Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt ma, 17:12
héló hogy lett itt 600%? pár hete még 700% volt... látom risky ez az arany - és ezüstbányász sztory
Goldstein17 ma, 15:58
Előzmény: #3491  Placi82
E fölött a szösszenet fölött valahogy atsiklottam. Szóval 600 %. A borsodi lexikon megcsinálta a szerencséjét es bár a legegyszerűbb mondatokat is felreérti, mindenki látja,  hogy ez a teljesítmény csak és kizárólag kiváló lexikális tudásának volt köszönhető. Rabökökött egy instrumentumra, persze előtte fpersze felidezte,  hogy mit olvasott róla a nagyapjaval 1998 január 3-án 18 óra 7 perckor , amit magától érthetődően senki nem tud csak ő,  így az előnye a befektetesi piacon behozhatatlan, nem is érdemes próbálkozni. A recept egyszerű,  de definíciószerűen kovethetetlen. Maradjunk annyiban,  hogy soha senki nem tudott ilyen hozamot produkálni, csak akkor ha egy számára kedvező időintervallumon vizsgalododott. Annak meg igazán semmi értelme. 
N0MAD ma, 11:50
Előzmény: #3494  Goldstein17
Én nem referenciázok, csinálják ők, jobban mint én.
Én meg játszok kis százalékkal, ha beüt az nem azt jelenti hogy jobb vagyok hanem hogy kisebb tétre könyebben kozkáztatok és bejön.
Novo-t én is vettem beszakadás után (de kicsit így is minuszban) meg van még rizikósabb is, vktx. De messze nem teljes vagyonnal játszva. 
Nagyon nem ugyanaz mint amit vagyonkezelőtől elvárok.
De gondolom ez mindenkinek tiszta, csak a félreértések elkerülésének érdekében.
Goldstein17 ma, 11:37
Előzmény: #3494  Goldstein17
Mielőtt bárki belekotne:) részvény portfolióm 1%, teljes likvid eszlözállomány 0.25 %-a
Goldstein17 ma, 11:06
Előzmény: #3492  FatFIRE
Akkor az idézet: "Nem kell tolmács, leírtad érthetően. Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be és nem is erről értekeztek, amikor az irígységről van szó, de javíts ki ha tévedek." Nem javítottál ki, irígykednek az utazásaidra, autódra a házadra  stb. és Te úgy érzed ez vagy Te. Ezzel egyébként nincs semmi gond, láthatóan  elégedett vagy azzal amit elértél.
Goldstein17 ma, 11:02
Előzmény: #3489  Placi82
Ajaj. Laci, nem godoltam, hogy ilyen súlyos szövegértési, szövegértelmezési problémáid vannak. Van egy tbsz számlám, egy 2023-as (nem csak egy van), amin az említett eszközökkel, az említett hozamot értem el. Neked se sikerül egy egyszerű, magyar nyelven írt mondatot megértened? A másik logikai buktató: az hogy éppen mi van a számlámon, abból nem következik az, hogy az elmúlt 3 évben is ez volt a portfólióm összetétele. A P911 például néhány napja van meg, most 3-4 százalék lehet rajta a nyereség, az ilyesmit nem szoktam sokáig tartani, 10 % profit fölött általában megválok tőle. A VNA-t más céllal vettem, igaz ott is volt egy köröm 24 eurotól 30-ig, de utána túl korán kezdtem el visszavásárolni, így azzal nem a legjobb az átlagáram. A NOVO-t sem régen vettem, épp azelőtt, hogy 15 %-ot esett, portfolió szinten még így is alig észrevehető mozgást okozva (részvény portfolióm 1%, teljes likvid eszlözállomány 0.5 %-a). A 150 %-ot szerencsejátékosok tudnak elérni egy évben, én nem vagyok az. Az én célom, hogy az általam referenciahozamnak tekintett értéket meghaladjam, úgy hogy nem vállalok extrém kovckázatot. Referenciahozamnak pedig a Concordnál lévő vagyonkezelési számlám eredményét tekintem.
HZsooolt
HZsooolt ma, 08:34
latom Lacika nem unatkozott... gumicsontrágást tudok receptre felírni
FatFIRE ma, 07:18
Előzmény: #3435  Goldstein17
"Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be"
Mert te azt hallottad valami okos bácsitól, hogy az akadémiai szintű tudás csak az MTA-n van jelen? 😂
Placi82 
"Mindenki ki lett  mentve, agyon lett  dotalva, megússza mindenki aki nem szült le 3 vállalt gyereket"
Ezért is mondta Spiller, hogy az elmúlt időszak kiváló alkalom volt tömegek számára gazdasági téren a polgárosodásra. Aki most nem tudott élni vele, az később sem fog.
Spiller 
"szokás szerint nem is érti a különbségeket."
Nem szokta, ez a gondolkodásmód másfél évszázada rohasztja az országot. Nézd csak meg az olvasmányélményeit, amelyek alapján a bölcsességeit osztja. 😂
Placi82 szombat, 21:34
Szóval a korrekt megfogalmazas nem az lett volna elsőre . Hogy a portfolioddal 150%ot értél el .
Amíg valaki ki nem csavarja nagy nehezen az  ""igazságot.""
De még így se stimmelnek  amúgy  a számok, amúgy nagyon nem ....
Ez olyan mintha én 100millió ft ot beteszem az Ön által sokat kárhoztatott kormány, jó kis allampapirjabaa portfóliómbol . És a maradek  5 millióval meg veszek mondjuk Trump coint .
És beírom hogy 600%ot értem el , nem nagy kunszt.
Az egész teljes  portfoliora számoljuk kedves uram a hozamot ....!!!!!
És így  nem mondhatjuk más teljesítményére hogy az nem nagy kunszt.
Placi82 szombat, 21:05
Idezojel lemaradt  a te kommentembol
Az idézőjel vége , ott kezdődik ahol megkérdezem  hogy leírnád e nekem , hogy jött ki neked a 150% hozam az általad leírtakbol bő 2 èv alatt???
Placi82 szombat, 21:02
Előzmény: #3479  Goldstein17
Azon a számlán nagyon sokáig csak mtel befektetésem volt ami a portfóliómnak kb 5 %-át tette ki , a többi forint eszközöm szinte teljes egészében államkincstárnál volt PMÁP-ban. Egyébként ez most sincs másképp, a teljes portfólió fele van forintban nagyjából 80 BMÁP 2029N 15% fixmáp és 5% DKJ. Az uerós részvény portfolióm változatos, de most a nagyrészét VNA adja és jelentős még a DTE, de van NOVO 1% és P911 2% értékben
Leírnak hogy jött ki bő 2 év alatt ebből a 150%?matematikailag.
Általános iskolai matekkal vezessd már le kérlek.....
Mind tudjuk a számokat és az adatokat . Közhiteles én vissza nézhető.
MTEL befektetési  portfólió 5%a 
.
Vonovia kinszenvedett elmúlt 3 évben.jo ha pár százalék van rajta 
DTE max 30% bő két  év alatt de akkor az aljan vetted .
Novo  Nordisk konkretan ossszeomlott az árfolyama. Az valószínű veszteség .
P911 reszvenyeddel pedig kb mínusz 45%minuszban vagy most !!
PMAP pedig a két legjobb évében hozott 19%ot utána meg következő évben  15%ot? Ha sikerült a +1.5%os prémium +infláció követően tenni .= 37% hozam két év alatt a portfóliódat kitevő PMAPbol
Reszvenyeiden  hozam az elmúlt 2 évben nem marginális konvergal a nullához 
37% hozam az  állampapír a   2  legjobb évre !!!!!!!!
Hogy jött ki ez a 150% hozam 2 évre?:))
HZsooolt
HZsooolt szombat, 18:03
Előzmény: #3487  kanizsaidorottya
Goldi ezüst kanállal a szájában született, azt ír amit akar :))
kanizsaidorottya szombat, 17:58
Előzmény: #3486  HZsooolt
Akkor azt kellett volna írni, hogy mtel részvénye volt azon a számlán és nagyrészt annak köszönhetően ment 150%-ot a hozam. De az nem konzervatív befektetés! Pont.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 17:52
Előzmény: #3483  kanizsaidorottya
az összpénze 5%-a volt azon a számlán ami 150%-ot ment, a maradék 95% pénze az konzervatív portfolioban van volt ..
Goldstein17 szombat, 17:08
Előzmény: #3481  HZsooolt
Nagy vonalakban igen, volt RHM is meg más is, de ez a lényegen nem változtat.
Goldstein17 szombat, 17:06
Előzmény: #3483  kanizsaidorottya
Szerintem olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam, szerintem meg fogod érteni. Ha nem, hát nem, én itt befejeztem.
kanizsaidorottya szombat, 16:03
A 2023-as éves átlagos infláció, azaz a 12 hónap adatainak egy tizedesjegyre kerekített számtani átlaga 17,6 százalék – ez lesz tehát az inflációkövető állampapírok kamatbázisa a 2024-ben kezdődő kamatperiódusukban. Az inflációkövető állampapírok kamata két részből tevődik össze: az előző naptári évi átlagos inflációra mint kamatbázisra rakódik rá némi (legfeljebb 1,5 százalékpontnyi) kamatprémium. Tehát max. 19,1 % kamata volt 2024-ben a PMÁP-nak. 2025-ben pedig max. 5,1 %. A mai állampapírok max. kamata 7-7,44 % között van. Ok, hogy van kamatos kamat is. De elég nehéz elképzelni azt, hogy hogy jön ki ebből 150 %, még akkor is, ha vannak részvényeid. De ha már vannak részvényeid, azt nem lehet konzervatív befektetésnek hívni, nevezni, mivel az komoly kockázattal jár. Összegezve: szerintem nagyot mondtál. De ez csak egy vélemény.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 15:48
A 200 milliós megtakarításomból nekem is van 24000-es árfolyamon vett otp -m akkor menő vagyok? kar hogy csak 7,2 millióért vettem....  :(
HZsooolt
HZsooolt szombat, 15:46
ertjük, Mtel befektetés volt mondjuk 10 millio ft, es az ment fel 25 millióra... a számok tetszés szerint módosíthatóak :)
N0MAD szombat, 15:18
Előzmény: #3478  HZsooolt
17-21% lett végül nettóban.
Fire alap építésre jó, ha mernék hinni benne mindig így lesz... :D
De az azért túl szép lenne. Még gyűljön pár évig. 
Goldstein17 szombat, 14:57
Előzmény: #3477  kanizsaidorottya
Nem azt írtam, hogy konzervatív módon fektettem be a pénzt a 2023-as tbsz számlámon, hanem azt hogy konzervatív befektető vagyok. Azon a számlán nagyon sokáig csak mtel befektetésem volt ami a portfóliómnak kb 5 %-át tette ki , a többi forint eszközöm szinte teljes egészében államkincstárnál volt PMÁP-ban. Egyébként ez most sincs másképp, a teljes portfólió fele van forintban nagyjából 80 BMÁP 2029N 15% fixmáp és 5% DKJ. Az uerós részvény portfolióm változatos, de most a nagyrészét VNA adja és jelentős még a DTE, de van NOVO 1% és P911 2% értékben. Részvényekből is mindig csak olyat válogatok, aminek érteni vélem a működését és kedvelem a defenzív papirokat, főleg ha diszkonttal forognak.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 13:36
Előzmény: #3477  kanizsaidorottya
jogos az észrevétel, Nomadnak akinek van privátbanki ( konzervatív) portfoliója 2025-ben hozott 15% körül euróban... vagy vmi ilyesmit írt
kanizsaidorottya szombat, 13:21
Előzmény: #3476  Goldstein17
Már elnézést, de ez képtelenség! A 150 % az még rendben van, de hogy nem konzervatív a befektetés, az biztos. A konzervatív befektetés célja a tőke megőrzése, az infláció elleni védelem és a stabil, alacsony kockázatú hozam elérése, minimális árfolyam-ingadozás mellett. Jellemzően állampapírokat, bankbetéteket, kötvényalapokat és alacsony részvényarányú (20-40%) vegyes alapokat tartalmaz. Ha szabad tudni, konkrétan milyen a te konzervatív befektetésed?
Goldstein17 szombat, 10:57
Előzmény: #3472  HZsooolt
Konzervatív befektetőként a 2023-as tbsz számlám egyenlegét nézve 150%-os hozamot látok. Ez bő két év hozama. Ez egy ilyen időszak volt, semmi zseniálisat nem kellett hozzá csinálni.
slash2 szombat, 07:48
Előzmény: #3474  Sony123
Gratulálsz? :-) Mihez? de köszi!:-)   Minden nap bánya, a pénz termelés.  
körbe-körbe járok, tömögetem a lukakat. 
pl gyerekem fogott egy kátyút a kocsijával 1 új gumi+szerelés  - 60 rugó csá. erre jövök haza.. 
asszony felkel , ez kell - az kell a kv végére már "elköltöttünk " 5 millát,  ház, nyaraló stb..:-)
Én már annak is örülök ha villamoson kevesen vannak és nem ül rám egy dagadt nő  az ülésre mert attól hányok már. 
A héten beraktam dellát 2031/Q1 be az szép kamatot számolt ápr 26ra. Ez jólesett.  
Sony123 péntek, 19:35
Előzmény: #3466  slash2
Én gratulálok az életedhez, de én a jövedelmem ( adózott ) felétsem tudomom elkölteni. Ez van! Lehet igénytelenség, vagy egyszerűen racionalitás .. nem tudom, de van 3 csemetém, nekik szánom ezt a pénzt.
Üdv!
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:59
akkor = aki
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:58
"Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból, 20 évesen már megkaptál mindent. "
Gondold el hogyha még suta is lenne, az hogy irritálná Lacikát, akkor itt rí meg hasonlítgat, közben meg 700 %-os hozamokat csinál 3 év alatt
HZsooolt
HZsooolt péntek, 18:55
Előzmény: #3465  slash2
Lacika pokolból jött? szegény...
N0MAD péntek, 11:31
Előzmény: #3468  Spiller
"A tapasztalatom a valóságon alapul."
Ez így van, de attól még lehet téves.
Lásd: felkel a nap, a föld körül kering és fenrir farkas eszi meg a holdat azért fogy.
N0MAD péntek, 11:30
Előzmény: #3468  Spiller
"Elég fura értékrendjeid lehetnek ha azok mind szubjektívek. "
Márminthogy a saját értékrendje mi lenne ha nem szubjektív? :D
Spiller péntek, 11:24
Előzmény: #3464  berlini
A tapasztalatom a valóságon alapul..tehát? Elég fura értékrendjeid lehetnek ha azok mind szubjektívek.  Vannak axiómák amit bizonyítás nélkül elfogadunk. És vannak tények amire számtalan bizonyíték rendelkezésre áll.  
DavidCamp péntek, 11:17
Előzmény: #3466  slash2
A csepeli elhasznált milf. LOL,MEGALOL
slash2 péntek, 06:52
Előzmény: #3459  z0li23
Így van! Gina a villából! Őt kérjük. Mint a jégcsap de azok a lábak! :-)
slash2 péntek, 06:50
Előzmény: #3457  Goldstein17
Úrigyerek vagy , felső középosztálybeli családból,  20 évesen már megkaptál mindent.  írtad. 
Nem egy világban éltek. Laci dühös és tombol. majd megbékél. 50 felett már nem akarsz győzni. 
Nem vitatkozhatsz egy borsodban a pokolban felnőtt emberrel aki mínusz 10 pontról indult a skálán. 
Én is szegénységben nőttem fel. De aztán voltak borsodi katonatársaim akik bányában dolgoztak és még soha nem jártak a Balatonnál 20 éves korukig. Akkor értettem meg hogy nem is vagyok annyira szegény. 
Így tanul az ember. 
berlini
berlini péntek, 00:57
Előzmény: #3454  Spiller
érdekelne, hogy mi a döntő, a fontosabb.
A valóság vagy a szubjektiv tapasztalatod?
Spiller csütörtök, 22:30
Előzmény: #3462  Goldstein17
:) rés a pajzson. Betalált. Könnycseppek az álarc mögött. 
Goldstein17 csütörtök, 14:51
Előzmény: #3461  Spiller
Hablaty, koncentrálj
Spiller csütörtök, 14:44
Előzmény: #3457  Goldstein17
azok tényelemek.  A múltat nem lehet  "végképp eltörölni." ahogy ezeknek a himnuszában benne van. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek