Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Sokaknak fog fájni egy kamatemelés. . A lakáshitelek kamatának alakulása, és a fix kamatozású hitelek ösztönzése áll egyebek mellett az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában, derül ki a jegybank friss fogyasztóvédelmi jelentéséből. Hétfőn ismertette az MNB a 2017. évi Pénzügyi fogyasztóvédelmi jelentését, amely a kamatkockázatok alakulására hívta fel a figyelmet. Emellett a fogyasztók szerződéskötést megelőző megfelelő tájékoztatása állt a fókuszban. Fix kamatok felé terelne az MNB 2017-ben a változó kamatozású hitelek folyósításának aránya még mindig jelentős, de folyamatosan csökkent. Ez azért is örömteli, mert a változó kamatozású hiteltermékeknél a referenciakamat esetleges növekedésével rövid távon jelentősen emelkedhetnek az adósok törlesztési terhei. A hitelfelvevőknek a fix kamatozású hitekhez képest jóval nehezebb lehet a változó kamatozású hitelek kockázatainak teljes körű felmérése. https://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/sokaknak-fog-fajni-egy-kamatemeles.html
A gazdasági növekedés miatt deficites az államháztartás.Ha nem pumpálnák az eus pénzt a gazdaságba akkor nullás költségvetés lenne. Ezt felcsúti mondta..
Sok barátom az építőiparban nyomja. Ők mondják 1-2 év mert igencsak túl van tólva ez az egész.Telítődik a piac aztán jön az esés.Ingatlanos barátom szerint is most kell még eladni aztán pár év múlva venni.Persze ez sok embernél nehezen kivitelezhető:))
Nem tudom,már nem vagyok ebben olyan biztos. A kamatelőny ment a levesbe,külker mérleg apad szépen. Ha ezek tényleg évi 4% növekedést akarnak,akkor ahhoz továbbra is alacsony kamatkörnyezet kell,de akkor meg az infláció fog elpattanni. Előbb-utóbb az MNB döntés elé fog kerülni,vagy simul a politikához,vagy nem,de akkor tényleg nem kizárt egy atomgyenge forint.Mellesleg azt láttad,hogy technikailag a hónapos charton mi kezd kirajzolódni? 326 körül van egy trigger,ha fölé megyünk,akkor ott légüres térbe kerül a forint.
persze de azért az is tény, hogy minden mértékadó elemzés szerint sokkal erősebb lenne a reális árfolyam bőven 300 alatt ha mondjuk az mnb egy szót sem szólna, akkor már rég ott lennénk valószínűleg
hévíz azért speciális az oroszok miatt semmi köze az árakhoz a kamathoz vagy bármi máshoz rajtuk kívül egyébként 48 nm felépítése kb 15 millió ma + a telek nem sok a 28m a kérdés az hogy mennyit termel az üzletre is igaz nem baj ha 27 mill ha hoz évente 5-öt :) szerintem az árfolyamnak köze nincs a kamathoz az mnb tolja ide oda az egy konkrét hazugság, amit közöltek, hogy a piac határozza meg persze de a nemzeti bank nagyon sokáig tudja alakítani - amíg persze kézben tartja most vagy az történik, hogy kicsúszott a gyeplő, vagy annyi, hogy azt a jelentéktelen 1000 milliárd körüli nyáron várt pénzt magas árfolyamon akarják váltani az utóbbi a valószínűbb, de nem tudjuk persze ez akkor derül ki ha utalják a pénzt és lesz egy komolyabb erősödés
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)