Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ki lenne oly bátor , hogy néked tanácsot adna királyném ? ráadásul ugye a szakállas néger favágók klánjának tagjai akkor ismét a sztálinista megmondó besorolást adnának…:) https://www.youtube.com/watch?v=0npqxbDMpGc
A jó öreg rés.......szerinntem arra lehet számítani, ha már ilyen közel van.😉Jó volt ez a péntek délután, erre vártam egész héten.Szépen lehetett longolni.
nos nem mintha érdekes lenne de párszor leírtam , hogy miért kissé alul értékeltek a dax kosár részvényei az amcsikhoz képest , desszertnek a döntéshozatalt ( fel , le) segítő biszbaszok ( vixek, sentiment , dodo index, némileg a btc is) arra mutatzak , hogy lesz pindurka fel …..az uccsó kérdés volt mint a lenti ábrákon karcolgattam átviszi-e a söpö és a dax a trendvonalakat egyből vagy lekoccol “szponzorokat “ gyűjteni …persze hektikusabb időket élünk jóval , mint 15 éve és a szent grál nincs a kezünkben (még).....DD)) https://www.youtube.com/watch?v=A3UOZJmIz-w
Nagyon jó kis elemzés. Kár, hogy megint csak utólag okos az ember, hogy mi miért volt. De hogy mi várható, arra csak nagy kérdőjel a válasz. Okosabbak nem lettünk, csak tapasztaltabbak :)
üdv....a bux (erste) certik szvsz sp , dax kereskedésre rövid távon (1 óra ..1 hónap) alkalmatlan mögöttes termékek a megfelelő kockázatkezelés hiányában is ( többek között , árjegyzés minőségén nem ismerem de 2010 előtt komoly gondok voltak vele intenzívebb mozgásnál, magas spread stb stb.) ....cfd vagy etf valamelyik brokinál szerencsésebb választás lehet
Sziasztok, Dax és Sp certizésen gondolkodom, de BUXon jegyzett certiket amiket találtam (főleg SP esetén) úgy lehet adni-venni, hogy az nem egyezik a certizett tőzsde nyitvatartási idejével.. ezt ti hogyan hidaljátok át, mi a megoldás? Segítségetek előre is köszönöm
Sokadszor ugyanaz a klisé...:) „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális 🤡🤡🤡és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Ő, ezért volt furcsa számomra, amikor örömködés vette kezdetét múlt héten, mondván, hogy csak 6,5% az infláció mértéke. ÉS az jó? Kérdeztem én. Szóval megy a megtévesztés, szemfényvesztés. Napszemüveg, fejhallgató ez kell a tőzsdéhez. Meg egy nagy adag cinizmus.
Témához kapcsolódóan (régebben) annyit hallottam, hogy a magas infláció nem barátja a tőzsdei áraknak. Persze manapság minden a feje tetejére áll. Az is lehet, hogy majd kivételként tekintenek pár év múlva a közgazdászok a mostani időszakra?
óráson át is húzta az összes jelentős mozgóátlagot. megy a 4órásra a kép tovább és így tovább napos.... de mondjuk lassabban is eshetne, mert így meg túladott lesz :(
szerintem már azt is elfelejtették sokan hogy milyen komoly leépítések mentek az elmúlt 2-3 negyedévben a nagyobb vállalatoknál. elfelejtik az emberek hogy a cégek csökkenő profitra számítanak idén. ez homályba vész és azért esnek bikacsapdába, mert arra számítanak hogy a csökkenő kamatok hírére (amit várnak sokan és el is jön a kövi hónapokban) majd elenkül a tőzsde és emelkednek a papírok... igen, majd igen... de előbb még dagonya, mert még nem láttunk fos negyedéves jelentéseket, azok még hátra vannak... őrült láncolat amiben - a múltban is eddig - volt egy csapda. annak félreértelmezése hogy a fed lazításba kezd és annak elfelejtése hogy recesszióba menetelnek a cégek. nem azért bocsájtották el azt a 20-40%nyi embert a legtöbb nagy cég, mert majd idén visszaveszi őket és ennyi volt :D nem azért küldenek el nagy mennyiségben embert hogy néhány hónappal később mintha mi sem történt volna, visszavegyék és jöhet az emelkedés...neeeeem. majd jövőre lehet várni a cégek élénkülését és a toborzás újraindulását. idén itt még lesz dagonya. ezt akarom elcsípni "tetőn" és meglovagolni shorttal most éppen. mint mondottam talán korán, talán időben, majd utólag kiderül. a másik kezemmel meg eséseknél vásárolok :) that is my tactic.
én értem. lassan megkezdik a felkészülést a FED lazításokra. OTP fórumba már mondtam: amikor a FED lazítani kezd, esni kezdenek a tőzsdék. a múltban legalábbis több alkalommal így volt. De nyilván nem akkor kezdenek esni amikor a fed már lazít...hanem amikor megérzik hogy lazítás közeleg...és akkor jön jópár hónap medvézés (3-9 hónap). nem szakad be semmi hirtelen, de adják adják adják.... ha ez a lazítás nem a februári alkalommal jön el, akkor azután...de lassan eljön. addig tart a bikacsapda. pusztán történelmi alapon számítok erre.
Amerikát nem értem megint. Csökken az infláció, erre meg zuhan. Amikor nőtt, akkor az volt a baj. Sokszor meg a nagy semmire őrülnek meg. Ez már tényleg a van rajta sapka esete :)
14600ra kéne mennie első körben, ott hetesen és naposon is húzódnak különféle jelentős mozgóátlagok. majd idővel talán...longolni semmiképp nem longolnám. short, vagy pedig hozzá sem nyúlás.
Mánia van. Nem szabad az útjába állni. Ts100am most már hagyom futni, hátha a józan ész beköszön. Ha nem, így járt(am) :) minden más téren longokba vagyok. Ide vártam korrekciót amin certivel jót lehet húzni, úgy tűnik lehet hogy korán.
"Meri vagy nem meri" Én úgy kezdtem, hogy a lehető legkisebb tétellel gyakoroltam az általam elképzelt stratégiát és folyamatosan fejlesztettem.Volt bukta bőven, de nem vitt padlóra. Aztán már adót is kellett fizetnem utána, amit örömmel és büszkén tettem.
Szerintem azért ez kicsit összetettebb. Én sem szeretek másokra hallgatni teljes mértékben, de szivesen meghallgatom, hátha lehet csipegetni infókat. Pl.örülök, ha itt jelzi valaki amikor fontosabb jelentés vagy beszéd lesz.-azt az időszakot elkerülöm, egyébként a saját grafikonomat használom -és még az se tuti.😉
" a piac nem logikus " nincs olyan , hogy KELL a piacon ( "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" ) #12: "A makrogazdasági prognózisok 10 centet sem érnek.". https://www.youtube.com/watch?v=H9tGmEpUFIM
Szépen ütik ki a shortosokat, egyébként óriási lufi amit fújnak és én is shortoltam de azt látom hogy nem szabad. Lehet hogy Tesla 2.0 lesz idén a DAX és azon se csodálkoznék ha ATH lenne hamarosan. Ezt úgy mondom hogy nem csinálok semmit a DAX-al, mert nem merek, és azzal is tisztában vagyok hogy 12 K alatt kellene lennie! Ne legyen igazam komolyan mondom!
Ma indítottam. Mert múlt héten próbálkoztam shorttal. Mondom 14700-nál csak meg kéne fordulni, de csak kúszott felfele. Rá rá nyitottam, volt ami nyerős volt, de basszus átvitte 15200 is. Mi szent szar van. Ilyenkor nem akarnak az eladók megjelenni. Nem tudom mire nincs pánik, miért nem akarnak realizálni. Na mindegy. Tartom egy kicist.
de az ár nem lift (állítólag) hanem hullámzik....főleg miután ballagott a napos aljtól 1300 pöttyöt....részemről nem bántam volna még 70 pöttyöcskét felfelé
S, mivel semmi sem az, aminek látszik, ezért ma zakó lesz 4+ idősíkon további emelkedés vizionálható a jövőre nézve, de talán nem elrugaszkodott elképzelés most egy kis korrekció
nos lentebb bátorkodtam karcolni , hogy nem csak a számszaki esést érdemes nézegetni hanem azt is , hogy a juro gyengült a dodoval szemben.... ergó a dodós vevőknek saccográf még 20 %-kal olcsóbb lett a dax …repetában a dax40 kosár részvényeinek mivel kvázi “nemzetköziek” komoly részben dodós bevétele is van (merci , bömös, bayer stb) így euróban szintén nőtt a bevételük...azt csak hab a tornán , hogy a nagy tf-n (napos , hetes )a trend long és a dax vix 20 alatt ( nagy a vidámság)....“semmi sem az aminek látszik , minden másképpen van " http://keptarhely.eu/images/2022/11/28/v00/20221128v00xd6322.jpeg
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?