E fölött a szösszenet fölött valahogy atsiklottam. Szóval 600 %. A borsodi lexikon megcsinálta a szerencséjét es bár a legegyszerűbb mondatokat is felreérti, mindenki látja, hogy ez a teljesítmény csak és kizárólag kiváló lexikális tudásának volt köszönhető. Rabökökött egy instrumentumra, persze előtte fpersze felidezte, hogy mit olvasott róla a nagyapjaval 1998 január 3-án 18 óra 7 perckor , amit magától érthetődően senki nem tud csak ő, így az előnye a befektetesi piacon behozhatatlan, nem is érdemes próbálkozni. A recept egyszerű, de definíciószerűen kovethetetlen. Maradjunk annyiban, hogy soha senki nem tudott ilyen hozamot produkálni, csak akkor ha egy számára kedvező időintervallumon vizsgalododott. Annak meg igazán semmi értelme.
Én nem referenciázok, csinálják ők, jobban mint én. Én meg játszok kis százalékkal, ha beüt az nem azt jelenti hogy jobb vagyok hanem hogy kisebb tétre könyebben kozkáztatok és bejön. Novo-t én is vettem beszakadás után (de kicsit így is minuszban) meg van még rizikósabb is, vktx. De messze nem teljes vagyonnal játszva. Nagyon nem ugyanaz mint amit vagyonkezelőtől elvárok. De gondolom ez mindenkinek tiszta, csak a félreértések elkerülésének érdekében.
Akkor az idézet: "Nem kell tolmács, leírtad érthetően. Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be és nem is erről értekeztek, amikor az irígységről van szó, de javíts ki ha tévedek." Nem javítottál ki, irígykednek az utazásaidra, autódra a házadra stb. és Te úgy érzed ez vagy Te. Ezzel egyébként nincs semmi gond, láthatóan elégedett vagy azzal amit elértél.
Ajaj. Laci, nem godoltam, hogy ilyen súlyos szövegértési, szövegértelmezési problémáid vannak. Van egy tbsz számlám, egy 2023-as (nem csak egy van), amin az említett eszközökkel, az említett hozamot értem el. Neked se sikerül egy egyszerű, magyar nyelven írt mondatot megértened? A másik logikai buktató: az hogy éppen mi van a számlámon, abból nem következik az, hogy az elmúlt 3 évben is ez volt a portfólióm összetétele. A P911 például néhány napja van meg, most 3-4 százalék lehet rajta a nyereség, az ilyesmit nem szoktam sokáig tartani, 10 % profit fölött általában megválok tőle. A VNA-t más céllal vettem, igaz ott is volt egy köröm 24 eurotól 30-ig, de utána túl korán kezdtem el visszavásárolni, így azzal nem a legjobb az átlagáram. A NOVO-t sem régen vettem, épp azelőtt, hogy 15 %-ot esett, portfolió szinten még így is alig észrevehető mozgást okozva (részvény portfolióm 1%, teljes likvid eszlözállomány 0.5 %-a). A 150 %-ot szerencsejátékosok tudnak elérni egy évben, én nem vagyok az. Az én célom, hogy az általam referenciahozamnak tekintett értéket meghaladjam, úgy hogy nem vállalok extrém kovckázatot. Referenciahozamnak pedig a Concordnál lévő vagyonkezelési számlám eredményét tekintem.
"Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be" Mert te azt hallottad valami okos bácsitól, hogy az akadémiai szintű tudás csak az MTA-n van jelen? 😂 Placi82 "Mindenki ki lett mentve, agyon lett dotalva, megússza mindenki aki nem szült le 3 vállalt gyereket" Ezért is mondta Spiller, hogy az elmúlt időszak kiváló alkalom volt tömegek számára gazdasági téren a polgárosodásra. Aki most nem tudott élni vele, az később sem fog. Spiller "szokás szerint nem is érti a különbségeket." Nem szokta, ez a gondolkodásmód másfél évszázada rohasztja az országot. Nézd csak meg az olvasmányélményeit, amelyek alapján a bölcsességeit osztja. 😂
Szóval a korrekt megfogalmazas nem az lett volna elsőre . Hogy a portfolioddal 150%ot értél el . Amíg valaki ki nem csavarja nagy nehezen az ""igazságot."" De még így se stimmelnek amúgy a számok, amúgy nagyon nem .... Ez olyan mintha én 100millió ft ot beteszem az Ön által sokat kárhoztatott kormány, jó kis allampapirjabaa portfóliómbol . És a maradek 5 millióval meg veszek mondjuk Trump coint . És beírom hogy 600%ot értem el , nem nagy kunszt. Az egész teljes portfoliora számoljuk kedves uram a hozamot ....!!!!! És így nem mondhatjuk más teljesítményére hogy az nem nagy kunszt.
Idezojel lemaradt a te kommentembol Az idézőjel vége , ott kezdődik ahol megkérdezem hogy leírnád e nekem , hogy jött ki neked a 150% hozam az általad leírtakbol bő 2 èv alatt???
Azon a számlán nagyon sokáig csak mtel befektetésem volt ami a portfóliómnak kb 5 %-át tette ki , a többi forint eszközöm szinte teljes egészében államkincstárnál volt PMÁP-ban. Egyébként ez most sincs másképp, a teljes portfólió fele van forintban nagyjából 80 BMÁP 2029N 15% fixmáp és 5% DKJ. Az uerós részvény portfolióm változatos, de most a nagyrészét VNA adja és jelentős még a DTE, de van NOVO 1% és P911 2% értékben Leírnak hogy jött ki bő 2 év alatt ebből a 150%?matematikailag. Általános iskolai matekkal vezessd már le kérlek..... Mind tudjuk a számokat és az adatokat . Közhiteles én vissza nézhető. MTEL befektetési portfólió 5%a . Vonovia kinszenvedett elmúlt 3 évben.jo ha pár százalék van rajta DTE max 30% bő két év alatt de akkor az aljan vetted . Novo Nordisk konkretan ossszeomlott az árfolyama. Az valószínű veszteség . P911 reszvenyeddel pedig kb mínusz 45%minuszban vagy most !! PMAP pedig a két legjobb évében hozott 19%ot utána meg következő évben 15%ot? Ha sikerült a +1.5%os prémium +infláció követően tenni .= 37% hozam két év alatt a portfóliódat kitevő PMAPbol Reszvenyeiden hozam az elmúlt 2 évben nem marginális konvergal a nullához 37% hozam az állampapír a 2 legjobb évre !!!!!!!! Hogy jött ki ez a 150% hozam 2 évre?:))
Akkor azt kellett volna írni, hogy mtel részvénye volt azon a számlán és nagyrészt annak köszönhetően ment 150%-ot a hozam. De az nem konzervatív befektetés! Pont.
A 2023-as éves átlagos infláció, azaz a 12 hónap adatainak egy tizedesjegyre kerekített számtani átlaga 17,6 százalék – ez lesz tehát az inflációkövető állampapírok kamatbázisa a 2024-ben kezdődő kamatperiódusukban. Az inflációkövető állampapírok kamata két részből tevődik össze: az előző naptári évi átlagos inflációra mint kamatbázisra rakódik rá némi (legfeljebb 1,5 százalékpontnyi) kamatprémium. Tehát max. 19,1 % kamata volt 2024-ben a PMÁP-nak. 2025-ben pedig max. 5,1 %. A mai állampapírok max. kamata 7-7,44 % között van. Ok, hogy van kamatos kamat is. De elég nehéz elképzelni azt, hogy hogy jön ki ebből 150 %, még akkor is, ha vannak részvényeid. De ha már vannak részvényeid, azt nem lehet konzervatív befektetésnek hívni, nevezni, mivel az komoly kockázattal jár. Összegezve: szerintem nagyot mondtál. De ez csak egy vélemény.
Nem azt írtam, hogy konzervatív módon fektettem be a pénzt a 2023-as tbsz számlámon, hanem azt hogy konzervatív befektető vagyok. Azon a számlán nagyon sokáig csak mtel befektetésem volt ami a portfóliómnak kb 5 %-át tette ki , a többi forint eszközöm szinte teljes egészében államkincstárnál volt PMÁP-ban. Egyébként ez most sincs másképp, a teljes portfólió fele van forintban nagyjából 80 BMÁP 2029N 15% fixmáp és 5% DKJ. Az uerós részvény portfolióm változatos, de most a nagyrészét VNA adja és jelentős még a DTE, de van NOVO 1% és P911 2% értékben. Részvényekből is mindig csak olyat válogatok, aminek érteni vélem a működését és kedvelem a defenzív papirokat, főleg ha diszkonttal forognak.
Már elnézést, de ez képtelenség! A 150 % az még rendben van, de hogy nem konzervatív a befektetés, az biztos. A konzervatív befektetés célja a tőke megőrzése, az infláció elleni védelem és a stabil, alacsony kockázatú hozam elérése, minimális árfolyam-ingadozás mellett. Jellemzően állampapírokat, bankbetéteket, kötvényalapokat és alacsony részvényarányú (20-40%) vegyes alapokat tartalmaz. Ha szabad tudni, konkrétan milyen a te konzervatív befektetésed?
Konzervatív befektetőként a 2023-as tbsz számlám egyenlegét nézve 150%-os hozamot látok. Ez bő két év hozama. Ez egy ilyen időszak volt, semmi zseniálisat nem kellett hozzá csinálni.
Gratulálsz? :-) Mihez? de köszi!:-) Minden nap bánya, a pénz termelés. körbe-körbe járok, tömögetem a lukakat. pl gyerekem fogott egy kátyút a kocsijával 1 új gumi+szerelés - 60 rugó csá. erre jövök haza.. asszony felkel , ez kell - az kell a kv végére már "elköltöttünk " 5 millát, ház, nyaraló stb..:-) Én már annak is örülök ha villamoson kevesen vannak és nem ül rám egy dagadt nő az ülésre mert attól hányok már. A héten beraktam dellát 2031/Q1 be az szép kamatot számolt ápr 26ra. Ez jólesett.
Én gratulálok az életedhez, de én a jövedelmem ( adózott ) felétsem tudomom elkölteni. Ez van! Lehet igénytelenség, vagy egyszerűen racionalitás .. nem tudom, de van 3 csemetém, nekik szánom ezt a pénzt. Üdv!
"Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból, 20 évesen már megkaptál mindent. " Gondold el hogyha még suta is lenne, az hogy irritálná Lacikát, akkor itt rí meg hasonlítgat, közben meg 700 %-os hozamokat csinál 3 év alatt
"A tapasztalatom a valóságon alapul." Ez így van, de attól még lehet téves. Lásd: felkel a nap, a föld körül kering és fenrir farkas eszi meg a holdat azért fogy.
A tapasztalatom a valóságon alapul..tehát? Elég fura értékrendjeid lehetnek ha azok mind szubjektívek. Vannak axiómák amit bizonyítás nélkül elfogadunk. És vannak tények amire számtalan bizonyíték rendelkezésre áll.
Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból, 20 évesen már megkaptál mindent. írtad. Nem egy világban éltek. Laci dühös és tombol. majd megbékél. 50 felett már nem akarsz győzni. Nem vitatkozhatsz egy borsodban a pokolban felnőtt emberrel aki mínusz 10 pontról indult a skálán. Én is szegénységben nőttem fel. De aztán voltak borsodi katonatársaim akik bányában dolgoztak és még soha nem jártak a Balatonnál 20 éves korukig. Akkor értettem meg hogy nem is vagyok annyira szegény. Így tanul az ember.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)