upgrayeddAKS upgrayeddAKS
2
5
4
2017. november 09. | 00:46
#1

Ethereum, Ripple, Dash, etc.  

Szóval: altcoin-ok. (Lassan érdekesebb téma lesz, mint maga a Bitcoin.) :) Van is egy konkrét kérdésem... ismeritek-e ill. használtátok-e már ezt a walletet?    
 
https://www.myetherwallet.com/
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 07. | 22:57
előzmény: #628  tomi23
#629
Teljesen igazad van. Csak ironizálni próbáltam.
február 07. | 22:34
előzmény: #623  kardos74
#628
Elől vannak a nullák és hátul a többi szám, minden nullával kezdődik. Ki volt ez a fasz aki kitalálta? Hát ennyi esze sem volt?
Én azt mondom erre,h ki van ez nagyon jól találva! Igazi pénzért venni valamit ami alapból nem ér semmit 
február 07. | 22:23
előzmény: #626  husom
#627
Ez a 2. nap. Nem durvulok, csak ismerkedek a dologgal. 1 másodperc alatt megjelenik amit veszek. Semmi könyvelt nyereségem nincs még, visszautalás sem volt. Talán a SEPA a legjobb befizetni. Emailben jelezik, ha beérkezett a zseton. Nem tudom még hány %-os haszonnál érdemes eladni és mikor hozzávennei a meglévő pozikhoz. Hiába, csak úgy lehet megismerni valamit, ha betolunk egy kis pénzt és van egy kis tétje a dolognak. Az is megfordult a fejemben, hogy nincs is semmiféle blockchain, csak nyomatnak egy tőzsdei kereskedést szimuláló felületet, megfelelő algoritmusokkal és kész. Eközben piramisjátékként működtetik az egészet. Aminek persze tudjuk mi szokott a vége lenni. Ugyebár nincs semmiféle felügyelet...
február 07. | 19:37
előzmény: #623  kardos74
#626
Mióta csinálod? Gyorsan lehet vásároni? Gyorsan megjelenik a számládon a vásárolt kripto? Tudtál már kivenni belőle hasznot (visszautalni bankba)? 
Nekem még nem jelent meg Bitstampon az utalt dollár, pedig ma 1 hete , hogy átutaltam, kezdek ideges lenni:-((
Ui: Még nem áldozott be a kriptóknak:-)
február 07. | 06:06
előzmény: #623  kardos74
#625
"Elől vannak a nullák és hátul a többi szám, minden nullával kezdődik. Ki volt ez a fasz aki kitalálta? Hát ennyi esze sem volt?"
Ez azért jó, mert rámondja a profi, hogy "ezeket nem lehet elinflálni"
Mert, hogy nincs mögötte sok nulla lehetősége.
Nem a lószerszámot mama, elé meg annyit teszek, amennyit nem szégyellek.... :)
Ezt is bukták, de megy a verkli vazze, csak megy állandóan.....
február 07. | 01:00
előzmény: #623  kardos74
#624
Én E-toro használatban indultam el, plus500 rázós ott ezekre határidő van :(
február 06. | 23:26
előzmény: #622  kardos74
#623
Akkor válaszolok magamnak. Elkezdtem ezekkel a kripto szarokkal kereskedni, kíváncsiságból. Van amelyik kicsiket mozdul napon belül, ezek felejtősek szerintem. A két-három "nagy" mozog rendesen. Ezekre lehet stratégiát építeni. Aztán majd kiderül hogyan működnek. Kezelő felület, elég gyatra a bitstampen. Testreszabás nincs. Nem látod pl., hogy mennyi volt a beker árad amikor a könyvet nézed és új megbízást adnál be. Ismerkedni kell vele még. A kripto világban a számok borzalmasak! Elől vannak a nullák és hátul a többi szám, minden nullával kezdődik. Ki volt ez a fasz aki kitalálta? Hát ennyi esze sem volt?
február 05. | 21:09
előzmény: #621  husom
#622
Hát ezeknek a kripto szaroknak befellegzett.
február 03. | 09:39
előzmény: #619  kardos74
#621
Még nincs rajta Bitstampon, de szerintem dollárba jelenik meg.
pirike40:Jó neked, hogy már rajta van, az enyémet úgy láttam, hogy T+2 nap mire utalják.
február 02. | 19:46
előzmény: #615  mita11
#620
Így matemetikailag kisebb lesz az esélyed a profitra. De nem szeretném befolyásolni a gondolataidat.
február 02. | 19:40
előzmény: #617  husom
#619
Amikor utalsz bitstampre, akkor az USD-ben jelenik meg, vagy egyből valami kripto pénzt kellett venned?
február 02. | 18:53
előzmény: #617  husom
#618
Szia bocs hogy beleszólok Én is utaltam a bitstampra utaltam igaz véletlenül 2X is ugyan azt az összeget Raiffeinsenből reggel kaptam hogy vonták a számlámról egész nap rinyáltam mi lesz fél 5 körül rajta volt.
Igaz ha reggel megvan most jobban nézne ki mert lenne haszon is.Én eurót utaltam vagyis Ft vont de euró érkezett,ami érdekes usd tudok kereskedni igaz lehet valami beállítást még nem jó.
február 02. | 16:17
előzmény: #616  Agamemnon
#617
Kösz, hogy válaszoltál. Bitstampre utaltam Erstéből dollárt szerdán, de még nem jött át, remélem nem nyúlják le. Úgy tudom 2-3 nap mire rajta lesz., remélem hétvégén is dolgoznak:-)
február 02. | 07:55
előzmény: #602  husom
#616
Husom, én is erre a kettőre regisztráltam, amikor meglett a regisztráció a Bitstampre akkor a Gatehubot már nem is néztem. Nem vagyok nagyon járatos a témában, de nekem mindkettő a "biztonságosabb" walletek közé tartozik, talán a Bitstamp elterjettebb. Én egyenlőre nemzetközi átutalási megbízáson utaltam el egy minimális mennyiségű pénzt / 2600-3000 HUF az utalási ktg /, majd ha megérkezik a walletre ezt ki is fogom utaltattni, csinálok egy próba kiutalást, h egyáltalán visszaérkezik-e a lóvé. Majd ezt követően utalok be nagyobb összeget, igazából nem sokat, apró pénzt! Majd irok h mire jutottam. Erstével kapcsolatban nincs infóm sajnos.
január 31. | 14:41
előzmény: #606  kardos74
#615
A kérdés, hogy milyen a befektetési terved. A időnkénti profit realizálás egy jó terv lehet. Ahogy a mondás mondja: a profit realizálásba még nem ment tönkre senki. Mikor realizálsz profitot és a befektetés milyen %-ában? Mikor lépel esetleg be újra? Ezek már a kereskedésről szólnak. Elég nagy az egyetértés a pénzügyi kereskedelmi szakmában, hogy az első öt évben az aktív kereskedők 95%-a elvérzik. Ha az 5%-ba tartozol, akkor nem érdemes befektetned, mert sokkal jobb vagy, mint a piaci benchmark és egy vagon pénzt csinálhatsz. Én nem tartozom az 5%-ba, elégettem már egy két számlát, így ezzel a portfólióval maradok az 5 éves befektetésnél. Emellett ez alatt az idő alatt igyekszem tanulni a kereskedést icipici-ben, hogy megismerjem ezt az ingoványos terepet, a játékszabályait, a saját örökletes és tanult, de ezen a területen kontraproduktív szokásaimat. A cél annak eldöntése, hogy alkalmas vagyok-e a kereskedésre. Ha igen, akkor irány az 5%. ha nem, akkor irány a hagyományos mókuskerék. 
Hogy a crypto tőzsde tönkre megy-e vagy sem az nem érdekes számomra, off-line wallet játszik. Még egy gondolat, miért választottam a 100x célárat. A crypto-k 9 éve vannak a piacon. Egy jó részüknek  mostani piaci ára a kezdeti értékük 10K-100K szorosa. Értelem szerűen ez lassulni fog és benne van az is, hogy teljesen kihalnak. Ezen számok alapján azt gondolom, hogy nagyobb annak a valószínűsége, hogy még öt évig nem lesz olyan rendszerszintű változás, hogy kihaljanak. A x100 emelkedés bár nagynak látszik de valójában egy szerény emelkedési mérték a 10 USD alatti assetekre.  Abban biztos vagyok, hogy lesz olyan 10 USD alatti alt, ami 100x növekvést meglépi 5 év alatt. Az más kérdés, hogy a portfóliómban lesz-e vagy sem.
január 31. | 09:05
#614
Volt már , hogy itt valaki értelmes választ kapjon? Egyáltalán választ...Vagy nehezet kérdeztem?
január 31. | 07:26
előzmény: #612  nemelemzo
#613
Elnézést a vastagon szedett betűkért, csak egy mondatot akartam kiemelni, aztán így sikerült.
január 31. | 07:20
előzmény: #610  upgrayeddAKS
#612
Ez olyan hozzászólás, ami nem a kriptóról és pénzről szól- nem muszály elolvasni (önéletrajz kivonat)
Szóval attól függ a jótékonykodásod, hogy ezeken a kütyükön nyersz, vagy nem. Ifjú koromban, mikor lottóztam, ugyan ez volt a fohászkodásom, hogyha megnyerem a fődíjat, adok a szegényknek is. Aztán nem nyertem és nem adtam. Aztán az ember kezd felnőni és rájön, hogy adni még jobb, mint kapni.....nem vagyok álszent, csak akkor adok, ha már van bőven felesleg. Többször előfordult, hogy egy vérre menő akludozás során (nem alvás, idegeskedés, plusz szaladgálás) extra profitot szívesen adtam rászorultaknak.
Akkor most csak annyit mondok, hogy nekem sem idegen a jótékonykodás és én nem azt igérgetem, hogy ha bejön ez a krypto, akkor hűűű, megváltom a világot. Sajnos sok olyan tapasztalatom van, mikor megígérem, hogy soha senkinek semmit ezután, aztán lenyugodva folytattuk.
Támogatok egy helyi gyermekrák alapítványt, nagyon őszinték, zeneiskolát (ott kaptam egy kis kultúrát), általános iskolát ( ott meg a tudományt), de osztottunk már ételt, meg adományoztunk élelmiszert, gyűjtöttünk ruhát, és még  több mindent, sorolhatnám. Ahol lehet, anonim a támogatásom.
Nem minden a pénz, főleg ha már van felesleged, persze van egy mondásom, amit jó ha mindenki megjegyez,
"Nem abból gazdagszik az ember, amit megkeres, hanem abból, amit nem költ el."
Az emberek, akik közvetlenül ismernek tudják, hogy nagyon szerényen élek, akik nem közvetlenül, azok meg csak a szép házam, autóim , nyaralóm alapján ítélnek meg. Lehet, hogy egy felfuvalkodott hólyagnak tartanak, de nem járok kocsmába, ritkán a helyi közösségbe, a munkám miatt, más körökben mozgok, aztán meg inkább otthon teszek-veszek, családomnak élek.
Befejezem az önéletrajzomat, tudom nem ide való, de azért szerintem elfér itt.
január 30. | 21:52
előzmény: #606  kardos74
#611
Nem kell, hogy ott tartsd. Beteheted a saját fiókodba vagy széfedbe is.
január 30. | 21:26
előzmény: #608  nemelemzo
#610
Vacak 500-900 USD-t betoltál volna, most királykodhatnál :) Persze, hogy kényszeresen csak fikázod a kriptopénzeket... :) Ha én netalántán dollármilliókat keresnék rajta, akkor tutira egy elég nagy részét eljótékonykodnám, mégpedig pl. úgy, hogy jutna belőle a komcsi maffiózók megbuktatására is. Meg a hajléktalanoknak vennék ingatlanokat, stb. Ráérek még ezen gondolkodni, ha sikerül... ha nem jön össze, akkor jót spekiztem :) Az eddigi nyerőből már azért el tudnék különíteni egy kis szeletet az egyik célra (nyilván kitalálom még, mire mennyit fogok áldozni). De te csak kibickedni jársz ide meg filózni azon, hogy hova tart a világ, aminek te is a részese vagy :) Ahogy Gandhi mondta: magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél :) Gy.k.: mindenki először a saját háza táján sepregessen. Ha ezt sokan megfogadnák, a problémák egy része a múlté volna... szóval jó ez a sztoikus-flegmatikus, pénzt megvető álca, amit előadsz, csak bugyuta. Ha sok pénzt kerestél volna, már akár tízezrek életét megváltoztathattad volna, ha jótékonykodsz. Ehelyett inkább csak lököd a szöveget arról, hogy hová torzul a világ... értsd: a világ mindig is pénzcentrikus volt, az emberiség nagy része meg hülye. Ebből kellene valami értékelhetőt kihozni, valamit alkotni, vagy csak szépen csendben pénzt keresni, és örülni a profitnak, ha nem érdekel mások sorsa. De az, hogy egy tőzsdei fórumon szinte már úgy adod ezt elő, hogy kb. le se sz..od, hogy mit hagytál ki, az finoman szólva is hiteltelen. Kihagytad, kész, térj felette napirendre. Legközelebb jobban figyelsz majd :) Akkor majd szólj nekem is, és kitaláljuk, milyen nemes célra költjük a profitot :) De ez így csak nyivákolás :) (most nem bántani akartalak, csak észhez téríteni... hátha sikerül...) :)
január 30. | 21:12
előzmény: #601  mita11
#609
Szerintem jól csinálod, és (ha alaposan körbenéztél és/vagy szerencsésen választottál) jó lesz a profitod. Én a nagyobb lét még tartogatom, szerintem lesz még pár negatív hír a kriptopiacon, de már nagyon ott van az ujjam a "ravaszon" :) Persze eközben meg van már elég nagy pozim összességében, de az inkább a nagyokra fókuszálva.(Amikről írtál, azokat inkább figyelgetem. Ha holnapra dupláznának, akkor sem maradnék le semmi érdekesről.)
január 30. | 21:06
előzmény: #601  mita11
#608
Pontosan így van, eddig még mindig korrigált a BTC, tehát az esés után összekapta magát és új csúcsot döntött.
2011 óta figyelgetem, de ahogy 2011-ben  is úgy éreztem, hogy lufit fújnak, mikor 2 dollárról 11 -ig tolták az árát egy értéktelen számítógépes jelnek, úgy 20 ezer körül mit gondolhattam volna.
Tudom, sokan lehülyéznek, hogy mennyit kereshettem volna, ha akkor......, de ahogy sokan várják már több éve a tőzsdék összezuhanását, én sem hittem a BTC-ben és most sem hiszek. Keresni lehetett volna vele, de nem leszek öngyilkos emiatt. Van más, amivel lehet keresni, köszönöm megvagyok. Egy kicsit konzervatívabb vagyok ennél.
január 30. | 21:04
előzmény: #595  fricko
#607
A KuCoin-t meg a BinanceCoin-t leszámítva nem nagyon van szoros összefüggés a tőzsdék meg a kriptopénz-kibocsátók között. Ergo kevés kivételtől eltekintve 2 külön világnak kell tekinteni / akként kezelni ezeket...
január 30. | 21:02
előzmény: #601  mita11
#606
Szerintem inkább rendszeresen ki kell venni a nyereséget. Mivel nagyokat mozog fel és le is, ezért adja magát ez a stratégia. Bármikor nullázhat vagy eltünik a cég aki kezeli a számládat és akkor majd mondhatod, hogy hú pedig volt ez 2000 usd is...
január 30. | 21:00
előzmény: #604  upgrayeddAKS
#605
 Ott meg lasszóval fogják még azt is, akinek priusza van :)   pontosabban: odaát meg lasszóval...
január 30. | 20:58
előzmény: #594  nemelemzo
#604
Kivételesen nem hülyeséget írsz, de vedd figyelembe: a multik két kézzel kapkodnak a jó IT szakemberek után. Akkor hogyan tud labdába rúgni egy kis kezdő IT cég? Megmondom: sógor-koma-barát stb. alapon beszerveznek, akit csak tudnak, esetleg eleve IT-szakemberek indítják ezeket a cégeket, és ki nem adnák az irányítást a kezeik közül. A végeredmény az, amit én is tapasztaltam hazai IT cégnél: a felhasználó le van sz...va, a kocka az akkor is azt programoz, amit akar, úgy irányít és úgy menedzsel, ahogy akar. Külföldön valószínűleg rosszabb a helyzet, mint idehaza, mert itthon legalább vannak "képezhető" kockák, akik esélytelenek egy komolyabb multi HR-részlegénél a szűrőn való átjutásra, mert semmi soft skill, semmi tapasztalat, stb. Ott meg lasszóval fogják még azt is, akinek priusza van :) 
január 30. | 20:50
#603
Ha valakinek van véleménye / tapasztalata a CAPDAX-szel kapcsolatban, ossza meg itt. SWOT elemzés pláne jó :) Én keveset tudok róluk, szóval minden értelmes infó, ami nem félrevezető, hasznos lesz. Előre is köszönöm a többi speki nevében is. (Ha valakit érdekel a Hashgraph technológia kritikai elemzése, majd leírom, de most nincs sok időm. Kriptopénzket az csak áttételesen érinti...)
január 30. | 20:44
#602
Nekem is megjött a visszaigazolás Bitstampre és Gatehubra. Melyik a jobb szerintetek? Erstés vagyok, onnan tudok utalni valamelyikre dolllárt?  Remélem erre válaszol valakik:-)
január 30. | 16:24
előzmény: #600  nemelemzo
#601
Aki 2013 november végén Bitstamp 1160 környéki csúcson vett befektetési (nem kereskedési) céllal BTC-t, az most még mindíg elég jól néz ki. Ha visszanézed az árfolyamot találni még néhány durva korrekciót akkor is, amikor 100 USD alatt volt az ár. Lehet azt mondani, hogy most a buborék ereszt, kipukkadt. Lehet az ár akár 1K USD is, ki tudja. Az eddigi minta viszont azt mutatja, hogy az ár mindíg felépült és új csúcsra ment.  Valaki biztosan vett 19600 körül a Bitstamp-en és most nézve elég gát a pozija. Vajon y 3-4 év múlva hogy fog kinézni ez a pozi? 
A kérdés az, hogy a befektetést mennyi időre szántad és milyen célárat határoztál el a zárásra. A kérdés az, hogy tisztában van-e az ember azzal, hogy ez egy erős spekulatív befektetés, vagyis simán nullázódhat. Ha ezeket az ember tisztázza magában, akkor minden ok. A casino rulett helyett bedobod a kanapé árát crypto-ba és megnézed 5 év múlva. A lényeg: ne lepődj meg a számon.
Pl. én most a következőt játszom: vettem néhány krypto-t, szigorúan 10USD alattiakat egyenlő értékben. A céláram a 100x beszár. Azt gondolom, hogy az elkövetkező öt évben van rá esély, hogy legalább az egyik teljesíti ezt, míg a többi valószínű, hogy lenullázódik. Addig viszont elfelejtem őket: tárcába ki, és nem érdekel a legnagyobb DD sem, nem kereskedem velük, hanem tartom.
január 30. | 14:36
előzmény: #598  mita11
#600
Jól írod, degeszre kereshette magát. Ha a 20ezres csúcsnál érezte úgy, hogy irány a csillagos ég, akkor most csendben várakozhat, hátha elindul, tudnak valami olyan csodát mondani az embereknek, aminek bedőlnek. A ripple ugyan az, itt méltatlankodtak, hogy nem sikerült beregisztrálni---ahogy kiderült szerencséjükre. Repkedtek a célárak az 1-2-3-5-10-100-1000-csillagok  ripple/dollár árfolyamot jósoltak.Csak aztán rájöttek, hogy a ripple mennyisége miatt nem reális, hiszen már nincs is annyi dollár, amennyi a kapitalizációja lenne a BTC árfolyamával számolva.
január 30. | 13:24
előzmény: #596  Agamemnon
#599
Deposit-ot kell indítani a kliens szoftveren. Megadod az összeget és a devizanemet és az utalás módját: vagy SEPA EUR utalás (költsége minimális és gyors, 2 nap) vagy wire USD  (költsége nagyobb, lassabb, 5 nap). A választás függ attól hogy mennyit akarsz kiutalni és mit szeretnél venni. Ha asset/EUR létezik és nem túl illikvid a piac, akkor érdemes eurót SEPA-val utalni. Ha asset/USD-t akarsz venni, akkor utalj USD-t. Ha már beutaltál pénzt, akkor tudsz váltani EUR és USD között. Az még nem tiszta számomra, hogy ennek is az adott személyre vonatkozó tranzakciós költsége van-e (0.12 - 0.25%) vagy sem.
január 30. | 13:15
előzmény: #592  kardos74
#598
Nézd meg, mekkorát mentek a Crypto-k az elmúlt években. Ettől lett sláger. Ha valaki befektető, pozíció tréder sapkában kereskedett (0-2 kötés/év), akkor degeszre kereshette magát. Day trader-ként nehéz az élet a Bitstamp-on, ha a forgalmad néhány MUSD/hó akkor is 0.12%-0.12% a költséged irányonként. Máskülönben ennek a duplája. Vedd hozzá a likviditás hiányát: nagyobb pozi nyitás - zárás esetén simán összejöhet 0.1-0.3% slippage és máris látható, hogy nem kezdőpálya.
január 30. | 13:05
előzmény: #596  Agamemnon
#597
Lásd 584 hsz.
január 30. | 09:24
#596
Egy szűk hónap után én is megkaptam a visszaigazolást a Bitstamptől. OTP -nél van számlám. Érdeklődnék, h sikerült-e már valakinek OTP -ről pénzt beutalni, valamint ha igen azt milyen módon tette. Hogyan lenne ez a legyegyszerűbb, legolcsóbb? Köszönöm a segítséget!

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
2 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE