Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm 2025. 12. 21. 22:27
Előzmény: #131759  pomperj
Ertem, hogy nagy a kockazat a lufira. Talan abban vagyunk, talan nem. Korbe küldik a temérdek penzt, de ugy tunik, mukodik… 
Ha egy kicsit makró oldalról nézed…
Jelen pillanatban a kamatok csökkennek, az infláció csökken, USA gazdaság no, minden várakozáson felül. Az arany-ezüst es a commodity mond ellen annak, hogy minden rendben. A munkanélküliség kis mértékben emelkedett. 
A COVID alatt megtanultam, hogy erdemes menni a piaccal, most is azt erzem. Hiaba a józan ész azt diktálja: “Nincs rendben itt minden”. De attol mehet tovabb nagyon sokaig minden, ahogyan eddig. Jon ismet az olcso penz lassan az USA-ban. Japánban lassan drágul, de az USA egyre olcsobban adja.Igy jelen pillanatban rovid tavon,
En nem latom miert kellene lefele indulni az USA piacnak. Mivel jobb a feltörekvő, vagy EU, miert ne nőne az amerikai tovabb.
Ertem a hasonlatot es tetszik is. De szerintem meg csak a hegyen fut felfele a farkas. Aztan lehet jovore eltűnik a fold a lába alól. De most a Fed meg tartja a  talajt.
pomperj
pomperj 2025. 12. 21. 21:10
Előzmény: #131756  hellforceone
Erdekes, ahogy gondolod.
Valami hasonlosag lehet, de megis mas fazisban levonek gondolom. 
.
Jatszunk el egy pillanatra azzal a gondolattal, hogy nem talaltak fel a mesterseges Intelligenciat.
Mi lenne, ha mindaz, ami ehhez kellett, es lelkesen finanszirozott a vilag invesztori kozonsege, 
(mint NVDA, AMD, TSM, GOOG, ORACLE, PLTR,  OpenAI, es nagyjabol tovabbi 50 oriasi rallyt futo ceg,
akik osszesen az SP500-ban mar 40%-ot kepviselnek, es lenyegeben az utolso 4 ev rallyjat ok maguk
csinaltak a tobbiek nelkul,  SPY=3500 ota),   nos, tegyuk fel  hogy ezek nem rallyztak mar 4 eve,
 mint az AI mania legnagyobb nyertesei; nos, akkor mi lenne most?
.
Az USA gazdasaga regen recesszioban lenne.  
Ez a "wily coyote moment" meg nem jott el; amikor a rajzfilben rohan a szikla peremen tul a coyote,
es mar tulfutott, de egy pillanatig meeg  megall  a levegoben,  felfogja hogy baj van, mielott lezuhan.
Igen, bizony azt  gondolom, az SPY coyote metafora epp mostanaban futott  tul a szakadek peremen. 
,
Ugyanez a felismeres volt erezheto  a dotcom mania idejen, 1999  oszetol is,  akkor is mindenki erezte
 hogy ebbol baj lesz;  de csak 2020 nyaran zuhant le a szakadekba a coyote. 
.
Szoval, valami ilyesmit sejtek 2026 evben.  Azt gondolom, a peremen tulfutas mar megtortent. 
SP500  most all a levegoben.  Es kezdi felfogni, hogy baj lesz
Szerintem ORCL, ARM, AMD es meg nehany mas AI charton mar latszik az ijedtseg..
WB szerintem mar 2-3 eve ezt a szituaciot gondolja, es var a "coyote moment" bekovetkeztere.
pomperj 2025. 12. 21. 21:07
Törölt hozzászólás
pomperj 2025. 12. 21. 20:56
Törölt hozzászólás
hellforceone 2025. 12. 21. 12:56
Előzmény: #131755  pomperj
Köszönöm válaszod! Én még számolok az AI témában egy jelentősebb felhúzásra, tehát a chipesekben új csúcs, Oracle és társai úgyszintén, de utána én is úgy gondolom, hogy lassan talán érdemes lesz techből - pontosabban AI-ból - elindulni más irányba. Persze az is lehetséges, hogy az AI után egy újabb valamilyen tech őrület fog beindulni és mégsem lesz óriási esés. Ez lehet robotika, quantum - nem a mostani lufi quantumos cégekre gondolok, hanem IBM, Alphabet és hasonlókra -, vagy esetleg biotech cégek (crispr és társai), amiből azért szintén van bőven Nasdaqban is. Ami érdekes, hogy pl. AMD - amiben én is érdekelt vagyok, de még várok egy 300 feletti csúcsot -, Oracle és más szereplők 2-3 éves chartja eléggé ED formát kezd mutatni. Jövőre elég sok nagy IPO van tervben és ha akkor jól megkergetik még a piacot, akkor talán valóban jöhet egy jelentősebb top.
pomperj
pomperj 2025. 12. 21. 10:43
Előzmény: #131753  hellforceone
Roviden: 
Hasonlo 10 evet  varok, mint a dotcom buborek kipukkadasa utani 1999-2009 idoszak volt.
2025ben az AI buborek kipukkadasa megindult, am a tulertekeltseg most sokkal nagyobb,
tobb mint barmikor a tortenelemben.
.
https://imgur.com/a/cYmquec
,

MInden a "totalisan jol fog menni" helyzetre van a tozsdeken bearazva. 
Meg nincs "megerositett" signal arra, hogy megvan a top; szerintem  fel even belul varhato.
A FED mar egy eve csokkenti a kamatokat, es preventiven  QE  penz-nyomtatast inditott.
A kozp. bankok Dollar es treasury helyett Gold tartalekokat gyujtenek.
,
https://imgur.com/a/EWfAFUV
.
Az inflacio 3% folott van, a deficit -6.5%, az allamadossag 130% folott. A munkaero piac gyengul.
A rotacio mar elkezdodott, a Mag7 es AI temakbol a femek, anyagok, energia, szoval a value iranyaba.
Innentol mar joslas kategoria: 2026 vegere  akkora es olyan jellegu eses lesz, mint 2001-ben: 
minusz 20-25%,  vizeses jellegu palyan.
Bedozol 2025. 12. 21. 07:03
Törölt hozzászólás
hellforceone 2025. 12. 21. 05:56
Előzmény: #131746  pomperj
Te hova várod az amerikai indexeket 2026-ban? Hol lehet bennük a csúcs és utána hova zuhanhatnak?
guantanamo
guantanamo 2025. 12. 21. 00:22
LAC teljes kaszinó a szektorban. Értem, hogy a GM próbál egy életképes projektet összerakni velük, de ugyanúgy bármikor ki is szállhat, mert a vállalatok időbeli megtérülésben is érdekeltek és akkor tovább fog hánykolódni. Normális Li termelők mint pl. ALB vagy SQM sokkal egészségesebbek.
DMolnar
DMolnar 2025. 12. 20. 22:39
Előzmény: #131750  Boole
Meg se próbálsz már értelmesen írni? Chatgpt és fidesz propaganda? Szevasz akkor 
Boole 2025. 12. 20. 21:18
A mellékelt grafikon és a jelenlegi piaci előrejelzések alapján az S&P 500 (SPX) index 2026 végére vonatkozó várakozásai kifejezetten optimisták, bár a szakértők fokozott volatilitásra figyelmeztetnek.1. Technikai elemzés a grafikon alapjánA kép tanúsága szerint az index jelenleg 6 850 pont környékén mozog (2025. december 20.), és egy erőteljes, többéves emelkedő trendben van.
  • Ellenállási szintek: A grafikonon behúzott zöld vonalak közül a legfelső 6 850 pont felett van, ami azt mutatja, hogy az index éppen új történelmi csúcsokat döntöget.
  • Indikátorok: Az RSI és a MACD indikátorok (alul) aktív mozgást mutatnak, de nem jeleznek extrém túlvetettséget, ami elméletileg teret enged a további növekedésnek 2026-ban is.
2. Piaci elemzők várakozásai 2026. december 31-reA nagy befektetési bankok (mint a Morgan Stanley, Goldman Sachs és JP Morgan) nemrég tették közzé 2026-os céláraikat. A konszenzus nagyjából a következő:
Elemzőház2026-os célár (becslés)Várható növekedés a jelenlegihez képest
Morgan Stanley7 800~14%
Goldman Sachs / Citi7 700~12%
J.P. Morgan / HSBC7 500~10%
Bank of America7 100~4%
Elemzői átlag7 400 – 7 600~9-11%
3. Főbb befolyásoló tényezők 2026-ban
  • AI (Mesterséges Intelligencia) hatás: Az elemzők szerint a technológiai szektor profitnövekedése továbbra is a motorja lesz az indexnek.
  • Kamatlábak: A Fed (amerikai jegybank) várható kamatvágásai 2026-ban támogathatják a részvényárakat.
  • Veszélyek: Az infláció esetleges visszatérése, a magas értékeltségi szintek (P/E ráták) és a politikai bizonytalanságok okozhatnak időszakos visszaeséseket.
Összegzés:Ha a jelenlegi emelkedő trend folytatódik, az SPX500 index értéke 2026. december 31-én várhatóan 7 500 és 7 800 pont közé tehető. Fontos azonban észben tartani, hogy a tőzsdei előrejelzések nem garantáltak, és a grafikonon látható meredek emelkedés után egy korrekció (visszaesés a 6 150 - 6 450-es zöld sávokba) is bármikor bekövetkezhet.
Freszelés 2025. 12. 20. 19:34
Előzmény: #131748  totem_is_back
totem_is_back
totem_is_back 2025. 12. 20. 19:29
Jó lenne egy ilyen kép, hogy 2007-ben ezek mit is vártak 2008-ra. :)
MrSomm 2025. 12. 20. 17:37
Szerinted lentebb lesz az SP500 2026 decemberben, mint most?
pomperj
pomperj 2025. 12. 20. 14:01
1)Szezonalitas
Az ev utolso hete jellemzoen meredek emelkedes. 
A nagypapak szamlat nyitnak es  vesznek indulo ajandekot az  unokaknak. 
A csaladi portfoliokat atrendezik egymas kozott, es ujakat inditanak..
A Dogs of the DOW atrendezesnek nem januar elejen, hanem Karacsony elott van a  legjobb idopontja.
 .
https://imgur.com/a/VtIaAve
.
2)Dogs of the DOW
A 10 legnagyobb osztalekos DOW-tag  reszvenyt  szokas minden ev elejen a passziv portfoliokba
 bevalogatni. Iden az evvegi osztalek-sorrend mar aligha fog erdemben valtozni, igy jo esellyel
lehet tudni, mely reszvenyek kerulnbek ki, es melyek kerulnek be a Dogs of the DOW listaba.
Az a tapasztalatom, hogy az Uj DOGS sorban azok, amelyek bekerulnek, mar Karacsony utan 
megindulnak felfele, es januar kozepeig jobban teljesitenek mint a DOW index.
.
2026-ra varhatoan 3 ceg kerul ki es 3 uj kerul be.
.
https://imgur.com/a/ZhvZlzd
.
Mostantol 3 hetig arra lehet szamitani, hogy NKE, UNH HD  jobban fognak teljesiteni.
.
3)SPY daytrade
Nagyjabol a vart rally indult be, megy fel. A szerkezete ket egymasba agyazott 5 subhullam,
az emelkedes most a kozepe tajan tarthat. EZ a roadmap varakozasom: 
.
https://imgur.com/a/ZeKwoH8
.
4)Van egy sokkal fontosabb kerdes is
A Financial Times megkerdezte a legnagyobb szakertoket, es igy gondoljak:
,
https://imgur.com/a/Z79KhPx
.
Nekem mas a velemenyem.
DMolnar
DMolnar 2025. 12. 20. 11:29
Előzmény: #131740  Boole
Ha geminit kérdezed, akkor a végén az egészet megrajzolja értelmes charton. Ez így olvashatatlan. 
sahara
sahara 2025. 12. 20. 08:08
Előzmény: #131678  sahara
ELBM- a támasz tartott, minimál forgalommal, kihasználva a megszűnő eladói nyomást emelkedett egy szépet, épül a jelzett jobb váll, azon belül is kialakult egy zászló zárásra. A zászló épp a jobb váll kicsivel egy fölötti célárával egyező szintet jelez. Nagyjából ott fog eldőlni a következő időszak mozgás iránya. Ha forgalommal ki tud törni onnan 1.1 fölé, akkor érdemes lehet a papírban vételi pontokat keresni, egyébként csak óvatosan ezzel az instrumentummal… Jó hétvégét!
tberki 2025. 12. 20. 05:14
Előzmény: #131722  pomperj
Melyik elemzo mond 2026ra jo kilatast? Kb minden fronton modellvaltas van, az torvenyszeru komoly darabszamcsokkenest eredmenyez, magas fixkoltsegarannyal az almoskonyv szerint se jo
Nehézkérdések 2025. 12. 19. 23:53

SPX (30 MIN): https://invst.ly/1e1fn2
.
Engem ez az emelkedés nem győzött meg.
Szerintem ebből combos esés lesz jövő héten.
Egyenlőre csak alulról visszateszteltük azt a dobozt amiből letörtünk, gyenge emelkedés mellett.
Ha ez wave 3 lenne, akkor az nem így nézne ki, esélyesebb, hogy ez egy B-nek a teteje, vagy valami még erőszakosabb.
.
SPX (NAPOS): https://invst.ly/1e1g5t
.
A carry trade likvidációk lehetőségét megint mindenki elfelejtette, pedig benne van a pakliban, hogy ez a mostani lesz a legdurvább.
Ezen a charton vizualizáltam az elmúlt 1,5 év japán kamatemeléseit és azt ami utánuk következett.
Az elmúlt három alkalommal is pontosan ugyanez volt, mint most.
Emelkedés a japán kamatemelés hírére, aztán indul a zuhanás.
A 3 trillió dollárnyi carry trade pozíciókban eddig 3 nagy likvidálás volt az elmúlt 1,5 évben a kamatemelések után és mindegyik progresszíven nagyobb volt az előzőnél.
Kíváncsi vagyok, hogy ezúttal elkerüljük-e, vagy megint csak beetettek mindenkit a pozíciózárások előtt.
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a fenntarthatatlan pozikat minél magasabbról akarnák elkezdeni a gyanútlan jónépre önteni.
Az is lehet persze, hogy elhúzzák januárig-februárig, attól még ezeket a pozíciókat zárni kell majd. 
.
A tévedés joga természetesen fenntartva.
Nandi 2025. 12. 19. 23:12
A brókerek az USA-ban nem mennek innentől szabadságra (mint a magyar melósok nagy része)? Vagy lesz még érdemi pörgés a jövő 7en is? Mi a tapasztalat?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek