Nyilvan. Ha gind lesz, mindenben lesz. Lakasra sem lesz akkor penz, ha haboru lesz akkor az lesz a baj. Mindig van kockazat. Okosok azt mondjak, itt nem lesz csod, mert az IMF segit. Meg a csodos gorogoket sem hagytak becsodolni. Ott is teptek a gorog allamkotvenyeket, tsakoltak a befektetok. 750es CDS felarnal sem volt itthon csod Gyurcsany bankcsod paranal, jott IMF, es penzt is lehet nyomni
Tudom, hogy a PMÁP utólag jobb lesz (kivéve,ha marad a magas infla és nem kerül csökkenő pályára.) Az más kérdés, hogy ezt az irdatlan sok kamatot ki fogja-e tudni fizetni az állam.
A kérdés az, hogy ki tudják e majd fizetni....lehet, hogy csak nyomtatással. Az meg akkor , mint halottnak a csók. Egyelőre mindenki bízik a magyar államban, piacok, lakosság, (nekem is van) , de múltkor számolgattam és azért a kamat teher atarazodasa egy recessziós környezetben...Csak esszel a magyar állampapírokkal is. Diverzifikálni futam időben főleg. Jövő évben recseghet ropoghat az álomkassza. Uniós pénzek elmaradásába belegondolni nem merek. A fogyasztás meredek visszaesése az inflációs környezetben már elkezdődött...nehéz lesz a lyukakat betömni.
Az Allampapirok mindig utolag araznak, elozo evi inflacio utan. MAP+ es PMAP elore adott elozo evi inflacio felett. Ev elejen indult el az inflacio, amit jovo evben fog arazni a PMAP, es meg akkor is 9%ot fizet majd par ev mulva, ha 4-5% lesz abban az evben az infla. Ezt el kell fogadni. Jo lenne elore megkapni, de ezt tudta mindenki, aki vette
A júliusi inflációs adatok azt is jelzik, hogy továbbra is nagyon erős átárazódási folyamatok zajlanak a gazdaságban és az adatok egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy az MNB-nek határozottan tovább kell haladnia a monetáris szigorítás útján. Erre a piac is számít, hiszen a határidős kamatláb-megállapodások a következő 3 hónapra azt árazzák, hogy rövid bankközi kamatok 13% környékére fognak emelkedni, azaz az MNB a mostani 10,75%-os alapkamatot még érdemben fogja emelni.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.