Eurhuf topikban írtam a pénzpiaci alapok feltámadásáról. Kicsit kevesebbet hoz, mint a dkj, illetve adózik ugyanakkor T napos visszaváltás. Abszolút rugalmasság. A heti, havi, negyedéves hozam azonnal Euróra váltható. Kinek mi az ingerenciája. Hozam adó után 7% körül. Csak egy alternatíva
2024/J-t én is dobtam, nem éri meg tartani. MNB még nem ért a kamatemelés végére, a java csak most jön az infláció bedurranásával a rezsi elengedése miatt. Olyan 20% feletti kozmetikázott infláció lesz szerintem, mint a huzat.
"Kivéve a 2024/J, ott az Egyház azonnali eladást javasol, mert még meg sem kezdődött benne az 5,1-es bázissal számolt év" Mi az alternatíva? 2024 szeptemberi lejártig lesz neki egy 6,6% és egy 13-14% körüli éve, ami átlagban 10% fölött van - ami a piaci kamatot egyelőre űbereli, és ezen felül még az 1% visszaváltási "büntetést" is ki kellene termelnie a váltásnak.
Sziasztok! K2023/15 egyéves magyar állampapírom hozama 2 hét különbséggel több, mint a felére esett, valaki tudja, hogy ez miért lehet? Eddig szépen napról napra nőtt a visszavásárlási érték, de most bezuhant… nem igazán értem, hogy miért. Köszi előre is!
Lehet, de akkor durvát beemel az MNB és lesz DKJ 10% feletti hozammal októberben... én nagy tételben nem mered devizát venni innen lehet könnyen 360 is... Ma vettem szept 21 lejaratu DKJ t 8,26%, os eves hozammal, most nem rossz sztem
Köszi, szerintem 13-15% ig elmegyünk jegybanki alapkamat fronton, ősznél távolabbi lejáratot nem biztos, hogy érdemes venni.... 2023/C állampapír lehet még jó, a PMÁP-nál a kérdés, hogyan fog átárazódni februárban...
Sziasztok! Nekem most sikerült webkincstáron vásárolgatnom... DKJ-t vettem októberi lejárattal, szerintem még nem ért véget a kamatemelés... de már a 2023 nyári lejáratú is jól néz ki... Hathor, te milyen papírokat vettél?? Köszi, Rray
Igy van. Semmi sem kotelezo. Lehet lakast venni 1millios nm aron, vagy eurot 400on. Vagy aranyat 1800dolcsin. Vagy "ocso" reszvenyeket kockazattal. 0%os kamatnal itt zengte a forum neki eves szinten milyen 10% eves tozsdei eredmeny Most van szja mentesen, nem jo
Igen, ennek figyelembe vételével kell dönteni. Ha valamiért HUF-ban akarsz megtakarítani, költségmentesen, kockázatmentesen, szja mentesen, akkor ezek a hozamok/kamatok nem olyan rosszak. Sokkal jobb, mint a párnaciha, vagy a bankbetétek 99%-a.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.