Akkor itt valami gond van, ha visszatartják a perselypénzt. Filléres jóváírásról értesítettek hét számjegyű összeg után. A fizetendő kamat most 6,35% lenne, ha jól számolom.
Rajtam kívül más is gondolkodik azon, hogy eladja a pmáp papírokat és 3 hónapos dkj-t, vagy másik rövid lejáratú kötvényt vesz helyette? Ki mit gondol erről?
Be van állítva nálam, hogy 1 nappal előtte küldjön értesítést. Ez tegnap megtörtént, majd szintén tegnap, de már du. újabb értesítés a jóváírásról is. Furcsa, de így történt, nem telefonáltam utána, az összeg stimmelt.
Dícsértessék az Úr. Ma lenne esedékes a 2026/I kötvény kamatfizetése, de semmi értesítést sem kaptam arról, hogy ez megtörtént. Sőt ami gyanakvásra is ad okot, tegnap kaptam egy üzenetet, hogy jóváírtak a számlámon egy jégkrém árát, 2026/I ből, egy nappal a kifizetés előtt. Más is járt hasonlóan?
Bocs. a válasz itt van a cikkben is: "Az mennyire cél, hogy minden lakossági terméknek nagyjából hasonló legyen a kamata? Elképzelhető mondjuk a MÁP+ kamatának emelése?Nem került szóba, most nincs ilyen tervünk."
Köszönöm a válaszaidat. A belinkelt cikkek szinte mindegyikét már korábban olvastam. Úgy tűnik ha folyamatosan gyengül a forint és marad a magas infláció az eurozónában a PEMÁP akár még 3 évre is jó választás lehet.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211202/a-fed-beismerese-miatt-mostantol-az-ekb-nak-is-nagyon-oda-kell-figyelnie-hogy-mit-mond-514066 "A fogyasztói árak novemberben történelmi csúcsot döntöttek az eurózónában, 4,9%-os volt az áremelkedés. A maginfláció is 2% felett van. A jegybank inflációs célja 2%. Az EKB ugyanakkor eddig következetesen úgy érvel, hogy a magas infláció átmeneti, és egyelőre nem látszik, hogy középtávon tartósan elérné a 2%-os célt az eurózóna átlagos áremelkedése (alulról, persze)." "Az EKB az idei évre 2,2%-os, jövőre 1,7%-os, 2023-ra pedig 1,5%-os inflációt prognosztizál. Ez még egy szeptemberi előrejelzés volt, amelyet a decemberi ülésen borítékolhatóan felfelé módosít majd a jegybank - a legfontosabb a jövő évi és a 2023-as cél lesz, mert láthatjuk belőle, hogy az EKB milyen dinamikával számol." Tekintettel arra hogy az EKB nem akar kamatot emelni vagy visszafogni a kötvényvásárlást érdekes lehet a jövő. Már most 4.9% ez eurozóna inflációja ki tudja mi lesz később.
Most hogy a rekord infláció és a folyamatos garantálható forintgyengülés miatt a MÁP+ és a PMÁP is felejtős lett, érdemes belevenni a PEMÁP csodába, vagy van valami egyéb minimális kockázatú EUR befektetés ami sokkal jobb mint ez?
A legnagyobb veszteséget a forint értékvesztése fogja jelenteni a forintban takarékoskodóknak. A jövőben ki kell csengetni a letelepedési kötvények befektetőit is, ők azok akik biztos, hogy kiveszik a pénzüket kamatostól és nem fektetik újra ide. Az állampapírok kamataira, néhány év múlva több mint 3000 milliárdot kell kicsengetni + kifizetni azokat akik nem fektetnek itt be újra. Rengeteg minden látszik még a jövőben amelyek több ezer milliárdba fognak fájni... Szerintem nagyon elrontották és ezt a forint árfolyamában/értékvesztésében fogjuk látni. A választásokig tartani próbálják a forint értékét, persze ez sem biztos, hogy sikerülni fog nekik, utána viszont záporozni fognak a pofonok a forintra.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.