Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
mi értelme van letolni a dax-ot a 24800-ra, amíg csak lehet,jön a 11:50. 2 dolog miatt gondolom, sok a shortjuk, 25200-250 között nagyon sokat oldalaztak, nagyon sokat... televették magukat shorttal... 400-450 pötyi nyerőben végtelen számban szórhatják, amíg 800-840 között oldalazik. Amint elfogy a short mana lehet menni északra újabb short manáért betárolni, tehát long, hiperbola, kupola, és amint elfárad, újra short építés, és borítás.
érdekes egy délelőtt van. DAX 24800-at a szentlélek tartja + az apácák ádáz bugyogója. NQ meg repült 170-et már, csak megérdemel egy short próbát. ha DAX 24800 bereccsen , NQ tolhatna egy "elengedős" -200-at még délig.
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ kezd shortosodni. a 24780 újabb leöntés megtette a hatását. minél inkább oldalazik, minél inkább lefele tolják, dupla tripla alj, kipörgetik a longosokat, és végül csak a shorotsok maradnak, íygy volt tegnap vcsak fordítva.
dow jonest shortoltam 50300-ról kivett és 2 napot oldalazott ott, írtam,h bika csapda, de inkább tipliztem, mert barmok és jött a 49400 = 1000 pont, de jó is lett volna... remény*
dax m5 közép alatt lefele oldalazik: még. mire longolna? longos sentimentre? tegnap beírtam -50 volt a short sentiment, ezért nem tudott esni, 25250-nál aztán elengedték 25100-25050 körül már longosodott. pont emiatt írtam,h 25000 alatt nagy zakó jön, mert a sentiment kizöldült, vagyis teli long, esésnél. Most ez a longos telítettség még midnig megvan, úgy,h emelkedni sem tud. shortos már rég zárt, és várják hogy fentebb pattanjon. hát lehet,h várhatják.
na még egy long NQ ban 680 ról 640 es stoppal,japok szerintem elkezdik a következő long kört 24850 környéke lenne a célár ha fölé tudna menni akkor jöhetne 25150 környéke a fölött napos körbeölelő long gyertyára számitanék ha elakad már az első elenállásnál akkor simán beönthetik újra.
Nem tudom mekkora penzzel nyomod de sok kis penzzel sok ugylettel nagy a kockazat.. Most 1000-1600huf/db kerestem certivel. Pentek van, azt gindolom megprobaljak 25080 fole nyomni daxot ezert adtam adtam el shortot aztan visszaveszem ha el.egy addig.
ja volt DAX-ban egy röpke longom,jól esett az egómnak :))A 10 perces beszakadás visszatesztjére számítottam a fordulóra nem ,úgy tünik a nagyok sem vestték meg az esést ami azért nem kimondottan longos de 11 után zárhatják a shortokat a délutáni USA adat miatt az DAX longnak kedvezhet ha addig engedik esni 24600 köré
volt egy dax longom 24800: figyeltem ahogy megy 730....ig........ visszajött 820-ig. stop 800, lebóltintott, de nem bánom. a longot keressük... szép lesz, ha nem fordul.
igen NQ 15 percesen magas stochasticja azért necces volt long szempontjából,akkor legalább essen még egy kicsit ,inkább a kínaiakat nézem,ott elég fix helyen a támasz,DAX-nál nagyot is önthetnek meg kicsit is,kérdés lesz-e pánik vagy sem.
látod, néha saját magamra kellene hallgatni, öntés van, folytatják. NQ-t legalább elengedhetnék longba, hátha jó az adat, egy kis kupola. ha szar, majd öntik. "a nagyok megoldják" egyszerre nem tudnak kiszállni nagy packkal... látom felengedik... l....t engedik.
TA: a 8:00 órás gyertya egy inverted hammer , ha nem veszik ki a 24800-at... lehet egy long fordító. de nem játszom meg, kockázatos. kivárás. az esetek 80%-ában 9:00 előtti nyitás hibás döntés. 9:00-9:15 öntenek vagy rallyznak, utána fordulnak.
tegnap már írtam: NQ napos ma50-et lefele metszette a napos boliközép, és az ma50 is lefele haladt. nem úgy mint eddig,h a boliközép felfele haladt, és az ma50 is, tehát támogatta az eemelkedést, most gátolja. lefele nyomja. ettől még lehet rakéta. néha a lefele hajlásból jön a legnagyobb letérdelés "tapasztalat".
“240 környéke (200-250) lehet érdekes taknyolás szempontból “ a daxnál a tegnap írt sáv érdekes lett taknyolás szempontból a sötét nagykövet black swan radarja becsipogott aztán letérdeltek kissé hambival… a dax ár a h200 MA alatt és a EMA felett tántorog …....long verzió ( jelenleg nem erőltetném) csak a h4 200 MA felett a 970-020 sávig ….. a h4 200 EMA letörése esetén várja az 50 napos majd a 100 napos MA ( támasz pivotokkal 750 , 690 , 50 napos , 560 , 500 , 460 )...adatok : 14.30 nas100 várja a 470 (50) , majd a napos dupla alj némi korrekció után ami kimaradhat érdeklődés hiányában https://www.youtube.com/watch?v=lC4JCtkATpY&list=PLpbGONFuN2DSbT5vpHJCV6nxIxFk3B_0k&index=2
Ha az NDX-en levő halálkereszt megjelenik az SPX-en is akkor lehet szép lassan átveszik a "shortosok" a hatalmat. Kíváncsian várnám mert ritkán lehet látni ilyent
Nem mondom azt,h big short, mert nem MA 3 longom volt, amiből 2 berosált, 1 bejött, a 2-ből 1 mínuszt ignoreáltam. eddig mínuszos. NQ M30 látni valami jelecskét inverz fej vállra, 24600-ra le kellene jönnie (m30 bolialj)
nagyon csúnyát szeretnék írni... 2 kis longom volt 24600 alattról 2x leöntötték, majd 630... szerintem meg lemegy MA200-ra 24200 14:30 adatra ha kell ,beszakad. ha kell, rally.
lehet,hogy pont most fog fordulni NQ long irányba ,elvileg a délutáni adat segitheti a longot,de így,hogy ázsia alatt is új aljra ment azért vannak kételyeim,naposon meg mind a két irányt eltudom képzelni,1000 pontos mozgással.
LOng elmaradt,ez van,nem volt long irányba nyitó jel NQ ban csak sima visszatesztet csinálgatott és jött le,pont akkor hagytam abba kinai tőzsde nézését amikor úgy tünt fogja a támasz,aztán nem fogta ha látom még nyerőben zárhattam volna,persze "véletlenül" tudtam így is zárni,mert percre pontossan akkor ébredtem fel és néztem rá,hogy ez még össze jöjjön,így is buktam szinte annyit mintha ki stoppolt volna max annyi,hogy nyitottam egy shortot amit viszont zártam is,Lehet,hogy a hetet be is fejezem,túl sok a szembeszél a sorsfaktórban,inkább zsebre rakom a kb 80 % heti nyerőt,mint,hogy ledaráljak belőle.
645 ről van longom 600 as stoppal NQ ban ,japok támogatják az emelkedést a tegnapi adat alapján is emelkedni kellett volna benne van a pakliban,hogy a napos előző pénteki long 1000 valahány pontos párja ma megszületik,pénteken nincsen irány váltás általában igy zárásig jó lehet ha ez jönne be.Mindenesetre az adatig vagy USA piac nyitásig emelkedhetne ha be is akarják mégis ejtetni
én is bemásolom a szutykaimat "copy paste": ktamask szerda, 07:51 #297969 Hétfő-kedd: masszív long szerda ath: ami azt jelenti,h talán napközben megváltják a világot, de estére roló lehet. csütörtök-péntek, piros. ideálisan. vagyis csak korrekciót láttunk. Ez esetben. hétfő pipa kedd pipa szerda: pipa csütörtök piros: pipa péntek kérdéses még.
61,8%-os korrekciója volt az NQ-nak a 25360 kedden rajzoltam: https://kephost.net/p/MjI4NjIyNA.png ami innen hiányzik, az a tegnapi 24980, majd újra 253xx... ma meg 247xx. eléggé masszív bázis van itt.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?