"TOY Barometer (Turn Of Year) begins today and ends January 19, 2026.
If $SPX gains +3% or > during TOY Barometer a bullish signal is triggered with a SPX positivity rate of 96% and avg. return of +16.5% since 1950.
(only 2 failed signals in 1987/2018)"https://x.com/SethCL/status/1991127684005466486?s=20
ELBM Tépés elmaradt, de a záróár nem lett rossz. Egyelőre 1 alatt nincs eladó papír, ettől függetlenül jól látszik, nem tapossák egymást a vevők sem, hogy 1 fölé nyúljanak, pedig a bent lévőknek a reverse split miatt elég fontos lenne mihamarabb elkezdeni fölötte zárni. Úgy tűnik mindenki csőre töltve várja azt az impulzust, ami végül begyújtja majd a részvény rakétáját!
Én kiszálltam-visszaszáltam már egy párszor. Szerintem hosszabb távon lesz érteleme. Most elég szívás. Ha lesz egy felhúzás valószínűleg lefelezem a pozimat, ameddig nem lesz valami jel, hogy legalizálják szélesebb körben, vagy rescheduling.
Igen, de csak az eddigi nyereséget tartom reszvenyben. 1k+ darab inkább csak figyelem. Az utolsó res betoltese után lehet érdekes. Short állománya közben szép lassan csökkent. Kérdés, hogy lesz e benne tényleg fordulat. Gondolom, hogy azért 1 fölé tolják. Az az érdekes, hogy jó néhány nagy háznál a cél árat 2 közelébe húzták. Most jön a 200 napos.
Az ADP szerint 45e-el nőtt októberben a payrollok száma. A november nem néz ki erősnek, eddig -14e. Viszont 2025 YTD +597e. Ha innen nézem minden oké, kicsit visszavágnak. Ha azt nézem, hogy az utolsó 5 hónapból 3-4-ben csökkent az payroll-on tartott emberek száma, akkor már egy kicsit csúnyább. De a csökkenés nem brutális, csak 55e YTD, vagy 4/11 hónap. Szerintem amikor már brutális csökkenést látunk az indexek valószínüleg 10-15%-ra lesznek a csúcstól. Nagyon sok volt eddig is a leépítések bejelentése (legalább is tavalyhoz képest), az látszik a Challenger reportból és meglepő, hogy az év vége előtt elkezdik a bejelentéseket. Szerintem most sok vezető kap a lehetőségen és ráhúzza az AI-ra és a 2025-ös számokba így már be tud valamennyi kerülni, mint cost cut. Ha nem is jelenik meg, akkor verhetik a mellüket, hogy jövőre mennyi költséget csökkentettek. Jó példa az Amazon és UPS, akik a karácsonyi időszak előtt meglepő módon kirakják a dolgozókat, amikor a legnagyobb pörgés kellene legyen. Olyat is hallottam, hogy bemondta a CEO, hogy még egyszer nem követik el azt a hibát, hogy túl sok embert fognak felvenni az upcycle alatt, mert az ez évi leépítéseket emiatt kellett megcsinálni. Tegnap a GDPNow szerint 4.2% lehet a GDP növekedés. Engem meglepett személy szerint, hogy így tud emelkedni. De ha öntik a pénzt az adatközpontokba, igazából nincs mit csodálkozni. A vámok hatása korlátozott, szerintem amiatt mert a legfontosabb szektorok/termékekre mentesség van. A fogyasztók meg lassan kezdik átvenni a terheket valószínüleg, mert eddig nem volt hirtelen átárazás, legalább is a CPI szerint. A pénzügyi rendszer mintha repedezne, havonta/hetente jön valami mini sokk. Most szerintem a Japán kamat folytogat. Az itt keveset emlegetett, de szerintem annál fontosabb téma a lehetséges háború Kínával. El lehet képzelni, hogy mekkora számítási kapcitásra lesz szükség, hogy minden rendszer működjön, tudják egymást a kibertérben támadni és közben védekezni is. Ez is egy szempont az USA és Kína szemszögéből. Kína szempontjából nagy veszélyt jelent, ha nagyon lemaradnak a számítási kapacitás és AI versenyben. Anélkül nem tudják megszerezni Taiwan-t. Valószínűnek tartom, hogy az AI verseny valójában nem a ChatGPT felhasználók minnél jobb élményéért történik ilyen roham léptekben. És szerintem ennyi elég is ebből a konteóból. :) A kritikus fémekbe meg bele sem kezdek itt. Összeségében én azt várom, hogy lesz legalább egy új ATH. De közben meg bármelyik gazdasági mutatót nézem csak veszélyeket látok.
En tegnap este eladtam eleg sok mindent mert eleg nagy rizikot lattam az NVDA jelentesben, ha rosszat jelentett volna sztem brutal nagyot esett volna a piac. Most meg pre marketben meg nyitaskor vehetek vissza mindent. Sztem innen karacsonyig az irany felfele lesz.
Hat igen, az egesz vilag osszes tozsdejenek az volt eddig remeny-mento-ove, hogy az NVDA Q3 teljesitmenye milyen lesz? Most ez kinnt van, vilagos: pont azt hozta, amire "titokban" remenykedtek. Mostantol az a kerdes, hogyan fogjak a kovetkezo par napban az invesztorok megitelni a kilatast? , Vajon a FED kamatcsokkentes elmaradasa, a pocsek munkaeropiaci helyzet, a 3% folotti inflacio, gyengenek tuno szezonalis kereslet, es emelkedo dollar-kamatok ? vagy az AI nagy termelekenyseg- novekedest hozo remenyei gyoznek?
!)NVDA az ernings es az arbevetel is 4%-al nagyobb mint a konszenzus (1.25-->1.30$/sh, es 55-->57Mrd$) Ezt igy menedzseltek az utolso 4 negyedeveben is, minden alkalommal, most is. A kerdes most az, hogy "ha ettol nem indul be egy ujabb rally, akkor mitol ? " mert ugye nem ketseges, az AI mania elsoszamu hajtoereje NVDA arfolyama. . Eddig NVDA 186-->198$-ig ment futuresben, +5%, es nyilvan uj ATH kellene, a 212$ eddigi csucs fole. Meglatjuk, hogy ha ez letrejon, az viszi-e magaval az egesz piacot, vagy egy rovid ideig tarto divergencianal nem tud tobbet, es par nap utan ujra lefordul? . Azsiaban NIKKEI es KOSPI +3% koruli rallyval unnepli ma az NVDA-t, de Kina ra se hederit. . 2)DOW egy kicsivel leszurt az eddigi (iii) alja ala, 45905-re. Igy kesz lehet wave(v), es induloban lehet felfele. De ez nem bizonyit semmit, egyelore eldontetlen hogy vagy meg mindig a (iv) korrekcio tart-e, vagy elindult tenyleg egy joval feljebbre tarto recovery? , https://imgur.com/a/4hLqRCU . 3)SPY nem csinalt uj melypontot, es nem dolt el hogy vagy A-B-C korrekcio van-e es uj csucsra megy, vagy egy fibo62 koruli felkorrekcio lesz-e (ami 6750 kornyeke), es onnann wave(iii of 3) osszeomlas? . https://imgur.com/a/koj1Zx9 . 4)Dollar Es Gold https://imgur.com/a/QRgi1VM
A LEU brutal. Nagyon sajnalom, hogy nem azt valasztottam a napokban. De lehet meg veszek belole. Szerintem durva bull johet az AI koltes megerosites miatt az egesz szektorra a kovetkezo napokban
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.