Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tihamer
tihamer ma, 18:04
Előzmény: #2351  Törölt felhasználó
Jó pihenést ! 🙂👍
Törölt felhasználó ma, 17:58
ne eljott az ideje egy ujabb nick torlesnek
 torlom magam egy idore
 mivel lassan karacsony 
 Kellemes karacsonyi unnepeket  mindenkinek :)
szevasztok 

Törölt felhasználó ma, 17:55
Előzmény: #2348  Capi
a munkasosztaly meg ezt modja egy fogasz szakorvosra maganban hogy szornyu
 piacgazdasag van
 ez van
Goldstein17 ma, 17:54
Előzmény: #2348  Capi
Nekünk az építészünk azt mondta hogy az árajánlat kéréskor majd csak terv részleteket mutat meg a szakági kivitelezőknek és azt se a helyszínen, ezzel megpróbálja elkerülni a felárat.
Capi
Capi ma, 17:46
Előzmény: #2331  Törölt felhasználó
Nemrég ezert hajtottam el a 2kerületi hazamtol egy kömuvest. Olyan ajánlatot adott egy garázs bejárat előtti vízösszefolyó javításra, hogy kiröhögtem. :) Na menj any...ba te lehúzós g...i. Találok mást. De ha nagyon összeszedem magam akkor en is megcsinálom.
Az ilyen feláras dolog undorító.
De majd ha jön hozzám a melós akkor felár.:) Tudom h mennyit kerestek!!!!
Törölt felhasználó ma, 17:36
Előzmény: #2345  Törölt felhasználó
Anyumek folso szomszedja gyogyszeresz ovek a helyi patika meg meg 3 masik 
akkora kurvaanayazast meg nem hallottatok ami naluk megy 3 havonta ejjelent
 :D
ez nem belbudai hazak ahol a kerites a 3 meterrel elfed mindent itt haljuk a szomszedsdsagot  komoly emberek oloim egymast a hazakban 
 fura az elet

Törölt felhasználó ma, 17:30
Előzmény: #2344  Freszelés
" juss el oda, hogy semmi szükséged se legyen az öreged pénzére. "
 hat nincs 
szukseg ra
Törölt felhasználó ma, 17:28
Előzmény: #2341  Freszelés
ne fogadjam el?
 mit csinaljak 4 generacio oroksegevel , adjam egy kutyamenhelynek?
 ezt a szot sokszor hasznalta a Fateterom mikor komolyan osszekaptunk
akkora cirkuszok voltak nalunk otthon hogy el se hiszitek
--
szulem telek szomszedja egy igen magas rangu koztisztviselo es a fia egy magas presztizsu szakember
 akkora cirkuszokat meg nem hallottaok ami naluk ment  majd beszartam a rohogestol mikor hallottam az nagyvezer hogy kuldi  el a picsaba a doktorur sebesz fiat az anyja puicsajaba
es ez valid 

Freszelés ma, 17:25
Előzmény: #2342  Törölt felhasználó
allitotta ezt barki?
vagy beutott a penny sor?
Törölt felhasználó ma, 17:23
Előzmény: #2342  Törölt felhasználó
banyek nonszensz
Törölt felhasználó ma, 17:22
Előzmény: #2337  Freszelés
de neha nem ertem az itteniket 
mintha nemely topikba irogato nem is a foldon jarna
 a videkiek nagy resze albiba senyved a leglerohadtabb keruletekben vagy jobb kozepes reszen es csodalkozik hogy nem jut egyrol a kettore
 konyorgok hol vagyok en ezekhez kepest ?  bolha es elefant
 de ilyet irni nekem hogy ne fuggjek az otthoniaktol az mar vicc kategoria
 hol a tokombe fugggenek az otthoniaktol evi 3.6 milla csak a kamatna tartalek penzemre es egy lofasz szobakonyham van  hitel meg sehova senkinek
hol fuggok en az otthoniaktol?

Freszelés ma, 17:19
Előzmény: #2340  Törölt felhasználó
akkor kerdes lezarva. gondolom elfogadni se fogod. helyes.
Törölt felhasználó ma, 17:16
egy kanyit nem kertem 
megallok a sajat labamon
HZsooolt
HZsooolt ma, 17:12
én pontosan így gondolkodok és teszek 
Törölt felhasználó ma, 16:54
Előzmény: #2334  Freszelés
Szóval ha neked adnák a pénzt vennél belőle g mercit vagy budai újépítésűt hogy oda menj haza?
 --
7 eve irogatok ide
58 millam van kotvenyben
es egy nyamvadt 200k vagy mar 60 k-s telon nyugolodok itt 2 napja
mint valami furdoskurav igazi soher svab
de ez mar fillerbazsas a szntemen az tutti
 olyannak ismertel meg hogy na most aztan habzsi dozsi?
--
sziszetematikusan tervezve notttem
de
 elfaradtam
Freszelés ma, 16:52
juss el oda, hogy semmi szükséged se legyen az öreged pénzére. vagy oda, hogy ha odaadá se lennél vele érdemben előrébb, mert kikapartad magadnak a dolgot. ilyenkor bátran visszautasíthatod, hogy "köszi, de inkább költsétek magatokra" vagy "adjátok oda a testvéremnek" vagy ilyesmi.
és közben még eléggé büszke is lehetsz magadra majd. titokban. és ez az érzés nem forintosítható. :)
Törölt felhasználó ma, 16:48

Törölt felhasználó ma, 16:47
Előzmény: #2333  Törölt felhasználó
https://www.youtube.com/watch?v=ZBLb1FfCYr4
Ossian - A saját kezemben (Hivatalos videoklip / Official Music Video)
Freszelés ma, 16:46
Előzmény: #2333  Törölt felhasználó
és micsinálnál a pénzzel? van olyan, amit meg kéne venned de nincs rá és ezért jóljönne?
ha meg csak ugyanúgy befektetnéd akkor meg minek legyen a te neveden? fektessék be ők. akár beszéljetek róla hogy miben láttok rációt (tudod, tőzsde, állampapír, stb) és hozzatok együtt döntést. a pénz majd dolgozik ugyanúgy, aztán idővel úgyis hozzád kerül.
Szóval ha neked adnák a pénzt vennél belőle g mercit vagy budai újépítésűt hogy oda menj haza? Ha nem, akkor meg igazából tökmindegy: csak legyen befektetve és ne a 0.1% éves folyószámlakamatot adja a bank.
Törölt felhasználó ma, 16:42
evek ota orlodok a regiek megmondhatjak  legyek e a majd en megmutatom titan  vagy szarjak bele az onerzetbe
 es megalkuvuan fogadjam el a csaladom segitseget?
 asszem egy szobakonyhaval meg nemi kp val osszekalapaltam kozel egy 100 ast 
azert csak megmutattam hogy ki a legeny a gaton
onerobol
 de lefaradtam 
ez van
jatszhatom itt a picsamat hogy igy ugy de nem elfaradtam
ez van
HZsooolt
HZsooolt ma, 16:41
Előzmény: #2330  Spiller
vicces vagy nyolckeres gettopanellakó nagymenő, majd ha korrekten válaszolsz a kérdésre - amire se te se Fatfire nem válaszol - akkor értelmezem az itt leírt makiskodásodat :) 
szóval mekkora volt a vagyonotok 40 évesen? 
Tessék rá válaszolni ha az én dolgaimat megkérdőjelezitek. Legyetek férfiak, mert enélkül tênyleg csak arra tud gondolni az ember hogy a NER-ben vagy NER-nek bedolgozva vittétek valamire az elmúlt 15 êvben 60 éves korotokra...
Törölt felhasználó ma, 16:28
Előzmény: #2328  szieszta
teljesen kepben vagyok de nem irok semmit
 ez hely fuggo
 ha budai oldal az feleras
ha igazi buda 1 2 12 plusz felar
 ha sok penzt lehet kinezni a megrendelobol az plusz penz
 ha david csillagos vagy menoras a nappali a hazban az plusz felar
ha jo kocsival is parosul es draga karoras pecsetgyurus a megrendelo ez mind felaras 
magyarul igazodik a melos nepseg a megrendelo penztarcajahoz 
Spiller ma, 16:25
Előzmény: #2261  HZsooolt
az a gond nem tudod a helyed. Nem vagy erős nagy fa ha csak rágod rajta a leveleket. Nincs ezzel gond mert az élet tesz a helyedre. 
Törölt felhasználó ma, 16:22
Előzmény: #2325  tihamer
Faterek oregek ma reggel beszeltem veluk telon videken
 kb 390 millara teszem a vagyonukat ebbol megtartanak egy nyaralot 
a tobbi az enyem lesz majd egyszer
, egyik videki thermalfurdonel, momentan en valasztottam ki mikor vettuk Faterral azota 5 X mar az ar  luxi kornyek luxi szomszedsaggal
az egyik irtam mar az nagy hal sokszaz hektaros nagygazda gepek silok o a leggazdagabb ez nem kerdes  a masik ilyen ceg a harmadik olyan ceg vezer  van ket egyetemi adajunktus es egy docens is
a rokonsagban is van nem egy vadasz mind magasan kepzett  ok is ott vettek  okos emberek a szomszedsag az o hepjuk is a vadaszat
egyszer azert megmustraltam par jo kis kurva draga fegyvert mikor kinyitottak a pancelszekrenyt  :)
vadasznak rotyog bogracsban az oz hus vaddiszno hus
ettem mar jokat mikor lemegyek hozzajuk  :)
es az nem igaz hogy minden milliardos de ha nem is egeszen csak fel milliardos egy paaraszt
kozvetlen de okos emberek 
 szarnak bele a vilagba 
oregek
-
szoval tihamer ha csak alszok is tobb lesz nekem mint neked valaha is

szieszta ma, 16:21
Előzmény: #2298  Törölt felhasználó

Gondolom teljesen képben vagy egy családi ház szigetelési költségeivel.
Mennyibe kerül 1 négyzetméter szigetelése 20 cm-es hungarocellel? Az anyagköltséget valamilyen szinten ki tudom számítani a neten elérhető alapanyag árakból, de a munkadíj a  nagyobb költség.
Kb 150 négyzetmétert kell szigetelni, klasszikus családi gáz, falmagasság 3 méter.
HZsooolt
HZsooolt ma, 16:15
izom ezt neked ha nézed a fórumot 
https://youtu.be/ojC1RFglSSo?si=htkqGS4QGHBHd-G6
HZsooolt
HZsooolt ma, 16:12
Előzmény: #2325  tihamer
hu mekkora fájdalom vagy...
vagy valakinek a munkaja a hobbija? olyan is lehet?
tihamer
tihamer ma, 16:04
Előzmény: #2322  Törölt felhasználó
A szegények az időért dolgoznak,
A gazdagoknak pedig az idő dolgozik.
Törölt felhasználó ma, 15:58
https://www.youtube.com/watch?v=Kb7_E12FFLw
Arnold Schwarzenegger 5 szabálya a sikerhez
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:55
Előzmény: #2322  Törölt felhasználó
meg lesz temetés is 62 évesen
Törölt felhasználó ma, 15:54
Előzmény: #2321  Törölt felhasználó
ha az itteniekre hallgatok ugyanaz megy mint regen a falumban is
 ezt ne csinald azt ne csilanld
soha semmit
 hat nem halgattam rajuk
 megmutattam lesz bp lakasom 
lesz meg cegem is a jovoben
 nekem aztan karoghatnak
sok kispolgar aki ul a kis komfortzonajaban es sirankozik
ahelyett hogy valtotzattna rajta
Törölt felhasználó ma, 15:51
Előzmény: #2319  HZsooolt
maradjal mar egesz nap pialtam es egy rahedli oras videjot megneztem
Törölt felhasználó ma, 15:50
Előzmény: #2318  HZsooolt
szerencsere ehhez nem kell az engedelyed
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:49
nem luxi óra kell neked hanem értelem hogy hétköznap 3 órakor délután nem piálunk...
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:48
Előzmény: #2317  Törölt felhasználó
igyad a pennys sörödet te sváb alkoholista 
Törölt felhasználó ma, 15:47
Előzmény: #2315  HZsooolt
mia a faszt erdekel
 te vagy az okosabb erosebb gazdagabb te nyertel
nem erdekel a mericskeles
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:47
Előzmény: #2310  Törölt felhasználó
"nalunk ez termneszetes hogy eloszor megalapozzuk az eletet majd utanna johet a csalad"
ez minden normalis embernél igy van, de senki nem mondta hogy 22 evesen miért nem vagy apavvagy 29 evesen..
aki nem alapozta meg magát 35+ évesen annak annyi...
nekem is csak pár éves a gyerek
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:45
Előzmény: #2309  Törölt felhasználó
hany eves vagy?
Törölt felhasználó ma, 15:41
Törölt felhasználó ma, 15:38
Előzmény: #2312  Törölt felhasználó
talan meg adok is nekik par millat a kampanyukra elvegre is van eleg penzem 
Törölt felhasználó ma, 15:36
en sose tagadtam hogy a Mi Tanyankot tamogatom 4 eve is es most is nekik megy az X a Torockora de orulnek ha lakhatassal kezdenenek valamit a bufikkel
Törölt felhasználó ma, 15:30
Előzmény: #2310  Törölt felhasználó
csovalom is a fejem itt most a laptop mogott a lakaskiadok nem a kedvenceim
nagyon nem 
Törölt felhasználó ma, 15:27
azon rohogtem vagy csak magamat akartam igazolni a balogh levi 50 folott lett apuka a fia noe asszem
 szoval van meg idom
 de ketyeg ez teny
ugy rerzem tulsagosan is elmentem az egzisztencia epitesben    de hat konyorgok svab gyerek vagyok
 nalunk ez termneszetes hogy eloszor megalapozzuk az eletet majd utanna johet a csalad
   a madarnak is van annyi sze hogy eloszor feszket rak majd utana tojasokat
 de ez nalunk szertetett kishazamban mar forditva megy    tojas aztan lakashitel es kiszolgaltatva a banxtereknek ha nem jon ossze a lakaskiado ( na ide most nem irom le minek gondolom oket  szeretem a kezgazdasgaot es nem akarom csesztetni a forumosokat mardjunk annyiban nem a kedvenceim a lekesbufik)
Törölt felhasználó ma, 15:22
Előzmény: #2306  HZsooolt
es kikerem magamnak meg nem vagyok 40
Törölt felhasználó ma, 15:20
ugy vagyok vele ahogy a zsidok mondjak csak egezseg legyen es penz a tobbit megvesszuk
Törölt felhasználó ma, 15:18
lofasz van 
ahogy az uvegtigrisben mondta a csoki bacsi loszar lesz itt nem csillaghullas csikano :D
HZsooolt
HZsooolt ma, 15:10
Melos, van már asszony meg gyerek? 40 felett romlik a sperma minősége...
te mint egyetlen örökös erre gondolnod kéne..
Törölt felhasználó ma, 15:06
Előzmény: #2300  Goldstein17
korrekten indokoltam a leirt mondataimat ? 
Törölt felhasználó ma, 15:05
Előzmény: #2303  Törölt felhasználó
https://www.filmkatalogus.hu/Krizispont--f29451
Krízispont(Margin Call, 2011)
A film a pénzügyi világban játszódik, és egy befektetési cég 24 óráját mutatja be a 2008-as világválság kezdő szakaszában. Amikor egy kezdő elemző, Peter Sullivan olyan információkra bukkan, ami alapján szinte biztosra vehető a cég bukása, a vezetőség olyan döntések meghozatalára kénytelen, melyek mind erkölcsi, mind pénzügyi értelemben bombaként robbannak az üzleti életben.
... 
ugye ott is a fűnyiro kozepvezeto
karakter kimeletlen ? 
---
 amugy jo flm ajanlom a vegen a nagy monolog nagyon ut a tulipanhagyma mnania a dotcom lufi ig  :)
Törölt felhasználó ma, 15:00
Előzmény: #2302  Törölt felhasználó
A felsővezetők és a pszichiátriai betegek hasonlítanakEgy pszichológus páros, Belinda Board és Katarina Fritzon vizsgálata során gyanúsan sok egyezést talált a topmenedzserek és a broadmoori pszichiátriai intézetben őrzött betegek mentális tulajdonságai között. Tizenegy személyiség-rendellenességet vettek górcső alá, s mint kiderült, több közös tulajdonság is felfedezhető a zavart elméjű bűnözők és a pénzügyi elit nagyágyúi között: a magas fokú nárcizmus, az empátia teljes hiánya, a maximalizmus, a kegyetlenség, vagy az egocentrizmus. Több vállalatvezető tehát tulajdonképpen sikeres pszichopata, aki ellentétben az ápoltakkal, be tudott illeszkedni a társadalomba. Mindemellett azon a pszichopátia-ellenőrző listán, mellyel több mint 25 éven át azonosították a bűnüldözésben a pszichopatákat, a topmenedzserek több helyen is magas pontszámot kaptak: hízelegnek, sármosak, de közben kegyetlenek, mindenkit manipulálnak, patologikus hazudozók, a bűntudat pedig teljes mértékben hiányzik belőlük. Mindezekkel pedig nemhogy elboldogulnak a pénzügyi elitben, de tökéletessé teszik őket a vállalatok irányítására.
Így bánj pszichopatagyanús főnököddel!Intelligensek, jó érzékkel, érzelemmentesen hoznak meg súlyos döntéseket, így a pszichopata főnökök sok hasznot hoznak a vállalatnak, de ennek az alkalmazottak isszák meg a levét. Akkor sem lágyulnak el, ha egy részlegnyi embert kell kirúgniuk, túlórát elrendelniük, vagy szabadságot visszatartaniuk. Alkalmazottként a legjobb, amit tehetsz, hogy ahogy csak tudod, elkerülöd az ilyen főnököt, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor másik állás után nézel. Hiába ugyanis minden kedvesség, alázat és munkabírás, ezek az emberek nem fognak megváltozni, viszont hosszú távon megnehezíthetik a mindennapi munkavégzést már csak azzal, hogy mesterien keltenek bűntudatot és aláznak meg másokat.Hogyan omlik össze egy pszichopata főnök által irányított szervezet?Dr. Kiss István, tanácsadó szakpszichológus arról beszélt, mit tehetünk ilyen helyzetben: "Egy vezetőnek akkor van jó esélye a számára fontos ügyek keresztülvitelében, ha képes befolyásolni az embereket. Magával tudja ragadni a munkatársakat, hogy olyan dolgokat is megtegyenek, amiket önmaguktól esetleg nem vállaltak volna. Esetenként kellemetlen lépéseket is meg kell tenniük: például megválni olyan munkatársaktól, projektektől, üzleti kapcsolatoktól, ahol a jövőben nem várhatók pozitív eredmények vagy büntetéseket kiosztani. A sikeres vezető ügyesen mozog a társasági életben. Sok embert ismer, kitartó és céltudatos, extrovertált és olyan megoldásokat is hajlandó kipróbálni, ami másnak még nem jutott eszébe. Befolyásol, manipulál. Szereti a hatalmat, a presztízst. Fontos számára, hogy a munkája vagy beosztása önértékelésének növeléséhez hozzájáruljon.Amikor olyan embereket látunk, akik másokon átgázolnak, mások érzéseit és igényeit figyelmen kívül hagyva kizárólag önös érdekeiket érvényesítik, kihasználják helyzetüket és kapcsolataikat, pszichopata módon viselkednek - akkor tulajdonképpen a fenti jellemzők fokozatbeli különbözőségeivel szembesülünk. Bizonyos személyiségjegyek, amelyek egyes foglalkozási területeken előnyösnek bizonyulhatnak - például a céltudatosság, a hideg fejjel történő tervezés képessége és a racionális döntések kemény kivitelezése - túlzásba vitelük esetén hasonló jegyekké válnak, mint azok a diagnosztikai kritériumok, amelyek mentén a különféle betegségkategóriákba sorolás történik. Ilyenkor az önbizalom önhittséggé válhat, mások befolyásolása szélsőséges manipulációba megy át, a vezető szeme előtt lebegő célképzet pedig nagyzolási mániává alakul. A korábbi precíz döntés képessége érzelemmentes, hideg számítássá fajul. A hatalom megrészegíti a vezetőt.
Törölt felhasználó ma, 14:56
Előzmény: #2301  Törölt felhasználó
Íme a Bond Egyetem pszichológusa által összeállított kérdéssor, amely valakinek a mentális egészségi állapota alapján igazolhatja a disszociális személyiségzavart:1. Hajlamos ön külsőségekben túlzásokba esni, hogy első pillantásra megnyerő legyen? 2. Túlzott önértékeléssel rendelkezik?3. Túlzott igénye van arra, hogy impulzusok érjék, mert egyébként hajlamos az unalomra? 4. Kóros hazudozó?5. Manipulatív?6. Nem szokott megbánást vagy bűntudatot mutatni?7. Nem rendelkezik mély érzésekkel?8. Érzéketlennek tartja önmagát, esetleg hiányzik önből az empátia?9. Szeret élősködni másokon? 10. Nehezére esik kontrollálni a viselkedését?11. Előfordult, hogy szokatlanul viselkedett szexuális együttlét során?12. Gyermekként voltak viselkedési problémái? 13. Vannak reális, hosszú távú céljai?14. Túlzottan impulzív?15. Felelőtlennek tartja magát? 16. Nem vállalja a felelősséget a saját tetteiért? 17. Sok rövid ideig tartó kapcsolata volt? 18. Előfordult, hogy fiatal korában bűncselekményt követett el? 19. Valaha is tapasztalta, hogy szándékosan, újra és újra követ el bűnt?20. Jellemző önre a „bűnügyi sokoldalúság”?
Törölt felhasználó ma, 14:55
Előzmény: #2300  Goldstein17
Goldstein17 ma, 14:53
Előzmény: #2298  Törölt felhasználó
"valoban sima lelkiismeretlenseg is eleg a gyarapodashoz"
Törölt felhasználó ma, 14:50
https://www.youtube.com/watch?v=n0L7GoKLQhU&list=RDEM2q5RkrJVag9mVIlzXeTO0g&start_radio=1
Ossian: Gyönyörű Bolond (Hivatalos videoklip / Official Music Video) - A Reményhozó album
Törölt felhasználó ma, 14:38
Előzmény: #2293  tihamer
egyszer biznal meg egy lakas teljes generallal  mar a szerzodesnel beforgatnalak ha akarnam
 irdatlan millokkkal szednelek le kozben es a vegen is  mert nem vagy okos ez van
ez nem gond csak ne csinalj ugy mint aki kis Buffett

Törölt felhasználó ma, 14:30
na kapjuk szet a hozzaszolasadod ugyis van a fejembe par penny sör
" Viszont nem könnyű a befektetés "
te veszel mindig mindegy mi van
" ha elmegy a befektetendő pénz másra (pl túlfogyasztásra, luxus órára😃, aranyásó pinára, vágyakra, stb" 
ez nem indok ez sima sporolas
" Sokkal fontosabb az önkontroll , EQ (érzelmi intelligencia)"
az nalad tarsadalmilag zero
"az alkalmazkodás ereje és a pénzügyi képzettség, "
 ahhoz tok sotet vagy csak masolni tudsz
"mint a magas IQ, Intellektuel, mester diploma, speciális szakmunkási képzettség.
Tehát nem tartom magam IQ bajnoknak és nagyon okosnak sem"
 realitas
"viszont a befektetéshez, meggazdagodáshoz nem is ezek a fontos tényezők ," 
valoban sima lelkiismeretlenseg is eleg a gyarapodashoz 
"  hanem a jó öreg időzítés3"
 az nincs veszel mindig 
" önkontroll, angol hidegvér, "
hagyjuk mar

slash ma, 14:29
Előzmény: #2295  HZsooolt
Mert a 70 milliós panelen havi 200ért kiadva nem lehet keresni.  Évi 3-4% ami lófasz. 
Ő és Izomman keresi a rendszerben a lyukakat. Eleve a lakás ás garázsállományuk a régi időkben lett véve mai árhoz képest negyed ötödáron. A mostani vásárlások meg alkalmi olcsó vételek voltak. 
HZsooolt
HZsooolt ma, 14:23
Tihamér, azért ezt a mutatvanyodat miért főleg pár milliós garázsokon csináltad?
Miért nem 100 milliós bpi ingatlanokon, mondjuk 8-10-en, ha ennyire tuti vagy?
Törölt felhasználó ma, 14:16
kicsit olyan vagy mint a Jakab Peti mikor nem ertette meg a parlaenti felszolalasaban mirol is szol az  belyeg vasarlas allamilag finonszirozva csak lokte  es lokte mikor mar mindenki rohogott
tihamer
tihamer ma, 14:06
Előzmény: #2282  Törölt felhasználó
"Ő vesz
 ha esik ah fuj
 o nem bufi
nem speka
 o vasarol 
az egyetlen uzleti taktika hogy egy arbitrazs ugyletet lenyomott mnikor a jelzaloghitel olcsobb volt mint az allamkotveny kamaty
tihamer vesz 
ennyi a tudas"
.
Ezt is hányszor, de hányszor leírtam már :
.
A befektetés egyszerű , de nem könnyű .
.
Egyszerű mert olcsón (pl válságban) kell vásárolni, mikor minden zuhan.
Viszont nem könnyű a befektetés, mert sokszor hiába van meg a jó időzítés ha elmegy a befektetendő pénz másra (pl túlfogyasztásra, luxus órára😃, aranyásó pinára, vágyakra, stb.)
Sokkal fontosabb az önkontroll , EQ (érzelmi intelligencia), az alkalmazkodás ereje és a pénzügyi képzettség, mint a magas IQ, Intellektuel, mester diploma, speciális szakmunkási képzettség.
Tehát nem tartom magam IQ bajnoknak és nagyon okosnak sem, viszont a befektetéshez, meggazdagodáshoz nem is ezek a fontos tényezők , hanem a jó öreg időzítés, önkontroll, angol hidegvér, és persze ha ott a lehetőség akkor bizony "LEGYETEK BÁTORAK !"✔️
☝️🙂👍

Törölt felhasználó ma, 13:40
Előzmény: #2290  Törölt felhasználó
amugy baromi erdekes tihamer a tobbiek a regi motorosok tisztaletben tartjak a moralis allaspontomat es elo se hozzak a temat
 en meg nem reagalok ra ha beirjak kinel mi a megterulesi rata a szerzes evet es a jelenerteken szamolva akr rovid akar hosszu kiadas akar lezart trezor  
elni es elni hagyni

Törölt felhasználó ma, 13:36
Előzmény: #2290  Törölt felhasználó
mr mondtam szolj hathornak irja at a topik cimet 3adszorra is lakas ingatlan befeketes topikra es be se teszem oda a labam

egy horgasz forumon nem irkalok hogy szegeny halak
 mert keresztre feszitenek es jogosan
Törölt felhasználó ma, 13:33
Előzmény: #2287  tihamer
es tudom hogy ismered az ervelesemet
 elvegre is lassan mar  8. ik eve traccsolunk
ujra es ujra elbeszelunk egymas mellett
 egyszeruen csak le se szarod a tarsadalmi pusztitasod kovetkezmenyeit
es erre nem viszont valasz hogy egy olyan vaasarloi igenyt elegitesz ki ami a kormanyzat meloja lenne 
te csak megoldast kinalsz egy kormanyzati problemara
 na ez bullshit
 te taplalod 
---
 es szinte mindig csak akkor mondom el amikor kerdezik a velemenyemet vagy hulyenek allitanak be hogy nem latom at a gazdasagi folyamatok mibenletet
 nem az a celom hogy trollkodjak egy lakasos forumon nem eri meg mert bezony megeri
ne kerdezzetek a velemenyemet es nem mondom el
 ---
tolem viszont jokat lehet traccsolni a jovorol egy adott lokacio jovobeni felertekelodesi potencialjarol muszaki allapotrol 
 barmirol
Törölt felhasználó ma, 13:26
A világ fejlettebb felén nagyon sok helyen és Magyarországon is lakhatási válság van, annyira drágák lettek az ingatlanok, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a saját ingatlant, de gyakran még a bérlést sem. A KSH adatai szerint a 25 és 34 év közötti magyar fiatalok
 41%-a még a szüleivel lakott 2019-ben, szerintem azóta sem lett jobb a helyzet.A drága lakhatás több szempontból is káros. 
Késlelteti vagy lehetetlenné teszi a szülővé válást, minden forint, amit ingatlanvásárlásra, bérleti díjra vagy hiteltörlesztőre költenek az emberek, az a szabadon elkölthető jövedelmet csökkenti, így a gazdaság többi szereplője is kisebb bevétellel és profittal szembesül, így viszont az állam is további adóemelésre kényszerül, ha ugyanannyi adót szeretne beszedni továbbra is.
 A drága lakhatás a fizetési igényeket is növeli, ami így inflációt is okoz. Nem csak az egyén, de az egész gazdaság és az állam is jobban járna, ha minél kevesebb menne el lakhatási költségekre.Az állam akkor működik jól, ha nem akar beavatkozni feleslegesen a piac működésébe. Azonban van néhány terület, ahová viszont be kell avatkoznia. Ilyen például a monopóliumok kialakulásának megakadályozása, a fogyasztóvédelem vagy a környezetvédelmi előírások betartatása és azon területek szabályozása, ami létszükséglet viszont véges a kínálata. 
Ilyen a lakhatás, mindenkinek szüksége van rá, de a kínálat véges.Hogyan lehetne elérni, hogy csökkenjenek az ingatlanárak és a bérleti díjak, hogy több embernek megfizethetővé váljanak az ingatlanok, akár vételről, akár bérlésről van szó?Az első lehetőség, hogy az állam ne tüzelje tovább a keresletet állami támogatásokkal. Egy adott méretű piacon, ha az állam ingyenpénzzel növeli a keresletet, az egyértelműen az árak emelkedésének irányába hat.
 A CSOK-nál is láttuk, hogy azonnal beépült az árba, az áfacsökkentést pedig benyelték az építtetők. Gyakorlatilag két hét alatt annyival lettek drágábbak a CSOK képes ingatlanok, mint a CSOK felső összege volt.(S vajon mennyivel több gyerek született, mint a környező államokban? Semennyivel. Sőt, most újra ott tart a termékenységi ráta, mint 2010-ben, egy nagy gazdasági világválság után. Így alakult a termékenységi mutató a környező országokban és Magyarországon, a legtöbb országban gyorsabban nőtt a születések száma, mint Magyarországon a sok "családtámogatás" ellenére. Ennyire érte meg elszórni azt az évi rongyos pár száz milliárd forintot:A másik lehetősége az államnak a kínálat növelése. Kollégiumok építése, bérlakás program elindítása, kiszámítható és a piacinál olcsóbb ingatlanok építése bérbeadás céljából, akár szociális célból, akár közalkalmazottak vagy gyerekesek számára.
 Magyarországon gyakorlatilag nincsenek állami bérlakások, pedig nagyon tudná csökkenteni a bérleti díjakat, de még az ingatlanvásárlásokat is. Ha csak ezer kollégiumi férőhely jelenne meg egy nagyváros piacán, már az nagyon csökkentené a bérleti díjakat. De ugyanígy, már néhány száz állami bérlakás is érezhető lenne még egy nagyvárosban is. Ezt már harminc éve el kellett volna kezdeni, az összes elfuserált, árfelhajtó hatású lakásvásárlási támogatás helyett ingatlanokat kellett volna építenie az államnak, a kereslet tüzelése helyett a kínálatot kellett volna növelnie.A probléma az, hogy a magyar gazdaság jelenleg az intenzív osztályon fekszik, lélegeztetőgépre kötve, kicsi az esélye, hogy az állam pont most kezdene bármilyen kollégiumi vagy bérlakásprogram beruházásába, amikor már annak kell örülni, ha idén nem lesz megint 6% felett a költségvetési hiány.Mit lehetne tenni, ami azonnal javulást okozna a piacon?A válasz nagyon egyszerű, a befektetői pénzeket kellene messze űzni a lakáspiactól. Pont azért, mert a lakhatás létszükséglet és a kínálat véges.Budapesten az ingatlanvásárlások 40-53%-a befektetési célú, vagyis nem lakhatás miatt, hanem haszonszerzés miatt történik.Ha ezeket a pénzeket ki lehetne vonni a lakáspiacról, hatalmas áresés következne be, mondhatni azonnal.Néhány hete jelentették csak be, hogy 2026-tól nem lehet airbnb-zni Terézvárosban, azonnal több, mint 5%-kal estek az árak és az eladó lakások száma is közel a felével nőtt pillanatok alatt, ami további áresést vetít előre. (Miközben a környező kerületekben még nőttek is az árak.
) Akkor most képzeljük el, hogy az eddigi 50%-nyi befektetői kereslet eltűnne és az eddig befektetésként vett ingatlanok pedig a kínálatban jelennének meg.Az államnak adóemeléssel kellene elvennie a kedvét attól, hogy az emberek a felesleges pénzükből felvásárolják az ingatlanokat azok elől, akik lakhatás céljából keresnek maguknak lakást.Az első ingatlan, ahol állandó jelleggel lakik a család, maradhatna adómentes, vagy közel adómentes, mint most, minden további ingatlan viszont egyre növekvő adókulccsal adózna, akkorával, hogy az emberek inkább tőzsdei befektetésen, állampapíron vagy bármi máson gondolkodjanak inkább, mint még egy lakás megvásárlásán. Az adóból levonható lenne lakáskiadásból származó bevétel utáni adó, viszont aki nem adja ki a lakását, az további adófizetésre is kötelezhető lenne. (Ilyen adó sok nagyvárosban már most is létezik.)Egész egyszerűen a befektetési ingatlanvásárlást úgy meg kellene adóztatni, hogy mindenkinek elmenjen tőle a kedve.
 A rendszert át kell gondolni, mert ha valaki például öröklés miatt jut több ingatlanhoz, annak két évre felmentést kellene adni, hogy eladhassa addig az örökölt ingatlant. Az adókulcsot is lehetne előre bejelentett módon évről-évre emelni, hogy ne összeomoljon a piac, hanem folyamatosan csökkenjenek az árak. Sőt, nem feltétlen kellene elmenni a falig, addig is lehet emelni az adókat, amíg a befektetési célú vásárlások harmada, fele vagy kétharmada tűnik el a piacról.A kiskorúak nevén lévő ingatlan pedig természetesen a családhoz tartozna és adóköteles lenne, így megelőzve, hogy minden hatévesre ingatlant írassanak.(Akinek lakhatási célból kell a már meglévő ingatlana, annak nem fog fájni az áresés túlzottan, hiszen bár a mostani lakásom papíron kevesebbet fog érni, de vagy nem akarom eladni, mert itt élek vagy ha egy másikat akarok venni helyette, az is annyival olcsóbb lesz.)A külföldieket is ki kellene szorítani a piacról. A pénzmosás új formája lett az ingatlanbefektetés, mert míg a külföldi bankoknál tartott minden száz eurót lejelentenek a honos adóhivatalnak, ingatlanokban millió eurókat lehet tartani külföldön úgy, hogy a helyi adóhivatal nem tud róla.
 Ezért minden külföldi által birtokolt ingatlanról jelenteni kellene a helyi adóhivatalnak és adózással is terhelni kellene a külföldiek ingatlanait, ha nem él életvitelszerűen az országban.A magyar adórendszer teljesen torz, mindent a fogyasztásra akar hárítani, miközben a vagyon például egyáltalán nem vagy alig adózik. Ennek következménye a 27%-os áfa, a mindenféle különadó, de a jövedelmeket sújtó magas adók is. (Ezért is omlott most össze a költségvetés a fogyasztás csökkenése miatt.)Ideje lenne a vagyont is adóztatni, ahogy azt minden országban teszik, hogy ne a forgalmat és a jövedelmeket kelljen agyonadóztatni. Ha százmilliós vagyonodból élsz, mondjuk lakáskiadásból jön évi 6%-od, azután a legrosszabb esetben 15%-nyi adót fizetsz (de például TBSZ számla után egy fillért sem). Ha munkabérből akarsz megkeresni évi nettó hatmillió forintot, annak a teljes bérköltsége évente 10,2 millió forint, vagyis 70%-a a nettó bérednek valamilyen adó vagy járulék még pluszban. De ugyanígy rengeteget fizetsz, ha vállalkozásból szeretnél kivenni évi hatmillió forint nettó hasznot.Ehhez még tegyük hozzá, hogy még az ingatlanértékesítésen elért haszonra sem kell adót fizetni, ami elég nonszensz, ahogy az is, hogy az Airbnb esetén nevetséges összegű adót kér csak az állam. Most havi háromezer forintot(!!!) kell adózni egy Airbnb lakás után, ami talán felszökik havi 12 ezer forintra, de csak Budapesten. A mostani adótörvények egyenesen terelik a befektetői pénzt az ingatlanpiacra.S lehetne az ingatlanszerzés költségeit is csökkenteni, megoldani, hogy ne kelljen ügyvéd és közjegyző a lakásvásárláshoz, ha sok országban ezekre nincs szükség, akkor nálunk is feleslegesen elköltött milliókat jelent ez. Ahogy a hitelügyintézők jutalékát maximálták 2%-ban, az ingatlanosok jutalékát is ugyanígy maximálni kellene 2%-ban.
 Ez a három tétel már önmagában 3-4 millió forinttal olcsóbbá tenné az ingatlanszerzést még egy olcsóbbnak számító lakás esetén is, ami szintén nagyban segítené az otthonszerzést. További lehetőség lenne, hogy mindenki az első ingatlanát illetékmentesen vehetné, életkortól függetlenül.A meglévő ingatlanok felvásárlásától el kellene tántorítani a befektetőket, viszont például adókedvezményt kellene adni, ha valaki munkásszállót vagy legalább tízlakásos bérházat épít kiadási célból, hiszen ezzel a kínálatot növeli.A megoldás adott, már csak lépni kellene, hogy csökkenhessenek az ingatlanárak (és ezzel együtt a bérleti díjak is, hiszen a megtérülési elvárást a lakáskiadók a befektetett tőkére nézik.)(Update: próbáld meg kitalálni a hozzászólások alapján, ki az, aki ingatlanban tartja a pénzét. 🙂 )
Törölt felhasználó ma, 13:23
benyek tihamer ne legyel mar ilyen nehez felfogasu mar szamos toikban visszairtam 
uzletileg okosan csinalod
ugyes vagy meg minden
 de moralisan nekem ez nem fer bele
ertsd mar meg
 okos ugyes vagy de ez nekem nem fer bele a lakaskiadas voros poszto
tihamer
tihamer ma, 13:20
Előzmény: #2285  Törölt felhasználó
"hat nem mondom hogy szarul kerestem az elmult evekbe
ment is minden a makba
 de hogy tulajdonkeppen lehuztam evek munkajat a Wc-n az tutti 
ha egy  nyomorult 2 szobas 6 keres lakast vettem voln hitelre !!!
kb most ugyanott tartanek mint most"
.
Továbbra is több pénzt csinálunk horkolva, mint aktívan.
Emlékszem régen milyen hitel ellenes voltál. Próbáltam elmagyarázni neked, hogy hitel gazdaságban élünk. Én anno 2020-ban vettem fel szab. felhaszn. jelzáloghitelt az egyik kiadott lakásomra. (Akkor négy garázs havi bérleti díja volt a törlesztő , most közel két garázs havi bérleti díja fedezi ) Ezt az összeget beraktam PMÁP -ba - ami így jól felhízott- és idén év elején vásároltam egy következő használt, felújított lakást. Ami persze újabb 30 %-ot emelkedett azóta. Köszönhetően a PMÁP kamat esőnek és a júliusban bejelentett Otthon Start programnak köszönhetően.
Plusz tavasz óta szépen termeli ez a pénzt termelő eszköz is a havi bérleti díjakat.
Tehát a művészet hogy a pénzt csinálni, teremteni kell. Pénzt keresni bárki tud pl alkalmazottként.
Az önálló gondolkodásban mindig is több pénz van, mint a kétkezi munkában.
"Gondolkozz és gazdagodj!"
    Napóleon Hill
Törölt felhasználó ma, 13:19
https://www.oragyor.hu/termek/edifice-by-casio-efr-526d-2avuef-divatos-karora
https://www.youtube.com/watch?v=jwNQGgSsyBY
UNBOXING AND REVIEW CASIO EDIFICE EFR-526D-2AVUEF
egyre lejjebb teszem a lecet
de banyek nekem meg ez is tetszik
Törölt felhasználó ma, 13:17
Előzmény: #2283  Törölt felhasználó
aze eljen 90 ig :)
Törölt felhasználó ma, 13:15
Előzmény: #2283  Törölt felhasználó
lattatok volna tihamert mikor egyszer bebaszva nekiallt irogatni a formunra o a birodalom epito :DD
masnap meg mentegetozott o csak sok kolat ivott
 persze:)
 a melos meg csak malnazik :D
Törölt felhasználó ma, 13:13
Előzmény: #2280  HZsooolt
ha tovabb folytaja a kovetkezo 200 evben ha megelne
  fel Nagykanizsa garazsallomanyat felvasarolja
 es ha eler egy kritikus szintet mar o doktalna  mint piaci vezeto szereplo es akar be is donthetne a paiacot ha alamenne a versenytarsaknak es kitekerhetne a kezukbol ha lerontana a megterulesi ratat
 ha meg az egbe tolna kiszallhatna nehanybol amivel jelentos csokkenest idezne elo es ujra csak vasarolna
jo is hogy tihamer nem el 200 evig :DD
Törölt felhasználó ma, 13:07
nincs mellebeszeles mismasolas hummoges es ketertelmu valaszok
o vesz
 ha esik ah fuj
 o nem bufi
nem speka
 o vasarol 
az egyetlen uzleti taktika hogy egy arbitrazs ugyletet lenyomott mnikor a jelzaloghitel olcsobb volt mint az allamkotveny kamaty
tihamer vesz 
ennyi a tudas
Törölt felhasználó ma, 13:04
igen

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek