Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta ma, 15:07
Előzmény: #11387  szieszta
#11388

A legutolsó nagy emelkedés szép zuhanásban teljesedett ki, de máris indítják a következő kört. Hol lesz k következő csúcs? Újra 12.050 környékén szakad be?
Kérem a véleményét annak, aki több tapasztalattal rendelkezik, hogyan jön össze az a jó kis hullámvasút? Az egy pillanat alatt 400 dollár zuhanás nem azt jelzi, hogy 1 valaki menedzseli az árfolyamot?
szieszta ma, 14:04
#11387
A bitstam-nál a nagy "rally" után pontosan a 11.666- os szintig esett vissza a BTC. Nem vagyok nagy sátánista, de olvastam már a 666 jelentéséről.
https://hu.wikipedia.org/wiki/666_(sz%C3%A1m)
easyrider ma, 09:59
Előzmény: #11384  szieszta
#11386
"nagyon szépen megy, ez a coin szinte csak emelkedni tud"
Mivel az egész egy pozitív visszacsatolásos algoritmus. Minél többen használják, annál erősebb lesz, annál meggyőzőbb az új szereplők számára is, és így erősödik exponenciálisan minden paramétere. Mint egy pénzügyi fekete lyuk. Sajna, ez van.
valoigaz ma, 08:34
Előzmény: #11384  szieszta
#11385
Bármennyire is szeretnéd, nem tud esni.
szieszta ma, 07:25
#11384
A BTC-t megint feltornázták 12 ezerre, csak most nem zuhant be rögtön. Új stratégiát választottak.
https://coinmarketcap.com/currencies/chainlink/ nagyon szépen megy, ez a coin szinte csak emelkedni tud.
szieszta péntek, 14:57
Előzmény: #11382  Bunduka
#11383

Majd lesz egy blokklánc alapú ellenőrző és elosztó rendszer, ami vigyázza, hogy mindenkinek egyenlően jusson. :-) Az érdemei alapján.
Majd nem fog rohanni a világ, mivel nem lesz értelme villogni, visszaesik a pazarlásos fogyasztás, a klímavédelem is alanyát veszti.
Szerintem is képtelenség, de ha nem megy önkéntes alapon, jön majd egy diktátor és megoldja erőszakkal.
Sok ember találgatja, mi lesz ennek a pénzesőnek a vége.
Én meg vagyok győződve, hogy nem a coinok uralma, hiszen az is pénz alapú gazdaság, semmi nem változna, csak a gazdagok listája.
Bunduka péntek, 14:20
Előzmény: #11381  szieszta
#11382
Marx dogmáját azért képtelenség megvalósítani, mert mint minden modell, az sem él meg ha kiviszik a laborból. Az ember nem működik semmiféle idea mentén, max. egy kisebb csoport, de az is csak ellenőrzéssel. Olyan sincs, hogy majd mindenki érdemei szerint a közösből. Az elosztó "érdemei" mindig nagyobbak, mint a többieké, főleg ha nem látják a többiek. Nem a feudalizmus volt a gond, hanem az emberi önzés, ami töretlenül jelen van...
szieszta péntek, 11:51
Előzmény: #11380  valoigaz
#11381

Ez nem olyan egyszerű, mivel nincs hagyományos és nem hagyományos pénzügyi rendszer. Ami van, az fog bukni és mivel ez élteti a kapitalista társadalmi rendszert, a coinokkal együtt, így az fog elbukni. Nem tudom elképzelni sem, mi lesz utána, vagy milyen lesz az átmenet.
Marx már jó régen megírta elméletét, lehet az következik. Amivel régebben próbálkoztak, az azért nem működött, mert marx igéjét a fejlett kapitalista társadalom csúcsán lehet megvalósítani, nem az orosz feudalizmus volt rá a legalkalmasabb.
Ha nem a coinokat nézed, el tudod képzelni, mit jelentene, ha összeomlana a pénz? "Nekem van coinom" így minden megy tovább??? Nem-nem!!! Készülhetünk egy világégésre, ahol elindul majd egy helyezkedés, a hatalom megszerzésére. Nem lesz pardon. Kit fog érdekelni az arany, vagy a coin, ha fejéhez nyomják a pisztolyt? Kit fog érdekelni a demokrácia, ha minden vagyon elveszik? Kit fog érdekelni a jog, ha nem lesz aki betartassa?
Akinek lesz pénze majd megfizeti az őrző védő szolgálatot....de milyen pénz? Miben mérik majd a vagyont? Mennyit ér majd a bitcoin?
Nem olyan egyszerű, mint ahogy az ember elgondolja. Ráadásul nem egy-egy ország fog bajba kerülni, hanem az egész világ, így még hasonlítási alap sem lesz.
valoigaz péntek, 10:58
Előzmény: #11379  szieszta
#11380

Az utolsó mondatoknál vannak szép gondolatok, ezt hasonlóan látom én is, éppen az ilyen manipulálások miatt fog bukni az egész hagyományos pénzügyi rendszer.
szieszta péntek, 10:39
Előzmény: #11377  valoigaz
#11379

Ez a goldman vezér lánya nagyon jó érv, ha jól emlékszem 2017 elején derült ki, hogy befektetett, amit azóta is szívesen ragoznak a coinerek. Hasonló az intézményi befektetők rohamára, ami már el is jött, csak éppen az árfolyam nem bír elérni oda, hol még nem voltak....2017 végén.
Persze a tether pumpa azóta sokszorozódott, most is 33 milliárdos 24 órás forgalomnál jár.A tether virágzása éppen a BTC csúcsrajutása előtt indult, gyönyörű pályafutását ez a grafikon szépen mutatja:
https://www.coinmarketcap.com/currencies/tether/
Ennek ellenére nem tudom mi lesz a jövő, hiszen a pénz világában mára megváltoztak a szabályok. Nem kell jónak lenni, csak az kell, hogy a befektetők elhigyjék, hogy jó. Mivel már a tőzsde nem csak a kiváltságosok játszótere, hanem bárki részese lehet, így minden megbomlott. Ráadásul a központi bankok politikája is egyre inkább háttérbe szorítja  a piacgazdaságot, központilag manipulálva azt.
A közgazdászok fogják a fejüket, mert nem ezt tanulták. Ennek már régen össze kellett volna omlania és még mindig működik. Lehet rosszul tanulták, elavult volt a tananyag? Lehet úgy házat építeni, hogy a tetővel kezdem? 
szieszta péntek, 10:03
Előzmény: #11377  valoigaz
#11378

Ezt a fel- le dumálós szöveget olvasom naponta az összes kisrészvényes topikban. Nagyon jó érv az árfolyam magyarázására, de semmivel nincs alátámasztva.
A legnagyobb forgalmat a robotok csinálják, a coin piacon meg szerintem minimális a robotokon kívüli kereskedés. Egymás között adják veszik, sokszor cégen belül tornázva az árfolyammal, bevonva néha egy kis tethert.
Ha neked van valami árud, amiből jó sok dollárt remélsz, akkor tolod az ellenreklámot? Nekem ez nem életszerű. Igen, ha venni akarsz és alkudni, nem dicséred halálra, de eljön az az idő, mikor te akarsz pénzt keresni vele.
Ezért nem gondolom, hogy ez a stratégia áll fenn.
A coinok meg szuper spekulációs eszközök, nem termelnek pénzt, így csak az árfolyam meglódulásától lehet várni a bevételt.
Vagy gondolod valaki az összeset meg akarja szerezni? Amíg lesz egy is más kézben, csak ostorozni fogja?
valoigaz péntek, 08:59
Előzmény: #11376  szieszta
#11377

Nincs olyan, hogy teli a tank, ez egy rossz példa.
Épeszű ember, ha egy jól menő dologba van benne ami számára jelentős haszonnal kecsegtet, azt inkább lebeszélni próbálja, hiszen a felbeszélésből neki is kára származik. Ahol a konkurencia növekedik ott a profit is csökkenni fog.
Egyre kevesebben adják, ezt mutatja az emelkedő árfolyam is.
A nagyok csipegetik és valószínűleg néha ők is öntik vissza nagyobb tételekben is, hogy elbizonytalanítsák a  kisebbeket és kiszedjék a kezükből a coinokat.
A Goldman vezér lánya is több millió dollár értékben vásárolt be Bitcoinból... a Goldman végig ledumálja, hogy a Bitcoin bukni fog. Szerintem ez is jól mutatja, hogy venni kell a Bitcoint.
szieszta csütörtök, 18:15
Előzmény: #11373  valoigaz
#11376

Azt megértem, hogy egy darabig ledumálják az árfolyamot, de egy idő után, mikor már feltankoltak, mi értelme van.
Ha ez az úriember meg nyakig ül a bitcoinban, természetes, hogy a saját portfólióját fogja fényezni és nem a konkurenciának segít.
Ami a csipegetést illeti, senki nem tudja kik veszik és kik adják. Csak azoktól lehet csipegetni. akik eladják. Itt már csak az a kérdés, kinek lesz a végén igaza.
Persze ne feledkezzünk meg a szabad piacról, ahol úgy manipulálhatják a bálnák az árfolyamot, ahogy akarják.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmMNsnKX5Ms
Ahogy haladunk a hétvége felé, újra pumpálnak egy kicsit, majd a hétvégén az unatkozó befektetők újra megrángatják.
easyrider csütörtök, 16:18
#11375
Ja, és egyesek bizonyítva látják, hogy Adam Back volt Satoshi Nakamoto. Ami van igaz, vagy nem.
easyrider csütörtök, 16:15
Előzmény: #11372  szieszta
#11374
Nem azt mondta, hogy az egész, hanem a centralizált shitcoinok a piramisok. Ezeket ne keverd össze a bitcoinnal, Nakamoto nem azokat találta fel, azokat már a csalók találták ki. Az ethereumot máig egy ember véleménye irányítja, a több ilyen meg még rosszabb, ott konkrétan a validálást is egy cég szerverei végzik, tehát semmi közük a decentralizációhoz és a bitcoinhoz. Erről szól Adam Back véleménye.
valoigaz csütörtök, 16:06
Előzmény: #11372  szieszta
#11373

Lehet több pesszimista cikket is találni azoknak akik célzottan ilyen cikkekre fókuszálnak.
A Goldman is ledumálja, csak éppen a Goldman-vezér lánya vett néhány millió dollárért Bitcoint...
Mit vársz, hogy felbeszélik? Amit a nagyok lebeszélnek azt venni kell, akkor kapod a legjobb infót a vételre amikor sokasodnak a lebeszélések. Látszik, hogy egyre többen hisznek benne és szép csendesen felcsipegetik az eladó coinokat.
Bittcoinnak az ereje éppen a manipulálhatatlanságában rejlik, ez miatt fog egyre magasabbra jutni.
Jelenleg ezerrel nyomtatják a hagyományos pénzeket, vagyonokat lopnak ki az emberek zsebéből, persze csak azokéból akik ezt hagyják.
szieszta csütörtök, 13:55
Előzmény: #11371  szieszta
#11372
szieszta csütörtök, 13:54
#11371
Mikor én mondtam, hogy piramisjáték, Indi mindig háborgott és magyarázatot kért. Itt van egy elismert bitcoiner és nyugodtan kijelenti, hogy piramisjáték az egész. Kérem őt is számonkérni! Ha a többi piramisjáték, akkor a bitcoin is az. Hiszen a BTC-nek is már a nagy részét kibányászták, mikor bevonult a köztudatba.
Ráadásul az ether blokkláncát másra is használják, nem csak a saját maga által előállított BTC számontartása folyik.
Nakamoto egy zseni, az biztos, hiszen kitalált egy olyan alkalmazást, hogy egy olyan rendszert tartok fenn, ami saját maga által termelt elektronikus lábnyomot evidál, óriási mennyiségű áramot felemésztve. És még el is tudja adni ezt valakiknek. Ahogy a mesében: jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is.
https://www.youtube.com/watch?v=hOp8-52NjOg
pfmodibasszaakurvaanyjat- csütörtök, 06:03
Törölt hozzászólás
#11370
easyrider szerda, 21:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#11369
Te valami hülye vagy?
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11368
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11367
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11366
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11365
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11364
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11363
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11362
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11361
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11360
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11359
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11358
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11357
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11356
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11355
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11354
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11353
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11352
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11351
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11350
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11349
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11348
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11347
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11346
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11345
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11344
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11343
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11342
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11341

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek