Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Jó lenne ha lehetne ~10 éves távra tervezni. Lemondanék a profit egy részéről is ha lenne nyugalom, biztonság. De nincs. off Ha kiszámíthatatlanság, bizonytalanság van, akkor én, mint magánszemély is izmosabb (bér)követeléssel jelentkezek. Azt hiszem a cégek is hasonlóan működnek: csak akkor vágnak bele bármibe, ha kompenzálva van a kockázat/környezet.. Lehet, hogy ezért is drága minden.
Ott a rengeteg fekete lakaskiadas nagyon egyszeru lenne utanajarni, ott is lehetne szjat gyujteni csak kb 5-6 ismerosom tobb lakasssal nem fizet semmit.
Egyre tobb helyutt olvasom h allampapir mar nem hamem megy a penz tbszre. Van egy olyan rossz erzesem h a tbsz lesz a kovetkezo aldozat. Minden jovedelemado/szocho terhes lesz.
Tökmindegy, hogy melyik elmélet mit minek nevez, ez akkor is csak időtávlat és szemantika kérdése.... Persze megfelelő helyen és időben a szemantikai vitának is van létjogosultsága, de ne csináljunk úgy, mintha nem teljesen önkényesen döntenénk el, hogy a kétéves árfolyamot trendnek vagy korrekciónak nevezzük....
Emlékszem erre, de azt nem igazán értem, hogy a monetáris káosznak ami nálunk van mi köze az állampapír kondíciókhoz. Járjuk a török utat szépen, diverzifikáljuk a kamatokat amit még szépen megtolunk mindenféle kamatsapkákkal meg támogatott hitelekkel, látszik is a Ft-on. De ettől még az államadósságkezelő tevékenysége egy teljesen más kérdés.
Szerintem ejtem ezt a vitát, ehhez nekem kicsi a tudásom, ha nincs elválasztva a lakossági piac az intézményitől akkor nincs, ha nincs többes kamatrendszer Magyarországon, akkor nincs.
A holdnál minden alapnál ki van hangsúlyozva, hogy a hosszútávú tartása javasolt. Az számomra min. 5 év, ha az 5 éves átlaghozamokat nézed azok nem rosszak, persze milliomos sem leszel. A citadellánál 5 év 9,15% 10 év 8,58% az évesített hozam. Ja és ez úgy, hogy volt év amikor negatív hozam volt.
Egyetértünk amúgy teljesen, szerintem is jó út ha van állampapír, bef.alap, meg akár mellette játszós saját kötések is az izgalom miatt :)) Én kicsit végletesen csinálom, 80% megy állampapírba már 2016 óta, 20%-ot meg extrém kockázatos kötésekbe teszek - volt ami bejött volt ami nem, szerencsére szumma boldogságban vagyok minden évben
Nekem az hat újdonságként amit te írsz, korábban nem olvastam, hasonlót is csak az internet mély bugyraiban :) Államilag irányított állampapír piac nem akarlak elkeseríteni de a világ legtöbb országában van, nálunk a mostani kisebb-nagyobb módosításokkal már 10 éve biztosan. Néha jön új termék, néha módosul valami. Az, hogy el lenne választva nem is értem, pont leköveti az eseményeket - lásd a csökkenő inflációban hogyan jönnek ki az egyre kisebb kamatot fizető papírok. Persze mondhatjuk, hogy egy 30 éves állampapír nem tükrözi a valóságot X évvel a kibocsátás után - nem is kell neki, az a kibocsátáskori valóságot tükrözi. Ezért van az, hogy emberek megveszik. Csak itt nem te, mint hiteladó szabod meg a feltételeket (mint egy bank a lakáshitelnél), hanem a hitelfelvevő nyilatkozik mennyit hajlandó fizetni (most persze nagyon egyszerűsítek). Amúgy a magyarnál voltak sokkal sokkal extrémebb esetek, lásd 100 éves osztrák állampapír - pontosan nem emlékszem de 1% kamattal talán?
Már messze nem úgy működik, régóta megy az ötletelés diverzifikációról, és már ott tart a dolog, hogy kamatok mibe másba, ez az egész ellentétkeltés mesterséges. A nagy kirohanások, hatalmas érzelmekre meg szintén jó lenne egy másik topik, mert tényleg nem jó érzelmeket vinni a befektetésekbe.
Bandi sztem (remelem) csak ironizalt. Amig tartott a korrekcio,az agitpropok toltak a faszsagot, h mekkora luzer,aki itt mondjuk 500 kozelebe varja,meghogy 400ert ajandek,es majd 350 jon. Aztan persze,amikor nem jott,akkor kerultek villamgyorsan torlesre az a accountok,meg halkult el a forum ezen resze. Ennyi a sztori.
Tanulmányozd kérlek a Dow elméletet..... A fő trendek több évtizedesek... Ezeken belül a korrekciók, amelyek a fő trenddel ellentétesek 1-3 évesek... A forint korrekciója, bőven belefér ebbe is.... A forintnak nem jók a kilátásai a Dow elmélet alapján is már csak pár hetünk lehet egy újabb nagyobb gyengülés előtt....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)