Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boole 2026. 07. 11. 22:20
Előzmény: #141498  Boole
A nátriumakkumulátorok lényegesen nehezebbek, mint a jelenlegi lítium akkumulátorok. A nátriumakkumulátorok Wh/kg értéke körülbelül 150, míg a lítiumé jóval 200 Wh/kg felett van. A QS QE5 cellák Wh/kg értéke meghaladja a 300-at. A nátrium egy lehetőség az energiatárolásra, de a legtöbb mobilalkalmazásnál a plusz súly elszállítása nem járható út. A nátriumakkumulátorok széles körben elterjedhetnek a helyhez kötött alkalmazásokban, de soha nem fogják helyettesíteni a lítiumot a mobil alkalmazásokban (robotok, elektromos járművek, légi taxik, hordozható katonai eszközök stb.). A nátrium fő problémája, hogy atomjai több mint kétszer akkora térfogatot foglalnak el, mint a lítium, és háromszor annyit nyomnak. Kicsi EV autókban még elmennek, de nem fogják uralni a piacot. Ez is egy alternatíva lesz, ami a lítium árának elszállását kordában tudja tartani. Tehát a lítium árát sokkal stabilabbnak várom és nem lesznek benne olyan nagy kilengések.
szieszta 2026. 07. 11. 22:14
Előzmény: #141490  kozi723
csöbörből, vödörbe.
Boole 2026. 07. 11. 21:56
Előzmény: #141497  Boole
Boole 2026. 07. 11. 21:54
Előzmény: #141495  HuTi
LAC - Az EW hullámokról azonban egyet tudhatunk, hogy elvileg ha a "Z" pont megvan, akkor onnan egy 1-2-3-4-5 szakaszos emelkedő trendnek kell következnie.
https://www.tradingview.com/x/EphjyJSH/
Firekiller
Firekiller 2026. 07. 11. 20:45
LAC kuka .... 
HuTi 2026. 07. 11. 18:51
Előzmény: #141493  nyuszibroker
Elég kiszámíthatatlan, mert felfele is ugyanolyan impulzív tud lenni. Ugyanúgy belelátom őszig a 2.8-at, mint a 6-7-et.
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 07. 11. 18:39
Előzmény: #141493  nyuszibroker
Dettó 
nyuszibroker 2026. 07. 11. 18:26
én 4.8 as átlaggal vagyok benne.. nem merek tovább hogitani
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 07. 11. 16:21
Végülis most jobb az arány, lac majdnem felezett azóta
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2026. 07. 11. 16:17
Mit gondoltok arról, hogy az AI hamarosan megjelenik a fizikai világban? CEVA, OUST és társai 
kozi723
kozi723 2026. 07. 11. 15:16
Előzmény: #141476  Boole
Hétfőn vagy kedden a teljes RIG pozíciómat LAC-ra cserélem. Nagy hiba volt nem kivágni 7 körül. De ha már nem sikerült jól eladni RIG-et az elmúlt időszakban, legalább jól bevásárolok LAC-ból. Azt gondolom, hogy előbb lesz érdemi hozam egy 3,3-as bekerülésű LAC-on. 
pomperj
pomperj 2026. 07. 11. 11:04
Előzmény: #141487  pomperj
2)A long Bond arfolyam kritikus ponthoz kozeledik
.
https://imgur.com/a/C0V8K1C
.
A US10Y hozam chart is az oldalazo idoszaka vege fele jar. Kitoresre lehet szamitani.
.
https://imgur.com/a/qD8gVUF ;
,
3)USD
A  DX=101.80,   (i) csucsrol visszaeses (abc)  3 hullamosnak latszik, de rovid idoben is, meretben is.
DE, ha a szamozas jo, es nem valami mas van, akkor nemsokara latvanyos (iii of 3) dollar-rally
van keszulodoben., akar 8-10% jelentos fel-ertekelodessel EUR-hoz kepest is.
.
https://imgur.com/a/HF5sbG4
.
4)Gold 
az eddigi szerkezet es kilatas  mellett    (WXY alakzatra szamitunk, most az (a of Y)  vegen jarhat)
szobajohet egy masik szamozasi lehetoseg is, ami erosebb BEAR kilatasokat jelentene.
 folyt.kov
Peti84
Peti84 2026. 07. 11. 09:59
Előzmény: #141482  MrSomm
Én pl.: a bányászoknál (nem csak Ausztrál), a folyamatos kihígulás veszélye miatt időrendi sorrendet próbálok felállítani a szektorokon belül is. Pl.: hiszek a grafitban (mert nyugati világnak kell a kínán kívüli grafit is). 
Abból 2 céget nézek csak (ami nem biztos, hogy jó), de másra nem lesz több energiám (szektoron belül). Egy természetes alapút (SYR) és egy mesterséges alapút (NVX). Azért ezt kettőt mert USA területen is vannak (ami több miatt is fontos véleményem szerint). 
Amin sokat gondolkoztam az időrendiség, a kettő közül a SYR fog előbb termelni és azokra az időpontokra vásárolok be előtte 2-3 héttel amikor várható valami hír pl.: lehetett tudni 2026-06-01-én a Teslával kapcsolatban jelent valamit. Pozitívat jelentett, de csak +40%-ot ment. Ezt az emelkedést kereskedtem le. Most megint ott van mint a TESLA-s hír előtt. 
Most a Vidala AAM végleges minősítése lesz a főbb katalizátor, amit csak becsülni tudok, hogy talán 2026 q3-ban meg is lehet. Ezért most semmi SYR papírom nincsen, de szeptember-október-november, ha addig nem jön más egyéb, hír akkor elkezdem majd visszaépíteni (ha késéről vagy bármi másról van infó, akkor elnapolom). Ez a klasszikus spekuláció szerintem, most ezzel tudok pénzt keresni. (Sajnos ezeknél a papíroknál nem működik az, mint ami régebben volt, hogy minél előbb beszáll az ember annál többet nyer.)
.
Ebben a topikban többször esik szó a LAC-ról abban is hatalmas lehetőséget látok, de a kihígulás miatt nem tartom, illetve időrendjét a SYR utánra rakom (akár NVX-el egy vonalba). 
.
Jelenleg én a tőzsdét agyatlanul nyomom, hasonlóan mint a bácsi:  
https://www.youtube.com/watch?v=BFm9c24D7Zg 
De csak azért, mert a 4 évvel ezelőtti tőkémnek csak 10%val játszok, a többi ment 4 éve ingatlanokba, így ha 0-zódik akkor sincsen semmi gond, ha bejön akkor had szóljon. (Ezt a módot senkinek sem ajánlom.) Nem osztom meg a tőkét, fullba 1 pozícióba a teljes tőke megy, ami erre a játékra van szánva (mértéke annyira kicsi, hogy az 1 éves nettó bérem környékén mozog csak.) 
.
Jelenleg csak RZLV-m van, előtte 3-4 kanyar SMR-ben volt, SYR-el vegyítve, az előtt ELBM, COB stb. 
.
Most már 2026 q3-ban vagyunk, 1 hónap múlva jönnek a q2-es jelentések, ahol lehet látni, hogy melyik cég milyen számot rak le RZLV-ben 70 millás forgalmat kéne jelenteni, akkor a tavalyi év forgalmának x2.7-es bevétele megvan, ez még nem lehet beárazva, mert tavalyi áron mozog az árfolyam (tehát akár hipernövekedésről is beszélhetünk, szerintem most a piac ezt a részvényt félre árazza, ezeket keresem). Tervem ezt megfuttatni céláram 9-12 USD….ha lehet októberig….utána az 1-es számú részvény esetemben a SYR lesz (ha csúszásról szóló hír nem jön). Ha a Vidala minősítés megvan a cél ár 0,7 AUD (2026 decemberre akár). 
.
Kvantumból (ezt is szerintem pár hónapon belül megfuttatják) kettő tickerre csökkentettem a figyelmet: IQMX és IONQ. Más-más alapokkal megy, de a forgalmat Ők is duplázzák (vagy lehet triplázzák is majd akár még jövőre is). 
.
Október-novemberben a BTC is érdekes lehet, lehet fordul, akkor ha Saylor nem esik szét még MSTR is jó lehet (itt Boole tanácsára nagyon figyelni kell, hogy MSTR a BTC előtt fordulhat…..) 
.
Moduláris reaktoros paprik közül az SMR egész jó árszinten kezd lenni, jó sávozás adott eddig, 9-12 usd, azzal lehetne most is játszani. Másik ilyen papír az XE, amit 15 USD-nél lehet venni kellett volna…abban is nagy lehetőséget látok. Vázlatosan és tömören én idén és 2027 első hónapjaiban ezekre gondolok…..
pomperj
pomperj 2026. 07. 11. 09:23
Előzmény: #141472  pomperj
1)SPX  es NDX  daytrade
A tegnapi utolso chart utani 2 oraban SPX meg 6 pontot emelkedett, es eppen elerte a vart target 7575
szintet.  Ketlem, hogy innen erdemeben tudna tovabb menni feljebbre    (kiveve ujabb beke-hir?),
mert  innentol 7600-ig 3 korabbi  csucs van, ezek  eros ellenallast jelentenek. 
Valoszinubben egy wave(iv) visszahuzodasra szamithatunk.
.
https://imgur.com/a/HBi6Gtw
.
NDX gyengebb volt  tegnap, az emelkedes 100 NDX pont volt. De ezzel egesz kozel kerult a haromszog
felso vonalahoz, az ABCDE alakzat (D) pontjahoz.
Itt is lefordulas a valoszinubb.
.
https://imgur.com/a/HWgqQ6x
.
folyt. kov. Bond, USD, Gold
MrSomm 2026. 07. 11. 03:44
PLUG - hat jol vegig neztem a lecsorgast… de tovabbra is hiszek a technologia letjogosultsagan es a cegben is, igy tartom tovabb
UMAC - megy a helyezkedes. Eddig tetszik, amit csinalnak. Ha tudjak skalazni a termeles-t, akkor durva emelkedes lehet  benne.
Uran-
Ugy gondolom valahol itt lesz az allja. Kevesebb energia nem kell, az mar biztos. Megy a hitterites is a mediaban. CCJ, LEU, SMR, JAGU, UUUU, UEC reszvenyekkel varom a kovetkezo felkort. De sajnos az AI de-trace ezeken is csattan. En nem tudom elkepzelni, hogy az USA hadseregnek nem kell legalabb annyi szamitasi kapacitas. Kina sem mardhat el, igy most onnan nem fog jonni olco, kici, szerver!
kvantum:
Teljesen meg vagyok gyozodve arrol, hogy ez lesz a kovetkezo nagy ipari forradalom. Sajnos nem volt idom beleasni magam a finn  cegbe, de az elmult honapokba bovitettem az IONQ es QBTS-t.
Cannabis:
Abban biztam, hogy Trump jobban megtamogatja a szektort. Meg mindig van esely valami jo horre a midterm elott.
Brutalis meretu piac lenne, ha EU es USA/CAN is teljesen legalizalja. TLRY, GTBF, GLAS, CGC
De akarhogy is gondolkodom, az elmult 20-30 evben rengeteg (foleg dollart) penz teremtettek. Persze no a lakossag, javul a productivuty. A szegenyek es midclass-gazdag kozott no a gap. De szerintem azt az alap kozgazdasagi tetelt eddig nem sikerult senkinek cafolni, hogy ha az adott egyszegnyi joszagra no a kibocsatott penzek mennyisege -> noni fog az ara -> inflacio. 
Es az arany ennek megfeleloen kellene viselkedjen hosszu tavon, ennek megfeleloe  aranybanyasz 10%, ezust 5% es rez 5% banyaszok a portfoliomban.
Gondolkodom a JPY-en, szerintem megint beavatkozott a BOJ. Erosodni kellene, de nem uby tunik egyelore.
MrSomm 2026. 07. 11. 03:19
Előzmény: #141481  Boole
Ami eszembe jut a meret, USA legnagyobb kiterneloje lenne. 40k/t az elso fazisban. 160k valoszinuleg soha nem fog menni egyszerre.
Kozben az AUS es CHI banyak meg 100-250k/termelnek. Es akkor meg itt van Kina.
Itt eleg tiszta szerintem a Pro&Cons. Es nem latom a nagyobb eselyeket jelen pillanatban a litium oldalan. Bar hozza kell tegyem azt sem hittem volna, hogy a litium ara 20/kg fele megy ebben az evben. 3$ alatt biztosa  veszek nehány kisebb pakkot, de jelen pillanatban nem tudom meggyozni magam, hogy biztosan az USA litiunra lenne szukseg. Chile-t nem tekintem USA-val szemben allonak. Mar csak a kinai halaszhajok miatt sem. 

MrSomm 2026. 07. 11. 03:06
Előzmény: #141481  Boole
Az ATM mar be  an fejezve, ugye?
Ha jol emlekszem mar nem kellene, hogy penzt bevonjanak, de valamiert nem bizok bennuk. Hibaznak a tokebevonasoknal, nem erdeke senkinek (sem GM, sem DoD), hogy nojjon a reszvenyesi ertek. Es ez nagyon zavar engem.
Lassan ismet at kellen szamolnom a kis modellmben. 2-3x, meg benne lehet egyket even belul
MrSomm 2026. 07. 11. 03:02
Előzmény: #141456  Peti84
Sokat torom az agyam ezen az egesz portfolion. Meg a tavalyi papirok nagy resze megvan. Keveset adtam el.

SYR - ha nem lenne ertelme, a Tesla mar tavaly visszamondta volna. Szerintem inkabb a kerdes, hogy lesz-e vedovam. Ha nincs vedovam, orulhetnek, ha nem csodolnek be, mikozben Kinan kivul a legnagyobb grafit banya Afrikaban + USA anod gyar. Nem latom, hogy meg tudja engedni maganak az USA, hogy az uj technologiak kozul fuggjon hosszu tavon Kinatol. Pedig most ez van.
Kozben meg lassan csepegnek a jo hirek. Szoval en tartom. Ha 2027 vagy 2028 elejen keszul el a termek, en raerek. Csak ne szopassanak le a reszveny kibocsatassal.
Van egy pici NMG es NVX is jo nagy minuszban. De azt gondolom, hogy a grafit termelest ne hagyhatjak Kinaban.
Ma a nagy kerdesem a NEO - Neo Performance materials.
Duplazott, gyonyoru… de vajon meddig tart? Ha azt nezem, hogy az EU meghatarozo magnes alapanyag gyara, akkor rengeteg van elotte. Regen szamoltam at, de amelyik kritikus asvanyos cegbe belevettem, itt a 2x volt a minimum, itt megvan, lehet a felet adom es veszek REXC-t.
USAR-t nem ertem, hogy miert nem tud menni. Pedig a koncepcio ott van, mar a cegek is, csak asni, szeparalni es gyartani kell 😂 bemondtak vagy 10mrd Ebitda-t 2030-ra az meg is lehet. Akkor lehet sokszorozni. Azt erzem, hogy csinaljak, amit kell.
SCDCF - csendes favorit. Valamiert a Scandium fontos, apro paic, brutal margin es commodity ar. Ha kol emlkeszem a kitermeles 60-80 tonna. Ebbol a DoD megveszi az 1-1.5 tonnat  a RIO-tol.  
Aclara - masik kedvenc. Fokuszalt a magas margin nehez ritka foldfemeken. Braziliaban az ion-clay technologiaval (ugyanaz, mint Kinaban) tudnak termelni es USA-ban csinalnanak ellatasi lancot. Jo lehet. Melette  meg van 2 banya Chile es Peru… van ter a novekedesre es szerintem alul van arazva.
Arafura, Lynas, Iluka, Hastings Technologies, szerintem turelemmel ki kell ullni. Jo helyen vannak, jo lesz a termek. Penz nagyobb reszben megvan. Mindegyik probal finomitani es ez a legfontosabb szerintem . A nyugat nem teheti meg, hogy hibazik ujra a ellatasi lancokkal. Kotodnek a price floor, nemzetkozi egyezmenyek… Szerintem ertik, hogy ezek nem mukodhatnek veszteseggel.
Kobalt - COB, ELBM - tovabbra is azt gondolom, hogy a kobalttal erdemes szamolni. Valamiert a piac nem ertekeli. Szerintem keves a mennyiseg. De megsem tudjak a magas teljesitmenyu akksibol kivenni. Illetve Kongo eleg i stabil, a Glencore barmikor megveszi oket kilore es lesz kovalt, bauxite es mas ritka foldfemek
Tungsten - haboru kitorese utan eladtam az ALM - Almonty-t. Brutalisan felment a wolfran ara. Ez volt talan az egyetlen, amin eltettem a nyerot teljes egeszeben. Nem jon ki a matek a magas wolfran ar mellett sem. 
Van 
Antimon - UAMY szerintem olyan, mint a banyaban a rigo. Szeretik… jelzi elore a mozgasokat a commodiry cegeknel.  Mondjuk azutan, hogy a termek ara 3X, talan ertheto. Es tenlyeg termelnek, DoD-nek mar szallitanak, Koreaban vannak… mi baj lehet. Na ilyenkor, ha nem latom, eladom inkabb…
Ha eladom a NEO felet, akkor valoszinuleg AR SMF - Ares Startegic ez ORBIA teszem bele. At van rajta nezve, pedig a fluor-spar nelkul nincs modern akksi.
Rengeteg papirom van -50% nal nagyobb bukoban. De akarhogy gondolkodom a szektor nem lehet leirni, szukseg van mindenre. Hozza mell tegyem, a reszvenyeim bagy reszet a tobbi kritkus asvanyos nyeremenybol vettem, igy igazabol nem  vagyom a teljes portfoliot tekintve minuszba. Igy azert konnyebb. Meg neke is idom is van, nem kell siessek.
Van meg CRML, AREC, NB…
Tudom, neked a hataridok diktalnak. De kivancsi lennek a velemenyedre es masokera is, kozep hosszu tavon
Boole 2026. 07. 10. 22:14
Előzmény: #141479  HuTi
Ha a beruházás jól halad és a költségek is kordában tarthatóak (azért van árdrágulás rendesen), akkor 2027. II. félévben már beárazzák az üzemi indulást. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek