Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Magyarországot soxor hasonlítják Lengyelországhoz. A lengyel 10 éves 5,75 a magyar 7,57. Elég nagy tér van a kettő között, szerintem ha teljesen nem is zárna össze az olló, de szűkülne a marzs.
A BUX-ot ideiglenesen biztos megdobná (medvepiacba léptünk), de azt nem látom, hogy a kötvények kamatát miképpen. Állampapírok közül csak PMÁP-ot érdemes, amíg van, már volt pótlólagos kibocsátás. EUR/HUF tőkeáttételes short kamatban - a "parlagon hagyott" min. kétszeres szabad tőkét is figyelembe véve 1 év alatt a PMÁP 2,5-3-szorosát hozza, attól függően, meddig megy le az alapkamat. Szeptemberig a négyszeresét hozta. Ezzel nem azt mondom, hogy indokoltnak tartok drámai forinterőt, hanem azt számoltam újra, hogy a hosszan tartott EUR/HUF short kamatozik a legjobban.
És még egy. Ha összef*ssa magát usa, akkor a bux is csak később fog menni,vagy kevesebbet fog esni, úgyhogy én legnagyobb súllyal a kötvényekre fogadnék.
A hazai kötvény- és részvénypiac igazi beindulásához a külföldi tőke beáramlására is szükség van, az meg az átváltás miatt forinterősödést generálhat. Ugyanezt eredményezné az úniós pénzek beérkezése, azokat is le kell váltani.
Én most úgy látom,ha jön is a pénz, annak a nagy nyertese nem a forint lesz,az alól ki fogják vágni a kamatokat,hanem a kötvény és a részvény piac. Szerintem a lengyel piachoz fogunk közeledni. Kötvény,kötvény alap,bux,otp, vegyes alap nagy kasza lesz.
Jó próbálkozás. De alapvetően kedves hogy nem hoztam semmi linket az állításomra de önként jelentkeztél demonstrálni. Ha még 10-12szer leírod akkor azt már bizonyítéknak is veszem, jó?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)