HerrLudwig

Regisztráció: 2020-08-27 17:32:42

Hozzászólások száma: 268

Utolsó hozzászólás: 2021-01-17 17:54


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-07 08:46-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:54
Az, hogy neked van egy ismerősöd, aki inkább az aktív alapkezelést választotta, nem cáfolja, amit írtam.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:33
Egyébként a narratívámat a piac is alátámasztja, elég csak egymás mellé tenni egy fintech cégekbe fektető indexet meg mondjuk egy európai bankindexet, hogy teljesítettek mondjuk az elmúlt 3-5 évben.
És hogy egy klasszikust idézzek: a piacnak mindig igaza van!
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:21
Egyetértek, de én nem is erről írtam, hanem az itteni öröklésfétiseseknek szolgáltattam újabb bizonyítást, hogy zöldség, amiben hisznek.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 17:18
Azért ne fogadj rá, hogy sokáig lesz még igény ezekre a "privát banki szolgáltatásoknak", "alapkezelésnek" meg "hedge fundoknak" nevezett átbaszásokra, igazából igencsak visszaszorulóban vannak ezek, mióta lassan mindenki rájön, hogy hosszú távon
1) az alapkezelő jellemzően kevesebb hozamot csinál, mint a benchmarkja, akkor is, ha gróf rótcsildnak hívják
2) de azért lehúz évente 1-2-3 százalékokkal
Az elmúlt évek a passzív indexkövető ETFekről szóltak és ez így is marad, sőt! A 0 kamatkörnyezetben még látványosabb lesz az előny az aktívan kezelt alapokhoz képest. Az ETF ugyanis 0.01-0.5 százalékért hoz teljesen hasonló hozamokat. Akkor miért fizessek én vagy bárki, hogy rótshit grófnak legyen még egy kastélya? Na ugye 🙂
És akkor a fintech cégek várható felfutásáról a bankok rovására még nem is beszéltem.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:12
https://index.hu/gazdasag/2021/01/17/meghalt_benjamin_de_rothschild_baro/
Két dolog jutott eszembe erről.
1) Ez se sokra ment a milliárdjaival
2) Ahhoz képest, hogy szó szerint évszázadok óta - ahogyan itt a fórumon szeretik páran kifejezni - "halmozza a vagyont a család", másfél milliárd eléggé aprópénznek tűnik, ezzel sehol nincs a forbes listán. Akik viszont ott vannak, 75%-ban self-made milliárdosok. Ha igaz lenne, amit itt néhányan propagálnak, akkor a rothschildeknek kéne a leggazdagabbnak lenni. De ugye, mint látjuk, nagyon nem így van.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 13:40
Igen, de ha tényleg elmégy, akkor meg jön a "minek irogatol ide?" vonal. Illetve gyakori még, ha külföldi karriert csinálsz (főleg ha még sikeres is vagy benne) ez a "de ott lenéznek" szöveg.
Na, a lényeg, hogy nem tudsz ncseeddel jót tenni 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 11. 19:05
Teljesen így van. Persze itt is, mint gyakran az ingatlantémában, sokan pozícióból beszélnek. Ha valahol apu a gyereknevelés helyett fórumozással töltötte az idejét és ez esetleg meglátszik a gyerek karrierjén, talán azt gondolja, hogy 1-2 panellal vagy némi pénzzel kompenzálhatja ezt. Sajnos, ez nem így működik és a valóság is ezt mutatja. 
Jó oktatásban/nevelésben részesült gyerek felnőttként hamar eljut oda, hogy 1 max 2 év alatt megkeresi egy budapesti panel árát, szóval érdemes inkább erre koncentrálni szülőként, nem arra, hogy mindent a segge alá toljon valaki. Teher alatt nő a pálma. Ha minden az ölébe hullik, nem lesz elég "éhes".
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 09. 19:32
Lehet arra gondolt, hogy a manyupok mindig csak shortoltak és az ugye rossz, mert a tőzsdék alapvetően felfele mennek, szóval a fizess biztonságba helyezte a zemberek pénzét 🤣
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 09. 19:31
Így van, jól írod. Talán Elon Musk, Schwarzenegger vagy akár Nikola Tesla otthon vártak az örökségükre? Nem! Elmentek és megcsinálták a szerencséjüket. Mint sokmillióan mások is. 
Csak a lúzerek várnak az örökségre, akik képtelen valamit maguk elérni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 09. 18:58
A harmadik bekezdésedben leírtakat korábban szétszedtük már, hogy zöldség. Egyébként pont, hogy a gazdagok vállalnak több gyereket, akikről írsz, azok a középosztály, náluk születik csak 1-2 gyerek.
Én "rossz" helyre születtem, 4 testvérem van, de elég jól elvagyok meg a többiek is - jellemzően szintén magasan kvalifikált munkát végeznek fejlett országokban. Pont leszarjuk az örökséget, ha lesz, lesz, ha nem nem. Normális ember úgy intézi a karrierjét meg a befektetéseit, hogy amikorra 40-50-60 évesen örököl, addigra pont mindegy legyen, mennyi az örökség.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 09. 18:52
Te elhiszed ezt a sok hülyeséget vagy csak minket fárasztasz vele? Volt Manyup, ami 20-30 év múlva kényelmesen kitermelte volna az addigi nyugdíjasok nyugdíját. A modern gazdaság meg már csak olyan, hogy a működtetéséhez nem kell egyre több ember, csak egyre kvalifikáltabbak. Persze nehéz ezt megérteni ilyen 19. századi felfogással....
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 23:12
Ennyi erővel, ha a tesód inkább SP500-at vett volna, akkor 8 évente megduplázná a vagyonat, tőkeáttétellel, ami a példádban is szerepel meg aztán még sokkal többszörözné. Ráadásul igazi pénzben, nem forintban.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 23:08
Ügyes vagy. 
Akkor most a jövő heti lottószámokat is írd le légyszi légyszi (ha már így belejöttél a jövendőmondásba)
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 19:07
Sőt, volt neki saját és inkább eladta!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 19:07
Nincs rossz hetem, köszi.
A világ leggazdagabb embere annyira nem lát fantáziát az ingatlanban, mint eszközosztályban, hogy nemcsak hogy befektetésre nem vesz, de még saját használatút sem, inkább bérel. Ez az infó igenis idevaló egy ingatlanos fórumra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 19:05
Eddig azt hittem, arra gyúr, hogy ha a Tesla többet ér, mint az összes többi autógyár együtt, akkor eladja és vesz belőle budapesti panelt. Még ez nem következett be, de szerintem csak idő kérdése, hogy észrevegye, micsoda ékszerdobozok vannak ebben a szép posztszocialista metropoliszban. Mindenki ott akar majd élni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 18:12
https://totalcar.hu/magazin/velemeny/2021/01/08/tesla_reszvenyarfolyam_rekord_autoipar_jovo/
"Elon Musk úgy a világ leggazdagabb embere, hogy nincs is pénze. Se háza. Musk vagyona teljes egészében abból áll, hogy tulajdonos (valamilyen arányban) az általa alapított cégekben. A Teslával kötött menedzserszerződése révén a cég növekedésével párhuzamosan gyűlnek nála részvények, ezek érnek mára olyan sokat, hogy lenyomja velük Jeff Bezost és Bill Gatest. Érdemi fizetése nincs, a házait eladta"
Nahát, a világ leggazdagabb emberének nincs is ingatlana, csak részvényei. Ki érti ezt?
Ncseed, nem kérdezed meg tőle, hogy ő részvényben lakik-e? 🤣🤣🤣
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 07. 19:51
Igazad van, elragadtattam magam, bocsánat a stílus miatt.
A tartalmi része viszont jogos volt, buyandhold éveken keresztül elég nagy arccal osztotta itt az észt a panziójából kb "én 10+2 hónapot nyaralok egy évben, a balfasz bérlők meg dolgozzanak" bicskanyitogató szinten. Aztán jött a kovid és el is párolgott a csávó azonnal. 
Ő írt anno ilyeneket, hogy a fűnyíróember meg a takker milliókat keres havonta Magyarországon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 07. 07:56
Hol írtam ilyet, hogy csökkenést várok? Funkcionális analfabéta-e vagy?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 06. 22:30
hey, te nem véletlenül a buyandholdkóros klónja vagy? Az írt ilyen baromságokat. 
Mondjuk az egy bukott programozó volt, aki panziókban hajtogatott ágyneműket. Fel is szívódott, miután jött a kovid, lévén vendégek híján már nem kell ágyneműt hajtogatnia, így nem futja internetelőfizetésre sem.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek