Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Borítással indítottak 19014., azonnal zöld. USA nélkül lófasz sincs. Nasdaq zöldülgetni próbál. nem mintha longot nyitnék, de belelátni egy 19160- (19180 miatt) 19200-at (19220 miatt) aztán USA szar adat: jön 19k alá.
Nem számonkérésnek szántam. Nincs örök long. Főleg nem így, hogy ha jött is volna egy kis korrekció, Powell mosolygott, és megmentette a világot. Jött a +2% és a short stoppok csattogtatása megállás nélkül. Ennek 1x vége szakad, és a longok fognak csattogni. A korábbi korrekció úgy indult, hogy elkezdtek szar adatok jönni. (munkanélküliség emelkedett, stb.), most ilyesmi nem jött, emiatt várnak, kivárnak. Ma 14:30 USA infla iadat...robbantani fog, csak kérdés merre. Általában a nagy esésekhez GAP kell, +os nyitás, majd utána lefordulás- profitrealizálás a végtelenbe Kifli
És dax? Azt írtad korábban, ha jön USA zakó, akkor talán jön a dax északra, mert vándorol a pénz dax longba. Az én meglátásom, "tippem", ez a jó szó: Ha jön egy rendes USA -1/-2 akár -3%, Daxnak game over. Német infla + Zew omlik USA vámok Kína nagy dirr-durr gazdaságélénkítés sem jött be, írták. USA költségvetési hiánya -6/-7% USA kamatok emelkednek a kamatcsökkentések ellenére. EUR USD ha 1.06 vagy inkább 1.048 alá beesik , akkor fog jönni a pánik. Majd akkor powell....soft landing. És mi lesz a Mikulás rallyval?
NQ nál 21134 nél az ellenállás,20500 nál a támasz,ha csak nem csinál támaszt a 20950-ből és nem próbál kioldalazni a megkezdett esésből.DAX,tegnap naposon gyengén zárt,ennek meg is lett a mai böjtje,napos támasz szintig esett egy jó nagyot. Ott, vagy be áll oldalazniegy több száz pontos sávban és abból kitör long irányba akár hetek alatt,vagy simán leesik.NQ nál mindenesetre az előző hetes kitörés visszatesztjét azért várnám,lehetőleg már ezen a héten.Mivel havi zárásra is azért longos gyertyát várnék az USA indexeknél,igy azt nem várnám,hogy az előző hetes kitörés alá menjen az esésben ebben a hónapban az árfolyam.
Év végére pont jó lesz. Még akkor is ha nem pont az alján veszem. Már van néhany BMW, és még nézelődök. Egy kisebb pakkra valót megkockáztatnék a héten mielőtt megint kilő.
https://kephost.net/p/MTUzNTY3NQ.png nasdaq 1h. itt látható az átölelős 1h. 20140 az előző 1h testek alja. 20160 a piros gyertya teteje. én amit még látok, mint "szakértő", az eur usd megállt 1.06-nál. Kőkeményen megtartották. 1.06 az utolsó (Előző) alj, ha ez szakad, jön a paritás, nincs megállás. 1.05 nem fogja megtartani, túl közel van. Akkor lesz itt nagy esés, ha ez az 1.06 elpattan. jön egy visszapatt 1.065, utána meg az 1.05-re rogyás. nálam ez a logikus menetrend.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart 1h-n átölelős gyertya. 21060>20960 20950>21083 következő 1h-s test picit emelkedett, bár enyhén kalapács jellegű fordulós. 21044 sztem túléli ma, aztán éjszaka kiderül mit alkot Kína és társai. -0,2%, pánik hangulat van. Pánik hangulat akkor volt, amikor 20700-ról lecsattant a nasdaq 17000-ig, -20% pár hét alatt. Persze ez lehet a kezdet,csak nem -0,2%-al, én erre gondoltam. DAX 19080-at sokáig védte, most kb. 19080. ha kitartana a lendület reggelig (m5) nem tudni hol kezd, egy 19180at belelátok, egy újbóli nasdaq 21130-al, és onnan robbantás délnek. ez a fel-le mozgás azért szükséges, hogy kicsit kiszélesedjenek a boliszalagok a nagyobb mozgás előtt. Tehát A nagy mozgás előkészítése.
Szerintem is vissza rántják holnap. Egy ideje már ezt játszák. Minden másnap ellenkező irányba megy. Három nap esést szinte lehetetlen elképzelni... Hétfőn long, ma short, tehát holnap megint long. Tök egyszerű. Számomra inkább az a dilemma hogy a mai esést kihasználva melyik eurós részvényt lenne érdemes holnap megvenni egy karácsonyi eldobásra?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?