Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta ma, 15:07
Előzmény: #11387  szieszta
#11388

A legutolsó nagy emelkedés szép zuhanásban teljesedett ki, de máris indítják a következő kört. Hol lesz k következő csúcs? Újra 12.050 környékén szakad be?
Kérem a véleményét annak, aki több tapasztalattal rendelkezik, hogyan jön össze az a jó kis hullámvasút? Az egy pillanat alatt 400 dollár zuhanás nem azt jelzi, hogy 1 valaki menedzseli az árfolyamot?
szieszta ma, 14:04
#11387
A bitstam-nál a nagy "rally" után pontosan a 11.666- os szintig esett vissza a BTC. Nem vagyok nagy sátánista, de olvastam már a 666 jelentéséről.
https://hu.wikipedia.org/wiki/666_(sz%C3%A1m)
easyrider ma, 09:59
Előzmény: #11384  szieszta
#11386
"nagyon szépen megy, ez a coin szinte csak emelkedni tud"
Mivel az egész egy pozitív visszacsatolásos algoritmus. Minél többen használják, annál erősebb lesz, annál meggyőzőbb az új szereplők számára is, és így erősödik exponenciálisan minden paramétere. Mint egy pénzügyi fekete lyuk. Sajna, ez van.
valoigaz ma, 08:34
Előzmény: #11384  szieszta
#11385
Bármennyire is szeretnéd, nem tud esni.
szieszta ma, 07:25
#11384
A BTC-t megint feltornázták 12 ezerre, csak most nem zuhant be rögtön. Új stratégiát választottak.
https://coinmarketcap.com/currencies/chainlink/ nagyon szépen megy, ez a coin szinte csak emelkedni tud.
szieszta péntek, 14:57
Előzmény: #11382  Bunduka
#11383

Majd lesz egy blokklánc alapú ellenőrző és elosztó rendszer, ami vigyázza, hogy mindenkinek egyenlően jusson. :-) Az érdemei alapján.
Majd nem fog rohanni a világ, mivel nem lesz értelme villogni, visszaesik a pazarlásos fogyasztás, a klímavédelem is alanyát veszti.
Szerintem is képtelenség, de ha nem megy önkéntes alapon, jön majd egy diktátor és megoldja erőszakkal.
Sok ember találgatja, mi lesz ennek a pénzesőnek a vége.
Én meg vagyok győződve, hogy nem a coinok uralma, hiszen az is pénz alapú gazdaság, semmi nem változna, csak a gazdagok listája.
Bunduka péntek, 14:20
Előzmény: #11381  szieszta
#11382
Marx dogmáját azért képtelenség megvalósítani, mert mint minden modell, az sem él meg ha kiviszik a laborból. Az ember nem működik semmiféle idea mentén, max. egy kisebb csoport, de az is csak ellenőrzéssel. Olyan sincs, hogy majd mindenki érdemei szerint a közösből. Az elosztó "érdemei" mindig nagyobbak, mint a többieké, főleg ha nem látják a többiek. Nem a feudalizmus volt a gond, hanem az emberi önzés, ami töretlenül jelen van...
szieszta péntek, 11:51
Előzmény: #11380  valoigaz
#11381

Ez nem olyan egyszerű, mivel nincs hagyományos és nem hagyományos pénzügyi rendszer. Ami van, az fog bukni és mivel ez élteti a kapitalista társadalmi rendszert, a coinokkal együtt, így az fog elbukni. Nem tudom elképzelni sem, mi lesz utána, vagy milyen lesz az átmenet.
Marx már jó régen megírta elméletét, lehet az következik. Amivel régebben próbálkoztak, az azért nem működött, mert marx igéjét a fejlett kapitalista társadalom csúcsán lehet megvalósítani, nem az orosz feudalizmus volt rá a legalkalmasabb.
Ha nem a coinokat nézed, el tudod képzelni, mit jelentene, ha összeomlana a pénz? "Nekem van coinom" így minden megy tovább??? Nem-nem!!! Készülhetünk egy világégésre, ahol elindul majd egy helyezkedés, a hatalom megszerzésére. Nem lesz pardon. Kit fog érdekelni az arany, vagy a coin, ha fejéhez nyomják a pisztolyt? Kit fog érdekelni a demokrácia, ha minden vagyon elveszik? Kit fog érdekelni a jog, ha nem lesz aki betartassa?
Akinek lesz pénze majd megfizeti az őrző védő szolgálatot....de milyen pénz? Miben mérik majd a vagyont? Mennyit ér majd a bitcoin?
Nem olyan egyszerű, mint ahogy az ember elgondolja. Ráadásul nem egy-egy ország fog bajba kerülni, hanem az egész világ, így még hasonlítási alap sem lesz.
valoigaz péntek, 10:58
Előzmény: #11379  szieszta
#11380

Az utolsó mondatoknál vannak szép gondolatok, ezt hasonlóan látom én is, éppen az ilyen manipulálások miatt fog bukni az egész hagyományos pénzügyi rendszer.
szieszta péntek, 10:39
Előzmény: #11377  valoigaz
#11379

Ez a goldman vezér lánya nagyon jó érv, ha jól emlékszem 2017 elején derült ki, hogy befektetett, amit azóta is szívesen ragoznak a coinerek. Hasonló az intézményi befektetők rohamára, ami már el is jött, csak éppen az árfolyam nem bír elérni oda, hol még nem voltak....2017 végén.
Persze a tether pumpa azóta sokszorozódott, most is 33 milliárdos 24 órás forgalomnál jár.A tether virágzása éppen a BTC csúcsrajutása előtt indult, gyönyörű pályafutását ez a grafikon szépen mutatja:
https://www.coinmarketcap.com/currencies/tether/
Ennek ellenére nem tudom mi lesz a jövő, hiszen a pénz világában mára megváltoztak a szabályok. Nem kell jónak lenni, csak az kell, hogy a befektetők elhigyjék, hogy jó. Mivel már a tőzsde nem csak a kiváltságosok játszótere, hanem bárki részese lehet, így minden megbomlott. Ráadásul a központi bankok politikája is egyre inkább háttérbe szorítja  a piacgazdaságot, központilag manipulálva azt.
A közgazdászok fogják a fejüket, mert nem ezt tanulták. Ennek már régen össze kellett volna omlania és még mindig működik. Lehet rosszul tanulták, elavult volt a tananyag? Lehet úgy házat építeni, hogy a tetővel kezdem? 
szieszta péntek, 10:03
Előzmény: #11377  valoigaz
#11378

Ezt a fel- le dumálós szöveget olvasom naponta az összes kisrészvényes topikban. Nagyon jó érv az árfolyam magyarázására, de semmivel nincs alátámasztva.
A legnagyobb forgalmat a robotok csinálják, a coin piacon meg szerintem minimális a robotokon kívüli kereskedés. Egymás között adják veszik, sokszor cégen belül tornázva az árfolyammal, bevonva néha egy kis tethert.
Ha neked van valami árud, amiből jó sok dollárt remélsz, akkor tolod az ellenreklámot? Nekem ez nem életszerű. Igen, ha venni akarsz és alkudni, nem dicséred halálra, de eljön az az idő, mikor te akarsz pénzt keresni vele.
Ezért nem gondolom, hogy ez a stratégia áll fenn.
A coinok meg szuper spekulációs eszközök, nem termelnek pénzt, így csak az árfolyam meglódulásától lehet várni a bevételt.
Vagy gondolod valaki az összeset meg akarja szerezni? Amíg lesz egy is más kézben, csak ostorozni fogja?
valoigaz péntek, 08:59
Előzmény: #11376  szieszta
#11377

Nincs olyan, hogy teli a tank, ez egy rossz példa.
Épeszű ember, ha egy jól menő dologba van benne ami számára jelentős haszonnal kecsegtet, azt inkább lebeszélni próbálja, hiszen a felbeszélésből neki is kára származik. Ahol a konkurencia növekedik ott a profit is csökkenni fog.
Egyre kevesebben adják, ezt mutatja az emelkedő árfolyam is.
A nagyok csipegetik és valószínűleg néha ők is öntik vissza nagyobb tételekben is, hogy elbizonytalanítsák a  kisebbeket és kiszedjék a kezükből a coinokat.
A Goldman vezér lánya is több millió dollár értékben vásárolt be Bitcoinból... a Goldman végig ledumálja, hogy a Bitcoin bukni fog. Szerintem ez is jól mutatja, hogy venni kell a Bitcoint.
szieszta csütörtök, 18:15
Előzmény: #11373  valoigaz
#11376

Azt megértem, hogy egy darabig ledumálják az árfolyamot, de egy idő után, mikor már feltankoltak, mi értelme van.
Ha ez az úriember meg nyakig ül a bitcoinban, természetes, hogy a saját portfólióját fogja fényezni és nem a konkurenciának segít.
Ami a csipegetést illeti, senki nem tudja kik veszik és kik adják. Csak azoktól lehet csipegetni. akik eladják. Itt már csak az a kérdés, kinek lesz a végén igaza.
Persze ne feledkezzünk meg a szabad piacról, ahol úgy manipulálhatják a bálnák az árfolyamot, ahogy akarják.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmMNsnKX5Ms
Ahogy haladunk a hétvége felé, újra pumpálnak egy kicsit, majd a hétvégén az unatkozó befektetők újra megrángatják.
easyrider csütörtök, 16:18
#11375
Ja, és egyesek bizonyítva látják, hogy Adam Back volt Satoshi Nakamoto. Ami van igaz, vagy nem.
easyrider csütörtök, 16:15
Előzmény: #11372  szieszta
#11374
Nem azt mondta, hogy az egész, hanem a centralizált shitcoinok a piramisok. Ezeket ne keverd össze a bitcoinnal, Nakamoto nem azokat találta fel, azokat már a csalók találták ki. Az ethereumot máig egy ember véleménye irányítja, a több ilyen meg még rosszabb, ott konkrétan a validálást is egy cég szerverei végzik, tehát semmi közük a decentralizációhoz és a bitcoinhoz. Erről szól Adam Back véleménye.
valoigaz csütörtök, 16:06
Előzmény: #11372  szieszta
#11373

Lehet több pesszimista cikket is találni azoknak akik célzottan ilyen cikkekre fókuszálnak.
A Goldman is ledumálja, csak éppen a Goldman-vezér lánya vett néhány millió dollárért Bitcoint...
Mit vársz, hogy felbeszélik? Amit a nagyok lebeszélnek azt venni kell, akkor kapod a legjobb infót a vételre amikor sokasodnak a lebeszélések. Látszik, hogy egyre többen hisznek benne és szép csendesen felcsipegetik az eladó coinokat.
Bittcoinnak az ereje éppen a manipulálhatatlanságában rejlik, ez miatt fog egyre magasabbra jutni.
Jelenleg ezerrel nyomtatják a hagyományos pénzeket, vagyonokat lopnak ki az emberek zsebéből, persze csak azokéból akik ezt hagyják.
szieszta csütörtök, 13:55
Előzmény: #11371  szieszta
#11372
szieszta csütörtök, 13:54
#11371
Mikor én mondtam, hogy piramisjáték, Indi mindig háborgott és magyarázatot kért. Itt van egy elismert bitcoiner és nyugodtan kijelenti, hogy piramisjáték az egész. Kérem őt is számonkérni! Ha a többi piramisjáték, akkor a bitcoin is az. Hiszen a BTC-nek is már a nagy részét kibányászták, mikor bevonult a köztudatba.
Ráadásul az ether blokkláncát másra is használják, nem csak a saját maga által előállított BTC számontartása folyik.
Nakamoto egy zseni, az biztos, hiszen kitalált egy olyan alkalmazást, hogy egy olyan rendszert tartok fenn, ami saját maga által termelt elektronikus lábnyomot evidál, óriási mennyiségű áramot felemésztve. És még el is tudja adni ezt valakiknek. Ahogy a mesében: jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is.
https://www.youtube.com/watch?v=hOp8-52NjOg
pfmodibasszaakurvaanyjat- csütörtök, 06:03
Törölt hozzászólás
#11370
easyrider szerda, 21:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#11369
Te valami hülye vagy?
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11368
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11367
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11366
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11365
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11364
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11363
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11362
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11361
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11360
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11359
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11358
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11357
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11356
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11355
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11354
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11353
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11352
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11351
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11350
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11349
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11348
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11347
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11346
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11345
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11344
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11343
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11342
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11341
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11340
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11339
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11338
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11337
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11336
Törölt felhasználó szerda, 20:28
Törölt hozzászólás
#11335
szieszta szerda, 20:27
Előzmény: #11333  valoigaz
#11334

Persze mehet fel is meg le is. De a rizikó benne van. Ha annyira a felfelére akarnának spekulálni, nyugodtan vehetnének bármennyit a garázstőzsdéken, nem kellene közbeiktatni más árut, ráadásul maguk is generálhatnának a felvásárlással hiányt és ezzel árfolyam emelkedést.
A pénzüket forgatni kell, így nem hiszem, hogy a BTC-t spájzolják, rögtön váltják vissza, hogy tudjanak árut "rendelni".
Azt viszont tényleg nem tudom, miért adnak kedvezményt, ha BTC-vel fizetnek, talán nem vonnak le akkora tranzakciós költséget, mint a bankok, vagy a kártya szolgáltatók. Nem tudom azt sem, mennyien fizetnek BTC-vel, gondolom nem sokan, hiszen van sokkal egyszerűbb opció is. Kivéve az a maroknyi ember, akik ebben is kaphatják a fizetésüket és bevállalják.
valoigaz szerda, 18:47
Előzmény: #11332  szieszta
#11333

"Senki sem szeretné 10%-kal olcsóbban eladni az áruját csak azért, mert az árfolyamon bukik."
Ne csak lefelé gondolkodj, fölfelé is
Van ahol még kedvezményt is kapsz, ha BTC.ben fizetsz.
szieszta szerda, 18:34
Előzmény: #11330  valoigaz
#11332
Azt gondoltam, hogy a webshopban nem BTC-ben van megadva az ár és az aktuális árfolyamon van átszámítva és abban is biztos vagyok, hogy azonnal váltják át az aktuálisan feltüntetett pénznemre. Senki sem szeretné 10%-kal olcsóbban eladni az áruját csak azért, mert az árfolyamon bukik. Tehát ez a BTC-s mutatvány jó kis macera a kereskedőknek. Hasonlíthatnám az (erzsébet) utalványhoz , ahol jutalék ellenében tudja csak pénzzé tenni. Persze ha igény van rá, a vevőnek ki kell nyalni a seggét, így bevállalják a kereskedők, de hogy nem örülnek neki, az biztos.
szieszta szerda, 18:25
Előzmény: #11330  valoigaz
#11331

Ha ez a pénzrendszer összeomlik, akkor megy vele az összes coin, meg a kapitalizmus is.  Ez nem olyan egyszerű, mert a gazdaság erre épül. A coinok semmiben sem különböznek a fiat pénztől, hiszen látjuk a nagyon közkedvelt tethert, annyit nyomnak belőle, amennyit akarnak. Ezzel pumpálják a többit, így nem elég, hogy tömhetik bele a felesleges dollárt, de még az is a rendelkezésükre áll.
Senki ne gondolja, hogy a gazdaság összeomlásakor nem fognak fellépni a coinok ellen. Akkor már nem fog kelleni jópofizni a választók lekenyerezése miatt, mivel valami más jön. Nem tudni hogy jobb, vagy rosszabb, de nagyon fájdalmas lesz az átmenet, az biztos.
valoigaz szerda, 16:58
Előzmény: #11329  szieszta
#11330

A webshopban nem a BTC. ára van kiírva, hanem a mindenkori aktuális forint vagy más deviza pl. euró.
A számla teljesítését fizetheted BTC.-ben is amennyiben azzal akarod rendezni a számlát, ez mindig az éppen akkori BTC. árat jelenti, abban a pillanatban amikor a tranzakció létrejött.
Azt meg nyugodtan elképzelheted, hogy a hagyományos pénzügyi rendszerek a végnapjaikat élik, jól jelzi ezt a folyamatos pénznyomda is, amit már le sem tudnak állítani.
Bajban van a fiat-pénzrendszer és össze is fog omlani, ez lehet 1-év akár, de elvergődhet még 1-2 évtizedet is.
szieszta kedd, 20:31
Előzmény: #11327  easyrider
#11329
A webshopban a BTC ben megadott ár fix, vagy csak az átutaláskor tudod meg, mennyit fizetsz?
szieszta kedd, 20:28
Előzmény: #11327  easyrider
#11328

Az LN csak egy szolgáltatás a coinokhoz. Az nem a bitcoin. Hasonló, mintha bankkártyával fizetsz, valaki meghitelezi a tranzakciódat....ha nem tévedek.
Milyen árlistát használnak, mert az látható, hogy percek alatt 10, de akár 20%-os mozgás is lehet az árfolyamban. Ezt a kereskedő viseli, vagy nagyon sokat cserélgetik az árcimkét?
Ha múlt héten vettem egy autót 2 BTC-ért, most 20%-ot buktam rajta? Vagy akinél vettem augusztus 2.-án, délelőtt valamit 1 BTC-ért, az délután már csak 1000 dollárral kevesebbet kapott?
easyrider kedd, 19:22
Előzmény: #11326  szieszta
#11327
Én üzemeltetek lightning node-ot, 1-2 másodperc míg lefut egy kávéházi méretű tranzakció. De eddig csak webshopokban használtam.
szieszta kedd, 17:42
Előzmény: #11325  Tomibá
#11326

Nagyon sok mindenben tévedtem már eddig, nem ez lenne az első. Ez benne van a pakliban. Ahogy Te is a tévedés jogát fenntartod, úgy én is. Ha biztos lennék a bukásban, shortolhatnám is, de nem  vagyok biztos, sőt elképzelhetőnek tartom a a rallyzást is.
A pénzügyi rendszer eltörlése már keményebb dió, azt bizony nem tudom elképzelni sem. Főleg úgy, hogy napi fizetésre alkalmas, de nem nagyon kedvező.
Itt szeretnék megkérdezni Valakit, aki tudja hogyan működik egy kávéházi fizetés, milyen árfolyamon és milyen árlista szerint. Vagy az is lehet, ilyennel senkinek sincs tapasztalata Magyarországon? Meddig kell üldögélni, hogy a "papír pénztárcámból" átfusson egy tranzakció?
Tomibá kedd, 11:44
Előzmény: #11324  szieszta
#11325
Arra azert kivancsi lennek hogy mikor gondolnad azt hogy tevedtel a BTC-vel kapcsolatban?
Mondjuk ha 100eUSD lenne 1 vagy esetleg 1M USD az arfolyam, vagy esetleg ha az uzletek polcain a forint mellett megjelenne a BTC-s ar is?
Mert akar igazad is lehet, de azt se lehet kizarni hogy hatalmasat tevedsz.
szieszta kedd, 07:27
Előzmény: #11323  krida
#11324

Ez teljesen így van, a nagykönyv szerint megkomponálva. A bálnák oda teszik az árfolyamot, ahova akarják, olyan grafikont kreálva, hogy "aki ért hozzá" az továbbra is higgyen benne.
A coin árfolyama csakis a hiten múlik és ha jól zsonglőrködnek, nagyon sok befektetőt be tudnak vonzani az ígéretekkel. Ezernyi youtuber tolja  a reklámot és mivel nagyon sok pénz keresi a helyét, főleg amatőr befektetők százezrei próbálnak a tőzsdén (cointőzsdén is - hiszen az a legegyszerűbb) szerencsét .Így biztosan találnak még újszülötteket, akik beleugranak,nulla tudással és még kevesebb tapasztalattal.
Szerintem a Tesla is hasonló cipőben jár, igaz, ott óriási potenciál van mögöttük, csak nagyon sok a HA.
Az oroszokkal kapcsolatban már látszik, hogy egyeseknek nem tetszik ez a vitézkedés és biztos vagyok benne, hogy több állam is lépni fog. BETILTANI NEM LEHET.....a coviddal kapcsolatban látjuk, hogy mindent lehet, csak ürügy és akarat kell. Természetesen twitteres kijelentésekkel nem lehet szabályozni, de törvényekkel igen. Eddig csak nono-volt a dorgálás és senki nem ellenőrizte. Majd mikor ezekkel menekítik a vagyonokat, majd lesz keményebb hozzáállás is.
krida
krida hétfő, 22:01
Előzmény: #11318  valoigaz
#11323
...mert nem értenek hozzá. Ez a korrekció, mely épp a kitörési pontig ment le, 10.500ig, éppen megerősítette a Bitcoin magyon erős Bull-trendjét! Megyünk fel, buy the dips.
szieszta hétfő, 20:36
Előzmény: #11321  valoigaz
#11322

A forint mögött legalább valami áll, de a legtöbb coin mögött semmi. A bűnözői csoportok meg pörgetik, manipulálva az árfolyamot.
De nem csak a coinoknál van ez, az egész tőzsde egy nagy buborék, hasonlóan az ingatlan piaccal. Nevezhetnénk inflációnak is, ami csak egyes ágazatokat érint.
valoigaz hétfő, 10:56
Előzmény: #11320  szieszta
#11321

Eddig összeomlást vártál.. de hagyjuk.
A forinttal valóban nem szerencsés összehasonlítani, mivel a forint mögött csak egy bűnözői csoport áll.
szieszta hétfő, 10:30
Előzmény: #11318  valoigaz
#11320

Tévedsz, nem várom az összeomlást, csak leírom, amit gondolok. Persze a forintnál is volt visszaesés, de ott van ésszerű magyarázat és nem egy pillanat alatt zajlott le. Itt meg egy coinbáró odacsapott és egy jó kis shorttal újabb milliókat keresett, a semmit nem érő dollárból.
Ezen a piacon az a jó, hogy a bálnák előre tudják, mit fognak csinálni, hogyan manipulálják az árfolyamot, így biztos nyereségük van. A többiek meg csak tapsikolhatnak, ha véletlenül eltalálják azok huncutkodásait.
Az a 10%-os korrekció valószínűleg a pumpa leállítása volt. A robot 12 ezres csúcsra és 11 ezres  alsó limitre volt programozva. Nem sokat szöszmötöltek vele.
Nekem csak az a furcsa, hogy ezt már ezerszer megcsinálták és még mindig van, aki ezt nem látja.
szieszta hétfő, 10:17
Előzmény: #11317  valoigaz
#11319

Azt mindenkinek tudatosítania kell, hogy ez egy szuper spekulációs eszköz, amivel nem ellenőrzött piacon kereskednek. Úgy lehet játszadozni vele, ahogy akarnak. Persze nem én, hanem a bálnák, akik saját garázstőzsdéket tartanak fenn, óriási vagyont összegyűjtve a szolgáltatásaikkal.
Nem kell hozzá kicsi forgalom, hiszen a tether egész mennyiségét naponta akár 10x is megfogatták, de ha megnézzük a   https://www.coinmarketcap.com/ ; kimutatását, még most is minden egyes darabja 3x megfordul naponta. Van még egy ilyen "termék" a világon?
De ha megnézzük a többi csodacoint, legalább a felét minden nap eladják a BCH, nek BSV nek , de a litecoinnak is nagyrésze megfordul naponta.
Természetesen a cikk nem írja, hogy előtte egy hét alatt micsoda szárnyalás volt, persze az ilyen bezuhanás nem mindennapos, kivétel a coinpiac. Ott minden elképzelhető.
valoigaz hétfő, 09:56
Előzmény: #11317  valoigaz
#11318

Ez a cikk kész röhej, összeomlásról beszél egy 10%-os korrekciónál, ami az addigi emelkedés néhány százalékos korrekciója volt. A forint rövid idő alatt gyengült több mint 10%-ot.. ott vajon miért nem beszéltek az összeomlásról? ilyen megközelítéssel az is összeomlás volt.. ja, hogy a vezér nem nézné jószemmel, ha valaki lemerné írni, hogy összeomlott a forint árfolyama.. világos.
Szegény atya a gatyában (Torna-gatya), meg szegény szieszta is évek óta várják az összeomlást mint zsidó a messiást, de ahogy a zsidóknak csak nem akar jönni a messiás, úgy nekik sem jön az összeomlás.
szieszta 2020. 08. 01. 22:47
#11316

Több mint valószínű, hogy az emelkedésnek semmi köze nincs a tether szaporodásához.:-)  Csakis a véletlen műve, hogy 21-e óta rallyzik a kriptopiac, azóta, amióta közel egymilliárd tethert varázsoltak elő.
Jól felpörgették vele a piacot, és már jönnek is a milliós jóslatok. Közben izzanak a robotok, egymás között kereskedve tolva fel az árfolyamot. Hátha sikerül annyira meglökni a szekeret, hogy ráugranak a pénzéhes befektetők, további lendületet adva már a saját pénzükkel.
easyrider 2020. 07. 28. 21:26
Előzmény: #11312  Tomibá
#11313
Fel.
Tomibá 2020. 07. 28. 14:45
Előzmény: #11307  zotyó
#11312
koszi
remelem felkeszultel a kovetkezo 18honapra!
;)
Legyen szep napod!
valoigaz 2020. 07. 28. 08:45
Előzmény: #11309  szieszta
#11311
Mikor omlik össze?
mereszZenesz 2020. 07. 26. 15:34
Előzmény: #11305  Tomibá
#11310
Alakul.... jövőhét érdekes lesz..
szieszta 2020. 07. 25. 22:09
#11309
Szépen szaporodik a tether.Lehet pumpálni. A sok jó hír ellenére már csak a tetherpumpa tartja életben az árfolyamot.
Már csak akkor képes emelkedni, ha varázsolnak hozzá tethert. Méghogy a romlott bankrendszer ellen küzd a kriptoszekta. Rosszabb mint a FED. 2019 elejéől megötszörözték a mennyiségét. Jó kis varázslók vannak.

szieszta 2020. 07. 23. 11:57
Előzmény: #11307  zotyó
#11308

Már robbant is az árfolyam. :-). Még délután jöhet újabb felpattanás, amint indul Amerika. Vagy lezuhanás.
zotyó 2020. 07. 23. 10:03
#11307
"Július 22-én publikált egy nyílt levelet Jonathan Gould, az OCC alelnöke, melyben azt írja, hogy bármely nemzeti felügyelet alá tartozó bank tarthat egyedi kriptografikus kulcsokat bármely kriptodeviza tárcában, ezzel pedig lényegében engedélyt kaptak az országos bankok, hogy digitális eszközöket tartsanak ügyfeleiknek."
https://www.portfolio.hu/bank/20200723/megjott-a-regota-vart-engedely-az-amerikai-bankok-is-foglalkozhatnak-bitcoinnal-442192
mereszZenesz 2020. 07. 17. 18:29
Előzmény: #11305  Tomibá
#11306
Megtörténhet 
Tomibá 2020. 07. 17. 17:42
Előzmény: #11303  Tomibá
#11305
szieszta 2020. 07. 14. 22:31
Előzmény: #11301  Tomibá
#11304
Az utolsó bekezdéshez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a vonalas telefonból is egyre kevesebb van, mégsem aranyáron adják. Egyszer betelik a pohár és szépen leszabályozzák. Valójában mire is használható? Miben jobb? Ez egy divat, amit éppen a központi bankok pénzpumpája tart életben. Mikor kellene az egekbe szöknie az árának, ha nem most, mikor naponta milliárdok keresik helyüket.Tudom, csendben gyűjtögetnek, aztán egymásnak fogják mutogatni. Azért azt tudni kell, hogy ha valaki veszi, más adja. Itt csak az a kérdés, kinek lesz igaza. Főleg mikor a piacon a robotok egymással kereskednek, a forgalom nagy részét azok generálják, összecsipedve  egy kis dollárt.
Tomibá 2020. 07. 10. 15:27
Előzmény: #11302  valoigaz
#11303
Szia,
Coinbase story engem nem igazan erdekel.(nem igazan kedvelem oket).
Kraken-t jobb cegnem tartom.
Bar nem vagyok benne biztos, hogy amcsiban lesz a krypto piacnak a kozpontja, eppen a penzugyi szabalyozasok es eloirasok miatt.
Mar reges regen szabalyozottan lehet kereskedni ill. befektetni BTC-be; olyan "ismeretlen" orszagokban mint Svajc, Svedorszag meg Nemetorszagban is ado mentes a BTC arfolyam nyeresegebol szerzett jovedelem.
Annak nagy jelentosege van hogy a hataridos piac kialakult, mert kulonbozo penzugy strategiakkal aranylag kis kockazattal fix jovedelemre lehet szert tenni...ez valamilyen szinten hosszabb tavon csokkenteni fogja a volatilitast; il. nagyobb penzugyi szereploknek remek lehetoseget teremt.
Ami igazan fontos szerintem, hogy ezek a nagyobb cegek mikor lesznek kepesek legalisan BTC-t birtokolni.
Ehez szabalyozas es eloirasok kellenek ill. olyan piaci szereplok akik ezeket kepesek megoldani, kiszolgalni...
ill. minnel tobb orszagban kellene ezeket az eloirasokat meghozni.
1 peldanal maradva:
Au-ban ahol en elek 5 evvel ezelott csak magan szemely vasarolhatott BTC-t (hivatalosan); kevesebb mint 2 eve mar nyugdij megtakaritasok 1 reszet lehetett ebbe fektetni, ha mondjuk valakinek sajat csaladi trusztje ill. olyan magannyugdij penztara volt ami ceges alapon mukodik.
Mondjuk egy atlagos magan ember meg most sem kerheti, hogy mondjuk a nyugdij megtakaritasanak 1 esetleg 5%-at kryptoba esetleg BTC-be fektesse.
Ha figyelemmel kisered PlanB-t aki 1 Holland penzugyi cegnel dolgozik, akkor lathatod h o is arra szamit, "spekulal" hogy amint a vilagon a nagyobb penzugyi cegek megjelennek a szektorban az jelentosen meg fogja novelni a BTC piaci kapitalizaciojat.
Gondold csak vegig, az egyes penzugyi eszkozok piaci kapitalizaciojat: kotvenyek, reszvenyek, arany, ezust stb.stb.
Apple jelenleg er 1,66Trillio$-t AMZN majdnem ugyan ennyit; erhet-e a BTC ugyan annyit mint az apple ceg vagy az amazon???
miert is ne....
de tovabb megyek, olasz, spanyol stb.stb allamkotvenyt vennel vagy inkabb BTC-t...
es mi lesz akkor ha a covid-19 miatt egyre tobb orszag allamkotvenyei negativ hozammal fognak forogni...
szoval egyre tobben kezdenek majd azon tanakodni, hogy hol talalhatnak aranylag kisebb kockazattal olyan befektetesi lehetoseget ahol a hozam/kockazat meg elonyos....
valoigaz 2020. 07. 10. 13:59
Előzmény: #11301  Tomibá
#11302

Szia! A coinbase tőzsdére készül, ha az amerikai felügyelet is jóvá hagyja. Mit vársz ettől, milyen következményei lehetnek annak, ha a felügyelet engedélyezi a tőzsdei bevezetést?
Tomibá 2020. 07. 10. 13:38
Előzmény: #11300  szieszta
#11301
"A nálam tájékozottabbak azt vallják, hogy a BTC 30%-a is hozzáférhetetlen lehet, de ezzel nem is számoltam."
es ebbol mit akarsz ki hozni???
errol is tobbszor beszeltunk a forumon, hogy nehany millio BTC-hez mar nem lehet hozza ferni mert a tulajdonosok elvesztettek a private key-eket.
Ezekhez soha nem lehet hozza ferni. Van meg kicsivel tobb mint 12% amihez folyamatosan hozza lehet ferni a kovetkezo 120 evben; ill. lehet masoktol vasarolni.
Velemenyem szerint ez a rendszer jova atlathatobb es kiszamithatobb mint a kozponti bankok almokfutasa.
Ha csak kicsit is szamolnal, mar reg ra kellett volna jonnod, hogyha van 1 adott termek amibol x mennyiseg all rendelkezesre; amig olyan dologgal fizetsz erte ami folyamatosan gyorsabban inflalodik ill. egyre tobb all rendelkezesre akkor a jovoben tobbet kell majd fizetned majd ezert...
ehez nem kell zseninek lenni...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek