A teljes portfóliód mekkora hányadát képezték így a nemesfém bányászok? Csak azért kérdezem, mert 20 papir vagy nagyon magas hányadot jelent(het) vagy nagyon kicsik az egyes pozíciók, ami persze nagyobb biztonságot ad, de akkor már majdnem mindegy, ha ETF-et veszel (nem kritika, csak szeretném megérteni a stratégiád), Én 2 évig gyűjtögettem First majestic-et, az átlagom 6,95 volt végül és aztán 14,7-en adtam el. A duplázás után már a portfólióm cca 10%-át tette ki, ami azért a papír volatilitása és a cég kockázata miatta azért már kezdett kicsit idegfeszítő lenni. 10 alatt akartam volna visszavenni, de már nem jött le értem. Ettől független szép pénzt hozott és aztán beszálltam Coure miningba, ami már egész jó pluszban van, de már jóval kisebb összeget mertem csupán rizikózni. Ezen kívül van még néhány nyersanyagos papírom, de a súlyozással azért óvatos vagyok. Esetleg Nvidia-t, PLTR-t, vagy más sokszorozó papírt tartottál? Én százalékosan eddig PLTR-el értem el (nem a teljes pakkal sajnos, az nagyon durva lett volna, mert az alap pozícióim elég nagy volt) a legnagyobb nyerőt. Az utolsó pakkot 115 körül adtam el, mielőtt aztán bezuhant vissza 60 környékére. Azon a pakkon 550%-ot értem el. A befektetésben talán valóban ez a rész a legnehezebb, megküzdeni a mentális részével. Mikor szálljak ki és mi van, ha aztán nélkülem csinál még újabb 100%-ot vagy akár több 100%-ot :) köszönöm válaszod!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.