Sziasztok, XPEV szerintem itt aljat épít...15,30 USD-n pár napja egy Off-shore cég bevásárolt... sztem lassan megyünk fel... OPEN-re jött ma egy 8 USD célár, talán az is megindul... Rray
Én arra is kíváncsi lennék, mi van most Venezuelával. Mindenki egyetért azzal, hogy így le lehet rohanni egy országot? Csak azért, hogy rátegyék az olajra a kezüket?
megvan , hogy az elmúlt 2 hónapban a világnak okozott kárt ki fogja megtéríteni Az európai vezetők sem rejtették véka alá a véleményüket. Friedrich Merz német kancellár bírálta Washingtont, amiért átfogó stratégia nélkül avatkozott be a konfliktusba. "Az ilyen helyzetekkel mindig ugyanaz a probléma: nemcsak belemenni kell tudni, hanem kijönni is" - mondta. Jean-Noël Barrot francia külügyminiszter valamennyi felet élesen bírálta. Kiemelte ugyanakkor, hogy a válságot az Egyesült Államok és Izrael robbantotta ki, amikor "a nemzetközi jogot semmibe véve" mértek csapást Iránra. Barrot emellett Teheránt is elítélte a szoros lezárása miatt: "A tengerszorosok a világ artériái, nem pedig egyetlen ország tulajdonai."/pénzcentrum/
Canaccord Genuity projects a structural lithium deficit from 2026 through 2035, as chronic underinvestment in new mines collides with accelerating demand. China’s lithium carbonate prices reportedly rose ~50% year-to-date in April, suggesting the market is beginning to price long-duration supply insufficiency.
Freeport-McMoRan cut full-year 2026 copper guidance by 300 million pounds on Grasberg execution delays, landing in a market already facing China’s sulfuric acid export ban and Hormuz chokepoint risk, compounding a concentrate squeeze that ICSG’s surplus projections may not adequately capture
BABA szerintem vege van a gyengebb tozsdei periodusnak. (atszervezes, es nagy AI beruhazasok miatt) Az utolso Q4 jelentesben a sales 40.7Mrd$, ez eleg szereny novekedes a 38.4Mrd$ elozo evihez kepest. De szerintem mostantol elkezdenek jonni a jo hirek. . Eloszor is, maj. 14-re varhato Q1 jelentesben a profit a tavalyi 1.40 folott, 1.77 - 1.89 $/sh varhato az elemzoi konszenzus szerint. Es a kovetkezo 12 honapra EPS=10-11$/sh is osszejohet, atlagosan 2.60$/sh negyedevente, szemben az elozo12 honapi visszaeso EPS=5.50$/sh -el. Ez duplazast jelent profitban. . A fo szegmensek kozul jol teljesit a Cloud es az AI. A merleg jo allapotban van, az adossag 37Mrd$. BABA uj datacentert epitett, de ez mar sajat kinai chipekbol epult. A management megint fokuszal az e-commerce uzletagra is, ott is lesz novekedes. 2027 evre 180-220$ arfolyam lenne realis, PE=20 mellett.
Pont most jött ki egy jó kis cikk a lehetséges kilátásokról. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260428/vakrepules-torott-szarnnyal-a-fed-kezeben-van-az-energiavalsagra-fittyet-hanyo-amerikai-tozsdek-sorsa-833024 Röviden az amcsi gazdaság kevésbé érzékeny a mostani olajválságra, mert nettó exportőrré avanzsált. Kivárás van, hogy a kesőbbi infla adatok milyenek lesznek, de ha a FED is kiüli a következő hónapokat kamatemelés nélkül, akkor nem biztos hogy nagyobb esés lenne valószínű.
Ne felejtsd el, hogy az USA-ban idokozben folymatosan no az atlagos oraber. 2007-ben is ennyi volt a benzin az USA-ban, csak akkor nagyjabol fele volt az oraber es raadasul volt egy penzugyi vlasag is kibontakozoban. 1980-ban 7$ alatt volt az USA atlag oraber, most 37$. 1979-ben 1.32$ volt a benzinar teteje, most 3.49$. Szerintem meg ennek a benzinarnak a duplajat is elbirja az USA gazdasag. Csak nincsenek hozzaszokva. Azzal viszont egyet ertek, hogy valoszinuleg a kenyelmi es luxus szolgalatatasoktol vezsik majd el az extra benzinre valot. De jelenleg van meg mibol.
Sziasztok, KÍnai pozijaim elég csúnyán néznek ki úgy, hogy SPY ATH-n van, mi lesz BABA-val akkor ha tényleg beindul egy komolyabb korrekció? Megyünk le 100 USD alá??? Rray
Nem feltétlen "zero-sum game" szerintem a dolog. Ha étterem, utazás, autovásárlás, stb. helyett az emberek tankolásra töltik a pénzük, ami az olajos cégek zsebében landol, akik ezt részvényvisszavásárlásra vagy éppen osztalékra költik, akkor az szerintem meglátszik a GDP-ben. A dráguló energia ráadásul még rátesz egy lapáttal a most is veszteségesen működő AI-os tokengenerálásra.
SPX daytrade A tegnapi intraday top uj ATH volt, 7176. Innentol akar meg is indulhat lefele. Nem allitom hogy megindult, mert sokeves tapasztalat hogy a bull tud es szeret extended lenni. Es meg kapaszkodhat fel. De, ha a v=i szokasos egyenloseg teljesul, akkor nincs sok hatra; az utolso (i of v) alapjan 7220, az (i) alapjan akar 7350 is lehet belole. , https://imgur.com/a/IdxOxzo . 2)A DOW es DJT A DOW az utolso 4 napon lejjebb zart, de egyelore inkabb oldalazo korrekcionak nez ki, nem impulziv. A DJT 4 napja esik, -16.5% eddig, es ugy tunik itt probal talajt fogni. , 3)EURO kesznek tunik a wave(2) felkorrekcio, melyebb eses kovetkezhet. . https://imgur.com/a/FaBh18a . 4)GOLD NIncs erdemi valtozas. Egyelore WXY lemeno korrekcios alakzat latszik alakulni, az (Y) vege 3400-3600 kornyeken varhato. Ez egybevagna a fenti Dollar-erosodesi trenddel is. . https://imgur.com/a/XAxv5PC . 5)Olaj https://imgur.com/a/VlQf1mQ
A pénz ne vész el, csak más zsebekbe vándorol. Akiknek kifizetik a 100 dollárt az olajért, az ebből vesz részvény, vagy bármi másba befekteti. Megy a körforgás. Majd esetleg megtolja az inflációt, ami meg a költekezést csökkenti. Engem inkább az érdekelne, ki fogja azokat eltartani, akik elveszítik munkájukat, például az AI miatt. Jön majd a szocializmus, hogy mindenki kap majd egy alapbért? Munka nélkül?
Érdekes, hogy ilyen szinten ignorálja a piac a 100 dolláros olajat. Pedig a dráguló energiaár, ahogyan egyszer azt hiszem pomperj mondta egyfajta adó, ami miatt kevesebb pénz marad másra - jellemzően arra, ami pörgeti a gazdaságot, beleértve a vállalati bevételeket és profitot is.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.