Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
offshort
offshort 2026. 04. 14. 00:30
Előzmény: #598  Placi82
jo jo 
a klima melegszik és megsülünk, a bolygo meg túlnépesedik! 
még valami közhelyet pufogtathatnál! :) 
itt csak annyi volt a kérdés, h a magyar kölségvetést ......... 
:) 

Placi82 2026. 04. 14. 00:29
Előzmény: #597  FR73
Azért mondtam hogy szetszaladtak a lovak..... Ez egy falusi közmondás mikor már nincsen rahatasod a radbizott lovakra.... A sok ezer eloskodo kullancsok, okoztak a gondot szerintem. . Okoztak felhaborodast,irigysget, etc... 
Superbia ante ruinam.
Na off, írtam most 15 bejegyzest elfáradtam. Csaó 
Placi82 2026. 04. 14. 00:23
Előzmény: #594  offshort
Héten kifejtem miért nincs megoldása az egyenletnek. Költségvetést felejtsd el, úgy ahogy van  baszhatod....Végül is nagy matematikai levezetés se kell. Sőt az egész hitel  alapú társadalomban sincs megoldása,
Amikor FED 2009 ben azt a tettett megtette, visszavonhatalan bűnt ki vetett el. És mindenki követte a példáját évek mulva. EKB, MNB, etc.... 
FR73 2026. 04. 14. 00:22
Előzmény: #596  Placi82
Nincs kétségem, itt is lesz vmennyi.
De ezek a fideszesek 2022 után még rátettek egy lapáttal, menniük kellett
Placi82 2026. 04. 14. 00:17
Előzmény: #591  FR73
Igen. Ha hozol egy cégnek évente 1  milliárdot profitot , akkor belefer egy kicsi . A baj a teljesítmény nélküli sok 1000 kullancsal van...Nyugi FR73,most szólok ezeknel is lesz, ezek kurva éhesek. Tudom cinikus vagyok... 
Jézus a kereszten van, és:a sebek körül legyek vannak, egy római katona el akarja hessegetni őket mire Jézus pedig azt mondja:„Hagyd őket! . Ha elűzöd ezeket, csak éhesebbek jönnek.”
Sajnalom, de én egy ilyen cinikus vagyok. Nem hiszek már a mesékben, megha fiatal is vagyok... .... 😉 
FR73 2026. 04. 14. 00:12
Előzmény: #592  Placi82
Ma belegondoltam, hogy egy icipici banánhéjon múlt, hogy ez a gigalopás most bebukott: az az ördög ügyvédje rátalált a kegyelmi döntésre. Ha az nincs, MP nem helyezte volna üzembe magát 2024-ben, Klárika pedig bejutott volna díszletellenzéknek.
Micsoda blama.
offshort
offshort 2026. 04. 14. 00:11
Előzmény: #590  Placi82
:D 
na ja, 
szóval kifaroltál az egyszerü kérdés mögül! 
hát végülis ez is egy válasz! 
ha jól értékelem se te, se spiller kartárs nem akar választ adni arra, 
hogy okés a költségvetés vagy sem? 
és ha nem okés, akkor milyen lépéseket kellene tenni a helyrehozásához?
FR73 2026. 04. 14. 00:11
Előzmény: #592  Placi82
Ma belegondoltam, hogy egy icipici banánhéjon múlt, hogy ez a gigalopás most bebukott: az az ördög ügyvédje rátalált a kegyelmi döntésre. Ha az nincs, MP nem helyezte volna üzembe magát 2024-ben, Klárika pedig bejutott volna díszletellenzéknek.
Micsoda blama.
Placi82 2026. 04. 14. 00:07
Előzmény: #589  FR73
Van ez így hogy  szetszaladnak a lovak. Anno irányítottam alkalmazottként céget, mindenre odafigyeltem, de baszki csak loptak a melosoktol a vezetokig mindenki. Főleg ha ott se voltam., mert ide oda mentem tüzet oltani.....
Szóval nem lehet mindenre odafigyelni, meg úgymond sok anomáliat érzékelő aggyal se. Egyszerűen nem megy. Egy országgal meg főleg. Eljut a pletyka, esetleg, de válogasd ki hogy valós vagy csak moszerolas.mikor 1000 dolgod van. Nem védem.... De tudom hogy nem lehet mindenre odafigyelni. 
Politika meg főleg mocskos dolog, sok a nepotomizus, és én vakarom a te hátadat és te az enyémet típusú lefedezes. 
FR73 2026. 04. 14. 00:04
Előzmény: #587  Placi82
Miért, ha 20 éve dolgozol egy cégnek, akkor meglopod?
Lehet, téged nem zavar a GIGAlopás, de 3,3 millió embernek erről más a véleménye.
Azért úgy nehéz kordában tartani a többieket, ha a strómanod már 1700 miliárdnál jár, és apuci is felépítette végre Zebrapusztát.
Placi82 2026. 04. 13. 23:59
Előzmény: #586  offshort
Nem lehet... Ahogy át USA ét  se, továbbá se Franciaországet, se, és olaszorszag et, spanyol, görög, etc etc etc... Sem lehet már .... Ez hosszú mese lenne.... Majd egyszet leírom. 
FR73 2026. 04. 13. 23:59
Előzmény: #587  Placi82
2/3-dal nem volt ráhatása?
Akkor azért kellett mennie.
offshort
offshort 2026. 04. 13. 23:58
Előzmény: #585  FR73
13 hónap? :)) 
2014-ben jelentette ki a kosa h az mnb Ft árfolyam nyeresége elvesztette a közpénz jellegét! 
Placi82 2026. 04. 13. 23:56
Előzmény: #585  FR73
Tippelnem kellene nem volt rahatasa. Egész epitoipar szektor  le volt döbbenve hogy a székház felújítást 100 Mrd az nagy tétel, azt egy nevesics  srác vitte el. Ott se zerrt biztos h ölt belső botrány. De akkor volt Mato támadása, meg kezdett beszélni a jegybank fuggggetlenserol,etc.....
Az meghogy ilyen szoros választások elott, nem kezdtekel a sár dobalozast azért ertheto. De ha senki.se,de Mató és köre választás után kapott volna, nemhiába volt raszabaditva az ASZ!! 
Szerintem őt és koreit felelősségre vontak volna, ha nyernek... Megha senki mást se, de őket igen Csak választás előtt, ki az a hülye aki saját fészkebe szarik, és sardagonyaba kezd... 
Maganvéleményem. 
A másik dolog) ha én 20 éve meg irányítok egy országot azért én is  gondoskodok a csaladrol🤣, ti talán nem? Azt el bírta volna a magyar népgazdasag. Csak a többi kullancs az volt kicsit sok......szerintem.
offshort
offshort 2026. 04. 13. 23:43
Előzmény: #584  Placi82
jo jo 
de megint terelésnek tűnik a hsz-d, 
tehát az alapkérdés az volt hogy h hoznád egyenesbe, hogy raknád sínre a költségvetést?
milyen lépéseket tennél ennek érdekében?
FR73 2026. 04. 13. 23:41
Előzmény: #584  Placi82
Rájuk szólt, azok visszaszóltak, hogy te is lopsz a főstrómannal meg a vejeddel.
Aztán kussban maradtál.
13 hónap alatt nem sikerült semmit se találni Matónál? Hát aki nem keres, az nem talál.
Placi82 2026. 04. 13. 23:31
Előzmény: #582  offshort
Matoval, fiával és köreivel főleg,!!!! és Lölövel is  kezdenem. Sőt már szerintem 0rban is örülne neki mert van rá 100.000 ftom, egy fogadaasra hogy rájuk szóltvagy 100 szor  hogy a Ferrari meg a magán repcsi, és luxus  hajó csak felbasza az emberek agyát meg irigyseget gerjeszt, szavazatokat és a választást veszélyezteti de  nem hallgattak rá.
Majd ezeknek is lesz a 3 ik év végén, mert aki erdemtelenul jut vagyonhoz az képtelen szerényen élni., annak meg kell mutatni hogy Van!!!!? 
Ilyen az emberi természet. Hagy ne farasszaak idevago fiozofusi idézettel. Marcus Aureliussal:))
Placi82 2026. 04. 13. 23:24
Előzmény: #577  Goldstein17
50.es évek vagy 70 és évek nekem tok mindegy. De Istenhegy út egyik és másik oldalára szuletni abban az csúnya kommunista   időkben...... , kérlek nekem neeeeeee......., ennél olvasottabb vagyok.. 
Olvastam Moldovat, és társait, sőt beszéltem öreg mernokokkel. Meg fiatal koromban és azok Később kaptak és  vehettek szaros panellakást, mint a munkások. . Az ontodei munkas hamarabb kapott panel lakást.
 2 ik kerületi Káder dülőnel  már csak egy elitebb hely volt a kommunizmusban... Diós árok,  Istenhegy szűk környéke  .... 
Én meg a sokkal később születtem mint te, egy szegeny faluba... 
De attól rengeteg könyvet  olvastam és mivel mindent megjegyzek amit olvasok, ezert van rálatasom a dolgokra. A rendszer ellenségek, meg a szegények, és az átlagos emberek nem arra a részre születtek meg . Vagy Moldova György  és a többi író téved...? 
Lehet azok az írok tevednek, én nem  eltem meg akkoriban még..... De azért csak lehet igazuk, ha ennyien írták vagy nem? Hazudtak? 
Amugy sok sikert Brüsszelhez.Gondolom ott se az arab/migráns  részen laksz? hanem a biztonságos jó elit részen? Gratula.. Nem semmi. Komolyan..... 
offshort
offshort 2026. 04. 13. 23:13
Előzmény: #581  Placi82
érdekes a korruppcios lopásokról említést sem teszel! 
lölö(ov), mato, tiborc! 
megint elveszel a lényegtelen részletekben! (terelés)
tehát mégegyszer! 
milyen lépéseket tennél h egyenesbe hozd és sínre rakd a költségvetést! 
Placi82 2026. 04. 13. 23:05
Előzmény: #576  offshort
Koktsrgvetes szar. Mert nem adoztatta a Goldstein mitudodom én 10 lakását, hanem csak altalanyt fizetett, de semmiképpen se 50% bevétel elvonast. 
Nők 40, 14 havi nyugdíj, orvosokbwrdemtelennfizetese már a a magánrendelése is sztk színvonalat hozzák 50.000 ft/alkalmanként. Azért jobb az egészségügy nyugaton, mert ott követelnek ismétlem KÖVETELNEK!!!!!!! A JÓ FIZETÉSÉRT. ITT NEM. . Azért jobb az iskola a fizetős iskolába mwet ha olyan ostobabtanarok át be se engednek a jó sulikba kik nálunk most 600.000 nettót keresnek plusz ez meg az. ÉS TANÍTANI SE BÍRNAK NORMÁLISAN. 
0rban megteremtette a gulyas kommunizmust. Minden értéktelen  munkavallonak, jólétet biztosított, és nem volt teljesitmenykenyszer. Sajnos a KKV is már nem a saját lábon áll, hanem a az állam csecsen és pályázatok lóg. Piaci körülmények között megélni keptelen. Kurva jó lét van ahhoz képest amilyen Magyarországon munkavallalok munkamoral ja és az 1 munkaorara jutó eloállitasi érték. 
Jöhettek Svájc al USA val, Kanada al Csehorszaggal vagy Németországba. De tessék megnézni mennyi idő ott egy csatorna hiba javítás 2 embernek és mennyi nálunk 6 embernek. 10 szeres idő!!!!! 
Kell ide a kapitalizmus. Menjél csak el Kaliforniaba, vagy New Yorkba, vagy Frankfurtba és megtanulod hogy ami munkát itthon 8 órát húztál el, azt ott 1 óra alatt kell teljesítened!!!!!!!!!!!!? . És nincs 3 évig otthon az asszony. Agyeekkel, etc... Hanem arany áron teszed be magán oviba, etc.... 
Szóval itt Kádár rendszer volt a legvidanabb barakk. Ebből jött az eladosodas Igen fájt volna ennek az ország népnek ha az alapján lett volna az eletszinvinalan  ahogy dolgozik. Az kb Albánia szintje lett volna 
Na, szóval most jön a fekete leves. Az adósságot Nem fogják csökkenteni, azt még USA se tudja pedig ott aztán van  hatékony munkamoral és innováció. Tisza se fogja csökkenteni most szólok, de, 2 év múlva szitkozódni fog Goldstein, hogy hát miért neki kell adóznia a 5-10db  lakás után oly sokat...... 
Hát mert onnna vesznek el ahhonan tudnak. Ezért kell ésszel szavazni nem családi hagyománybol.... Akkor majd növekvő munkanélküliek tömegetol nem fognak.:)) 
USA se tud változtatni a Triffin dillema  paradoxon miatt. Ha tudnád esetleg hogy mi az de a googli a barátodkeresd ki  és mi se tudtunk változtatni mert 1994 tol 1998 olyan szerkezeti  károkat okozott a rabló  ptivatizacuo a gazdaság szerkezete én  hogy szarul kellene élnünk. De nagyon. Tudtad hogy ebben az időben még a Oroszorszagot is majdnem megeloztuk az offshorba  kimenekitett nemzeti vagyon tekintetében.??????? Baszki mindent is eladtak szarért hugyert külföldieknek 1994 - 1998 ban.... De 0rban a legvidanabb baracot akarta ide,ennek ellenére  és ez pénzbe hitelbe, adóssagba került..... Én nem adtam volna meg ezt az országnak mert nem érdemli meg. Főleg hogy tűrte a rabló ptivatizaciot  Egy német nép megerdemli igen, mi sajnos nem... 
Szóval adóssag tovább. Fog noni és mégis megszorítás lesz, igenis vége a részei szopnak mindenkinek Goldstein ék is, progresszív adózás lesz, lakás kiadás adó növelés etc.... Lehet más út is de ez lesz mert ez az egyszerűbb szint, és gyors. 
Érted érted. Ha nem akkor nem. Én nem vagyok tanar nem vagyok türelmes. 

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek