Szia! A CRVW hatalmas adósággal van kitömve,gyakorlatilag két cégből él.Az NBIS aZ NVDA-val (1 millio rv.-nye van) kötött szereződése szerint elsőként kapja az új fejlesztéseket.Adósága nincs a cégnek,sok cégnek dolgoznak, több lábon állnak.A CRVW-t nagyon felhúzták,de az NBIS-ben nagyob a lehetőség ,mert most kezdenek elindulni.Üdv!
Ezért van, hogy nemcsak tőke, hanem munkaintenzív termékek előállításában is jó az USA. Mogyoróországon meg az (állami) "tenderintenzív" cégeknek megy jól...
Aratas Errol par eve a National Geographic irt nagyon jo cikket, az Arato Karavanok temaban. Van 10-12000 ilyen csapat, es junius elejetol aug. elejeig vegigmennek Texastol 2500kn-en at Dakotaig, es mindent learatnak. , Igy sokkal olcsobb a farmernek, orara pontosan jonnek, megallnak a tabla szelen 15 kombajnnal, 30 vontatoval, es 2 ora mulva mennek at a kovetkezo farmerhez. Ezek minden fold adatait ott taroljak a computerben, raadasul mar GPS vezerli a mozgast, 3-4 fo iranyitja a munkat monitoron, interneten. Europaban is lehetne csinalni, Del-Franciaorszagtol Svedorszagig, vagy Belgradtol Szentpetervarig, sokkal olcsobb es jobb is lenne mindenkinek. De itt a politika ...
Én annak vettem mert eur chartot is néztem. A dollár romlásával egyben nézve első visszaszálló pontnak vettem lépcsősen. Lehet tévedtem. Ha mégis lejjebb esik veszek még.
Úgy látom a héten is szappanopera lesz a terítéken. Még a végén elhiszem, hogy Musk-ot tényleg érdekli az USA deficit. "If this insane spending bill passes, the America Party will be formed the next day. Our country needs an alternative to the Democrat-Republican uniparty so that the people actually have a VOICE."
Én soha nem voltam Amerikában, de az egyik ismerős rokona ott lakik. Azt mondta, ne gondoljuk, hogy ott kolbászból van a kerítés. Az egészségügy ugyanúgy romokban van, mint nálunk, a szolgáltatások egyre csak romlanak. Azt nem tudom, mihez hasonlította, de állítólag halálra kell magát dolgoznia, hogy megéljen. Folyamatosan minden drágul, a fizetése viszont nem növekszik. Építkezéseken dolgozik, este hét előtt ritkán ér haza. Azt már régebben mondta, hogy ott teljesen más a munkatempó, mint nálunk, egy tetőt fél nap alatt csinálnak meg és még délután a másikat. Mikor festők mellett dolgozott, szintén fél nap egy ház. A tévében én is láttam, hogy van egy csapat, akik aratnak, 10 kombájnnal mennek végig Amerikán, Mexikótól, Kanadáig. Nálunk a kombájn még néha kijár a föld szélére, hogy kiürítse a magot, náluk azért vannak a kihordókocsik, hogy még arra az időre se kelljen megállni. Két szervizes kocsi kíséri őket, még motort is tudnak cserélni kint a földön. A család karavánokkal kíséri őket, abban laknak. Mivel elég nagy a konkurencia, csak így tudnak fennmaradni, hogy elég olcsón szerződnek, amiatt viszont a teljesítmény kell növelni. Az egy másik dolog, hogy két évente lecserélik a gépeket, de az addigra annyit dolgozott, mint nálunk 10 év alatt, így kikereste az új árát.
1)SPY daytrade A tegnapi nap elso resze egy oldalazo korrekcio volt, aztan zaras elott 2 ora jol emelkedo rally. Igy arra lehet gondolni, hogy wave(5) egy 5 subhullamos submicro rally lesz (es nem monohullam), es most egy kid fokozatu (3) zold szakaszban van. A varakozas az, hogy ma nyitastol folytatodik a rally feljebbre, akkor most (3 of 5 of v) szakaszban van. . https://imgur.com/a/UyqicJp , A target az Elliott szabalyok szerint korlatozva van ennel a szamozasnal, mert itt 5 a max, target 6240 szint kornyeken van ezzel a szamozassal. Amig 6175, a (zold 2) support tart, addig az a munkahipotezis, hogy most ( zold3) hullam tart felfele. . Persze, lehet meg bullosabb szamozast is talalni, (lasd ALT2) de egyelore az kevesse valoszinu. Viszont igaz, hogy a szezonalitas most erosen bullos, megiscsak elofordulhat az ALT2 is. Es ha attor 6240 szint fole, akkor muszaj lehet atterni erre az extrem-bullos szamozasra. . A VIX-ben van kis 2 napos negativ divergencia, de nem veszes. A DSI Sentiment 77, extrem bullos. Mindenki es a keresztanyja longban van. Ma a honap elso napja van, ez szokasosan bullos, a havi automatikus vetelek miatt. . 2)Bond piac A mar tobb mint 1 eve tarto oldalazo korrekcio szerintem a kozel a vegenel jarhat. Junkbond index, HYG kitort. A tobbi Bond valoszinuleg kovetni fogja. . https://imgur.com/a/OZ3IthL . 3)Dollar Mjus kozepe ota, 6 hete folyamatosan esik. Ez emeli az Azsia, EU es az USA tozsdeket. Am, a chart erosen azt sugja, a dollar gyengeseg hamarosan veget er. . https://imgur.com/a/3oVIqIT . 4)Gold: meg mindig az oldalazo ABCDE alakzatban
Az nagyon amator volna, ha ne lennenek felkeszulve hasonlo problemara. Tekintve hogy ottani szervezet regota furja oket, biztos vagyok benne hogy van b,c,d tervuk. Egyebkent 4 oraja postoltak az instagramon, hogy ket betonpumpa dolgozik mar egyszerre, hogy az ontesi idot csokkentsek.
NBIS ma is szépet ment, $55 felett zárt. János, írtad, hogy innen még akar 10x is lehet, de említetted a market capet, ami már $10bn feletti. Bármennyire is elvakult vagyok NBIS-sel kapcsolatban, a $100bn market capet néhány éven belül nem látom bele. A nagy rivális CRVW $80bn market capet ért el. Azonban egy $40-60bn capet - egy komolyabb AI hype mellett akár még idén, de egy éven belül is el tudom képzelni. Ha az idei $1bn ARR-t hozzák, és kiadnak jövőre egy $2bn ARR-t, mondjuk egy 15-20x Price/sale szorzóval, akkor meg is van az említett market cap. Mi a véleményetek?
Köszi szépen az infót, gondolom (bízok benne) megoldják. Ma ugyan alacsony forgalommal beadták, a chart viszont így készen áll a 3 körüli rés betöltésére a következő hullámban.
LAC Nevada állam szüneteltette a Thacker-hágónál történő összes vízkivételt, és visszavonta a vízhasználati engedélyeket. A LAC/LNC-nek újra kell kezdenie a kérelmek elbírálását. A bíróság elrendelte az állam számára, hogy vizsgálatot végezzen a LAC vízkivételének egy helyi, magas rangú vízhasználati jogokkal rendelkező gazdálkodóra gyakorolt hatásáról. Amíg a vizsgálat be nem fejeződik, a bíró jóvá nem hagyja, és a kérelmeket jóvá nem hagyják, péntektől az 1-es és a 2-es kútból nem lehet szivattyúzni. A gazdálkodó a kezdetektől fogva fanatikusan ellenezte a projektet. Az egyetlen gyors megoldás az a vízhasználati jogok megvásárlása a gazdálkodótól... és visszavonja a panaszát. Minden más időbe telik. Azt hiszem, Jon Evans vízszállítást szervez az építkezés folytatásához, de a termelés megkezdéséhez szükséges vízmennyiség túl nagy lehet a szállításhoz. Remélhetőleg gyorsan megoldódik, mert egyébként ez probléma lehet. https://www.newsfromthestates.com/article/state-orders-lithium-mine-stop-unauthorized-water-pumping-citing-rancher-dispute
Ezzel kapcsolatban érdekes kérdés az is, hogy a 2022 június óta tartó QT ellenére (balance sheet 9 trillióról, 6,6 trillióra) az SPX +60%-ot, NDX +100%-ot ment (előtte meg a covid aljról +120%, ill +150%-ot az akkori ATH szintekig), miközben a FED target rate 2022. júniusában 1,5% volt, és felment 5,25-5,5% közé, majd le 4,25-4,5% közé. - Közben pedig az M2 ATH...ami egyébként a GFC és a dotcom crash alatt is folyamatosan nőt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.