Ecnedam

Regisztráció: 2022-03-02 12:28:30

Hozzászólások száma: 192

Utolsó hozzászólás: 2024-04-11 11:34


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 262 428
szombat, 22:55

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:34
Az is lehet, hogy az eladó sem bánja ha van egy kis ideje neki is kiválasztani a következő ingatlant, hitelt intézni, költözést bonyolítani stb. Végülis csak legyen biztos az ügylet, foglaló, ügyvéden túl + határidőre teljes vételárhoz jusson hozzá. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 22:09
jav: nem a lépcsőhöz, a korláthoz. :)
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 22:08
Mi a tetőtér, nincs saját pincerészünk. Cserébe van saját padlásunk ami más szinten lévőknek nincs. Az tény hogy a babakocsit annyira nem vicces 4 emeletről cipelni (az asszony nem is tudta egyedül levinni gyerekkel együtt). Mivel pince nem volt, bérelni pedig 5 ezer ft / hó tudtunk volna egy nénitől fogtam az összecsukható vázat és egy jó vastag lánccal hozzálakatoltam a bejárat mellett a lépcsőhöz a pince lejárat mellett. Így van több mint 2 hónapja és még mindig mosolyogva köszön mindenki a lépcsőházban, senki nem szólt, hogy zavarná.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 08:57
"Durván tízmilliós lakosság, évi 130e körüli halálozás, valahol százezer alatti ingatlan üresedhet meg évente."
És a kisebb, eldugott falvakban kihaló özvegyek, akik után valószínűleg senki nem költözik majd és pár millió forintért odaadnák az örökösök a mama/papa házát, csak vigye el valaki. Ez is benne van a statisztikában. Az sem mindegy hol üresednek meg az ingatlanok
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 08:49
"Jelenleg senki a médiában le nem merné írni az ingatlanár csökkenést mint teória mert mindenki kiröhögné, amiből egyértelmű, hogy a többség mit is gondol valójában."
Erre ez jut eszembe: NYT once said airplanes would take 10 million years to develop - Big Think  -  Volt amikor az volt az álláspont, hogy az ember belátható időn belül nem fog repülni. Hamar megérkezett rá a cáfolat. Azért mert még valamire nem volt példa nem zárja ki, hogy megtörténhet. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 08:32
"Spanyolrszág már nem menő. Az új vándorlási útvonal észak felé van. Ki akarna egy jövőbeli sivatagban ingatlant venni?"
Akkor irány Hollandia, a modern Atlantisz várományosa! 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 10:22
És persze azt is érdemes hozzátenni milyen korosztályt érint főként. Általában szingli/gyermektelen párok, az inkább fiatalok akik már/még szülőképes korúak és valószínűleg valamennyire beszélnek legalább egy idegen nyelvet. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:35
"Ja kérem, dicsérte őket mindenki hogy demokrácia, megkérdezték a népet es hallgatták rá. Atomerőművek leállítva, stb. Ez a demokrácia.
És a döntéshozó nép viselinankövetkezményeket. Nem ez a fair játék?"
Akárcsak a Brexit, pepitában
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 08:24
"az ingatlan is tőzsde és a tőzsdén is úgy működik, hogy azt hiszed vissza fogsz szálni."
Ez igaz a második lakásnál. Az első, amiben élni szeretnél az nem ez a kategória mégis a piaccal, tőzsdével kell versenyeznie a pórnépnek ahhoz való tudás nélkül. (nyilván ez nem jelenti azt, hogy ezért sajnálni kellene őket hisz néha úgy döntenek 30-50-70-90 milliókról családok, mintha cipőt vennének). De a részvényeibe nem tud senki beköltözni, lakni meg csak kell valahol. Igaz a saját nem kötelező, megoldás lehet még a "gyerekszoba" mamahotelben, bérlés stb nyilván annak minden velejárójával együtt.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 23:12

"Élményt gyűjtenek, és dolce vita. Ennyi."
Nemtudom, lehet csak nekem defektes a hosszú távú memóriám vagy eleve depresszívnek születtem, de én valahogy sosem merengek a közel-régmúlt jó dolgain. Pl. volt pár olyan kapcsolatom amiben voltak igen jó pillanatok mégsem gondolok rájuk sosem. Nyaralások emlékei is meg-meg kopnak, ha nem csinálnánk képet a falra esküszöm el is felejteném őket pár év alatt pedig nem szeretném de ez van. Elmúlt, a jelen+ jövőre koncentrálok a magányos pillanataimban. Szerintem az élményeknek nem kell drágának lenniük ahhoz, hogy jó legyen rájuk visszagondolni, vagy tartalmasnak érezzük tőlük az életünket.
Amikor bejelentettem a korombeli barátoknak hogy házasodok + jön a baba 26 évesen, néztek rám mint aki terroristának készül állni, hogy "és mikor fogsz élni?".
Pedig én nem érzem úgy, hogy nem élnék.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 22:23
Én a szomszédba járok a bányatóra gyerekkorom óta és még mindig nagyon élvezem. A benzin és hozott kaja/sör/üdítő + helyben vásárolt fagyi, jégkrém ára a költség. Mosdó van, rokonságból van a parttól nem messze nyaraló, pottyantóst lehet használni, kerti csap kézmosó stb. Fillérekből nyaralás de imádom, plusz mindig csapódik egy két barát, rokon is. Hála istennek a feleségem sem nagy igényű ez neki is megfelel + csecsemővel amúgy sem akarunk nagyon messzire menni. Tavaly előtt múzeumokba jártunk a szabadság alatt, tavaly nászútra valóban spanyol tengerpart de ott is rokonnál aludva nem apartman/szálloda. Most a lakás a prioritás, nyílászárók cseréje még rám is vár, most arra gyűjtünk. Megvesszük a boltban amit kívánunk, azon nem spórolunk de ami marad a fizunkból az asszonynál borítékba (nem akarom ráerőltetni az egyéb megtakarítási formákat, neki ez a biztonságérzet) nekem részvénybe, álompapírba mikor mibe. Szórakozásra meg marad a túra a Bükkben, gombászás, mászkálás a környéken, rokonság látogatása viszonylag gyakran, nyáron fürdés bányatóban ingyen. Nekünk egy hét Pesten a bátyámnál a nappaliban aludva a kanapén is olyan mint egy nyaralás. Addig is együtt vagyunk, sörözünk, fröccsözünk, társasozunk és tök jó. Ahhoz hogy jól érezzük magunkat nem "kell" milliókat elkölteni, egy puccos fotó kedvéért meg nem fogok több hónapot gürcölni. Autóból is tökéletes a 20 éves mitsu, klíma van benne, kényelmes az ülés, pici pénz a szervízelése többi meg le van kakkantva.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 00:24

"Abba azért belegondol egy saját lakásra vágyó fiatal pár, hogy tk. mennyiért is lakja a tulajdonolt 70-100 milliós újépítésű kecót? Mert jelenleg a legmagyasabb bérleti díj , sem akkora mint egy jól befektetett   70-100 milla éves hozama."
Hát, azért az a fiatal pár akinek van 70-100 millió befektethető vagyona számlán, az valószínűleg nem rágja le a körmét, hogy béreljen mert simán kitermeli a bérleti díját tőkejövedelemből.
Persze ha van 70-100 milla hitelük és annak a törlesztője hogyan viszonyul a bérleti díjhoz már más tészta.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 04. 15:29
És a másik,  ugyan ezen logika alapján a cs.támogatásokat is ha elveszik (babaváró, CSOK stb) az vajon milyen irányba fogja terelni a szavazatokat? Azzal nem vették meg a szavazatomat, hogy adták. Nem azért vettem igénybe, mert rájuk akartam szavazni, hanem mert esélyem sincs nélküle elindulni. Tekinthetem ezt kényszerítő körülménynek? Nyilván nem kötelező saját lakásban lakni, de abban szerintem nem lenne vita itt a fórumon, hogy többet árt az egész jelenlegi cs.támogatási rendszer mint használ. 
De képzeljük el a poszt Orbán rendszert, ahol eltörlik a 13. havi nyugdíjat és a babavárót, CSOK-ot, a kamatstopot a rezsicsökkentést és bevezetik a "kapitalizmust". Vajon túléli az a kormány a következő választást? 
Vagy olyan kényszerpályára állítja nem csak a jelenlegi hanem a következő kormányokat is amiből nem tudnak úgy visszajönni, hogy a nép se szívja meg + ők is túléljék a ciklust. 
Azzal, hogy adnak nem feltétlenül vesznek szavazatot. De azzal ha elvesznek azzal biztosan veszítenek 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 04. 15:14
Rendben, kifejtem miért gondolom így.
Arra alapozom a véleményemet, hogy attól mert 13. havi nyugdíjat adott a kormány még nincs garancia az adott nyugdíjasok szavazatának megvásárlására, VISZONT ha azt a későbbiekben elvennék tőlük az garantáltan szembefordítaná a jelentős részüket az aktuális kormánnyal. Ez mit jelent? A kormány saját csapdát állított önmaga számára. Mert ebből az utcából nem tud úgy kijönni, hogy ne termeljen maga ellen több százezer elégedetlen választót, illetve ahogy az idő halad a nyugdíjasok aránya nőni fog. Ezzel túlterheli a mindenkori aktívokat akik a jövő generációit megtermelhetnék (jó esetben a nyugdíjasoknak vannak unokáik, akikre gondoltam). Tehát nem csak rövidtávon lesz érdeke a mindenkori hatalomnak kiszolgálni ezt a széles szavazó réteget. Ez mit jelent? Zéró összegű játék, ha a nyugdíjasok többet kapnak, akkor az összes többi dologra kevesebb jut. Alapvetően nem azzal van a bajom, hogy adják, hanem hogy milyen áron és az, hogy a költségvetés állapota nem teszi indokolttá ezt a juttatást. Cserébe elvenni sem fogják tudni, mert azzal nem csak 1-2%-nyi szavazót kockáztatnak majd.
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 04. 14:15
Fél éve vettük fel a babavárót és a CSOK-ot, mindkettőt lakásra fordítva amiben élünk. Nekünk lett kitalálva, fiataloknak? Igen. Új gyerekeket vállalva? Igen. Megváltoztatta a véleményemet, a rendszerről alkotott képemet és befolyásol majd a következő választáson? Nem. 
Jobban örülnék ha sosem létezett volna sem a babaváró sem a CSOK (vagy csak akkor ha az élethelyzetem 2016ban lett volna ugyanaz, mint tavaly de hát így jártam). Így most cserébe 3x annyi hitelem van, mint lett volna akkor ha sosem vezetik be ezt a két cs.támogatási formát + még gyerekeket sem időre kellene "szállítani" mert sima piaci hitelem lenne.
Remélem válaszoltam a kérdésedre. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 04. 13:21
"A 2.0-val megint csak azt érik el, hogy mocskos drága lesz minden anyag és a szakik is csilliókért fognak dolgozni."
Illetve elérik még a masterplast részvény árfolyammozgását, 7,8% pluszban van ma. Vajon hány politikus vásárolt mostanában belőle? :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 04. 13:04
"Ha rajtam múlna, nagyon sok támogatás leállna, plusz a nyomorult 13. havi nyugdíj, amivel megveszik kilóra a nyugdíjasok egy részének szavazatait."
Demográfiai oldalról közelítve sajnos a nyuggerek aránya nőni fog, ergo egyre inkább érdekelt lesz az aktuális kormány a nyugdíjasok seggének kinyalásában. Persze a 13. havi nyugdíj nem segít az unokáik gyermekvállalási hajlandóságán. :)
"Ha rajtam múlna, nagyon sok támogatás leállna."
Ahogy a jelenlegi kormány operál, hamarabb vezetik be a jegyrendszert mint hogy ezeket feladják. Ha eddig képtelenek voltak a megszorításokra, amikor már régen indokolt lenne (és ettől függetlenül is csúszik a komplett társadalom lefelé) akkor ezt sajnos kár várni tőlük. 
Most is inkább Brüsszellel vannak elfoglalva, nem a költségvetési hiánnyal + MNB le nem írt veszteségével. Még MP is zavar ilyen szempontból mert addig sem a lényegről beszélünk amíg ilyen valóvilág villa 2.0 színvonalú témák uralják a közéletet a valós problémák helyett. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 03. 11:56
"Ez meg itt mégiscsak eu."
Lassan az eutagságon kívül semmi más nem marad érvként mellettünk, esetleg a vízbázisunk olcsó munkaerővel kombinálva. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 04. 02. 12:02
"Kérdéseim:..."
Kiegészíteném a nyugdíjjal, hiszen az itt lévő szolgálati évek is mennek a levesbe ilyen esetben. 20 évesen nem gond de 55 évesen szempont lesz ez is. (Legalábbis nekem az lenne)