Nem szar, csak értelmetlen! Ilyen rövid szakaszt nem lehet ezen az időtávon mérni, vagyis lehet, de nincs értelme! Egy gyertya lecsaphat két ellenállást is egy jó napon...:)) így lottózni kéne, hogy eltaláld. Emlékszel, nem lottószám, hanem környéke, sáv! Nem tudod így lekereskedni! Ha ilyen rövid távon gondolkodsz, mérsz, akkor 60, 30, vagy 15 percesen szerkeszd és figyeld! Kiválasztod az összes nagyobb hullámot, befibozod és figyeled a korrekciót! 😃 Visszamenőleg napos időtávan a legjobb, mert az eredményt is látod, ahol kiválasztasz egy hosszabb szakaszt, vagy inkább trendet! Ne nagyítsd ki, mert nem fér bele😃😃
A 103 mrd-os adózás utáni eredmény bőven meghaladja az elemzői konszenzusos 60 mrd-ot. A korrigált eredmény pedig ott van a 150 mrd-os sávban. Vagyis az OTP 22-ben rendre hozta negyedévente a 150 mrd környéki eredményt, csak valami mindig lecsökkentette ezt. Leírás az első negyedévben, extra profit adó a másodikban, valami izé a negyedikben. Előbb utóbb csak lesz olyan, hogy nem lesz extra kiadása. :) . Ezzel az erdménnyel - faékmódszerrel számolva - 8,86-os p/e érték adódik 10 600-as árfolyamnál. Mondhatni korrekt. . Így viszont továbbra is áll, hogy a májusi gyj idején az év/év alapú nyereség bőven 400 mrd fölött lesz amihez majd 14k-s árfolyam tartozik hasonló p/e értékkel számolva. . Szóval mikor is kezdődik a felhajtás?
Szerintem nem megy le, hanem fel kb. 10.800-ig. A 85%-os forgalom amit vártam eddig teljesül és a napon belüli ármozgás is. Persze lehet, hogy tévedek, mert túlságosan beégett az agyamba amikor legutóbb ilyen napot láttam és sokat kerestem utána. A jelentés közelsége zavarhatja a jövőt.
ERSTE: Az OTP március 10-én hajnalban teszi közzé negyedik negyedéves jelentését.Az első és a második negyedévet követően ismét visszatérhetnek a negatív egyszeri tételek. A negyedik negyedévben 45 milliárd forint egyszeri költség keletkezhetett, elsősorban a jelzálog és a KKV hiteleknél előírt kamatstop szabályozás miatt. Ennek eredményeként jelentős különbség lesz az adózott eredmény és a korrigált eredmény között. Míg a számviteli adózott eredmény 103,8 milliárd forint, addig a korrigált eredmény 148,8 milliárd forint lehetett.A deviza hatások ezúttal valószínűleg nem befolyásolták jelentősen az eredményt, és a harmadik negyedévben elkönyvelt jelentősebb egyéb bevétel sem ismétlődik meg, így a bevételek elmaradhattak az előző negyedévitől. A hazai magas alapkamat több okból sem növeli az OTP kamatbevételét. Egyrészt a bank a likviditás nagy részét fix kamatozású kötvényekben tartja, másrészt a hiteltermékek jelentős részére kiterjed a kamatstop intézkedés. Harmadrészt a vállalati betétek gyorsabban árazódnak át, mint a vállalati hitelek. Ennek ellenére az előző év azonos időszakához képest jóval magasabb lehetett a bankcsoport nettó kamatjövedelme. A nettó díj- és jutalékbevétel év/év alapon jelentősen, negyedév/negyedév alapon viszont csak mérsékelten növekedhetett.A működési költségek év/év és negyedév/negyedév alapon is számottevően emelkedtek. A kockázati költségek (céltartalékképzés) éves és negyedéves összehasonlításban szintén emelkedhettek. A fentiek együttes hatásaként a várt 177 milliárdos adózás előtti eredmény az előző negyedévi rekordtól elmaradhatott, de a tavalyi negyedik negyedévhez képest még így is 20% lehetett a növekedés.
OTP részvényesek ide!