt hiszi, erősebb a piacnál. Kiváncsi vagyok mit kényszerít ki a piac. Még ha szándékosan gyengítik a forintot, egy határon túl már veszélyes játékká válik. Mondjuk úgyis rajtunk csattan az az ostor is...
Egyre inkább az az érzésem,hogy nem akarják visszalapátolni. A mai nyilatkozat időzítése nem volt véletlen. Vajon miért volt ez fontos,hogy az EKB elé egy ilyet beszúrjanak,ráadásul Nagy Marci után? Ja,és ekkora emelkedő gyertya,mint a mai,a 310es forduló óta nem volt.
Akkor még más időket éltünk. Nem lehet arra alapozni, hogy korábban mi volt. Itt most helyzet van, a piac lépést akar kicsikarni a jegybankból. Ezért egy kanócos gyertya még nem hoz fordulatot. Akárhogy nézem, mind H1, mind D1-n, 319 alatti zárás kell a fordulathoz. Még ha visszamenne a 320-as szintbe, akkor is inkább csak erőgyűjtés, oldalazás, aztán újra fel.
Fundás oldalról szerintem a következő a lényeg: "a közlemény viszont leszögezi, hogy várakozásaik szerint 2019 nyaráig marad is a jelenlegi alacsony kamatszint," ugyanezt mondja az MNB. Mi változott? Semmi. Egy picit felpörgött az infláció ezért tolódtunk feljebb 310-ről.
4H-s on felső kanócos zöld gyertya picit magasabban zárt, mint az eddigi gyertyák, RSI nem futott új csúcsra. Szerintem kezd kifulladni a rally. Jönnek az első 330-as 350-es képzelgések. Ilyenkor kell shortolni. Persze azért még érdemes néhány jelet megvárni.
Ez egyelőre csak a kitörés visszatesztje. Láttunk már ilyet az elmúlt napokban. Most az € megzuhanása kavart be, de a forintban most nem az euródollár árfolyam mozgatja a szálakat. És igen, napos gyertya zárjon be. Bár, szvsz csak egy 319 alatti zárás esetén nyílna esély a fordulatra.
No én TA alapon úgy látom, hogy meg kell várni ezt a mai gyertyát. Szép felső kanócosnak tűnik most, ha így marad, akkor holnaptól lehet spekázni 315-re.
Szeptember végéig marad a jelenlegi 30 milliárd eurós eszközvásárlási ütem, majd decemberig 15 milliárdért vesz állampapírokat az EKB, aztán pedig lezárul a program - olvasható a közlemény legfontosabb része.Ez középutas döntésnek számít, az egyik végletes megoldás a szeptemberi végleges lezárás lett volna, de nem is hosszabbította meg a programot 2018 utánra.A legfontosabb, hogy a jegybank kimondta az eszközvásárlási program végét, de óvatosan, két lépésben építik le.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)