Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
4000-5000 milliárdos MNB. hiány fog termelődni 2024-ben.... Már ebben az évben is 7000 milliárd fölé hízik a kormányzat és az MNB.. hiánya összesen.... Jövőre ez még tovább növekedik összességében még akkor is, ha a költségvetési terveket tartani tudnák, de azt sem fogják tudni tartani... Ez rengeteg... A teljes GDP 10%-a!!!... Itt még az EU. pénzek is kevesek.... Érik a pofon....
Geza szamitasai szerint kb. 500HUF / EUR áron mennek az élethez szükséges dolgok a boltokban.Én se tapasztaltam óriási árcsökkenést.450 ig simán mehet a buli szerintem. Azon a szinten se halt senki éhen. Másrészt az alábbi helyzetjelentés is támogatja ezt: https://youtu.be/cvXWbFsY5mw?si=cA-tqT_4X64tp_fr
Laikus véleményem a forintgyengülésről: 2010 óta 1-2%-os eu inflációs környezetben megtehették a fiúk és az MNB, hogy gyengítik a forintot évi kb. 5%-kal átlagosan. Ebben a magas inflációs környezetben viszont nem, mert magas infláció+ forintgyengítés= sokan éhen fognak halni jelképesen vagy szó szerint. Egyszóval szerintem a magas infláció támasztja a forintot.
Az nagyon súlyos következményekkel járna az árfolyamra... Abba az EKB. sem menne bele... Ezt, hogy 5-éven belül rendezik az MNB. hiányt, ezt egyeztették le az EKB-val...
Te miről hadoválsz, mi nem igaz? Az MNB.-nek soha nem látott vesztesége van jelenleg és ez évről évre tovább növekedik... Nem lehet bármeddig tologatni 5-éven belül meg kell oldani... 1. fiskális intézkedések=adóemelések... 2. monetáris pénznyomtatás....
Ez 3-5 éven belül meg fog történni. Ha nem korábban. https://infostart.hu/belfold/2023/09/05/elemzo-akar-harom-ot-even-belul-eltunhet-az-mnb-gigantikus-vesztesege Mivel ezek nem dolgoznak , nem gyártanak így adja magát megint a kontrollált forint gyengítés. 370 es euronál erősebb ft itt nem nagyon lesz ellenben gyengébb annál inkább. Meg lehet nézni az EUR/HUF 30 éves árfolyamát sima bull piac. Tetemes MNB bukó csak erősíti majd ezt. Én nem h.gyoznék széllel szemben, a kormány meg nem tanult az árfolyamgyengítés hátrányaiból igazából szavazatot nem veszt emiatt tehát miért ne gyengítenék tovább?
Mindig visszaköszön ez az MNB veszteség mint ultimate érv. Az a gond vele, hogy nem igaz. Eleve miért feltételezi bárki, hogy az MNB veszteséget záros határidőn belül meg kell oldani?
Aztán vmiért megint erősödött. Nem a fórumozók véleménye mozgatja az árfolyamot. Ha Tamás - druszájához híven - megszámolja, ami megszámolható, az itt mindenkinek jó.
A tetemes MNB veszteség csak forint gyengítéssel fog megoldódni. Ez egy hulladék deviza pillanatok alatt gyengül 10 egységet volt ilyen kb. 2 hete is erősödés volt vizionálva chart alapján aztán jött a gyengülés.
Csak akkor lesz érdemi árfolyam reakció, ha tényleg ideér a pénz. A nagy bejelentésre max kicsi erősödést várok, vagy már ezt látjuk a charton. nov 7 előtt még nov 1 FED jön!, nov 7-ig sok idő van
A második kép alapján "látszólag" pattanás jönne, legjobb esetben a rózsaszín vonalig (mind RSI-ben, mind a charton: 392 max) (1 HUF kb . 1 RSI pont) 380.5-nél kb. 36-os napos RSI-nél fordult. május 15-én volt 368-nál ilyen mélyen a napos RSI a magas kamatok mellett is 30-nál pattant, ennél alább nem igen járt. 373-376 lehet az elméleti alja RSI 30-nál.
Csináltam 2 RSI-s elemzést. 1. emelkedő csatorna, a felső az alap vonal, az alsó azzal párhuzamos. https://kephost.net/p/MTAxMDExMw.png Jól láthatóan a 378-at nem vettem figyelembe, mint írtam, a felső az alap! Fals kitörés volt. 2. kitörés után hol fordulhat, esetleg: https://kephost.net/p/MTAxMDExNA.png "aa", ezt neked írom. A kék vonal!! az RSI-ben ezek azok a pontok (alsó rsi trendvonal), amikről pattant: 377-378, tehát van logika a kék vonaladban. Szerintem a narancs sáv a charton a korrekció csatorna, amiből szeptember végén kitört, visszatesztelre, és bejött vissza alá, de jól láthatóan elég hamar visszabújt, pont mint a 378-as esetben. Persze lehet,h ebből még nem szabad következtetéseket levonni, de én hiszek benne. "N0MAD": EU-s pénzek esetén ennek a narancs aljára várnám max, ami jól láthatóan 368-370 környéke. De ott az RSI már verné a 20-25-öt, ahonnan tuti emelkedés jönne
Még tartod hogy nem az eus pénz a fő faktor aminek a híreire ugrál? Mert ha amiatt akkor kár az elemzés…. Asszem nov7 amikor eu oldalról mondanak valamit a magyar lépésekről. Ha ez szempont.
RSI -t szoktam még vizsgálni. (hozzánemértőként) a 389 már eleve magasra tette a lécet, a 395 még jobban. Újra kell épülnie egy RSI sávnak is. A letört trendvonal alatt araszolhatunk felfele lassacskán, de visszamenni a letört trendvonal fölé hirtelen, erre nem sok esélyt látok. Én a 378at fals kitörésnek veszem ott szerintem 381.5ről pattannia kellett volna. (300.000db certit vettek, ami ritka) Sztem ez a fontos szint most, de csak tipp.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)