'extra-profit-adó lassan eltűnik.' Egyrészt a szakmában nagyon kevesen várják, hogy eltűnik mondjuk 2026-ban. Másképp ha marad, simán lehet a kulcsokon úgy csavarni, hogy a CIG rosszabbul járjon. Személyes bosszú sok mindenre képes.
Az Alkusz megy a tőzsdére..... ott nem várható semmi rossz.....CIG tulaj nagy részben az Alkusz......Az osztalék nagyobb része az Alkusz-é......extra-profit-adó lassan eltűnik......Jön a Q1....... sok sok pozitív jel..... u.i.: ha lesz 30 Ft. az osztalék alapesetben vállalható......kompenzálja majd az emelkedés......
Ma OV újabb adócsökkentésről posztolt, szerintem nagyon érzik, hogy közeleg a vége, ezt az inflációs szintet nem lehet megúszni nem véletlen, hogy előre bejelentették, hogy 9-10% lesz az élelmiszerát infla márciusban és akkor majd lehet örülni a tényleges 8.5%-nak (ami mondjuk lesz), hogy lámlám, hatnak az intézkedések. Előre menekülés, de innen szerintem már nincs visszaút. Csak a CIG-et féltem, nagyon.
Nekem érthetetlen hogy miért kell ez a hitel. Mára olasz kitettség le csökkent, a még élő szerződésekre meg azóta csak rendelkeznek valós viszontbiztosítsssal?!
Viszont a 2,6 milliárd mellé ha Q1-ben lenne még ~1,5 milliárd, abból ~36-37Ft osztalék simán kifizethető lenne. Eredménytartalékhoz nem nyúlnak, kelleni fog az majd másra.
De hiába van 20 milliárd az eredménytartalékban, ha a kasszában 2,6 milliárd van csak. Amúgy jelen esetben az IFRS 17-re történő átállás miatti kötelező átértékelések miatt lett ennyi az eredménytartalék. Annak nincs cash oldala, azt kifizetni jelenleg nem lehet. Különben nem kéne az olasz meló miatt a Hunagikumos hitel.
A Marcit rég lekellett volna cserélni. Az a baj, hogy ilyen 10 környéke lesz a teteje, kérdés mire csorog le ha lecsorog, meg a nemzetközi helyzet érint minket hatványozottan.
CIGPANNONIA kitartók