Elvileg becsődölhet egy alap, főleg ha csak opciókból áll, rossz a risk managemen. Gondolom -15%-ra vagy többre elég kevesen számítanak 1-2 hét alatt... ha ez megtörténik el tudok képzelni egy dominót, hogy elkezdik kivonni a pénzeket az ilyen 3x termékekből és bedől 1-2 alap. Hogy ez megtörténhet-e... meglátjuk, nekem úgy tűnik most le lesz tesztelve.
Egyébként éppen láttam egy olyan ETF-et amiben a TESLA 2x call és Ford 1x put van. Csodálatosan alakulhat ez is...
"You will be tired of winning and beg, no, Mr. President, no more winning I am so tired of winning" Vagy valami hasonló volt a szöveg. Nekem személyesen ennyi "winning" már elég.
"Amerikat folyamatosan kifosztottak, kiraboltak, atverteek es megeroszakoltak, es megakadalyozzak abban hogy prosperaljon, mindenfele nemzetek kozel es tavol". Ezt a kemeny realitast ismetelgeti a szabad vilag elso embere, mikozben egeszen idaig minden orszag csodalattal ismerte el America sikereit. . A "Liberation Day" sokkal inkabb a "Rombolasi Nap", vandalizmusba fordulo Amerikat jelent, Trump a gazdasagtortenelmenek legfontosabb alapelveit fejjel lefele olvassa. Illetve nem olvas semmit. . A kerdes most leginkabb az minden mas orszagban, hogyan lehet a karokat minimalizalni? A szanalmas, hazug es kirivoan ostoba amerikai elnok bizarr elkepzelese, hogyan fogja az USA deficitjet lecsokkenteni, nem fog mukodni. Viszont oriasi karokat okoz. Az egesz vilag azon gondolkodik, hogyan csokkentse a sajat karat ebben? Van egy kivetel is, ahol tapsolnak ennek; es szerintuk ki mas lenne hibas, mint Brussel?
Olvass utána, már azért nem tudnak leállni a háborúval, mert már azt tartja életben a gazdaságot, ha leállnak biztosan bedől, ha nem, akkor meg szankciók döntik be. Most itt próbálnak gépészkedni és egyensúlyozni, időt húzni.
Ahol megáll az olajáresés, az generációs vételi lehetőség lesz. Kizárt, hogy az OPEC+ hosszútávon elfogadja a 70 alatti olajárat. Az amerikai shale termelés meg már 70 felett tetőzött...
de bizony az oroszok is kaptak a nyakukba valamit, ha nem is közvetlen. Ha valaki orosz olajat vagy gazt vesz, az 500 % vamot kap a nyakaba... tehat elvileg az EU is... tehat ha sokan engedik el hirtelen az orosz olajat vagy gazt (az most egy dolog, hogy hirtelen mi masra valtanak, mondjuk USA LNG-re???), akkor az oroszok is szopnak.... szoval trampli öket is üti rendesen.
Nekik már sokadik szankciós csomagjuk van, Trump nekik is ígért extrát, mármint szankciót, ha nem hajlandóak befejezni a háborút. Nem tudom, hogy ez most hol áll, de írták, hogy Putyinéknak még kb 1 évük van, addig bírja még a gazdaság.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.