Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Előbb-utóbb minden certi ideje lejár. Kiütik mondjuk a jövő héten, 376,x-en? Annyi baj legyen, már veszem is a TL57-et, diszkont áron. A HUF-erőben nem hiszek, és ennek megfelelően kereskedem.
Én is TL56-ban ülök, 120-on. Eddig kb. öt kanyarom volt ebben a certiben, volt hogy 7%-ot hozott, volt hogy 30-at. Ha most elvérzik, hát elvérzik, én nem dobálom el, csak mert a HUF 381-ig erősödött :)
Persze hogy egy a zászló a mi szempontunkból, ám nekik nem mindegy, hogy kinek a zsebében veszítik el pénzek közpénz jellegüket. Az MNB miután kiürült, elkezdett jegybankként működni, a kormány pedig szeret inflálni.
Én mondtam a TL56-os certimnek, hogy kitartok mellette, dobtam is rá pár 'miatyánkot' és vigasztaltam, hogyha elvérzik , azt tudja, hogy én mindig is mellette voltam, hittem benne és kitartottam a végletekig.
Ez érdekes jelenség a piacon még az USD/EUR-ban sem tapasztaltam ilyet, hogy kamatcsökkentés és erősödés. Tényleg jól csinálunk valamit, mi kis 'unortodoxok'. Csak azt nem értem, ha 10%-al csökkentettük volna a kamatot, akkor 350-nél lennénk ? :)
Nem ártana 381.5, akár 382 felett zárnunk, különben folytatódni fog a lecsorgás. A forintnak pont kapóra jött a gyenge USA adat, ami a gazdaság rossz helyzetét mutatja (emiatt felvetődött bennük, hogy talán mégsem lesz további FED kamatemelés: EUR USD rakéta emiatt lett), de 1.085-ről lefordult. smallinv > Legyen igazad! Én totál borúlátó vagyok, de a certi-bálnák nem hogy dobták a pozit, hanem még vettek!
Virág: Várhatóan nem kell több deviza az engergiaszámlához. Korábban az eurotartalékot használták gázvásárlásra. Sztem ez két dolgot jelenthet: 1.) Ha megugrik a gáz ára, nem zúg be a ft. 2) Az MNB ft-ot vehet: az euróval szemben. Bár ez utóbbi kétséges, lehet úgy van vele, főjjön a kormány feje, ha nem akar a kamatfizetésben osztozni, csináljon vmi értelmes gazdaságpolitikát.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)