Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
“Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” "Két végtelen van a Világegyetemben, az Idő és az Emberi Ostobaság" – A. Einstein "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen." Albert Einstein. kikre gondolhatott a költő ??? akik alkalmatlan eszközzel (erste certi) napon belül erőlködve shortolnak szinte végig pár ezer pontos emelkedést úgy , hogy kis regényt írnak 5 , 15 perces tf-ről ami számukra ( skalpra jó lenne persze) totál alkalmatlan bármire az erste certik nagy spreadja miatt ( a nyitvatartási időről és a kockázatkezelés lehetőségekről ne is beszéljünk) …..lehet észre kellene venni, hogy tök alsót (alacsony tf) üti zömmel legtöbbször ( az nem azt jelenti , hogy mindig) a tök ász ( magasabb tf-k) https://www.youtube.com/watch?v=JvbQE5tygXk&list=PLVBxO3o-avAeV_uKYJJRmm1PVq9JxiU_m&index=26
eur usd 1.0596-ról pattant, 1.062. én erről beszélek, amíg a 1.06 alá nem jön, nincs brutál dollár erő, addig nincs semmi. Ma CPI adatok, ha szar, USA kamat-kitartást eredményezheti, komoly dollár erőt. ha jók, előbbi kamatcsökkentések, eur usd rakéta, DAX rakéta. (még ha csak átmenetileg is)
Minden tisztelettel írom: "csak a hülyék longolnak, mint te":D. Nem bántásképpen, mert ismerünk. Támasz zóna, nem kezdett alatta, lepofozták, visszapatt azonnal. Aki hitt a 19080 további borulásában, az most zárja a stoppokat majd, tehát emelkedik. Nincs túl nagy meglepetés. Ha borul is tovább, kell a lendület, és USA.
Bocsánat, tom122-re gondoltam. de mint írtam, nem akadékoskodás, vagy "ujjal mutogatás", szimplán ténymegállapítás, hogy többen inkább szakadást vártunk, mint longot. Sokszor voltak olyan tanácsai, hogy lehidaltam. pl. a második 19550 előtt megmondta,h ha új csúcsot, előtte kell egy visszapatt 19300-19400 közé, úgy alakult becsúszott alá, és borult tovább
a dax naposon egy "khmmm" más rendszerben (ichimoku) egy erős napos támaszról pattant meg , ami a napos felhó (kumo) széle....+ egy fibó szint is viszont közvetlenül szinte felette az 50 napos MA (piros szalag) ....szóval kissé xar helyen van jelenleg nagyobb lélegzetű pozik felvételéhez (az ugyi nem skalp) tekintettel arra is , hogy napos támaszoknál ,ellenállásoknál célszerű sávokban gondolkodni... ja az all in meg roppant jó terv a számlaégetéshez , a broki cégek nagyon hálásak érte , ahogy a brokik mondják sok ilyen bőkezű verebet adj istenem ( gonoszak..DD)) https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/11/13/724GERMANY40Daily.png
Halihó! A pénz ide-oda tologatást nem én írtam, legfeljebb helyeseltem. Lezártam reggel az NQ shortomat, viszont most nyitottam Dax-ot. Valamire be kell hogy borítsák. A mikulásrali szokott, de az mindig utólag derül ki. Tavaly volt, azelőtt meg elmaradt. Majd látjuk, a legjobb taktika élj a mának.
Ha a DAX a 19080-at átüti, irány észak, egy ideig. Nasdaq futi -0,2%. a tegnapi MIN felett 100 ponttal "pánik". 14:30 USA adatok, talán jó adatokat várnak, és emiatt próbálnak örömködni. Aztán ha jó, ha nem, akkor is borítás, vagy USA segít DAX-nak a túlélésben, pánik elnapolva.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?