Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
augusztus 30. szerda 14:30 USA ADP munkanélküliség aug. augusztus 30. szerda 14:30 USA GDP (második becslés) Q2 Érdekes adatok jönnek ma, eur usd-t meghatározhatják erősen.
Én nem vagyok pozícióban, azért szoktam ide benézni, hogy mikor váltsam a
havi EUR adagomat. Nyugodtabban alszom, ha a megtakarításom egy része
EUR-ban van, ennyi.
Kinek jó az erős forint, külföldnek? --> az,hogy két hétig erős a forint,ameddig certiket kiütnek,és kaszálnak egyet, azt ne vessük össze azzal,amikor valami évekig, hatalmas költségek mellett ,gyakorlatilag a normalitáson túlmutatva (Napi 2-3 milliárd a díja) működik. ez csak spekuláció,ami megy,semmi extra.
ahogy smallinv írta, úgy én is imádkoztam egy "miatyánkot" a TL pozimért. Tartom :D. Tartják a bálnák is. 370-nél 400-as euróért könyörögtek az exportőrök, most nem kérnek ilyesmit? Kinek jó az erős forint, külföldnek? Inkább csökkentenék gyorsabban a kamatot, ha ennyire erősödik így is a forint. A népnek kellene kedvezni minél előbb, az alacsony kamatokkal.
Ilyen a bóvlivaluta.Kiszámithatatlan hiába is keressük a magyarázatot,szerintem. Mondjuk az én szemszögemből egyszerű a történet 370 alatt vétel....ennyi. Nem kell túlgondolni.
Szerintem meg teljesen irracionális, ami történik. A kamatelőnyünk csökken, a szigorú kamatpálya fenntarthatatlannak tűnik (plusz ki hisz még az MNB-nek?), az EU-ból egyre inkább kifelé áll a szénánk. Akkor látnám racionálisnak az új aljat, ha vagy az orosz háborúval kapcsolatban, vagy az EU-hoz való viszonyunkban jelentős pozitív változás történne. Persze bármi megtörténhet, de az első szellőre megint csúzli fogja felfelé lökni az árfolyamot.
M15 1H RSI erősen túlvett zónában. Tudom írjátok, hogy semmit nem jelent,de 380-ig (akár 380,8-ig) visszanézhet bármelyik pillanatban. 4h is 30 alá bukott, innen 2-3 HUF elmozdulás is szokott jönni.
A fák nem nőnek az égig. Ahogy a forint sem erősödik a végtelenségig. Tudom, hogy mi most a funda. Magas kamat, Reálkamat, magas gáztároló töltöttség. MNB fegyelem, és nem kizárt, hogy nem csökkentenek, ha úgy látják.
S&P esett 5%-ot, BUX emelkedett. DAX esett 7,5%-ot, BUX emelkedett. A BUX emelkedik, mindegy mekkora para van kint USA-ban, Németo.-ban, lényegében veszik a forintot.
Mindkettőből vettek vegyesen. Értelemszerűen az olcsóbból kb. 60%-nyit, a 40%-nyit a másikból a heti korlát 375.3, jövőhéten 376.3 a másik 364,75 a héten, jövőhéten 365,7 kb. Nálam kb. a "378", ahol már elgondolkodok, hogy dobni kellene. Tudom, felmerül a kérdés, hogy miért várok addig. A certiket (~150.000 db-ot) még nem dobták. Ha dobják, tuti újabb forint erősödés lavinát indít be.
Amúgy érdemes megnézni a hetes támaszt,amiről írtam,ha nagyon forint erőt akarnak,akkor azt kell törni, ha nem,akkor onnan fog pattanni. 372 tájéka kb.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)