A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
mi a fenének kell bitcoin ETF ha egy gombnyomással vehetsz efféle izéket és ingyen tárolhatod otthon egy wallet-ban vagy mi a szösz? ennek az egésznek se füle se farka...
"The U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) has postponed its decision on the listing and trading of a Bitcoin exchange-traded fund (ETF) until September 30, according to an official document released by the SEC August 7. "
Na most jön az hogy 7000 re fog tapadni az árfolyam közép távon, aztán a szűkülő háromszögből durva kitörés lesz. Természetesen mindez ETF döntésre időzítve..
Az elmúlt egy heti Ether esés mögött javarészt az ICO kibocsátók állhattak , költségeik fedezése miatt dobhatták piacra a coinokat.. Legalábis ezt olvastam.. Közbe korrigált a piac, 15% két nap alatt , nem rossz :)
Hát borúsan látod..nem eszik olyan forrón..rengeteg pénzük van brutál chipez fejleszteni..Nvidia szinten vannak bőven ne feledjük..A mérnököket meg meg lehet venni. A gmo tudom hár kint van egy jobb géppel, csak nem tudom mennyit gyártanak belőle. A Samsung vasa mit fog tudni és mikor azt tudod? Ez csak jó amúgy a btcnek, oszoljon csak az erő. Rogernek meg Bitmainnak rengeteg btcje lehet, ha felmegy az árfolyam nekik semmi nem lesz drága. Nagyon most sem.
A Bitmain minden lába gyenge: 1., Bányagép eladások: amint valaki gyárt egy hatékonyabb bányászchipet, a piacuk azonnal megszűnik. Hamarabb, mint a Nokiáé vagy az első Androidos gyártóé, a HTC-é. A maguk idejében ezek megkerülhetetlenek voltak, de erős szellemi termék hiányában az elsőség csak tiszavirág életű sikert jelent. A Samsung már bejelentette saját ASIC chipjét hatalmas gyártási kapacitással, a GMO pedig már most szállítja a hatékonyabb chipeket. 2., Bányászat: öldöklő verseny, alacsony a belépési küszöb, volatilis az árfolyam, erre nem lehet milliárd dolláros vállalatot építeni. 3., AI chipek, Opera bevásárlás: teljesen új piac, amiben eddig semmilyen sikert nem tudnak felmutatni. - Az IPO ez esetben nem más, mint exit strategy. És valószínűleg sikeres lesz, mint a long island blockchain tea. Valóban nem ők a lúzerek, hanem aki majd belevesz.
A sok pumpálgatás miatt jócskán pörögnek a tranzakciók, kíváncsi lennék, hogy ebből mennyi volt a "cégen" belüli árfolyam menedzselés. Ez hasonló mutatvány, mint ahogy az egyik banknál , ingyenes csomagot adnak, csak egy bizonyos összegnek forogni kell a számlán. Én havonta egyszer utalok a feleségemnek, ő meg vissza, így ingyenes a számlavezetés, utalás, bankkátyahasználat és még sorolhatnám. Nem tudom miért éri meg ez a banknak, de az én és feleségem számlája ingyenes. Talán a számlán tartott pénz miatt van, de az meg nem nagy összeg, szinte csak zsebpénz.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046