Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nah jó de a cégek vagyona viszonylag kis részben van kp-ben, amit be lehet pakolni 18%-ra. A telephelyeket, a gépparkot, a flottát eladni és berakni elég meredek lenne. Az tény hogy a nyereséget nem feltétlenül érdemes most fejlesztésbe visszaforgatni. Bár nyilván minden eset egyedi.
Régebben böngészgettem a cégek e-beszámolóit. Tudom, a jó könyvelő sok mindent el tud tüntetni, de szinte nem találtam olyan céget, ami 10% nyereséggel működik. Persze az egy kicsit nagyobbakat néztem. Most csak az a kérdés, hogy minek ruházna be bármennyit, ha arra a pénzre megkapja az államilag garantált 16-18%-ot. Jó ez a gazdaságnak? Lehet az államot fejni. Nem kell gondolkodni.
Én jelenleg 3 és 6 hónaposon is törést látok, turbulen környezet, ennek ellenéra úgy gondolom, hogy a következő 1-2 hónapban ez lefelé nem nagyon tud menni . Részben EU pénzek miatt. Aztán meglátjuk, hogy FED mit művel most. Ha ott elszáll az infláció arra kíváncsi leszek annak milyen hatása lesz a HUF -ra
Erre a hónapra most nem váltottam többet, csak hó elején sajnos. Hó közepén nem szoktam váltani, csak ha tényleg vissza nem téri alkalom jön, és szerintem itt még megyünk felfelé. Hó végén jön a fizu, akkor ha fenn lesz akkor lehet váltok 2-3 havi adagot, ha nem akkor csak a normált.
Orbánék figyelmét elkerűlték, hogy egy új Cocom-lista van készülőben. A felébredés most arcvesztéssel jár Orbánnak, mert a Nyugat el fogja takarítani, lassan és biztosan. Nézzünk Kína felé is egy kicsit, miért akarja Tajvant, igen azért mert ott a világ egyik legjobb félvezető gyártója a TSMC. Próbálkozások voltak, hogy szakembereket csábítottak át, de a tudás ott maradt. Magyarország jó lenne sok mindenben, de ezt a hatalmat nem értékeli az innováció és a tudás. Nekik csak a pénz kellett, de a pénz már önmagában nem lesz elég, hogy fenntartsák azt amit végig szerettek volna vinni. Oktondi politikusokkal, magyarkutatókkal nem lehet semmire menni.
Junior mernok a nagy nemet Kft-ben, 3 ev alatt osszerakott 10 millio forintot, mikozben a mama hotel eltartotta. 10 milliobol evi 1,3 millio a kamat, havi 100 ezer az pont eleg 4 szolid szombat estere.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)