Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ma nem a dollárral megyünk sem a zlotyival, még jó, hogy ilyen jól tart minket a 13%, ami a lengyeleknél csak 6% van mire büszkének lenni. FO$rint 385.019 +1.124
+0.29%
usdeur 0.9485 -0.0007 -0.07% zlotyi 4.4570 +0.0031 +0.07% román lej 4.9719 -0.0001 0.00%
https://kephost.net/p/MTAwMzk4Mw.png kiegészítettem pár vonallal. Lehet totál rosszul látom, de mintha kitört volna a 3 napja tartó csökkenő napos csatiból, ellenben, ha így húzom össze az aljakat, ahogy én tettem, akkor jelenleg a letörés visszatesztje zajlik, miközben a rózsaszínről pattantunk, az meg a kitörés visszatesztje. Igazi patthelyzet, 50-50%...hogy merre tovább.
Nézegettem a chartjaimat, amiket korábban rajzoltam. Október 12-es: https://kephost.net/p/OTk1MDU3.png Itt az RSI-ben jelöltem egy kék sávot, illetve a charton az aljakat összehúztam, ami le is tört, a charton. Az utóbbi napok mozgásával kiegészítve, emelkedett a bolialj, bolialj érintés történt, egyúttal a kék sávig lejött az RSI: https://kephost.net/p/MTAwMzk3Mw.png
Iszonyat mennyiségű pénz mehet a DKJ-be, már 7% alatti hozamok vannak. Kezd beigazolódni a kb fél éves jóslatom,hogy az alábbi fog történni: - hozamokat lenyomják irányítottan,azzal, hogy állampapírba megy a pénz. - parasztvakításnak bedobják az árfigyelést,meg kötelező akciókat -a bázishatást eladják OV sikerének (ez a legnevetségesebb,dehát a vidéki jóember honnan is értene ehhez) -eközben a vállalkozók (ismerek párat,kérdeztem őket) ,akik még talpon tudnak maradni, 10-20%os áremelést minimum terveznek,vagy bezárnak--> infláció,jó lesz az államadósságnak. PMÁPosok jól járhatnak, de a KSH majd lefinomítja a számokat,szétszakad a valóság és a narancs álom--hatalmas nyerő A forintot pont emiatt nem fogják nagyon elengedni,de egy 410-420 simán belefér rövid távra, akkor meg az MNB szépen ledolgozza a nagy buktáját. Win-Win-Win Okosak ezek,csak a pórnép rokkan majd ebbe bele,mert közben amit tudnak,szétb.sznak körülöttük (oktatás,eü,gazdaság)
"Azért lassan az amerikai 20 éves kötvényhozamok magasabbak, mint a forint kötvényeké :) " Hát mert az usa gazdaság nincs olyan jó kezekben mint a magyar!:-)
Támogatom..:) A háttérben viszont valamiféle alku zajlik Brüsszellel (ezt az EP részéről is látják és nehezményezik is), bár a nagyobb politikai megegyezést cáfolják, de technikai oldalon simán adhat a Bizottság olyan jelzést a magyar "bírósági reformról", ami néhány forintos rövidtávú erősödésre elég.
EUR PLN -0,04% Bár láthattunk már +2%-ot HUF-ot, miközben a többi meg se mozdult. Én azt mondom, legyen gyereknap.... Irány a napos boliközép, minden TL-es kiszáll, utána nyerjenek a shortosok a forint erősödéssel, amennyit akarnak:D
Arról szólt a hír, hogy "Kínával tárgyalunk", miközben az EU nemrég kijelentette, hogy fel kell hagyni Kínával....közben meg Putyinnal is tárgyaltunk valójában. Nem hiába ment oda. na...micsoda véletlenek. Érdekes Nyugattal nem akarunk semmilyen módon tárgyalni, mert valószínűleg úgysem segítenek.
Azért lassan az amerikai 20 éves kötvényhozamok magasabbak, mint a forint kötvényeké :) Lehet ezért is ilyen bika a fo$rint Kíváncsi vagyok ki fog bedőlni először, eléggé margin call szaga van a mostani kötvényesésnek... Valamelyik nagykutya éppen bedőlni készül, kíváncsi leszek, melyik lesz az...
TL56-ből 8k körül csíptek a mai visszatesztnél: 384.5 körül Nincs TL56-57 pánikolás, bespájzoltak, kivárás. Furcsa amúgy, hogy mekkora erődösés kapujában vagyunk esetlegesen, de TS certit senki nem vesz, csak elad, néha-néha 1-2000db-ot.
Részemről nincsenek szavak erre a "politikára", jómagam hányni tudnék tőlük és a fórumon fellelhető híveiktől is. Nyilván nagy becsben a Nyugati politikusokat sem tartom, de amit ezek művelnek, arra nincsenek szavak!?
Elkezdtem írni egy hozzászólást..de expired.... TA szempontból boliajról pattantunk. 4h boliközéppel küzdünk, 385.11, bolitető 387.05, ez még mindig a napos boliközép alatt van (387.77)
Hogy Vadi mennyire jól látta a 365 körüli USD jelentőséget. Brutális. Hatalmas kalap. Most már az év vége a nagyon fontos. Ha elindul a nagy medve akkor minden, ami eddig volt az csak petting. Ne feledjétek Russell 2000 innen több mint 50%. SP500 1800-2200. Szóval nem vidám idők jönnek. Ha. Benne van a chartokban. Egyre inkább.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)