Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sony123 péntek, 19:35
Előzmény: #3466  slash2
Én gratulálok az életedhez, de én a jövedelmem ( adózott ) felétsem tudomom elkölteni. Ez van! Lehet igénytelenség, vagy egyszerűen racionalitás .. nem tudom, de van 3 csemetém, nekik szánom ezt a pénzt.
Üdv!
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:59
akkor = aki
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:58
"Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból, 20 évesen már megkaptál mindent. "
Gondold el hogyha még suta is lenne, az hogy irritálná Lacikát, akkor itt rí meg hasonlítgat, közben meg 700 %-os hozamokat csinál 3 év alatt
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:55
Előzmény: #3465  slash2
Lacika pokolból jött? szegény...
N0MAD péntek, 11:31
Előzmény: #3468  Spiller
"A tapasztalatom a valóságon alapul."
Ez így van, de attól még lehet téves.
Lásd: felkel a nap, a föld körül kering és fenrir farkas eszi meg a holdat azért fogy.
N0MAD péntek, 11:30
Előzmény: #3468  Spiller
"Elég fura értékrendjeid lehetnek ha azok mind szubjektívek. "
Márminthogy a saját értékrendje mi lenne ha nem szubjektív? :D
Spiller péntek, 11:24
Előzmény: #3464  berlini
A tapasztalatom a valóságon alapul..tehát? Elég fura értékrendjeid lehetnek ha azok mind szubjektívek.  Vannak axiómák amit bizonyítás nélkül elfogadunk. És vannak tények amire számtalan bizonyíték rendelkezésre áll.  
DavidCamp péntek, 11:17
Előzmény: #3466  slash2
A csepeli elhasznált milf. LOL,MEGALOL
slash2 péntek, 06:52
Előzmény: #3459  z0li23
Így van! Gina a villából! Őt kérjük. Mint a jégcsap de azok a lábak! :-)
slash2 péntek, 06:50
Előzmény: #3457  Goldstein17
Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból,  20 évesen már megkaptál mindent.  írtad. 
Nem egy világban éltek. Laci dühös és tombol. majd megbékél. 50 felett már nem akarsz győzni. 
Nem vitatkozhatsz egy borsodban a pokolban felnőtt emberrel aki mínusz 10 pontról indult a skálán. 
Én is szegénységben nőttem fel. De aztán voltak borsodi katonatársaim akik bányában dolgoztak és még soha nem jártak a Balatonnál 20 éves korukig. Akkor értettem meg hogy nem is vagyok annyira szegény. 
Így tanul az ember. 
berlini
berlini péntek, 00:57
Előzmény: #3454  Spiller
érdekelne, hogy mi a döntő, a fontosabb.
A valóság vagy a szubjektiv tapasztalatod?
Spiller csütörtök, 22:30
Előzmény: #3462  Goldstein17
:) rés a pajzson. Betalált. Könnycseppek az álarc mögött. 
Goldstein17 csütörtök, 14:51
Előzmény: #3461  Spiller
Hablaty, koncentrálj
Spiller csütörtök, 14:44
Előzmény: #3457  Goldstein17
azok tényelemek.  A múltat nem lehet  "végképp eltörölni." ahogy ezeknek a himnuszában benne van. 
Spiller csütörtök, 14:41
Előzmény: #3459  z0li23
Egy kollégám mondása volt. " Tudod mi a jó? A p..na és a dió"  és valóban. Minden más f..ág
z0li23
z0li23 csütörtök, 13:48
Előzmény: #3451  slash2
Így van, hamarosan indul a szezon. Csak a szőke vékony MILF-ek :) 
Zanza2 csütörtök, 13:18
Előzmény: #3440  slash2
A párom pedagógus, mi mást tapasztaltunk.
A covid lezárás alatt szinte 0-24 h ügyeletben volt, gyakran vasárnap vagy éjszaka is megkeresték különféle problémákkal, aikre azonnali válszt vártak.
Goldstein17 csütörtök, 13:05
Előzmény: #3454  Spiller
"Elvtársak, kádárfiókák, bukott kommunisták", érvelésed alapelemei, üres közhelyek, arra használod ezeket segítsenek delegitimálni a másik felet, anélkül hogy a konkrét mondanivalójával kellene foglalkozni.  Laci és te mesterei vagytok ennek a semmitmondó terelésnek, ezzel tartjátok fenn a „mi–ők” gondolkodást, ami megakadályozza az érdemi vitát. Sekélyes.
Zanza2 csütörtök, 12:05
Előzmény: #3453  Spiller

Mit akarsz ezzel mondani?A magyarok növekvő kivándorlási tendenciája független attól, hány német, holland, szerb, román üzbég, tatár, vietnámi stb. települ be.
Esetleg az lenne a "nagy cél", hogy ezekre cseréljük le a magyarokat?
N0MAD csütörtök, 12:01
Előzmény: #3453  Spiller
Tehát a migránsok jók ha a kivándorlással kell szembeállítani.
Mondjuk lelki társad ezt németország kapcsán nem így számolta csak a németeket nézte de sebaj. 
Spiller csütörtök, 11:41
Előzmény: #3450  Goldstein17
nem érdekel a családod története.. egy nick vagy a sorban.. leírtam a tapasztalatomat a beírásod kapcsán.. a valóságot meg te tudod.
Spiller csütörtök, 11:40
Előzmény: #3452  Zanza2
én is beraktam..többen jönnek mint mennek most meg látszik a bevándorlók száma.. könnyű összerakni. 
Zanza2 csütörtök, 11:22
Előzmény: #3446  Spiller
Ezek nagyon szép számok, csak nem erről volt szó, hanem a kivándorlásról, aminek a tendenciája csak nálunk és a horvátoknál növekvő a régióban.
Tehát nem abszolút értékek és nem bevándorlás, hanem a kivándorlás növeivő tendenciája.
Vannak hozzá adatok is, múlt héten idéztem is, most nem másolok be ide több oldalt.
Nyugodtan cáfold meg, ha tudod, de azt, amit állítottam, ne másra hozz újabb adatokat.
slash2 csütörtök, 11:16
Előzmény: #3441  J0hnnyEnglish
Én most arra várok hogy kisüssön a nap. :-)  
Nyár, Béke, szeretet, strand, jó csajok. 
Semmi más. 
Goldstein17 csütörtök, 11:08
Előzmény: #3448  Spiller
Ismét nem sikerült dekódolnod az üzenet tartalmát. Elmondhatnám a családom töténetét, de csak annyi jönne le belőle neked, hogy milyen magas polcra helyezem magam, így inkább nem teszem.
Spiller csütörtök, 11:07
Előzmény: #3442  szieszta
vészes leegyszerősítés.  
Már leírtam párszor széles palettán van rokoni és ismerettségi köröm. 
Én azt látom A szegény réteg  aki szorgalmasan dolgozott akart előre lépni az előrelépett és az alsó középosztályban megtalálta a helyét.  Kifejezetten jól érzi magát ebben. megvan mindene, takarékoskodni tud, gyerekeit taníttatja és később segíti őket, az igényszíntjén él.  Ezt főleg a multi cégeknél dolgozók érték el.  Szerintem boldogság az, ha elérted az igényszíntedet és ezt a helyedet meg is tudod tartani ÉS nem is vágysz magasabbra. Mint írtam ők a középréteg alsó szegmensében vannak és nem is akarnak többet.  
Azt is írtam szerintem aki nulláról kezdi annak a maximun a középréteg felső szegmense ami nálam az 1 mrd környéki vagyon. Különleges képességekkel  nagyon erős indíttatással  motivációval nagy kockázatvállalásokkal elérhető a felső rétegbe kerülés.  
Az életben mindennek ára van.  
Spiller csütörtök, 10:49
Előzmény: #3432  Goldstein17
A "magadfajta" mondod. Milyen  "magadfajta" aki örökölt és  már magasabb polcra helyezi magát, miközben ne feledjük volt itt 40év komcsi időszak amikor a főelvtársak kaphattak budai ingatlanokat használatba.. majd később fillérekért megvehették. Gondolom budai belvárosi várbéli  és cinege utcai ingatlanokat takarékbélyegért lehetett megvenni anno.  Anno az önéletrajzok úgy kezdődtek "munkás paraszt származás".. de ma már sok kádárfióka keresi a nemesi ősöket vagy ha nincs akkor kreálnak ilyet.  A 2. 3. generáció meg már el is hiszi. 
A dolog egyszerű.  Magyarországon kb az elmúlt 25 évben  lehetett nulláról felépíteni egy rendszerektől független  komoly vállalkozást. Sok munka, tanulás teljesítmény.  
A 90es évek a vadkapitalizmus volt, az eredeti tőkefelhalmozás időszaka. Arról szólt főelvtársak mentegették a vagyonokat, a bukott kommunista rendszer haszonélvezői a politikai hatalmukat gazdasági hatalommá konvertálták. Az exportképes cégeket, a termelőeszközöket fityingekért megszerezték.. (jellemző mód gyurcsóti motim történet az apró villa stb stb) Az értékes szolgálati lakásaikat vállalati nyaralókat megvették,  banki hiteleket vettek föl cégekre amit nem kellett visszafizetniük mert elég volt a céget bedönteni és a bankok még konszolidáció előtt voltak. Majd a következő kádárfióka generációnak még adva van a kapcsolati rendszer de már kilúgozta a múltját, sok angolnatestű benyalizta magát a másik oldalra is.   
Spiller csütörtök, 10:29
Előzmény: #3429  FatFIRE
szokás szerint nem is érti a különbségeket. 
Spiller csütörtök, 10:27
Előzmény: #3420  Zanza2
mindezt tényadatok nélkül igaz? Ha már mondasz valamit legyen már nagyobb súlya mint a lepkefingnak.
1. Európai országok (Legnagyobb csoport)Hagyományosan a környező és uniós országokból érkezik a legtöbb ember:
  • Németország: 23 295 fő (főleg nyugdíjasok, befektetők vagy itt dolgozók).
  • Szlovákia: 16 889 fő.
  • Románia: 15 740 fő.
  • Ukrajna: 12 842 fő (a háború óta jelentős a menekültek száma, 2024 végéig közel 50 000 ideiglenes védelmi kérelmet regisztráltak).
  • Szerbia: 2 890 fő. 
2. Ázsiai országok (Dinamikusan növekvő csoport)Az elmúlt években jelentősen nőtt a vendégmunkások és diákok száma Ázsiából:
  • Kína: 21 165 fő (kereskedelem, befektetés és oktatás).
  • Vietnám: Jelentős közösség, különösen a munkaerőpiacon.
  • Fülöp-szigetek, India, Kirgizisztán: Főként vendégmunkásként érkeznek a hazai munkaerőhiány pótlására. Prague Process +3
3. Egyéb régiók
  • Afrika: Kb. 10 600 fő (például Nigériából és Egyiptomból, gyakran tanulmányi céllal).
  • Amerika: Kb. 7 800 fő (elsősorban az USA-ból).

szieszta csütörtök, 08:40
Előzmény: #3443  Goldstein17

Ez pontosan így van. Kevés ember való vezetőnek, akik vállalják a felelősséget.
A társadalom erre van, ahol az embereknek nem kell döntés hozniuk. Nekik csak meg kell csinálni, amit valaki kitalált.
Ráadásul a 40 év szoci ezt a génjeinkbe tette, várjuk a megmentőt és azt, aki kitalálja, mit csináljunk. Biztosítsa a megélhetést, ha nem is magas életszínvonalon, de ne legyen bizonytalanság.
Éltem szociban is, nem volt rossz. Minden ingyen járt, ami volt. Ami meg nem volt, azt itthon megoldottuk. Az állam átvette az összes felelősséget, adta a hitelt, hogy építkezhessünk és hozzá bebiztosította   a munkát, hogy tudjad fizetni. Ráadásul olyan árakat diktált, hogy minden megfizethető legyen az ócska fizetésből.
Orbán és a fideszesek is ebben nevelkedtek, oda térnek vissza. Egyetlen különbség, hogy a csókosok óriási vagyonokat loptak össze és nem kell rejtegetniük, ami szociban nem volt.
szieszta csütörtök, 08:27
Előzmény: #3437  Placi82

"Kb nekem   hányingerem, van nekem is ettől a fórumtol,"
Nekem meg már az öndicséretedtől van röhögőgörcsöm.
A nagyképű senki kritizál és hiszi magáról, hogy ő mindenben a legjobb. Nincs nála okosabb, jobb és jövőbelátóbb.
Pszichológusnál lenne a helyed, mert emögött valami nagyfokú frusztráltság rejtőzik.  Amikor az embernek szüksége van saját magát fényezni, akkor belül nincs magával megelégedve.
Nagyon érdekes ez a párválasztás is, mikor leírod, kivel vagy hajlandó társalogni, mert mások nem ütik meg a TE szintedet.
Állítólag vezető vagy valamilyen üzemben, ez látszik is. Ilyen, aki hatalmat kap és a többit lenézi. Ráadásul ezt naponta bizonygatja, hogy ő jobb mindenkinél, mindenben.
Kiüti még Tysont is , csak az a buta edző éppen háttal állt.
Goldstein17 csütörtök, 08:18
Előzmény: #3442  szieszta
A plebejus magyar választó erős vezetőt keres, Orbán után csak egy Orbán 2.0 lehet sikeres. A magyar ember a szavazatával szeretné átadni a felelőségét is, továbbra sem akar kontrollt gyakorolni a hatalom felett, választ, aztán 4 évig kussban van. Kell neki egy atyuska, aki gondoskodik róla és vigyáz rá. Az Orbán rendszer ezt is felismerte és ügyesen beépítette a maffiaállam narratívájába.
szieszta csütörtök, 08:05
Előzmény: #3438  Placi82

Az első részével egyetértek, mert mindenki ki van mentve.
Csak ennek van egy hátulütője, hogy lassan már mindenkit menteni kell. Jön egy kis hideg és már emberek százezrei nem tudják fizetni a rezsit. A nyugdíjasoknak 13. és 14. könyöradományt kell adni, hogy ne haljanak éhen.
Az, hogy Budapesten minden második autó luxuskocsi, nem azt jelenit, hogy az egész országban dorbézolhatnak. Te sem maradtál keleten, ott lehet éppen arra várnál, hogy bekerülhess az akksigyárba   a szalag mellé.
Magyarországnak annak idején szerencséje volt Kádárral, mert  a kommunista elveket folyamatosan lágyította. Sokat lendített rajta a maszekvilág, ami  a többi szocis országban tiltott volt. Meg persze a nyugatról felvett hitel.
Most már ugyan ott tartunk, mint a szociban, az ország elkényelmesedett, az állam átvette a felelősséget. Az állam viszont nem jó gazda, mert az közös. Senkinek nem érdeke, hogy jobban működjön, hiszen úgysincs belőle haszna.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish csütörtök, 07:18
Előzmény: #3440  slash2
Halkan kérdezem, gyerekes szülőként téged mi érdekel :)

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek