Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz csütörtök, 08:19

Vonovia:
https://live.deutsche-boerse.com/news/ANALYSE-FLASH-Goldman-hebt-Ziel-fuer-Vonovia-auf-3430-Euro---Buy-93c77390-dc5d-4908-a494-2e419e0c7994
Lesz ez még jó egyszer.
Jelenleg még délnek tart, én korábbi fiaskóból a tanulságot levonva most nem kapkodok a hulló kés után. De amikor majd egyszer felfordul, akkor én is tervezek venni kisebb mennyiséget.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc csütörtök, 07:12
A VNA-chartról a Magyar Telekom 4-5 évvel ezelőtti értéke jut eszembe. '22- ben 300 Ft alatt is járt a részvény. Akkor tizedét érte a papír, mint most? Dehogyis. Én ezen az áron már beszállok Vonoviaba. 2030-ig majdcsak eléri a 30-at :)
5000 csütörtök, 05:43
Előzmény: #14015  Spiller
Az AI nekem is kidobta ezt a yahoo-s értékelést, aztán mikorcrákérdeztem, hogy komolyan gondolod, akkor azt írta, hogy tévedett.
Próbáld ki.
Spiller csütörtök, 01:24
Csak még vonoviahoz. Ha dax 25500nal is csak vergodik egy reszveny akkor valami nem kerek. Ha fundamentalisan van benne potencial es több  eves minimuman van akkor  egy erezheto mennyisegnek van helye a portfoliiban. Raersz emelkedesben boviteni ha sztori van benne.
Spiller csütörtök, 01:18
Előzmény: #14012  oldrider
Szerintem hozam van. Nalam a hozam likviditas kockazat  harmasa a legfontosabb. A tőzsde kockatatos.  A hozam premiumert vállalod. A kisbefektetok nagyobb resze bukik a tőzsdén. 
Spiller csütörtök, 01:10
Előzmény: #14014  Spiller
vonovianal van kockazat van novekedesi potencial. Emelkedo kamat vagy pl megveszi pl egy dan nyugdijalap
A Vonovia SE részvényeinek becsült tisztességes értéke (fair value) jelenleg kb. 20,70 EUR és 32,00 EUR között mozog az alkalmazott elemzői modellektől függően, miközben az aktuális tőzsdei árfolyama 20,50 EUR körül alakul. finance.yahoo.com +1A Vonovia értékeltsége és célárai
  • Belső érték (Fair Value) modellek szerint:
    • A diszkontált szabad cash flow (FCF) alapú elemzések a részvény valós értékét 20,70 EUR közelébe teszik, ami alapján a papír a jelenlegi piaci áron fair árazású.
    • Más komplexebb eszközalapú és strukturális modellek (például a Simply Wall St elemzései) 32,00 EUR körüli tisztességes értéket határoznak meg, ami jelentős alulértékeltséget jelez. simplywall.st +2
  • Elemzői konszenzusos célár: A Wall Street-i és európai elemzők átlagos 12 hónapos irányára jóval magasabb, 31,73 – 32,99 EUR között mozog. Ez a jelenlegi tőzsdei árhoz képest több mint 50%-os felértékelődési potenciált mutat. www.investing.com +3
Spiller csütörtök, 01:06
Anno itt nagy hajpja volt vonovianak. Sokan beugrottak 25 felett. Olyan mint a bif, ertek van benne de a piacon nem veszik. Régebben mentem benne egy kört de aztan kidobtam. Most vettem 22, 21 20 nal. 3  pakk 1 evre vettem de ha felmegy 20% ot kidobom. Nem kell beleszeretni egy reszvenybe. Kb a mostani ar lehet az alja. Ha esik minden majd ez is fog.  Igen ha eurert usdert veszel reszvenyt etfet akkor futod az árfolyam a kockazatot. Ha 400as eurert vetted es meg le is ment az ara az elbol -10% szivacs.  Ha visszamegy 380 kornyekere az eur akkor mashol szivsz. Ilyen a rockendroll szakma.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szerda, 23:07
https://invst.ly/1hvgvn
LVMH  kutyaszorítóban 440 sacc volt az alja tav. is!  Szerintem ha nem töri le a 440 et meg a lécemet akko én nem veszek bele ebbe a dága kacatgyártóba. Ha nagyon durván letöri akkor nézek fundát global luxi körképet érdemes e. :)  Amit régről olvastam ez rengeteg cégből álló cég így az valami luci ETF nek is tekintem :D Kb mint ha Lambo-t Bentley-t akarok autós ETF -et akkor VW! :))) 
oldrider szerda, 21:39
Előzmény: #14010  todi
A Vonovia értéke kinek- kinek annyi, mint a hasznossága. Nekem a "hasznossága" eddig mínusz 5 millió Ft! Ha korrekt lennél beírnád, hogy neked mennyi az értéke vagyis a hasznossága.  Az elemzök elemzők meg a fórumok is fontosak, ők is meghatároznak valamiféle értéket, de számomra a haszon lenne az értékmérő, mint ahogyan mindenki számára az, aki tőzsdézik! A többi meg duma!
oldrider szerda, 21:25
Előzmény: #14010  todi
Neked lehet, hogy nem, nekem viszont nagyon is! Ahogy Buffet mondta: vettem 30-ért, most kapok érte 20-at. Mennyit is ér nekem? Buffet azt még nem is tudta, hogy 400 volt az euró, most meg 355 - hoppá! :-) Akkor nem Vonoviáról beszéünk, mert én úgy emlékszem azt vettem, meg a számlámon is az van nyilvántartva! Majd szólok nekik, hivatkozok rád, hogy tévednek, javítsák már ki, mert te azt állítod, hogy többet ér.
todi szerda, 21:04
Előzmény: #14009  oldrider
A Vonovia értéke nem a részvényártól függ. Gyakorlatilag egyik cégé sem. Ha ezt tényleg nem érted akkor ott igen komoly gondok vannak.
oldrider szerda, 21:00
Vajon melyik Vonovia az értékesebb? Amit tavaly 30 €–ért vettek, amit ma 20,30 €-ért vettek, vagy amit pár hónap múlva 15 €-ért fognak majd venni?
todi szerda, 20:59
Előzmény: #14007  oldrider
Warren Buffett: Az ár amit fizetsz az érték amit kapsz.
Szerintem ő kicsit jobban értett a tőzsdéhez mint te.
oldrider szerda, 20:39
Előzmény: #14003  fpeter1982
Én nem vagyok sem K Dezső, sem K András! A kutyákat viszont szeretem.
 Tözsdén több a tapasztalatom, mint a képzettségem (ugyanis az nulla). Azt mondom, hogy a tőzsde vonatkozásában az üzletkötés pillanatában az ár az értékkel azonos, egyenlő. Az üzletkötés előtt meg után pedig az értéket mindenki úgy határozza meg, ahogyan a kedve tartja, vagy az érdeke kívánja.
oldrider szerda, 18:50
Előzmény: #14000  TheSnake2020
Függetlenül attól, hogy nekem van-e vagy nincs, eladom-e vagy sem, a Vonovia egy szar részvény annak, aki nem sorolta az elmúlt másfél évben! Todi meg napi 3 kommentben isteníti, és rajtam kívül mindenki bólogat hozzá, mint a kutya annak idején a Zsiguli kalaptartóján!
Fabrizio66
Fabrizio66 szerda, 17:25
Előzmény: #14004  thinkpositive
nem tud egész nap levegőhöz jutni, minden próbálkozást eladásra használnak...
thinkpositive
thinkpositive szerda, 17:16
Vonovia
A csökkenő csatorna alján, alacsony RSI melletti vétellel az elmúlt évben már 5x lehetett (volna) 3-5 hetes időtávon 5-12%-ot fogni.
Hasonló helyzetben lesz hamarosan, vagy van éppen most is: https://invst.ly/1hv7p6
fpeter1982 szerda, 16:40
Előzmény: #13998  oldrider
"Nekem meg a mindenkori tőzsdei ára mondja meg bármely részvényről, hogy mennyit ér."
Hát mindennek van ára, meg értéke. Az ára gyorsan tud változni (Trump twittel egyet), az értéke viszonylag konstans, az üzleti eredményességgel korrelál. Ha azt állítod hogy annyit ér, mint az ára, akkor nyugodtan el lehet adni bármekkora bukóban, hiszen annyi pénzt kapsz érte, mint amennyit ér. Akkor minek tartani? Egészen sok mindenben van fölfelé potenciál, csak azért x részvényt tartani, mert történetesen pont azon van unrealized loss-unk racionálisan nézve teljesen indokolatlan. Nem abban kéne pénzt tartani aminek az (egyik) legmagasabb várható értéke van a számunkra kedves időtávon és kockázat mellett?
André Kostolany:Egy ember sétál a kutyájával. Az ember egyenletesen halad előre, a kutya pedig ide-oda szaladgál, hol messze előtte, hol mögötte. Rövid távon a kutya mozgása kiszámíthatatlan, de hosszú távon ugyanoda jut, ahová a gazdája.
Fabrizio66
Fabrizio66 szerda, 16:33
Előzmény: #14001  todi
köszönöm a javítást, úgy legyen!!!
todi szerda, 16:29
Előzmény: #13999  Fabrizio66
EKB kamatdöntés június 11.
97% vár 25 pontos emelést. Ez már rég be van árazva.
Itt kegfeljebb pozitív meglepetés lehet.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek