Izgalmas téma, kb. senkit nem érdekel. :) Ami külön pikantériája még az egésznek, hogy a neki csontig benyaló Ibiza Nudli zajecet is tiltással fenyegette, pedig tegnap biztatta, hogy tiltson ki onnan mindenkit. :)))
Nos, ha már a lisztes cenzúrázott odaát, ezt írtam neki: "Nevezd át inkább Hathor állampapír topicjára, amibe csak a tiéddel egyező vélemények kerülhetnek, más nem. Sőt, eltérő vélemények egyenesen kizárva a topicból is. Gratulálok! Szánalom a köbön. Tilthatsz."
Hathor cenzor lisztkirály gyógyszere megint elgurult odaát. Megint tiltással fenyeget többünket, sokadjára. Továbbra sem hajlandó elfogadni azt, hogy nem minden szép és jó, egyre több az állampapír árnyoldala. Azt pedig, hogy többünket kettős mércével moderál olyanért, amit mások is beírnak, bizonyítja, hogy elfogult és teljes mértékben alkalmatlan a topic moderálására.
Álampapírt állampapírral akartam hasonlítani a hasonló kockázat miatt. Igaz viszont, h egy usa vállalati kötvény etf csak elméleti szinten kockázatosabb mint a magyar állampapír és sokkal többet hoz.
" Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen." - " elvárta...." Felvilágosíthatnál minket, hogy ez a Rákosi korszakban mit jelentett?
Nem kell beérniük, a vállalati kötvényekkel kb. a kétszeresét is el lehet érni. A vállalati kötvény alapok teljesítményét nézegetve,én legalábbis ezt szűröm le.
Ma folytattam a Magyar Állampapír állománycsökkentő játékot. Fogy a forint, nem éppen olyan ütemben, ahogy szeretném most már, látva ezt a rettentő nagy forint erőt, de csökken a forint állomány.
"Lényege, hogy az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente kb. az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, ezáltal segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsönért nem kamat járt,[forrás?] hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik kisebb vagy nagyobb nyereményben részesültek, esetleg a kötvény névértékét kapták csak vissza. (Akadt kamatozó kötvény is, de kevés.)"
Két hozzászólás tőlem, kicsivel több mint egy évvel ezelőttről. Kicsit másképp alakult, mivel a dollár lassabban emelkedett mint az euró és abban volt magasabb a kamat,ezért abból gyűjtöttem többet,de ez az iránymutatás helyességén nem változtat, az árak előre való pontos meghatározásában amúgy sem hiszek. "Boby 2023. 06. 23. 15:04Előzmény: #4045 Boby#4046"Elsősorban euro, másodsorban dollár."Szerintem egy éves időtávon 10-15% simán van bennük, + kamatok. 0 0 Válasz erre Boby 2023. 06. 23. 15:01Előzmény: #4042Törölt felhasználó#4045Továbbra is azt gondolom, hogy Magyarországon rövid papírok hosszú távon. Szerintem akkor sem hibázok, ha továbbra is tartom ezeket az alapokat. Szerintem a hozamcsökkenés csak átmeneti ( idő távot nem tudok), nem természetes úton, nem azért következett be mert pozitívan változott volna a magyar gazdasági helyzet,hanem a kormány kényszerítő intézkedései okán. Idővel ismét előtérbe fognak kerülni a gazdálkodással kapcsolatos problémák, bizalmatlanság. Ha mégis eladnék, akkor deviza. Elsősorban euro, másodsorban dollár."
Dollár brutál. 2 hónap alatt forint 12%-ot gyengült a dollárhoz képest. De van fasza magyar állampapír most 6,5% körül +/-0,5%. Komoly gondok lesznek itt jövőre, ha nem fogják meg a forintot jobban.
Nem értek a csártokhoz,de úgy két hónap alatt olyan nagy volt az emelkedés (kb.350-390), hogy lassan aktuális lesz egy korrekció, vagy rosszul gondolom!?
Akkor mára felírom, hogy 393! Nem vagyok önző,nem akarom, hogy a következő 365 napban, mindennap 3 forintot emelkedjen az usdhuf,mert akkor egy év múlva 393+(365*3)=1488 forintba kerülne egy dollár ☺️
A finanszírozást egyre égetőbb kérdés lesz..a lakosság nem fog/tud finanszírozni, a piacra kötvénnyel nemermek kimenni forint alapon már jó ideje. A DKJk elkezdtel besulni. A deviza eddig mműködött.Ha elindulás egy lakossagi kivonás, annak nagyon csúnya vége lesz. Jól látható, hogy a lejatatokat
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241121/negyhavi-csucsra-emelkedtek-az-amerikai-kamatok-724766 Úgy látszik egyelőre nem kell elkapkodni az usa hosszú kötvények vételét, ugyanakkor a dollár tartósan erős maradhat. Ha így lesz, a magyar piaci hosszú hozamok brutál emelkedés (árfolyam esés) előtt állnak, ahogy usdhuf is, ez esetben pedig már most kuka a jövő évi költségvetés. A kiadások nőni fognak, miközben a gyenge, lassan növekvő hazai gazdaság miatt a bevételek csak lassan követik, ha egyáltalán követik majd a kiadások növekedését. Érdekes év lesz a következő. Egyelőre teljesen ellentétes folyamatokat kezdett árazni a piac, mint a választás előtt. Ha az usdhuf jövőre csak 10%-ot emelkedik,a lakossági állampapír megtakarítások brutál értékvesztést fognak elszenvedni amire a kiáramlás miatt mindenképpen reagálnia kell majd valamit a pénzügyi vezetésnek. De egyelőre várjuk meg Trump hivatalba lépését és konkrét intézkedéseit!
Már megint sértődött kisgyereket játszik, szerinte kötekedtünk megint és oda a topicja megint miattunk, megint nem állampapír a téma. Teljesen elgurult a gyógyszer.
"Így zajlik a PedoFideszes országjáró lakossági fórum, amikor rosszul szűrik meg a közönséget és olyan is bekerül, aki felteszi az eurós kérdést 2010 és 2024-es árfolyamon." Hathort meg a topikját, pont ugyanez a mentalitás járja át.
Ez nem reprezentatív, mert az ilyen nem nyilvánosan meghirdetett rendezvényekre a seggnyaló tábor megy el javarészt és azok, akik függnek a párttól + a pereputty. A kérdezőt is Font Sándor hívta, ez el is hangzik a videóban, csak lyukra futottak, mert azt hitték, hogy meg tudják szűrni a közönséget rajongókra. Nem sikerült, de ez nem baj. Legalább lett róla videó, hogy miként működik a fideszes demokrácia. Kínos kérdésre nem válaszol, sőt, közönségszavazás van róla. Szánalmas. Komcsi fidesz utolsó rúgásai, mennek lefelé már a lejtőn, innen nem vezet fel már út.
Számold meg ki akarta hallani és ki nem a kérdést. Ebből meg is becsülhető a 2026-os választási eredmény.... Siralmas, de nem gond, mert lesz ez még rosszabb. https://www.youtube.com/watch?v=R4SGM5J2OrE
Így zajlik a PedoFideszes országjáró lakossági fórum, amikor rosszul szűrik meg a közönséget és olyan is bekerül, aki felteszi az eurós kérdést 2010 és 2024-es árfolyamon. Látható a sok, propagandával elhülyített nagyrészt nyugdíjas reakciója. Fel sem fogják, hogy miről szól a kérdés és azt, hogy emiatt drágább minden a boltokban, emiatt ér egyre kevesebbet a nyugdíjuk, erre felteszik a kezüket megvédve a kérdés elől megfutamodó Ifj. Lomniczi Zoltánt Font Sándor asszisztálása mellett. https://www.youtube.com/watch?v=JIgSrpxcqpY
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.