2023/B államkötvény esetén most 11.58%-os éves kamat szerepel változó kamattal. Ennél mi alapján számítják a kamatot bubor, és 3 havonta változik? Illetve ha nem tbsz-re veszem akkor 15% kamatadóval kell számolnom?
Ezen már én is agyalok. Februárban lesz forduló, az még fél év 6,6%-kal, ennél már van jobb DKJ is és lesz is, mert a valódi inflációt még nem láttuk, a tetejét meg főleg nem.
sziasztok MÁK Webkincstárban már jó pár napja nem tudok venni D230419 sorozatszámú 8.53% hozamú diszkont kincstárjegyet... Valakinek sikerült esetleg ebből vagy más sorozatszámúból vennie?
Hat az jo hosszu ido. Volt K&Hnal is PMAPom, megkerdezte a telefonos premium banki call centeres, biztos tudom vallalni a 2027es kifutasi idot? Tisztaban vagyok a lejarattal? Na azota nem erdekelnek ezek a hosszu lejaratok
Én megtartanám. Fél év múlva már kezdődik a valószínűsíthetően 10% feletti éve. (Kivéve a 2024/J, ott az Egyház azonnali eladást javasol, mert még meg sem kezdődött benne az 5,1-es bázissal számolt év) Dícsértessék.
lAP Plus papirt cserélnék infláció követőre . Van 4 és 6 éves lejáratú . Mindössze két évben gondolkodom. A 4 éves kamat prémiuma 0,75% a 6 évesé 1,5% . Jobban járok ha 6 éveset veszek, mert mindkét esetben 99% a visszavásárlási ár ? Koszi ha valaszolsz!
Nem értem ezt a szar webkincstárt, miért nem bírnak egy "Csak készleten" pipát betenni a szűréshez, ha már nem írják ki az elérhető darabszámot. Úgyis mindenki végig kattintja az összeset, csak feleslegesen terhelik a rendszert
Igen, ennek figyelembe vételével kell dönteni. Ha valamiért HUF-ban akarsz megtakarítani, költségmentesen, kockázatmentesen, szja mentesen, akkor ezek a hozamok/kamatok nem olyan rosszak. Sokkal jobb, mint a párnaciha, vagy a bankbetétek 99%-a.
Igy van. Semmi sem kotelezo. Lehet lakast venni 1millios nm aron, vagy eurot 400on. Vagy aranyat 1800dolcsin. Vagy "ocso" reszvenyeket kockazattal. 0%os kamatnal itt zengte a forum neki eves szinten milyen 10% eves tozsdei eredmeny Most van szja mentesen, nem jo
Sziasztok! Nekem most sikerült webkincstáron vásárolgatnom... DKJ-t vettem októberi lejárattal, szerintem még nem ért véget a kamatemelés... de már a 2023 nyári lejáratú is jól néz ki... Hathor, te milyen papírokat vettél?? Köszi, Rray
Köszi, szerintem 13-15% ig elmegyünk jegybanki alapkamat fronton, ősznél távolabbi lejáratot nem biztos, hogy érdemes venni.... 2023/C állampapír lehet még jó, a PMÁP-nál a kérdés, hogyan fog átárazódni februárban...
Lehet, de akkor durvát beemel az MNB és lesz DKJ 10% feletti hozammal októberben... én nagy tételben nem mered devizát venni innen lehet könnyen 360 is... Ma vettem szept 21 lejaratu DKJ t 8,26%, os eves hozammal, most nem rossz sztem
Sziasztok! K2023/15 egyéves magyar állampapírom hozama 2 hét különbséggel több, mint a felére esett, valaki tudja, hogy ez miért lehet? Eddig szépen napról napra nőtt a visszavásárlási érték, de most bezuhant… nem igazán értem, hogy miért. Köszi előre is!
"Kivéve a 2024/J, ott az Egyház azonnali eladást javasol, mert még meg sem kezdődött benne az 5,1-es bázissal számolt év" Mi az alternatíva? 2024 szeptemberi lejártig lesz neki egy 6,6% és egy 13-14% körüli éve, ami átlagban 10% fölött van - ami a piaci kamatot egyelőre űbereli, és ezen felül még az 1% visszaváltási "büntetést" is ki kellene termelnie a váltásnak.
2024/J-t én is dobtam, nem éri meg tartani. MNB még nem ért a kamatemelés végére, a java csak most jön az infláció bedurranásával a rezsi elengedése miatt. Olyan 20% feletti kozmetikázott infláció lesz szerintem, mint a huzat.
Eurhuf topikban írtam a pénzpiaci alapok feltámadásáról. Kicsit kevesebbet hoz, mint a dkj, illetve adózik ugyanakkor T napos visszaváltás. Abszolút rugalmasság. A heti, havi, negyedéves hozam azonnal Euróra váltható. Kinek mi az ingerenciája. Hozam adó után 7% körül. Csak egy alternatíva
A júliusi inflációs adatok azt is jelzik, hogy továbbra is nagyon erős átárazódási folyamatok zajlanak a gazdaságban és az adatok egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy az MNB-nek határozottan tovább kell haladnia a monetáris szigorítás útján. Erre a piac is számít, hiszen a határidős kamatláb-megállapodások a következő 3 hónapra azt árazzák, hogy rövid bankközi kamatok 13% környékére fognak emelkedni, azaz az MNB a mostani 10,75%-os alapkamatot még érdemben fogja emelni.
Az Allampapirok mindig utolag araznak, elozo evi inflacio utan. MAP+ es PMAP elore adott elozo evi inflacio felett. Ev elejen indult el az inflacio, amit jovo evben fog arazni a PMAP, es meg akkor is 9%ot fizet majd par ev mulva, ha 4-5% lesz abban az evben az infla. Ezt el kell fogadni. Jo lenne elore megkapni, de ezt tudta mindenki, aki vette
A kérdés az, hogy ki tudják e majd fizetni....lehet, hogy csak nyomtatással. Az meg akkor , mint halottnak a csók. Egyelőre mindenki bízik a magyar államban, piacok, lakosság, (nekem is van) , de múltkor számolgattam és azért a kamat teher atarazodasa egy recessziós környezetben...Csak esszel a magyar állampapírokkal is. Diverzifikálni futam időben főleg. Jövő évben recseghet ropoghat az álomkassza. Uniós pénzek elmaradásába belegondolni nem merek. A fogyasztás meredek visszaesése az inflációs környezetben már elkezdődött...nehéz lesz a lyukakat betömni.
Tudom, hogy a PMÁP utólag jobb lesz (kivéve,ha marad a magas infla és nem kerül csökkenő pályára.) Az más kérdés, hogy ezt az irdatlan sok kamatot ki fogja-e tudni fizetni az állam.
Nyilvan. Ha gind lesz, mindenben lesz. Lakasra sem lesz akkor penz, ha haboru lesz akkor az lesz a baj. Mindig van kockazat. Okosok azt mondjak, itt nem lesz csod, mert az IMF segit. Meg a csodos gorogoket sem hagytak becsodolni. Ott is teptek a gorog allamkotvenyeket, tsakoltak a befektetok. 750es CDS felarnal sem volt itthon csod Gyurcsany bankcsod paranal, jott IMF, es penzt is lehet nyomni
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.