Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nálam az alja 25430 volt, dupla aljjal. +3 a spread = 434, 444-nél adtam el, szinte kimaxoltam, csontra nem lehet odatenni a pozit, mert kockázatos. holnap dax shortolok, ha reggelre tol egy gap-et északnak. amúgy miért akarnak bármi áron gap-et tölteni? fomo. én várom,h 1-2-3-4-5 mágikus 7-es belenyal a GAP-be. google pl. tesla is erőlködik a dupla csúcs után-óta. a dow jones csinált egy zászlót, aminek a vége 48600. 47400-48200 (800) 400 a korrekció, 50%. 47800-48600 (800)
25000-as átlagom volt. 25444 vs .25840. az egyik pozi, őszinte leszek ,10 pontra volt a stop, a powell féle kamatdöntésnél rezgett a léc Úgy döntöttem, még 1x nem kockáztatom meg,h felcsattanjon 840-ig. Ami amúgy tök furcsa. Dow Jones +1,1%. S&P -0,3%. Nasdaq -1,1%. tech-ai részvényeket püfölik, ebből még oltári nagy roló is lehetne.
Szerintem jól döntöttél, függetlenül attól, hogy mi fog történni az árfolyammal, nem jó dédelgetni egy rossz poziciót napokig vagy hetekig,eleve jó lehetőségeket hagy ki miatta az ember és a stressz miatt magával is kicseszik.
Jól tettem,hogy zártam 615-nél..most 555 nálam.. Mimdig el kell tenni a nyerőt.. Azt sem lehet tudni 5 perc mulva mi lesz.. Mondjuk ezt csak Nasira értem..A többi megy szépen ath-ra..
érdekes,h miért kell lehozni az aljára. megtolták a longokat tegnap 25820-on, el kellett adni, profitrealizálás, majd most visszaveszik 25370-25500-ért. 300 a zsebben, lehet belőle küldeni a longot. olcsóbb az átlaguk.
kellett a dupla aljhoz,persze tévedhetek is,de órás stochastic a csúcsra került igy boritékolható volt az aljra menetel,kérdés dupla aljból vagy viszi-e tovább.Fent a nyitó rés ez fogja azért.DAX viszont érdekes mert ott pont a trendvonalig ment és esnie kellene ha viszont esik akkor NQ is eshetne.Ez inkább short irányba mutat,de egyenlőre dupla aljban hiszek inkább NQ esetében.Kérdés,hogy DAX mit csinál ekkor mert már elérte a trendvonalat,nem mehetne feljebb,elvileg
ha figyeltél, írtam még este, vagy éjszaka, vagy reggel, már nem tudom, hogy 4db mágikus 7-es van erős mínuszbna. ez a nap közben felrántás... nem is értem.
Emlékszel az nvdia jelents után is megszaladt, aztán egyszer csak azt irták, nem tudják mi romlott el, és beszakadt minden. Szóval igen. Pici short pénzt most is tettem fel.
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ ezért tud menni, mert a sentiment napon belül stabil -47, tehát shortolják. De ebben mi a logika? kb. mintha magamat látnám, esést várok, shortolom, de minek, ha emelkedik?
én pár napja leírtam csdobosnak. Ha meglesznek a kamatcsökkentések, és nem lesz hova tovább csökkenteni, már most is 1%-al lentebb vannak, és most is rossz munkanélküliségi adat érkezett, emelkedett. akkor egy idő után jön a várva várt recesszió. Amit most még úgy tűnik, hogy nem akarnak elfogadni. dax szépen sávozta +200 -200, 4x = 800 pont. érdekes, hogy 22920 óta megállíthatatlan, akkor meg rommá verték. "bonti" tojásos videó esete. megveszik, mert felfele halad, nem esik, zöldül, azt kell kereskedni, szerintem ez akkor is vicc.
25800 nál NQ ellenállás kb addig meghúzhatják a nyitórést bezárva,ha viszont onnan jönne egy újabb eső hullám az 24000 környékére is lehozhatná,ez kb egybecsenghet a DAX trendvonalas variációnak ahol szintén ezervalahány pontos esést lehet összehozni ha működik a trendvonal,mint ellenállás. Az eséskor az Oracle-re hivatkoztak ezt megtudnák lovagolni NQ esetében leginkább a cápák,ha beakarják ejtetni,jöhet megint az AL pánik.
adatra fel, adatra le, én ezt szoktam mondani. A kezdeti +300, után elindult lefele, nem tudták megfogni, és ennyi. ha 25550 felett nyit, jöhetne a 25700.
NQ most már nem esik,inkább emelkedik,már átvitte az utolsó órás short gyertya tetejét,itt stopolodtam volna ki ha lett volna shortom tegnapról.Persze lehet még esés,de elötte simán vissza is húzhatják valamennyit.8 óráson nézve long szakasz van 16 ig,utánna attól függ hol is záródott az árfolyam . Azért a hajnali kereskedés időn kívüli beszakadásokat általában megveszik,az a biztos esés amikor a saját kereskedésében kezdi el.Délután majd elválik.
Sziia Tomi! Jó reggelt! Tényleg jó lett. Meg kellett dörzsöljem a szemem, hogy jól látok-e. 😀 Zártam mindkét short pozit, a kabala dj aprópénzest kivéve.
Nu, még szerencse, hogy aprópénzt tettem fel. DJ kiültem 400 pont emelkedést. Meghagyom. Viszont most nyitok még egy kis short pozit. SP-ben, meg NQ-ban. 400 juró értékben.
A FED DÖNTÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÁSA (2025.12.10.): (1) A Fed 25 bázisponttal csökkenti a kamatlábakat, ez 2025 harmadik kamatcsökkentése. (2) A Fed mérlegeli a további kiigazítások „kiterjesztését és időzítését”. (3) A Fed december 12-én megkezdi az amerikai államkötvények vásárlását. (QE) (4) A Fed 30 nap alatt 40 milliárd dollár értékben vásárol amerikai államkötvényt. (5) Három ellenvélemény volt: Goolsbee és Schmid ellenezte a kamat csökkentést. Miran (Trump által nevezett FOMC tag) 50 bázispontos vágást akart. (6) Az új Fed Dot-plot mindössze 1 vágást mutat 2026-ra. Azonnali piaci reakció :-Részvényárfolyam-emelkedés -Az amerikai dollár esése -A kötvényhozamok esése -Az arany árának emelkedése Összegzés:- Legfontosabb tudnivaló: Ez közel sem volt olyan szigorú kamatcsökkentés, mint amire a piac számított.- A Fed továbbra is kamatcsökkentéseket hajt végre, miközben bővíti mérlegét. A Fed végső soron jelezte, hogy a kamatcsökkentések egyelőre véget érhetnek.
Ott holnap elérheti a trendvonalat, mondjuk 8 óráson nézve beletudom látni,hogy lejön a trendvonaltól ezervalahány pontot,érdemes figyelni mit csinál arra fele,eldobja-e a longot.
érdekes azért ez az emelkedés, így utólag, szép kupola, 2 nap tartották: nagytőke. majd pont a fed kamatdöntés napján 3-4 napi minje, és onnan erőből. szép kis megtervezett miki rally. nvidia pl sehova nem megy. mi -ki örül?
Minek menne fel? csak azért,h lendületből essen? anélkül,h nincs esés? ez a hónap vicce. amikor 23920-ról lecsorgott 23300-ig, az se véletlenül volt. Elindult egy realizálás. A siemnes a nagy esés felét visszaadta, új aTH-t akar? úgy,h a funda nem támogatja? ez a tőzsde igazi arca. már esni kellene annak is.
Meglátjuk,végül is fej váll is lehet benne és akkor beejtetik,de ez inkább sávozás,egy biztos nem engedik fel kereskedés alatt de vissza is húzzák mindegyik beejtésből.
tegnap már egy szép kupolás nap végi emelkedést toltak, amit ma folytattak ,és újra és újra 25550. most 25550-ről kellene visszarobbantaniuk. de egész végig 15:30-16:40 az emelkedő m5-öket erőltették. most miért mennének vissza 25600 fölé?
miért menne long irányba? a nasdaq-ból kiszálltak, vették a google,t vették a teslát, vették az apple-t. egy idő után nem lesdz sehova se menni, menedékért. borítani kell, és akkor mind a 3-4-5 mágikus borul.
25516 nál NQ támasz 26267 nél az ellenállás,egyenlőre oda tart.Gyakorlatilag sávozik pár napja,de mióta 25760 nak főlé ment 26267 lett az új ellenállás. Valamiért visszafogják kereskedési időben csak azon túl tud menni long irányba,ami azért érdekes.
ha figyeltél, 24190-ről más felfele várta vagy oldalazást, én meg 23980-24000-ig. Lejött? Le. Pattant, de már újra 24040, ha igazán nagyot akarnak villantani, most kell megküldeni 24100 fölé.
elérte: 23992 ? hol vannak a bátor longosok? sehol sem. A GAP elvesztés a gyengeség jele, ahogy rajzoltam reggel, tegnap sávtetőt érintett, csökkenő aljak tetők big picture, jöhetne az összeomlás.
én pont az ellenkezőjét várom. az ellenállások átütéséhez lendület kell, de most közel van, tehát kell a lendület. 24190> 23920/23980/24000, valamelyiket el kellene érnie. És onnan pattannia, enélkül nincs lendület.
Írnám , hogy pár év múlva talán megérted , hogy nem úgy működik az adott indexhez tartozó vix ( ráadásul nem mindegy , hogy melyiket hol nézed) , mint egy libikóka , de a jelentős eltelt időre tekintettel - az eset összes körülményt értékelve - ez teljesen reménytelen és felesleges ...:) Szvsz miután soxor leírtad , hogy xar a megoldás egyszerű , számodra is érthető ( ? ) talán ( persze komoly kétségeim vannak) , ha többször átrágod ezt a szösszenetet, ne nézd ne terhelt magad ezzel....:)
rajzoltam kíváncsiságból egy dax 1d-t: https://kephost.net/p/MjIwODk4Nw.png ék formálódik, ha kilő, odaraktam az alj párhuzamos párját. 24400-24500 belelátható. Ha letöri, akkor pont a fekete csökkenő tetők vonaláig jött, itt van a vége.
Szerintem ma felhúzzák csontig NQ-t maxra,holnap meg lecsorgatják kamatdöntés elött,utánna meg valamerre elmegy. Dax holnap reggel megint felfele veheti az irányt,lassan de biztosan közelít egyenlőre a fenti ellenállás szint környékére,arra fele fog eldölni a sorsa.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?