dimdom

Regisztráció: 2020-11-26 10:24:44

Hozzászólások száma: 271

Utolsó hozzászólás: 2021-04-14 21:26


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 21:26
Elég negatív véleményem van róla és Justin Sunról, morálisan kb nulla az az ember (Tron CEO-ja). 
https://www.youtube.com/watch?v=uMpwlEdzY7k
Emellett több pénze van ethereumban, mint tron-ban. 
Ha még tutira tudnám, hogy dupláznék vele, ha fektetek bele, akkor se érnék hozzá.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 19:36
Ja, ledger vagy trezor.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 19:36
Nem, volt kb 2-4 hét notice az amerikai váltóktól, hogy akkor megszűnik az xrp kereskedés. Addig, talán még utána is kiutalni lehetett. így nem veszett el az xrp. Csak tradelni nem lehet amerikai kereskedőkön / amerikaiaknak nem szolgálhatnak ilyen funkciókkal az egyes váltók. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 17:45
Ja, bocs. Elfelejtettem, hogy a tőzsde felügyelet vizsgálja az XRP-t, hogy követett-e el szabálysértést, ezért a coinbase megszűntette a kereskedését a platformján.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 17:44
Coinbase? Elég ismert, és asszem a mai naptól aztán elég neves is lesz (most lép tőzsdére).
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 17:28
Én a következő eszközöket kisérem figyelemmel:
- ETH, LINK, AAVE, SNX, Comp, Maker, Uni, Sushi, FTT, RUNE, YFI, BNT, DPI, Ethersic DIP, CRV
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 17:26
Attól függ mennyi rizikót vállanál be és, hogy akár hosszútávon is tartanád-e (akár 3-10 év). 
Ha nem nagyon akarsz vele foglalkozni, csak megvenni, akkor BTC, ETH
Ha érdekel a téma és figyelemmel kísérnéd kb minden nap, akkor (saját vélemény):
- Érdemes lehet megnézni mik vannak a DPI indexben (kb mint az S&P500 csak DeFi projektek tokenei vannak) ( https://www.indexcoop.com/dpi ), akár megveheted a DPI-t, ami a kosárban lévő tokeneket tartalmazza, csak ahhoz tudni kell használni az ethereumot és a uniswapot.
-
Talán ami érdekes olvasmány lehet:
https://www.forbes.com/sites/philippsandner/2021/02/22/decentralized-finance-will-change-your-understanding-of-financial-systems/?sh=6689f0415b52
-
Itt leírják, hogy milyen témák mennek a DeFi-ben és azokból a projektekből lehet szemezni. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 21:45
"Enterprise Ethereum is a key infrastructure on which we and our partners are building payment and non-payment applications to power the future of commerce." - mastercard
---
Forrás: https://consensys.net/blog/press-release/consensys-raises-65-million-to-accelerate-convergence-of-traditional-and-decentralized-finance/
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 20:52
Az nem csak trust és nem etf?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 16:17
(Nem én down vote-olgatlak) 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 12:50
Egyébként nem mondom, hogy nem lehet vele hozamot elérni, hanem hogy valaki fundamentalisan értékesebbnek tartja cardanot, mint ethereumot, az egy kicsit érdekes számomra.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 12:33
"Jönnek"
és valaki szerint a Cardano többet ér most, mint az Ethereum. Elképesztő 😆
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 07:41
Mi alapján értékelik?
$8-on nagyobb lenne a market cap-je, mint ethereummak. Miközben az ethereum ekoszisztemaja a legnagyobb, mind fejlesztők, mind alkalmazások szintjén. Eközben Cardanon meg smart contract sincsen.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 19:47
Van egy kis esély, hogy meg idén, de nagyobb, hogy jövő év elején.
Viszont a PoS önmagában nem hoz skálázhatóságot a hálózat számára. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 18:19
És az a szép ebben, hogy még csak a tetejét kapargatjuk az egésznek. Jelenleg az ethereum 15 tranzakciót képes végrehajtani másodpercenként, amely akadályt vet a innováció utjába.
Nagyon várom már, hogy a fejlesztések a következő szakaszokat elérje és ezzel az áteresztőképesség nőjjön: 
15 tps -> 2000 tps -> 120.000 tps -> 500.000 tps. 
(jelenlegi -> 2-6 hónap múlva -> kb 1-2 év múlva -> kb 2-5 év múlva)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 18:13
Amit látok az ethereum ekoszisztémájában, hogy próbálják megépíteni azokat az alkalmazásokat, amik a tradícionális pénzügyi rendszerben megtalálható.
- Kereskedés (tokenek, kriptok, szintetikus részvények...)
- "Bank" (a kripto eszközödet bebírod fizetni egy alkalmazásba, ahol kamatot kapsz rá, mert más az kölcsön veheti)
- opciók létrehozása, kereskedése- biztosítások kötése
- Programatikus hozam keresés, saving accounts
- predikció piacok, ahol lehet fogadni egy egy esemény kimenetelére, mint a 2020-as elnök választás volt. Ennek az a jósága, hogy kitud váltani egy közvélemény kutatást. Pl. az elnök választást a közvélemény kutatók, ha jól emlékszem 90%-os biztonsággal Bidennek itélték, a predickiós piac viszont csak 65%ot adott neki. És láthattuk, hogy végül mennyire szoros volt a küzdelem, így hatékonynak / pontosabbnak lehet mondani ebben az esetben a becslését. (érdekes egy terület)
- supply chain tracking (termékek regisztrálása és követése az ellátó láncban)
- Próbálkozások vannak dispute rendszerek létrehozására
- NFT (alkotások eladása, játékokon belüli tárgyak kezelés...)
----
Ezeknek az az előnyük, hogy egy protokoll (program) kezeli mindezt, aminek átlátható a működése és nincs egy ember, aki önös szándékkal belenyúlhat. Viszont a hátrányuk is az, hogy egy program kezeli, és ha a program nem volt helyesen megírva, akkor azt rosszszándékkal kihasználva kárt okozhatnak a használóiknak. 
Erre talán a biztosítások adnak egyfajta fedezetet, a másik meg, hogy minnél régebben fut egy ilyen alkalmazás és közben nagy értéket kezel, annál jobban lehet ráhagyatkozni, hogy nem található benne valami sérülékenység. Emellett a fejlesztők is folyamatosan fejlődnek és az ismert sérülékenységekre felkészülnek.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 17:42
A legtöbb az részvény szerű dolog. Persze vannak a csupán currency-ként funkcionálók, mint BTC, Zcash, Monero..., amelyek valamely újításokat tartalmaznak (pl monero-t lehet privátul használni, azaz nehéz lekövetni, ki kinek küldött monerot, ellenben bitcoinnal, ahol minden nyíltan követhető, hogy kinek a számláján mennyi btc van és mikor kinek küldött).
--
De szerintem a legtöbb "részvényszerű" dolog. Ami mögött valamilyen termék áll és annak a termék használatához ezzel a tokennel kell fizetned (pl. chainlink, a világban történnő dologról az adott smart contract tudomást szerezzen biztonságos módon, így a chainlink hálózatot múködtetőknek linkkel utalnak).
-
Másik nagy szelete, hogy az adott tokennel rendelkezőknek van szavazati joguk, hogy a termék milyen irányba menjen (maker, uni), vagy a termék által megkeresett profitot valahogy vissza ossza (maker, curve...). 
-
Vagy az ethereum, ahol etherrel lehet kifizetni a tranzakciók végrehajtását, de emellett az ether elterjed az egész ekoszisztémában, mint kollateral, azaz vannak olyan projektek, ahol valamiféle yield-et próbálnak elérni az ekoszisztémán belül és az ehhez lerakott kollateral tulajdonosok kamatot kapnak.
-
De előfurdalnak olyan projektek is, amiknél elkerülhetetlenül beépült a tokene az alkalmazásba (bancor).
----
Persze, hogy voltak olyan projektek amik eltűntek.  És lesznek is. Nagyon sok lehúzós projekt van, ami csak valamit ígér, de közben meg az volt a célja, hogy az emberek pénzével lelépjenek. (pl. bitconnect)
-
Viszont akadtak olyan projektek, amik akkoriban jó ötletnek tűntek, de később valamiért nem valósultak meg, pl. jogi szabályozásokba ütköztek (DMG). Vagy csak szép lassan érdektelenné váltak (EOS kezd erre a szintre lépni). Vagy a piac már mást tart értékesnek, így tovább fejleszteni felesleges volna (Szerintem ilyen lesz az ethereumon az OMG)...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 10:06
"mindenki azt a "tuti" ajánlja amiben  ő maga is benne van. ez pszichés! szeretné hogy a befektetése jól süljön el, ezért azt fogja ajánlani."
- Nem teljesen, azt is figyelembe kell venni, hogy az ajánlott projektek mennyire állnak stabil lábakon és fundamentálisan mennyire erősek. Pl. ethereum fundamentálisan nagyon erős, az ethereum foundation rendelkezik annyi tőkével, hogy kutató és fejlesztő csapatokat támogasson (lásd a lentebb linkelt sharding cikk iránti kutatás és a kliensek fejlesztése)...
-
Meghát ott van, hogy ki mit vízionál egy-egy projekt lehetőségeibe. Pl. én bitcoint annyira nem tartom nagyra, egy SoV, nagy likviditással rendelkezik és kb ennyi. 
Viszont ethereumot úgy látom, hogy az emberiség számára egy átláthatóbb és igazságosabb új pénzügyi rendszer alapja lehet. Persze ezzel nem ért mindenki egyet, szóval ez ilyen.
-
Abban viszont egyetértek, hogy bármilyen projektet érdemes megvizsgálni egyénileg, nem szabad minden jött mentnek az felhozott projektjébe beleszállni, ez alatt értsd amiket én is írtam.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 07:52
Nekem a "duplázási lehetőségek" keresése helyett inkább azok tetszenek, amik hosszútávon értéket képviselnek az egész ekoszisztéma felé. Ez az érték megjelenhet az árukban is.
Amiket én figyelemmel követek:
- Ethereum
- Chainlink
- Uniswap, Bancor, Sushiswap, Curve
- Synthetix, UMA
- AAVE, Compound, Maker
- Yearn Finance
- Ethersic DIP
- Bitcoin
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2021. 04. 07. 21:10
Vannak akik mögött cégek állnak, de nagyon sokan vannak, akik csak egy ötlet köré csoportosult emberek, akár különböző részén a földön. Van olyan projekt, ami mögött néhány fiatal áll (18 év alattiak), és a projekt legitimnek mondható.
---
Innovációt úgy értem, hogy valami legitim újfajta projektet fejlesztenek. Pl. ethereumon a makerdao, aave, synthetix, bancor/uniswap... De maga az ethereum is egy innovatív dolog.

friss hírek További hírek