Mondjuk az emlegetett egészségi állapot férfoaknál, (illetve hogy megélik e egyáltalán) mellett azért az is emellett szólna hogy ösztönöz a negyven évnyi bejelentett munkaviszonyra és a befizetésre. Lehet nem mindenki hagyná abba azonnal a munkát, pláne ha tbt már nem kell fizetni vagy hogy van ez a nők negyven mellett dolgozóknál.... Kiváncsi lennék statisztikákra mennyien voltak negyven évig minden ügyeskedés melletti munkaviszonyban, pláne olyanban ami normális fizetés mellett történt. A minimálbérre bejelentettek (valósan vagy csak papíron ennyit keresők) nem terhelik agyon a nyugdíjrendszert azt hiszem. Valamiféle rugalmas nyugdíjbamenést mindenképp jobbnak tartanék, mégha van is motiváció a nyugdíj melletti munkavégzésre, részmunkaidőre vagy a minél kevésbé előrehozott nyugdíjazásra. Azért lehetnek mindenféle okok az egészségi álapottól a bármeddig ami miatt előnyös lenne valakinek a korábbi nyugdíjazás akár alacsonyabb nyugdíj mellett is. Fizikai munkavégzés esetén a fizikai állapot, szelleminél meg a koncentráció, de hívhatjuk egységesen terhelhetőségnek is. Mégha lehet is valaki kiváló állapotban 60+osan, nem biztos ezt általánosnak kellene venni....
Igen, érdekes hatása lenne egy ilyen intézkedésnek. Ha pl valaki 57 évesen érne oda a 40 éves nyugdíjhoz, és már jelenleg 50+ az életkora (és a vagyoni helyzete alapján FIRE-képes), akkor elgondolkodhat, hogy most lépjen ki a munka világából, vagy dolgozzon 57 éves koráig.
"én nem mondom azt hogy az a havi kb milla nem érdekel.... Kurta sokat befizettem évtizedekig ahhoz hogy ne érdekeljen.". hát igen, valaki elcsalta...azt persze hogy nem izgatja
ha már nyugdíj ismét: Nem nagyon tudok hinni a férfiak40 bevezetésében, de régebben említettem másik topikban hogy nagyon korán kezdtem dolgozni, (szakmunkássuli, munka mellett érettségi, diploma, nyelvvizsgák, és már felsőoktatás alatt it-ra átnyergelve még amik kellettek) (soknickesnek ajánlottam is fogadást ügyvédi letéttel, hogy alá tudom e támasztani amikor lehazugozott, de ezt sajtburgerben fogadásnak értette valamiért :D ) szóval az a furcsa helyzet állt elő nálam hogy ha mégis bevezetik akkor elvileg 55-57 évesen leszek nyugdíjas :D (szakmunkássulit fele idővel be szokás számolni, nem tudom itt így lesz e ha lesz ilyen egyáltalán) kicsit előbb terveztem fire-re tenni magam, de ha így lesz ezt nyilván kivárom, én nem mondom azt hogy az a havi kb milla nem érdekel.... Kurta sokat befizettem évtizedekig ahhoz hogy ne érdekeljen.
Érzelmi intelligencia hiányzott, nem kicsit, hanem nagyon. Empátia, másik élethelyzetébe való beleélés képessége nulla volt. Önfényezés ment állandóan, az úgy meg elég uncsi. Úgy gondolom, kitalált karakter volt némi valós elemmel megfűszerezve (mint ahogy pl izomman is, és a most így a választások után okafogyottá vált az itteni hittérítés) ismerek egy-két fatfire-t a valós életben, és ahol még iq is van, ott sosincs önfényezés. Pl pár napja valaki megkérdezte, mit gondolunk a nyugdíjról. Én megértem, hogy fatnek ez nem fontos, de azzal, hogy ideböfögte, hogy neki ez nem fontos, úgy kb semmit se tett hozzá a témához, azon kívül, hogy bezzeg neki nem fontos.
Én is szívesen olvasok más nézőpontot. Semmi gondom nem volt vele. Azt tudni kell, hogy minden ember más. Van aki nem való vállalkozónak, spekulánsnak, vezetőnek. Engem például sokkal jobban megvisel, ha már az összekuporgatott csökken, minthogy kimaradjak egy szuper lehetőségből. Ezért nem való nekem a részvény sem, mivel rosszul tűröm a piros számokat. Sok jó focista elvérzik edzőként, pedig a focihoz állítólag mindenki ért. Gimiben volt egy angol tanárunk, aki szinkron tolmácskodott, azt hiszem, még verset is fordított. Tanárnak csapni való volt, a másik csoportban, az akkor frissen végzett angoltanárnő sokkal jobb eredményeket ért el, a majdnem csak alapfokú angoljával. A FIRE életmódot nem csak a fényűző élet jellemzi, lehet visszafogottan is űzni. Én szemebben a helyi cigányaink mind FIRE-k. Soha nem dolgoztak, nagyon igénytelenül, de boldogan eléldegélnek. Szabadok, mint a madár, semmire nem lehet rákényszeríteni őket. Még arra sem, hogy a szabályok szerint közlekedjenek. Mert mikor ezt tanították, mármint a szabályokat, ők nem voltak iskolában, mert arra sem lehet rákényszeríteni őket. Tegnap este volt egy ilyen eset, hogy a cigány család ment haza a presszóból. Persze, mint a birkák, 3-an biciklivel, 4 dagadt asszony meg a teljes út szélességben. Hátulról jött egy biciklis, aki nem tudta kiszámítani a biciklisek legyező mozgását, így centikre suhant el az egyik mellett. Na azt a hőbörgést hallottátok volna! Kicsinállak, megdöglesz, majd holnap odabaszok neki. Szerintem ismerősük volt, mert nem szólt vissza.
Az lehet, hogy beszélgetni jött, de egy idő után már csak a kioktatás maradt. A felsőbbrendűség süt a hozzászólásokból. Köszönjük az eddigi részvételt, nagyon tanulságos volt.:-)
Eredetileg ebbe a topicba jöttem volna beszélgetni, de ez sajnos ellehetetlenült, mostanra a trollok teljesen tönkretették. Én sajnos meguntam a menthetetlenül hülyéket, úgyhogy törlöm magam a fórumról. Üdv mindenkinek! FatFIRE
Mivel több fideszes barátomat bejelöltem a facen, elég sok posztot kapok a fideszfényező csoportoktól, celebektől, digitális harcosoktól. Azért szidják a tiszásokat, mert a tiszások szidják a fideszeseket. Elég frusztráló lehet ez a vereség, még akkor is, ha nincs közvetlen haszna a fidesz érából. Ilyenkor még az is bántó, hogy nem lett igazuk, rossz lóra tettek. Éppen ezért sokan már úgy emlékeznek, hogy nem is a fidesz propagandát tolták, számukra ez közömbös volt. Az egyértelmű, hogy a fidesz propaganda a lejáratásra épült, aki nincs velük, az ellenük van. Ezért szították a gyűlöletet, az ellenzéket utálni kell. Folyamatosan azt a hazugságot tömték a hívőik fejébe, hogy MP hazudik. Emlékszünk a 600 oldalas tisza megszorításokra, ahol csak az ez elleni konzultációra elköltöttek minimum 20 milliárdot. Nem beszélve a percenként menő reklámokról, természetesen közpénzből. Ez a szerelem nem múlik el egyik napról a másikra, addig megy a vergődés, belekötve minden egyes mondatba. Láttuk, romuluszt hogyan kikezdték az 1,3 milliós zsírleszívása miatt, közben ennek az ezerszeresét utalgatták csókosok zsebébe. Arról nem beszélve, hogy éppen romulusszal mutatták be orbán beteg rendszerét, hogy a csókosoknak bármit szabad, mindent le lehet papírozni.
Honvédségnek is sokat dolgoztam! Iraki háború idején volt egy alezredes, aki minden megoldásban azt kereste, hogy az miért nem jó! Mindenki agyf@szt kapott tőle, és erre mondta az ő felettese, hogy ide nem az amerikai hadsereg kell, hanem csak ezt az alezredes kellene kiküldeni. Mindenki sírva menkült volna! . Így vagyok a mostani topiccal is!
az a Fire topic érdekessége, hogy csak a fideszes tagok ellenségesek meg amiket felsoroltam... spiller placi meg fatfire és ork... Nomadnak igaza lehet, szieszta mit gondolsz? :) ez az összefüggés még nem tűnt fel?
Látom éretetlen vagy, kicsit fogom én is a kezed: Abból a buborékodból nézed a világot ahonnan a hazaárulás tömeggyilkos diktátoroknak, egy ország kifosztása, árva gyerekek megerőszakolása nem áhitattal ünnepelendő sikertörténet. Amint kinyilvánítottad a nerimádat hiányát azonnal betaláltak bizonyos nickek. Ennyit tudtam segíteni, rajtad áll mit kezdesz vele. ( :-D )
F.I.R.E. életmód (általánosságban)