Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
13791379 2018. 08. 26. 14:16
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 14:14
Előzmény: #5698  Törölt felhasználó

Hogyne tudnák korlátozni.
Azt mondják a törvényben hogy tilos átváltani hagyományos pénzekre,  mert nem elfogadott kereskedelmi eszköz.
Aztán onnantól senki nem fogja - a vállalkozások, üzletek, bankok - átváltani, átvenni.
Mert például egy bank meg nem fogja a könyvelésébe beírni - mint Mari néni otthon a pénztárcájába - hogy az utcán csereberéltünk dollárt a papírfecnire felírt BTC-pénztárcával.
Mivel MINDENKIT az érdekel, hogy mennyi HAGYOMÁNYOS pénz - dollárt - kaphat érte, onnantól megy a levesbe az egész. 
Senkit nem érdekel pár füves hippi mögé tett fantasy piár szövege, mert NEM ERRŐL SZÓL.
Kb 5 perc alatt romba dönthetik az egész árfolyamot, aztán aki akar, szórakozzon vele a továbbiakban.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 13:57
Előzmény: törölt hozzászólás
Szerintem is tudják korlátozni, hasonlóan mint kínában a googlet- szegény barátom az üzleti tárgyalásra odautazva a google térképre és a fordítóra szeretett volna támszkodni, szerencséjére egy angolul tudó kínai a segístégére sietett.
13791379 2018. 08. 26. 13:25
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 13:22
Előzmény: #5695  Törölt felhasználó
Ha a venezuelaiak nem menekülnek külföldre, bitcoinnal teli pénztárcával fogank éhenhalni.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 13:14
Előzmény: #5687  Törölt felhasználó

Aki bajban van, mindenbe belekapaszkodik, az még nem azt jelenti, hogy okosan döntöttek, de biztosan van kimutatás arról, hogy mennyien menekültek dollárba. Szerintem a coinok ennek töredéke.
Ráadásul lehet, hogy éppen ezzel ütik bele az utolsó szöget a koporsójukba.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 13:06
Előzmény: #5690  Törölt felhasználó
Nem buta birkát írtam. Birka az az állat, amely lehajtott fejjel megy a nyájjal, nem néz fel, hogy a szomszédban zöldebb a fű.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 13:01
Előzmény: #5686  Törölt felhasználó

Örülök, hogy vidámabbá tehetem szürke napjaid, a nevetés gyógyít. Ezt a nevet azért találtam ki, mert nagyon sok elemző szakértővel találkoztam, aki az elemzéseikkel nagyon nem voltak a toppon, a nagyon okos és tapasztalt hitelminősítőkről is az a véleményem, hogy hasraütéssel minősítenek, alátámasztva számokkal a kitalációjukat.
A szerinted nálunk sokkal okosabb és tapasztaltabb csúcsbefektetők mosolyogva építették madoff piramisát, te viszont elsőre kiszúrtad volna. Ilyen sztárbefektetők kellenek nekünk, akik tévedhetetlenek.
Azt is tudhatnád, hogy számtalan olyan új technológia bukott el, amit világmegváltásnak tituláltak, utólag felsorolni ebből egypár sikertörténetet nem nagy tudomány.
13791379 2018. 08. 26. 12:56
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:45
Előzmény: #5684  Törölt felhasználó
Ráadásul most látom, hogy minden cryptóra írod. Moneroval, Zcash-el úgy tudsz utalni, h az elismerten lekövethetetlen. Leírnád ezt hogyan tudja beszüntetni egy állam? Komolyan érdekelne. Még akkor is ha a tudjukiken kívül tömeges igény talán nincs az ilyen tranzakciókra.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:39
Előzmény: #5685  Törölt felhasználó
Ha szoktál tévedni, miért birkázod a máshogy gondolkodóakat? Biztos lesznek olyanok akik nem bírják kiülni, azok vesztenek rajta, de mivel nincs ez így?
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:34
Ja és ezt még Kínában sem tudták betiltani, csak a fű alá söpörni.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:32
Előzmény: #5687  Törölt felhasználó
kereseted megtartaná az értékét a jövőben is?
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:31
Te pedig azz fogd fel h sok helyen van internet bank pedig nincs. Vagy rohadt drága. Magyarország a a felső réteghez tartozik bankolásilag. Nincs előnye? Szted ki inflálja majd ezt el ha nem megy a gazdaságnak? Nem véletlen az aramy népszerűsége. Kérdezd meg a törököket, valamiért elkezdtek btct venni..fura nem? Ahogy Venezuelában és Argentínaban is. És ezek csak szélsőséges példák. Ez téged is súlyt, csak nem látványos annyira a pár százalékos infláció. De kérdezd megadtól mennyi volt a kenyér gyerekkorodban? Mi lenne ha a mai ker
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:23
Előzmény: #5683  buyandhold
A ti vallásotok pedig az enyém ellenkezője, mi a különbség? Titeketet meg lehet győzni? Nemelemzőn, aki magát se veszi komolyan a neve alapján jókat derülök, azt hiszi nem tudjuk megállapítani mi a piramisjáték és mi nem. A fogalma is full más annak. Miközben amit éppen lát kb. minden új technológiánál így zajlik le, mielőtt széles körben elfogadott lesz. Egyiket sem zsinóron húzzák. Még a mobiltelefon is ilyen volt amiről írok.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:12
Előzmény: #5683  buyandhold

Köszönöm a támogatást, de nem vagyok az az eldurranós típus, főleg a fórumon. Mindenkinek meghallgatom a véleményét, aztán elmondom a sajátomat. Ha mindenki egyetértene, úgy járnánk, mint a kisbüfis topikban, szegény topikgazda emotikonokkal tartja fenn a népszerűséget.
Az embernek valamiben hinnie kell, van ami 2 ezer évig tart, van ami 2 percig.
Ráadásul nem is akarom igazán rájuk erőletni a véleményem, mert senki nem tudja, hol az igazság. Én így érzem, ők meg úgy, majd az idő eldönti.
Többször is tévedtem már, nem tagadom, az egyik ilyen tévedésem, hogy a "Kicsiny falum ott születtem én" szövegét félreértettem és állítottam, hogy nem a "festett" nők várnak rám, hanem a "feslett"-ek. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni zenész kollégáimtól, habár ők itt nem nagyon fordulnak meg.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 12:09
Előzmény: #5682  Törölt felhasználó
"Mi van ha egy program azonnal átváltja és még így is olcsóbb mint egy sima utalás? Ezt nem adja ki a fantáziád? "
Az a baj, hogy azt nem fogod fel - meg a többi mantrás sem képes befogadni és feldogozni ezt a dolgot - hogy ami "előnye" van - még - ennek a dolognak az az, hogy a hagyományos rendszerben a költség egy olyan dolog, amit emberek alkottak és ugyan úgy visszavonhatják vagy ellenkezőleg a másikat is ugyan úgy költséggel terhelhetik.
Mondjátok a gyorsaságot például.
Tessék: 2019-2020-tól azonnali, 0-24 órás utalások lesznek - a tervezettek szerint - a hagyományos rendszerben.
https://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/27/jon-az-azonnali-banki-atutalas-hetvegen-is-kuldhetunk-penzt/
Leírtam már, de leírom még egyszer:
Semmi olyan vélt vagy valós előnnyel nem rendelkezik egy crypto sem, amivel nem ruházhatják fel a hagyományos pénzeket, illetve semmilyen olyan vélt vagy valós  előnnyel nem rendelkezik egy crypto sem, amit nem tudnának törvényileg leszabályozni.
Nincs semmilyen vélt vagy valós "előny", minden csak addig terjed ki, amíg a hatóságok engedik illetve nem minősítik illegálisnak. 
Csak fel kellene ébredni a hippi-világból és higgadtan gondolkodni.
buyandhold 2018. 08. 26. 11:34
Előzmény: #5681  Törölt felhasználó
Szerintem ne faraszd magad, lasd be, hogy vannak hivok, akiket nem lehet meggyozni. A vallasok is igy mukodnek. Ok igy boldogok.Igaz egyik se lett ebbol gazdag, valoszinu nincs is nekik BTC, lehet csak teged szivatnak, irjak a marhasagokat, hogy mikor durran el az agyad. 
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 10:47
Előzmény: #5681  Törölt felhasználó
Mit nem látok? Az egész ténykedésed itt konteókra alapozódik. Szerinted  én a skynetben élek?  😀 Te nem látod az értékét, nem én. Mi van ha egy program azonnal átváltja és még így is olcsóbb mint egy sima utalás? Ezt nem adja ki a fantáziád?  Szted titkárnők foglalkoznak pénzügyekkel? Persze átváltani csak addig kell, amíg nem lesz a jelenleginél nagyobb pár nagyságrenddel, mielőtt ebbe is belekötsz. Várom a következő butaságot.
Törölt felhasználó 2018. 08. 26. 10:22
Előzmény: #5679  Törölt felhasználó

Ebben mi a konteó? Ja, te ezt nem látod? Ki kellene menni az utcára, a számítógépen keresztül minden más.
"Ausztráliában minden számlát lehet majd fizetni 20 fajta kriptóval"- csak legyen az a gyors titkárnő(elektronikus), aki szupersebességgel átváltja dollárra. Még azt nem részleteztük, hogy ennek mennyi lesz a díja, mert gondolom nem a partner két szép szeméért fogják csinálni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek