Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 2026. 04. 16. 11:18
Korábbi eset idén. Háziorvos elküldött laborba. Kerületnél nulla időpont volt fenn az egészségablakban. Nulla, az idők végezetéig, egy sima vérvételre.
Mikor mentem utána, jeleztem ezt a háziorvosnak, mondta, hogy már több pácienstől ugyanezt az infót kapta.
A szervezés egyszerűen kritikán aluli szintre süllyedt.
FR73 2026. 04. 16. 11:14
Előzmény: #658  Spiller
Nem azonnal nem.kaptam időpontot, hanem egyáltalán. 
Spiller 2026. 04. 16. 11:13
Előzmény: #655  FR73
ausztriában németországban angliában  sem kapsz azonnal időpontot, sőt.  De mit mond feljebb  aranykavics?
"Hívőket nem bántjuk meg a hitükben, ha a társadalomra nem veszélyesek és ők már nem azok. Itt racionális érvelésnek nincs helye."  
ez így van. 
Most alakul ki egy irreális elvárás, most jönnek az adóváltozások. Szeptember elsején már nem lesznek őszinték a mosolyok. Aztán önigazolás.."igen ez is a fidesz miatt van"..  de magában reggel a vécében eljön az igazság pillanata, kezdi érezni..na bassz.. megint palira vett véve. :)
Goldstein17 2026. 04. 16. 10:11
A nagy gondolkodó megint megosztotta gondolatait. Lehet hogy már a tárgylására készül, ha nem beszámítható nem lehet lecsukni, gyógykezelésre van szüksége. Erre egyébként számos bizonyítékot lehet majd felmutatni, elég csak a  svájci ingatlanvásárlásokra, vagy a lenygyel részvény vásárlásra gondolni. 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260416/matolcsy-gyorgy-uj-vilag-jon-a-korlatlan-penz-vilaga-830892
Goldstein17 2026. 04. 16. 09:12
Előzmény: #655  FR73
Hívőket nem bántjuk meg a hitükben, ha a társadalomra nem veszélyesek és ők már nem azok. Itt racionális érvelésnek nincs helye.
FR73 2026. 04. 16. 07:58
Előzmény: #652  Placi82
Pont az ehhez hasonló valóságtagadás vezetett a Fidesz bukásához.
Mercedes, bmw?
Hogyne, 16,5 év az autók átlag életkora.
60 nm panellakás Budapesten 70-100M Ft.
Most a héten megint belefutottam egy időpontfoglalási mission impossible-be a magyar egészségügyben (magánban persze menne, de anyátok fizessen 45 ezret egy konzultációért). Feleségem ma fog bemenni személyesen, mert az idöpontfoglalási telefont basznak felvenni, az időpontfoglalási emailre basznak válaszolni. Már kibaszottul unom ezt a sz@r magyar közegészségügyet.
3,3M embernek már kib@szottul elege volt abból a sz@rból, amit a Fidesz összelapátolt nekik.
Törölt felhasználó 2026. 04. 16. 07:39
par gondolat:az elso lakasos 3%-os hitel tavaly ami a gyakorlatban befektetesi ingatlanok vasarlasat is engedte 25% -al megtolta a Bp lakasarakat az also szegmenst    de a hitelkihelyezes is nott ugyanugy    tehat ez nem vagyon hanem hitel   
viszont beszedes a Dh barometer a friss eladas oka Bp-n 45% befektetes ertekesitese 15 % orokolt ingatlan 
https://hirtv.origo.hu/hirtv-gazdasagi-hirei/2026/04/az-ingatlanpiac-egyik-mozgatorugoja-a-toke-es-a-likviditas-2
tegnapi riport
jonnek itt benne megen a szokasos baromsagokkal kozkedvelt lett a Bp aglo    persze    a fiatalok alma a 40 millas lepusztult valyoghaz Bp tablatol 40 km-re        ez sima kenyszer ennyiert szobakonyhat kapna tablan belul
amikor bevezettek a megye es orszagberletet szerintem pont a lakaspiac volt a kivalto oka    ha mar ingazni kenyszerulnek az elso lakasvasarlok olcsobban megusszak a kozlekedest
andras-80 2026. 04. 16. 07:35
Fidesz 52%
Tisza 40%
Micsoda telitalálat! 🤣🤣
Placi82 2026. 04. 16. 01:15
https://www.atv.hu/belfold/20260413/magyarorszag-eu-adat-ingatlan/
ATV cikkből  egy kis nyomor...... 
Volt az amúgy  frekventált helyeken, azaz nem zsakfalukban meg Nograd megyén kivul 500%os is  lakás  áremelkedés az elmúlt 10 évben, míg az euró csak 20%ot gyengült csak  a 10 évvel ezelőtti forint /euró árfolyam  bázishoz kepest...... 
Szóval euróban is brutalis volt az áremelkedés. 
2010 ben 11 kerületi 67 m2 10 milliós panel most 100 millió Ft. Az euróban is 270. 000 euró egy panelért. Ebbe a nyomorban, Debrecenben, Nyíregyházán Győrben, etc. is hasonló 
Városban meg tele van a város is bmw, Volvo, Mercedeszel..... 
Hát igen a nyomor.... Úgy veszik a lakásokat BMW ket mint a cukrot. Csupa nyomor van itt kérem szépen. 
De végre most már legalább az lesz. Olcsón vehetünk Spiller a tiszasoktol 2 év múlva kenyszereladott ingatlant... 😉 
Komolyan, ennyi pénzügyi analfabéta, hol volt olyan hogy nem szülted le a 3 gyereket és a szerződésbe foglalt buntetokamat helyett 5%ban maximlizaltak a felhőtlen tücsköket negsegitve. Hol volt 30 milliós ajándék pénz ígérete, hozomra..... Na ennek vége lesz...... 
És pont azok szavaztak ellene.🤣🤣 . Tényleg popcorn, mozi, és "hülyék paradicsoma" film nézés lesz.... 
Placi82 2026. 04. 16. 00:02
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20260415/arrobbanas-razza-meg-az-europai-vegyipart-mar-a-termeles-is-veszelyben-830832
Na ügyesen diverzifikalt a neoliberális báb Brusszel vezetes .
USA kegyelmèn függünk 
Versenyképességunk off.
EU országok gaztarozok töltését már befejezni kellene lassan a jövő télre de el se kezdtek. Mert Ázsia felé fordulnak a VLC tankerek és az LNG hajók is ...
De sebaj ott van Katar lehet diverzikalni a létfontosságú energiahordozók esetén. Jaa nem , Mert sok idő lesz mire LNGt tud újra adni EU nak.
Ez aztán a diverzifikacio.....
Orosz off
Katar off
USA ON🤣
Szép lesz ez gyerekek. Én hallom mi van most  Németországban....
2026 első és másod , harmad és  negyedéves jelentése egy fos lesz  lesz szerintem.
Németország EU motorja,csak balos neoliberális  sötétzöldek szetrobbantottak. Cui prodest ? Ehhhh
Nekünk meg itt lesz MP .🤣
Popcorn és mozi..ez uraim ""gyönyörű"" lesz..🤣, 
andras-80 2026. 04. 15. 20:45
Törölt hozzászólás
andras-80 2026. 04. 15. 20:35
Törölt hozzászólás
Spiller 2026. 04. 15. 20:08
Előzmény: #647  keeper
most tombolnak a hormonok. Barnaingesek mennek az intézményekbe, fenyegetőznek arcoskodnak. Aztán szép csendben benyújtják a számlát a "segítők" a láttátok mekkorát beszóltam galadférgek akik most gyorsan gazdaállatot cserélnek. A tiszta forradalom egyszer csak azt látja tele vannak koloncokkal. és akik nem akarják pénzre váltani a lelkesedésüket azok helyére becsúsznak a férgek. Épül az új TNER. Ott kezdődik amikor az alkesz nagyervín "színművész" szerű lény el kezd fontos beosztást kapni. 
keeper 2026. 04. 15. 19:05
Előzmény: #581  Placi82

"Azért jobb az iskola a fizetős iskolába mwet ha olyan ostobabtanarok át be se engednek a jó sulikba kik nálunk most 600.000 nettót keresnek plusz ez meg az. ÉS TANÍTANI SE BÍRNAK NORMÁLISAN."
-
Volt osztálytársam anno éppen elégségessel végezte a sulit, az összes tanár utálta, mert nem lehetett tőle tanítani, igazgatói figyelmeztetés stb és most ott tanít. :D Hülye mint a s@gg. Az egész iskolát bezáratnám, mert egy ilyen link alakot felvettek - ráadásul azok a tanárok, akiket régen ő szívatott és majdnem megbuktatták (most ott feszít velük egy képen) -  és ott "dolgozhat". Ennek az "országnak" már régen vége teljesen mind1, hogy jobbra vagy balra csak az időt húzzuk.
.
A sok nyominger, meg az euró bevezetésén rugózik, hogy milyen jó lesz, meg csökken a kamat stb., ja Bulgária is jól járt vele, meg ugye, hogy fog ez minket megvédeni a hónapokon belül bekövetkező világválságtól...
Megint IMF hitel, akik cserébe majd megszabják, hogy szerintük a költségvetés csak úgy hozható helyre, hogyha halálra adóztatják a lakosságot és eladnak mindent is.
Uncsi...
offshort
offshort 2026. 04. 15. 18:11
szvsz lölö papírokat kell venni! 
eddig csak a fideszes szerénység és visszafogottság fékezte a habzást,
de most kikerülnek a valódi piacra és senki nem fogja akadályozni 
h 1 honap alatt triplázzanak! 

:)) 
Spiller 2026. 04. 15. 13:42
Előzmény: #642  Placi82
Előző választásnál írtam elnöki rendszert kellett volna bevezetni és egy nőt megbízni a kormányzással. Új arcok az miniszterelnöknő a NER-es koloncokat vadhajtásokat lenyesegeti.  
Igen. Nem véletlenül csináltam meg a listámat. 
Ha a családok rezsije 10%-al nő az adóterhek elvisznek 10% többletet, ez  relatíve -20%.  Az emberek a fiatalok hitelei keresetei az orbán rendszerre működtek. 
Korábban mondtam az embereket már rég meg kellett volna a nyugati életre tanítani és egyfajta teljesitményhez feltételekhez kötni a kedvezményeket. 
Itt is van két dolog, addig nem lehetnek nyugati bérek amíg a GDP ezt nem tükrözi vissza. Ehhez kell a felzárkóztatási program erre adták elvileg az eus pénzeket és amiért cserébe megnyitottuk a piacainkat.  EURt is akkor akarták bevezetni amikor eu zóna átlagát elérjük.  
Itt most több veszély van.
1. eladják átjátszák azokat a közműveket repülőtereket és stratégiai cégeket amiket fidesz visszavett:
2. Eladják aranytartalékot, ami egyensúlyt adott a forintnak és nagyon nem mellesleg az arany lesz egy elszámoló kripto alapja. Ha eladják mi lesz?  Nem véletlenül gyűjtögetik kérik ki a fizikai aranyat az országok.
3. Sokkterápiát alkalmaznak az adózásban ami felborítja a gazdaságot, infláció a munkavállalói a munkaadói oldalon és a fogyasztás is visszaesik.  Ha visszaveszik a beruházásokat akkor  a GDP-vel mi lesz.  A sokkterápiában van ráció ez lesz az első korbácsütés. 
4. Ha beteg vagy le vagy gyengülve és elkapsz egy komoly vírust akkor nagy esélyed van  az exitre. Elvileg futunk bele az olajválságba.  A hirtelen változások és az olajválság nagy próbatétel lenne.  
Tehát ilyen értelemben egyik szemem sír a másik örül. 
Spiller 2026. 04. 15. 13:21
Előzmény: #641  Zanza2
nincs de a kedvedért legyen. 
Törölt felhasználó 2026. 04. 15. 12:52
Előzmény: #642  Placi82
+
Placi82 2026. 04. 15. 12:34
Előzmény: #633  Spiller
Majd kiderül ez . Azért volt választási osztogatas, olyan volumenű es mértékű helikopterpenz az ország nepére amire nem volt precedens.
Érthető hisz, most komoly ellenfelet kaptak. Úgy szórták a pénzt a lakossága mint részeg gróf, a mulatóban a táncosoknak 
De ami a lenyeg!!!!!! 
100%ra veszem. A következő 4 évet úgy meg  fogja bánni a magyar nép mint kutya ki kilencet kölykezett. Atkozodni és sírni, hajukat tépni fogják k8njukban fognak. És még is érdemlik.!!! 
Kapják meg a kapitalizmust, legyen vége a gulyas kommunizmusnak, ami idáig volt, ez a minden nagyképű buta hülyet pénzügyi analfabéta családot megmentunk mindentől is!!!! ..... És pont ezek szavaztak a Tiszára akik az elmult 16 év legnagyobb hszonelvezői voltak(mármint a NERT leszámítva) 
Én semmit se kaptam az elmukt 16 évben ezektől a családi pozlekonbes es a ketgyetekees adokedvezmenymeg kivul ami pár tízezer Ft volt. Se napelem, se felújítást, se szigetelés, se házat, se CSOk őt se előre  behazudott 3 gyerekes  10?10+10millios ajandekpenzt, se  10 milliós babavaro se  0%os se 3%os fix hitelt nem kaptam meg. És nem is kértem, és pályáztam se nem igényeltem!!!! 
Ezt kijelentrm  hogy soha semmit se kaptam tőlük, ye nem dolgoztam nekik semmilyen formában sehogysem enem vettem igénybe soha  semmi támogatást tőlük. Ergo érdekem sincs, az ő érdekükbe  szólni. 
De ismétlem abba totálisan  biztos  vagyok, a magam részéről, ha  élni fog akkor meg 0rban, hogy 2030 as választáson 6/7edet fognak kapni az elégedetlen valsztoktol nem 2/3ot akkora lesz 2029 re a szopás ebben az országban , és  elégedetlenség mint 2009 ben volt sőt kB 3 szor rosszabb....!!!!!!!!!!!!!!! 
Történelmi lesz...... 
Meglátjátok!!! 
Zanza2 2026. 04. 15. 12:33
Előzmény: #639  Spiller
De, van időarányos, ezért számolgatják szakemberek, politikától függetlenül.
Prognosztikai értéke van, helyzetet, állapotot mutat. 
Az időarányosból lesz az éves.

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek