A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Lehet, hogy az a közel 400 milliárd USD eszköz és az évről évre növekvő profit amit ezzel termel. Ez 2017-ben 48 milliárd USD volt, aminek 24%-át kiosztotta a részvényeseknek. Hogy jön ide a BTC?
Azért ezen a nincs mögötte érték dolgon könnyedén túl lehetne lendülni ha elolvasnád ezt a fórumot elejétől a végéig. Én anno 1 hét alatt el is olvastam az egészet, utána kezdtem el írkálni ide. Tudom, bár ne tettem volna.., de elég jól körbe lettek járva az előnyök hátrányok is pro-kontra.
Határidősnél is addig növekedett amíg el nem indult, itt is bejelentenék, hogy zöld lámpa kb. februárnál előbb nem indulna el a valóságban, addig menne a várakozás, nőne az árfolyam és megint beleadnának ahogy elindult. Vedd meg a pletykára és add el a hírre eset kb. Már csak azért is, hogy utána jó áron tudjanak venni a nagyobb szereplők. Aztán lehet még elhúzzák 1-2 évig ezt az ETF-t, ki tudja. Egyébként szerintem minél több termék van rá annál nagyobb a portfoio, annál nehezebb rángatni.
"...Minél több terméket hoznak létre köré (ETF, opciók), annál inkább manipulálható lesz."
ez biztos nem elírás??... sztem pont h. annál kevésbé lesz manipulálható, mivel a szabályozott piacon a valós "érték" megtalálása sokkal inkább valószínű, mint egy szabályozatlan piacon.
Igazából azt nem értem, hogy miért várják az ETF bevezetésével az árfolyam emelkedését? A futures bevezetésénél is ez volt és utána azonnal összezuhant az árfolyam. Ez megismétlődhet az ETF bevezetésénél is. Minél több terméket hoznak létre köré (ETF, opciók), annál inkább manipulálható lesz. Szerintem ezeket a termékeket csak azért hozzák létre, hogy kicsavarják azoknak a kezéből, akik idáig gyűjtögették.
+ mint ahogy lentebb írtam, az arany esetében az ETF a tárolási költségeket és a fiziaki fémmel kapcsolatos egyéb vesződségeket váltja ki, a devizák esetében is hasonló okok vannak, illetve ott nagyon körülményes papírpénzzel spekulálni a bitcoin ETF azonban mit vált ki? egy gombnyomással meg tudod venni és lemented a wallet-odba ahol ingyen tárolod biztonságban... miért kell ide bitcoin ETF? egy diverzifikációs kripto ETF esetében még látok vmi logikus magyarázatot a hasznosság tekintetében, a bitcoin ETF esetében azonban nem ott csak annyi "megoldás" marad, hogy több balekot lehet bevonni a technológiai analfabéták csoportjának a megcélzásával...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046