Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
a napon belül lehetőségeket nézegetve a söpö , nas100 h1 és h4 en erősen túlvett ( mint írtam azok voltak már tegnap reggel is )....jelenleg a nas egy számomra erős ellenállás szint körül ténfereg , amit jelenleg nem tudok valószínűsíteni számomra megfelelően és most, hogy 1.kisebb sávban kioldalazgat , majd vagy/és mindent letojva (mint eddíg) megy tovább fel 2. megcsinál egy " nagyjából " tankönyvi korrekciót ( picike nyomait sem mutatja jelenleg és MOST) ....a poszt persze semmitmondó , de delfi jósdás...:) valami lesz https://www.youtube.com/watch?v=0npqxbDMpGc
1h bollinger közép 19300. és rengeteg 1h gyertya teteje itt van. 4h-n "tető" alakult ki", nem konyul, de nem is emelkedik. mondhatni törvényszerűen lepofozta tegnap sokat küzdött, mire átment 19290-19300-on. nem annyira logikus, ha most meg beborítják, USA előtt. MAJD USA-val..
Az egyik apácánk szerint roppant mód kedvelnek az istenek az évek óta példaértékű ,az önkontroll teljes hiánya mellett kifejtett szakértői és tanácsadó véleményeid miatt (is). Az a sok sok vidám pillanat amit okoztál megmelengette zord és empátiamentes szívüket és egyben könnycsatornájukat is fokozott működésre késztették (a szemtelenebbje visítva röhögött) . Arra kérnek a legnagyobb tisztelettel csak , hogy írd be mit és merre nyitsz aminek segítségével többször komoly dilemmákat sikerült feloldaniuk ( al-nagymesteri bonti hatásnak becézik a szitut és árgus szemekkel figyelnek …DD)). Segítséged előre is köszönik természetesen őszinte nagyrabecsüléssel ötvözve.
" A FED FOMC HATÁROZATÁNAK ÖSSZEFOGLALÁSA: 1. A Fed 25 bázisponttal csökkenti a kamatlábakat a 2024-es év második kamatcsökkentés során 4.5%-4.75%-ra a vártnak megfelelően. 2. A 25 bázispontos kamatcsökkentés mellett egyhangúan szavazott a Tanács. 3. A Fed szerint a célok és az odavezető kockázatok "nagyjából egyensúlyban" vannak. 4. A munkaerő-piaci feltételek "általában enyhültek". 5. A Fed kivette nyilatkozatából a "növekvő bizalom" kifejezést a 2%-os infláció felé vezető mozgás mellől. (lásd lent a nyilatkozatot) 6. A Fed továbbra is csökkenti mérlegét. Megjegyzés:Decemberben újabb 25 bázispontos kamatcsökkentésre számítunk. "
Daxnap 2 gapje volt. Írtam hogy ritkán hagy 2-t. Hát egyet sem hagyott. Nasdaq a 2. Gapet hagyta maga mögött. S&P is. Bár az első felfogható egy szigetnek. Ha a trendvonalat nézem , éppen ott nyitott ahol nyitnia kellett a nasi: 20550. 20700 felett zárt. Irány 21k OTP is 19590 felett zárt:19600, irány 20k (ma)
Nem gondolom,hogy hetes zárásra vissza esne bármi is.Talán egy japán kamatemelés beindíthatná az esést,elötte azért kellene egy több napos oldalazás a csúcsokon.Shortolni egyébként akkor lehet jól amikor be áll sávozni több száz pontos sávban az index,akkor a short és long is jó lehet.Ha pedig úgy néz ki ,hogy lefele törik a sávozgatásból akkor jöhet a több napos short.Legalábbis én általában igy szoktam csinálni.Egy erős long trendben amig nem állt be sávozgatni,pedig a visszateszteket érdemes felhasználni long beszállóra.
Long trend és trader találkozása. Most fordul le, vagy talán most, most aztán már tuti, ha eddig nem akkor most elcsípjük, most tényleg elcsíptük!!! (10 ből egyszer talán ) de akkor sem vagy elég kitartó ahhoz, hogy megvárd az alját és a fordulás után add el! Honnan is tudhatnád, mikor fordul, hisz a tetejét is csak találgattad. Ez egy ilyen szakma. Én amondó vagyok bika trendben jobb longra játszani...............
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?